Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Őrült meccsen nyerte meg a bronzcsatát a Szolnok

A sírból mentették hosszabbításra a vasiak, de a végjátékot elrontották.

Szolnoki Olajbányász - Egis Körmend h.u.: 104-103 (23-23, 22-18, 21-21, 22-26, 16-15)

Magyar Kupa, bronzmérkőzés
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Frányó P., Goda L., Farkas G. (Gorka Sz.)

Szolnok: Warner 14/6, Badzim 19/15, Kovács 8/6, Subotic 19, Cakarun 10. Cserék: Pongó 17/9, Gibson 9/9, Zsíros 3/3, Rudner -, Juhos 2, Taiwo 3.

Körmend: Ireland 15/3, Thames 18, Mócsán 10/6, Durázi 4, Taylor 21. Cserék: Németh -, Takács -, Ferencz 8/6, Simons 25/15, Tóth 2.

Piros-fekete rangadót rendeztek a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa bronzmérkőzésén, melyen a Szolnoki Olajbányász és az Egis Körmend együttese csapott össze.

Durázi szép blokkjával indult a találkozó, de a lecsorgó szabad labdára Subotic érkezett elsőként és be is talált. Mócsán gyorsan egyenlített, Taylor nehéz tempója pedig már a vezetést jelentette a Körmendnek (2-4). Warner pontosan célzott a sarokból, hamar megszületett a mérkőzés első triplája. Jól bekezdtek a csapatok, egymás után potyogtak a kosarak, felváltva vezettek a csapatok. 14-17-nél minimális lépéselőnybe került a Körmend, Gasper Potocnik kért időt. A kis szünet meg is fogta a feleket, közel két percet kellett várni a következő sikeres akcióra, Cakarun ziccerezett. Ferencz küldött a helyére egy hármast, Warner reagált egy betöréssel (20-23). Az utolsó szó Pongóé volt, aki a dudaszó pillanatában süllyesztett el egy távolit. 23-23.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Pongó szépen talált utat a gyűrűig, hosszú idő után szerezte vissza a vezetést az Olajbányász, ráadásul a magyar válogatott irányító egy trojkát is értékesített (28-23). Már három és fél perc telt el a második felvonásból, de a Körmend még mindig nem talált be, Antonisz Konsztantinidesz hívta magához az övéit. A hullámvölgyből sikerült kilábalni Ferenczéknek, de a szolnoki előny állandósulni látszott (34-27). Warner talált utat, viszont Simons triplája beakadt a túloldalon, feljött hatra a vasi csapat. Ireland harcolt ki egy sportszerűtlent, amiből újabb öt pontot sikerült lefaragnia a körmendieknek, 36-35-re zárkózott a Simons vezette csapat. Ireland két támadólepattanót is leszedett egy támadáson belül, Thames pedig bedobta a maga tempóját, fordított az Egis Körmend (36-37). Subotic csak az egyik büntetőjét dobta be, miközben Simons újra megvillant, egyből jött viszont Gibson nagy triplája válaszként. A kisebb körmendi lefagyást leszámítva teljesen kiegyenlített csata folyt a pályán, a félidő utolsó mozzanata viszont megint Pongóé volt. 45-41.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Ireland kosarával startolt a második félidő, Badzim triplázhatott a túloldalon (48-43). Subotic négyet is hozzátett, kezdett megint ellépni az Olajbányász (52-43). Innen futott egy nagyot a Körmend, Taylor öt, Ferencz három pontot szerzett, kilencről egyre csökkent a szolnoki előny (52-51). Taiwo centerezett szépen, ezzel megszerezve első kosarát a mérkőzésen, aztán Ireland csinált egy szép betörést (54-53). Hiába loholt ott végig ellenfele nyakán a Körmend, a gátat nem sikerült áttörni, amikor kellett, akkor mindig kosarat szerzett a Szolnok. Simons már a harmadik tripláját szerezte, de a túloldalon odaütött Taiwo-nak, aki viszont mindkettőt kihagyta (58-56). Rengeteg labdája volt a vasi gárdának az egyenlítéshez, de ezek a kísérletek rendre kimaradtak, Gibson büntetett egy hármassal (62-58). Mócsán szerezte meg a hetedik pontját, másfél perccel a harmadik negyed vége előtt. 64-60-nál Thames vétett egy támadóhibát, ráadásul a védőoldalon is odaütött egyet, miközben megint kezdett meglépni a Szolnok. Az utolsó mozzanat Ireland nevéhez fűződött, aki két büntetőt értékesített a negyed vége előtt pár másodperccel. 66-62.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Rohanós játék vette kezdetét a záró etapban, Taylor gyorsindítása nyitotta meg a negyedet, majd Kovács triplája hullott be (69-64). Pongó is betalált a sarokból, megint nyolccal ment a Szolnok, Antonisz Konsztantinidesz időt kért (72-64). Taylor lépte át a húszpontos határt egyénileg, viszont Cakarun zsákolt a túloldalon, maradt a közte nyolc. Mócsán eladta a labdát, Zsíros egy újabb szolnoki triplával terhelte a körmendi gyűrűt, átlépte a tízet a differencia (77-66). Simons egyből elkezdte a felzárkózást, aztán Mócsán is hozzátette a magáét, ezúttal Gasper Potocniknak kellett szünetet elrendelnie (77-72). Badzim dobhatott teljesen üresen a sarokból, elérte a nyolcvanat a Szolnok. Subotic félhorga után újra tíz lett közte, ráadásul a magasember újra kosarat szerzett, tizenkettővel lépett el az Olajbányász, amikor már csak három és fél perc volt vissza. Szinte a semmiből visszajött négy pontra a Körmend negyven másodperccel a vége előtt, sőt, Simons hármasával kettőre zárkóztak a vasiak. Pongó csak az egyik büntetőjét dobta be, kilenc másodperce maradt az egyenlítésre a körmendieknek. Simons kihagyta, de Taylor leszedte a támadólepattanót, majd Thamesnek ütöttek oda tripladobás közben, három tizedmásodperc maradt. A légiós bedobta mindhármat, jöhetett a hosszabbítás. 88-88.

Warner egy hármassal adta meg a ráadás alaphangját, a triplára Simons duplája volt a válasz. Eladta a Szolnok, Thames büntetett (91-92). Badzim távoli kettesével visszavette az előnyt az Olajbányász, de Thames megállíthatatlan volt. Felváltva jöttek a kosarak, felváltva vezettek a felek. Ireland hármasával 97-95 volt a Körmendnek, ezúttal viszont nem érkezett szolnoki válasz. Simons is betalált, Gasper Potocnik időt kért, egy perc, tizenkilenc másodperccel a vége előtt (95-99). Megint eladta a Szolnok, Ireland ziccerezhetett, ellépett hattal a Körmend. Jött Cakarun duplája és Badzim triplája, 100-101-es körmendi vezetéssel fordultak az utolsó tíz másodpercre a csapatok. Thames mindkét büntetőjét bedobta, majd okosan odaütött a Körmend, így nem tudott triplával egyenlíteni a Szolnok. Pongó mindkettőt bedobta, aztán az alapvonali bedobásból eladta a Körmend, három és fél másodperc volt vissza (102-103). Cakarun kezébe került a labda, aki nem hibázott, őrült meccsen nyerte meg a bronzérmet a Szolnoki Olajbányász. 104-103.

Kiemelt fotó: MKOSZ/Girgász Péter

43 hozzászólás

43
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
Sapkásmte7nyolcmegnyolcMarillionYellowblack Recent comment authors
Sapkás
Olvasó

Óriási meccs volt, kelett a bronz! Örülök, hogy a miénk lett! Üssétek a fikát és találkozunk még! Oda még nekünk is el kell jutni, Sopronban is nehéz nyerni…Hajrá Olaj!

mte7
Olvasó

Amatőr banda..
Hajrá Körmend!!!!!

Marillion
Olvasó

Még nem láttam a bronz csatát,de az eredményt ismerem…gratulálok mindkét csapatnak…a végeredmény miatt a Szolnoknak….A 30 éves jubíleumért kűlön elismerés illeti öket! A bajnoki döntöre továbbra is az Olajt várom….masszív erös játékoskerettel vannak….a másik csapat pedig ki más is lehetne velűk szemben reményeim szerint mint a Falco!

Waczak
Olvasó

Gratula a mérkőzésnek ! Szívbaj kerülgetett de 0.3 mp megvédett !

Olajheart2
Olvasó

Aki a kicsit nem becsüli.. Gratulálok a Csapatnak a győzelemhez!! Az évforduló napján nosztalgiázom.. 30 év.. mennyi fantasztikus mérkőzés, mennyi emlék.. Gratulálok az OLAJNAK!
Gyerekből felnőtt lettem.. Sok minden változott, egy azonban nem, az OLAJ iránti rajongásom!
Büszkén vagyok OLAJ Szurkoló! Berkics a király!

Dallas
Olvasó

🙂 detto ,de engem az zavar hogy mostmegmá kezdek megöregedni xD

Olajheart2
Olvasó

Nem fiatalodunk az biztos??

Ewing
Olvasó

Igen, én is kölyökként ültem még ott reggel 9kor a 11 órás meccs előtt..
Fiatalok voltunk és órákkal korábban ki kellett érni

Olajheart2
Olvasó

óóóó anyukám mindig azt kérdezte hova mész ilyen korán??:))))

PL
Olvasó

Körmenden detto ez volt. 2 órával előbb ott kellett lenni, hogy helyünk legyen. Egy picike helyünk ?

Olajheart2
Olvasó

Bizony-bizony, és Egerszegen is.. Csilláron is emberek lógtak!!!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Anno, nem voltam a Kossuth téren, mert sorkatona voltam. A meccset nem láttam (4.)
, mert őrségben voltam… Szörnyű volt, de amit lehetett, bepótoltam.

Olajheart2
Olvasó

Sajnálhatod!! Az viszont fontos, hogy bepótoltad!!!!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Többször

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok mindkét csapatnak. Kifejezetten jó bronzmérkőzés volt, amelyet mindkét csapat egyszer már majdnem megnyert. Ugyan a végén Körmend vesztett, de össze sem lehetett hasonlítani ezt a játékot a Debrecen ellenivel. A Szolnok ugyan majdnem elszórakozta, de a végén ha egy ponttal is, de a meccs egészét nézve megérdemelten nyert.

Jamchi
Olvasó

Ték-ték-ték piros-feketék!Hajrá Körmed! Gratula Szolnokra! Sajnálom.

Drazsen Petrovics
Olvasó

Nyerni kellett volna. Gratulálok az Olajbányásznak!MTE!

kormendinekjo
Olvasó

Gratulálok az Olajnak, mi kihoztuk belőle, amit tudtunk, jó lett volna nyerni. Csak a Körmend!

Heindrich
Olvasó

Hatalmas meccs volt! Gratula mindkét csapatnak 🙂 Idegállapotban voltam végig…

Gallis
Olvasó

Gratulálok a Szolnok csapatának a bronzhoz. Küzdöttünk, mindörökké MTE!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ez jó meccs volt. Körmenden NEM a légiósokkal van a baj. A magyar játékosokkal. De velük bizony k.nagy !!!!

IstiPisti
Olvasó

Végre valaki kimondta ……

Pbask
Olvasó

Név szerint kikre gondolsz?
Én egyedül Németh Ákoson nem értem, mi a frászt keres egyáltalán a padon.
Durázi hasznos kiegészítőember.
Kis Kristófból pedig szereintem lesz még egy jó kosaras!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Inkább -Mócsánon kívül- hol az az egy, aki használható????

Pbask
Olvasó

Húh, hát ezt a döntőben überelni mission impossible.
Izgalmas meccs volt, és a Körmend kezében volt a meccs, de nem élt a lehetőséggel.
Gratulálok az Olajnak a bronzért!

Zsarkov
Olvasó

Az évforduló miatt örülök, hogy nyertünk, így méltó az emlékezés…, most nem is kritizálnék…., elfáradtunk a sorozat végére, a rendes játékidő utolsó 3 perce teljes lefagyás volt, de a határtalan akarás végül győzelmet ért, gratulálok a Körmendnek is!
A döntőben – talán egyedül vagyok, de – hajrá Falco!

Yellowblack
Olvasó

Köszönjük

Olajheart2
Olvasó

Kíváncsi vagyok miért a Falconak szurkolsz Zsarkov?

Zsarkov
Olvasó

A Debrecenből Tóth Ádinak és Polyáknak van már kupagyőzelme…, más onnan nem is érdemel, a Falcoban viszont Perl és Váradi is megérdemelné, hogy kupagyőztesnek vallhassa magát…, csak ezért

Olajheart2
Olvasó

Köszönöm a válaszodat

Zsarkov
Olvasó

Nincs mit…

Stockalone
Olvasó

Távol álljon tőlem, senkit nem megbántva, de tényleg ekkora a különbség a Falco-DEAC és a Szolnok-Körmend páros között? Nem gondoltam volna…
Hajrá Falco, Ildikóért és Nagy Cséért irány a kupagyőzelem!!!

WSreborn
Olvasó

Ebből a meccsből aztán rengeteg következtetést lehet levonni. Hamarosan megkapod a vàlaszt, a playoffban kiderül…

Luffanat
Olvasó

Ez jó propagandája volt a kosárlabdának!

apasas
Olvasó

Gratula Szolnokra, megérdemelték a bronzot…
A Körmendet sem lehet szerintem szidni, mindet megtettek a fiúk, sajnos ez ma ennyire volt elég…
Forever MTE?

dbrcnfn
Olvasó

Grat a Szolnoknak!
De a Körmend is minden elismerést megérdemel.

Legyen legalább ilyen izgalmas a döntő is!

IstiPisti
Olvasó

Azt hiszem , hogy az idei csapatunkkal ez a maximum , amit elérhetünk .Ennek ellenére döbbenetes hiba miatt nincs meg a kupa bronz , ami elég fájó . Remélem lesz azért még jó meccsünk a rájátszásban is .
MTE

szolnokbasket
Olvasó

Ilyen meccs nem fér bele egyik sportcsatorna műsorába sem????

Cakarun a csapat gerince, hatalmas küzdő.Nem csak, hogy pótolja a Miló utáni űrt de lassan túl is szárnyalja.
Szobrot Neki!
Hajrá DEAC!

Piffinger
Olvasó

Huhhh!

Őrült…
Őrjítő!
Körmenden megőrültek…
Szolnokon megörültek!!!

HAJRÁ OLAJ!!!

Milo
Olvasó

Jó kis izgalmas meccs lett ebből a bronzmeccsből. A küzdésen és a triplázáson kívül más nem dicsérhető a mai produkciónkban, de az a 16/26tripla az egészen szenzációs 61,5%. Juhos megsérült újra… Gratulálok a csapatnak a bronzhoz, de a rájátszásban ennél több kell.

JR.Benitez
Olvasó

Nagyon örülök hogy végre komoly meccs volt a bronzért. Ez azért elég ritka. MTE felállt, de hiányzott a pici plusz. Olajnak gratulálok bronzhoz, és a 30 éves jubileumhoz is! Playoffra mindkét csapatnak javuulnia kell

PL
Olvasó

Nem gondoltam volna, hogy a Deac elleni meccs után fel tudunk pörögni erre a meccsre, főleg a Szolnok ellen. De sikerült, nagyon tetszett az a küzdés, ahogy ma játszottunk. Minusz 10-12 pontokról jöttünk vissza a meccsbe.
Hosszabbításban se estünk össze….de az a hiba a végén…na az nem kellett volna.

Kár, hogy a M4 nem adott egy ilyen meccset.

Grat a Szolnoknak!

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/QlmwZt

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés