Connect with us

Bajnokság

Őrült meccsen nyert a ZTE

Kétszeres hosszabbítás után dőlt csak el az összecsapás.

Zalakerámia ZTE KK – OSE Lions kétszeres h. u.: 93-91 (23-15, 12-23, 24-19, 13-15, 8-8, 13-11)

Bajnokság, 9. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Győrffy P., Csabai-Kaskötő B., Boros T. (Várhalmi Zs.)

ZTE: Duren 14/6, Vuko 18/3, Delas 31/9, Polster -, Glenn 13. Cserék: Simon 5/3, Szabó 6, Völgyi -, Plézer 6/3, Bonifert -.

OSE: Anderson 11, Abell 12/6, Bíró 12/6, Bailey 24/3, Anda -. Cserék: Illés 8/6, Kucsora 2, Morgan 11, Garamvölgyi -, Hayes 11.

Pontosan nyolc hónap elteltével játszott újra tétmérkőzést a Zalakerámia ZTE KK csapata. Március 11-én a Szeged, ma pedig – hosszas várakozást követően – az Oroszlány ellen léphetett pályára Ante Nazor együttese, a két meccsnek pedig keretet adott, hogy zárt kapuk mögött rendezték őket. A zalai szurkolók így igazán rosszul jártak, hiszen mivel a ZTE csak most tudja elkezdeni a bajnokságot, nem kizárt, hogy 2020-ban nem láthatják élőben kedvenceiket.

A hazaiak rotációjából a térdsérüléséből lábadozó Antóni Csanád, valamint Szalay Domonkos hiányzott, míg az OSE teljes kerettel érkezett.

Nagyon érződött a ZTE-n a kihagyás, nehezen lendült bele a hazai csapat. 5 ponttal gyorsan meglépett az OSE, majd Delas és Glenn pontjaival sikerült zárkózni a kék-fehéreknek. Bár Hayes triplája még vendégelőnyt jelentett, a negyed végén Glenn ziccerével, Duren tempójával, majd Delas hármasával végül nyolcpontos ZTE-előnyt mutatott az eredményjelző, 23-15.

Duren idő előtt szállt ki a küzdelemből. Fotó: Bálizs Zsuzsa

Színmagyar ötössel állt fel a kisszünet után a ZTE: Simon-Bonifert-Plézer-Polster-Szabó került parkettre. Simon viszont pillanatok alatt szedett össze 3 faultot, így az a Duren került ismét a pályára, aki szinte rögtön be is hintett egy trojkát. Bailey brutális zsákolása után egy támadólepattanót Szabó tett vissza, ez volt a ZTE első magyar kosara, a 14. percben. Bailey nagyon élt, két pontra hozta vissza csapatát, Ante Nazor rögtön időt is kért. Morgan percei következtek, az eddigi mérkőzéseken nem éppen remeklő légiós 10 pontig jutott a nagyszünetre, Bíró utolsó másodperces dobásával pedig hárompontos bányászvárosi előnnyel fordulhattak a fele, 35-38.

Mindkét csapat gyengén dobott távolról az első félidőben, a szünet után azonban nagyon bekezdett az OSE. Bíró ott folytatta, ahol abbahagyta, ezúttal egy palánkos duplát, majd egy hármast szerzett, majd az OSE legjobbja, Bailey is betalált a 6,75-ösön túlról. Kilenccel ment már a vendégcsapat, amikor Simon betörésével elkezdte a felzárkózást a ZTE. Egy 12-0-ás rohanással átvették a vezetést is, majd még egy lapáttal rátéve 53-48-ra húztak el. 37-46-ról alakult így az állás, a számítógépek előtt szurkoló hazai szimpatizánsok pedig reménykedhettek abban, hogy tartósabban is elkapja a fonalat a ZTE, ám a vendégeknek is volt ehhez pár szavuk. Ugyan 3-4 támadást is szép kosarakkal fejezett be a ZTE, Simon kipontozódott, Illés Máté pedig egy hármassal jelezte, hogy szoros lesz a negyedik negyed. 59-57-re vezettek a hazaiak harminc perc után.

Delas végül 31 pontig jutott. Fotó: Bálizs Zsuzsa

Bailey ismét egetrengetőt zsákolt, Hayes pöcijével pedig hárompontos előnyre tett szert az OSE. Nagyot küzdött a ZTE, Duren és Plézer hármasai nagyon kellettek a zárkózáshoz. Delas és Bailey volt a két pontkirály, fej-fej mellett haladt a két légiós. Nagy veszteség érte a ZTE-t, légiós-irányítója, Duren összefejelt egy oroszlányi játékossal és kiszállt a meccsből. 72-69-re vezetett a ZTE, az utolsó percekben egyik csapat támadását sem kísérte pont, ám 9.4 másodperccel a vége előtt Andersont faultolták dobás közben – mindhárom büntetőjét bedobta, a hátralevő időben pedig a ZTE nem talált be – 72:72, jöhetett a hosszabbítás.

Anderson ziccere és Abell hármasa után hatalmas ünneplésbe kezdett az oroszlányi kispad, ki más, mint Delas hűtötte le a kedélyeket. Bonifert szép blokkal állította meg a kosárra törő Abellt, ám Anderson ziccere után megint a vendégek álltak jobban. Delas bedobta a büntetőit, Morgan azonban egyet elrontott. Delas továbbra is higgadt maradt a vonalról, így aztán ismét döntetlenre alakult az állás, a ZTE pedig kivédekezte a maradék 4,6 másodpercet. 80:80, amikor már nyolc óra is elmúlt.

Nagyot küzdött az OSE, de a második hosszabbításban felülkerekedett a ZTE. Fotó: Bálizs Zsuzsa

Ante Nazor hatalmas elánnal buzdította játékosait, bár nem éppen irodalmi stílusban, de közölte velük, hogy hónapok óta erre vártak, most muszáj kitartaniuk… Továbbra is irányító nélkül küzdött az egyre jobban fáradó ZTE, Vuko saját palánkja alatt harcolt ki egy faultot, így két ponttal a ZTE vezetett. Hayes és Anderson is kiszállt 5. faultja után, mindkét csapaton látszott már a fáradtság. Vuko hármasa ugrasztotta talpra a teljes ZTE kispadot, ám rövidel ezután Abellt faultolták – persze 3 dobásért. Egyet azonban elhibázott az OSE 10-ese, Vuko horga révén pedig megint öttel vezetett a hazai csapat. Hatalmas izgalmakkal zárult ez a hosszabbítás is, Bailey 2 büntetőjére Delas tempóval válaszolt, átlépve a 30 pontot. Bíró Olivér egy tempóval ismét 3-ra olvasztotta az előnyt, még mindig volt min izgulni. Az OSE odaütött Plézer Gábornak, s a fiatal játékos mindkét büntetőt értékesítette a kiélezett helyzetben. S hogy mekkora jelentősége volt ennek, azt a dudaszó pillanatában lehetett megtudni, Illésnek ugyanis másfél másodperc is elég volt egy hármasra… 93-91 lett a vége, kétszeri hosszabbítás után nyert a Zalakerámia ZTE KK.

Hatalmas csatában, egy nem túl színvonalas, azonban annál izgalmasabb mérkőzésen 50 perc alatt szerezte meg a győzelmet a kék-fehér gárda. Hiába gyűjtött tízzel több lepattanót az OSE, hiába volt Bailey 24 pontos, 19 lepattanós dupla-duplája, a légiósai által vezérelt, s a Szabó-Simon-Plézer magyar maggal nagyot harcoló ZTE egy igazi horror-meccsen szerezte meg első győzelmét a bajnokságban. Az Oroszlány hatalmasat küzdött, ám a végjátékban többet hibázott, így 2019 őszével ellentétben ezúttal nem tudta elvinni a két pontot Zalából.

Fotó és szöveg: Bálizs Zsuzsa

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
MithridatészRedbidgyógyegérNagy Többséghp12 Recent comment authors
Nagy Többség
Vendég
Nagy Többség

10-12.helyért harcoló csapatok csatájában kétszeri eldöntetlen után 2pontos hazai diferencia…Nagyjából valós képet kaptunk mire lehet számítani mik az erőviszonyok… Ha kiéhezve hazai pályán ennyire futotta a 3nappal ezelőtt meccset játszó OSE ellen akkor nem százas aki ezt a csapatot 8ba várja…Sokadik éve mondják:Majd jövőre…

gyógyegér
Vendég
gyógyegér

Nézz körül Európában. Annak is örülni kell, hogy megy egyáltalán a magyar bajnokság. Te meg a zte vezetőség fóbiádat nyomod itt 1 éve. Addig örülj, amíg a pszichiátrián tudod kezeltetni a fóbiádat meg a rosszindulatodat. Tényleg nem kívánom, hogy esetleg olyan részlegre kerüljél, ahol levegőért kapkodsz. Örülj hogy egészséges vagy, a zetét meg hagyd meg az őket szeretőknek.

Tomi
Olvasó

Ha csak 1 éve nyomná…van az 5 is. Szinte biztos, hogy ez már a nyilvánvaló mentális problémák mellett valamilyen egészség károsodáshoz is vezetett nála.

jancsi10
Olvasó

Jó volt újra parketten látni a csapatot. Érződött a meccshiány a srácokon, sokszor eléggé tanácstalannak tűntünk támadásban és kellett a sok egyéni hiba az OSE-nél, de szerencsére a végén nyertünk. Simon kevés játékperceit nem értem, mert amikor beszállt a padról egész jól mozgott véleményem szerint.
Hajrá ZTE!

hp12
Olvasó

Kipontozódott

royalka
Olvasó

Mit nem értesz rajta? Játszott 8 percet, beütött 5 faultot. Ekkora király, ezért játszott csak ennyit. Talán jobb is, a végén Delas irányítóban is jól nyomta.

szurkoló
Olvasó

ZTE1920 Most már tudom miért mondják sötét zala, te ezt kiérdemled. A többi szurkoló a meccsel foglalkozik játékosokról, birokról mondja el a véleményét de te mind egy sértődött kisgyerek csak sírsz. Nevetséges vagy! Gratulálok a győzelmetekhez az nyert akinek kicsit nagyobb szerencséje volt. Hajrá OSE!

lujo
Olvasó

Kedves “szurkoló” értem a kirohanásod, csak a módját nem. Amint látod szinte minden ZTE szurkoló elhatárolodik a fenti kollégától, de ezzel a “sötét zalával” magadat is ugyanarra a szintre taszítottad. Ki nem állhatom az általánosítás bármi formáját. Ha jól emlékszem nem láttam a hozzászólások között az oroszlányi polgártársakat minősítő posztot. Köszönettel…

Redbid
Olvasó

Sajnos nem jól emlékszel:
“Külön öröm számomra,hogy így vertük meg ezeket a semmirekellő oroszlányiakat.
Megérdemlik hogy jobban fájjon.
Az a paraszt viselkedést amit tavaly műveltek otthon az mindennek a teteje volt.
Jön még a kutyára dér…”

Mert mi ez ha nem “az oroszlányi polgártársakat minősítő poszt”!?

lujo
Olvasó

Jogos, átsiklottam az említett hozzászólás felett. Felesleges tovább fokozni, nyilván mindkettő hsz betalál a másik tábornak. Maradjunk a kosarlabdánál és örüljünk, hogy van mit nézni.

Redbid
Olvasó

Sajnos vannak akik nem akarják érteni, hogy ez nem háború, amikor meg kell semmisíteni minden ellen oldalra tartozót!
Mert nem ellenségek, hanem csak ellenfelek vagyunk, mert ezek olyan csaták, ami előtt és után akár még jóban is lehet lenni!

Persze a csata, az már más 🙂

lujo
Olvasó

Pokoli nehéz meccs volt, van hova fejlődni. Nem gondoltam volna hogy a hosszabbításból mi jövünk ki jobban. Majdnem elfogytunk a végére, remélem Duren sérülése nem komoly, bár elég leszegett fejjel ült a padon. Vuko és Delas, felfoghatatlan honnan jön az energiájuk és még a második hosszabbítás végén beszórják a trojkát, le a kalappal! Hajrá ZTE!

royalka
Olvasó

Miként a beharangozós cikknél írtam, ” a két horvát srác megoldja” Így is lett,bár borzasztó nehéz volt. Grat fiúk!

Csippa
Olvasó

Semlegesként max respekt a ZTEnek, meccs élesség, edzőmeccs nélkül, bajnoki formában lévő OSE ellen ezzel a paddal, irányitó elvesztéssel behúzták, nem semmi…

Masterson
Olvasó

Zsu!
JaBarion LaMontae Glenn. Így hívják. Ose jobban játékban volt, úgyhogy bravúr győzelem, utolsó 10 percben irányító nélkül, főleg. Duren megsérült amúgy? Delas rutinja nagyon kellett, gratula!

Kék-Fehér
Olvasó

Nyertünk a többi nem számít. Hajrá ZETE!

Tomi
Olvasó

Amikor a rendes játékidő végét elcsesztük, nem gondoltam volna hogy ezt megnyerik, de kapartak szépen még ha sok is volt a hiba. Az utolsó 10 percben irányító nélkül játszottunk, de talán az volt a döntő faktor, hogy mi pihentebbek voltunk egy kétszeres hosszabbításhoz.
Grat mindkét csapatnak! Pedig milyen jó hangulatú meccs lett volna ez békeidőben…. kár érte!

*Z*T*E*
Olvasó

Amúgy nekem tetszett ahogy Delas irányított szerintem azzal nem volt gond sőt nekem jobban tetszett mint Duren azon a poszton

Tomi
Olvasó

Duren azért jobban lát, mozog szerintem, meg jóval labdabiztosabb, de ez már csak a testfelépítésükből is adódik. Delast könyebb zavarbahozni, ez a felkészülési meccseken is látszott. Attól függetlenül, hogy ő nem 1-es, nagyon jól megoldotta a feladatot. Volt sok szerencsés dobása, lehetetlen helyzetekből…ezek nem mindig fognak beesni, de tetszett ahogy küzdött.
Duren is jó lesz, ha belerázódik.
Vuko csinált sok hülyeséget (két fault tripla közben az utolsó másodpercekben, esélytelen passzok stb., de ő is melózott rendesen.
A fiatalokon fog nagyon sok múlni, mert nekik nem csak az első félidő fog jutni nálunk.

*Z*T*E*
Olvasó

Azt h ezt a meccset megnyertük a csoda kategória 19! támadó lepattanót szedett az OSE ez szerintem megengedhetetlen. Az egész meccsen döcögött a támadás én szerintem Nazor is többször belealudt a meccsbe ill rosszul cserélt. Nem tudom hogy nyertünk ma…

ZTE1920
Olvasó

Külön öröm számomra,hogy így vertük meg ezeket a semmirekellő oroszlányiakat.
Megérdemlik hogy jobban fájjon.
Az a paraszt viselkedést amit tavaly műveltek otthon az mindennek a teteje volt.
Jön még a kutyára dér…

Csak a Zete!

bányász
Vendég
bányász

Gratulálok a győzelmetekhez! Ha valakibe beleköt az oroszlányi tábor az okkal van. Mindenkit szeretettel fogadunk és mindenkinek jó utat kívánunk hazafelé. Feltéve, ha nem viselkedik gusztustalanul. Hidd el senki sem dől a kardjába mert így kaptunk ki, viszont az külön öröm, hogy neked már az is nagy szó, ha minket megvertek. Ez hízelgő egy régi NB1-A-s csapat szurkolójától.:) A régről jövő sértődöttség és stressz rákot okozhat. Kérlek, vigyázz magadra!
HAJRÁ OSE!

ZTE1920
Olvasó

Azokkal akik körmendiekkel iszogatnak és a sálukat mutogatják meccs közben,nekünk semmi dolgunk.Ez azt hiszem tiszta.A gusztustalan pedig a tövig benyalás mindenkinek.

bányász
Vendég
bányász

Szóval aki mindenkivel jó kapcsolatra törekszik és mérkőzés közben meri mutogatni a sálát az gusztustalan. Másképpen látjuk ezeket a dolgokat, de ezzel semmi baj.:)

ZTE1920
Olvasó

Nyilván véletlenül a körmendi piros-fekete sálat tette el az úriember mikor meccsre indult igaz? 🙂
Nincs ezzel baj,de akkor meg ne játszátok a szentet.

MAFCdrukker
Olvasó

Szerintem attól, hogy valaki a Körmendnek barátja, még nem feltétlenül a ZTE ellensége, bár ezt ti nyilván jobban tudjátok. Én azt tapasztaltam, hogy bár az OSE a Honvéd barátja, hozzánk is pozitívan viszonyulnak, bár lehet, hogy ez csak egy-két emberre igaz, nem a teljes táborra. Igaz, volt honvédos sál és zászló az OSE szektorában a MAFC elleni elődöntő első meccsén, de azt maga az Ultra Falcons Budapest vitte be, nem oroszlányiak hozták, hogy hergeljenek vele minket, így nálam nem kerültek emiatt az unszimpatikus csapat kategóriába.

ZTE1920
Olvasó

Első mondatodra:
De,az.

MAFCdrukker
Olvasó

Elhiszem. Ezek szerint egy Fradi-Újpesthez hasonló rivalizálást kell elképzelni az Egerszeg-Körmend, Körmend-Egerszeg meccseken?

MAFCdrukker
Olvasó

Ezek a bonyolult barát-ellenség vonalak már csak azért sem teljesen működőképesek, mert előbb-utóbb ellentmondásba ütközünk. Talán mások előtt is ismeretes, hogy a Falco-Körmend rivalizálás úgy éleződött ki, hogy egy MTE-Honvéd kupameccsen tucatnyi falcós szurkolt a vendégcsapatnak Körmenden (legalábbis én így tudom a Brigade Szombathely honlapja alapján). A Honvédnak baráti a viszonya az oroszlányiakkal is. Ezek szerint az OSE-tábornak utálnia kéne a körmendieket, hiszen a Körmend ellenségének a barátjának a barátja. Ehhez képest… Igaz, hogy a Falco-Honvéd szövetség már nem él, ez csak egy példa volt a barátsági rendszer abszurd voltára. A másik, hogy át is rendeződhetnek egy meccs alatt a… Olvass tovább »

Ellenív
Olvasó

Gyenge lehet a nemi életed,ha egy sál miatt így beizgulsz……

Mithridatész
Olvasó

Gusztustalan a tövig benyalás??? 🙂
Ezt egy egerszegi szájából hallani elég vicces dolog, főleg úgy, hogy többen fradi sálban járnak kosármeccsre közületek! No az az igazi tövig benyalás!
Pestre el se mertek menni a zöld majmok kísérete nélkül! 🙂

MAFCdrukker
Olvasó

Mi történt a tavalyi oroszlányi Zete-meccsen?

Csak az Oroszlány
Olvasó

Nem tudom mit tartasz paraszt viselkedésnek? Azt hogy üdvözlünk benneteket, hogy szervusztok ti meg mutogattok meg kurva anyáztok közben? Ez valòban paraszt viselkedés volt.

Bascatbull
Olvasó

Egerszegiként sem értek veled egyet ZTE1920 ha valaki utalhatna valakit azok az oroszlanyiak, én személyesen kint voltam a meccsen amikor szolt az a bizonyos szervusztok, a ‘nagy’ szurkolotaborunk pedig habzoszajjal mutogatott. Fogtam a fejem. A kosarlabdaban en ugyhiszem a baratsag fontos. 4x10percig legyenek ELLENFELEK a taborok es csapatok ez igy van jol, de en azt vallom h ellenség soha. Hiszen lapos lenne a meccs ha nem menne az odaszurogatas, foleg egy Falco, Kormend elleni rangadon. De meccs után semmifele ellenerzes nem kene h maradjon. Ez az en egyéni velemenyem,ahogy neked is megvan a sajátod. Ha ezekben nem is egyben azert… Olvass tovább »

Dennis
Olvasó

Szerencsére vannak olyan egerszegi drukkerek akik tisztán látják a helyzetet. Az OSE szurkolók mindenhol megadják a tiszteletet az ellenfél táborának. Egyedül a Sopron és a ZTE ultrák nem fogadták a baráti jobbot. Örülök, hogy a jó érzésű többség elhatárolódik az ilyen kisebbségtől.
Sportbaráti üdvözlettel egy OSE szurkoló.
Hajrá magyar kosárlabda!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés