Connect with us
Hirdetés

Euroliga

Orosz házi döntő lesz Sopronban

A csoda elmaradt, a Jekatyerinburg idén is magabiztosan nyert.

UMMC Jekatyerinburg - Sopron Basket 81-59 (17-24, 25-15, 18-7, 21-13)

Női Euroliga, elődöntő
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Cici (albán), Yalman (török), Zapolski (lengyel)

Jekatyerinburg legjobb dobói: Griner 19, Vandersloot 15/3, Torrens 13/9, McBride 12/9.

Sopron: Fegyverneky -, Turner 15/6, Dupree 12, Crvendakics 10, Zahui 11/6. Csere: Casas 6, Jovanovics 5.

Még két perc sem telt el, máris 7-0-ra vezetett a címvédő. Zahui törte meg a magyar kosárcsendet, rögtön egy triplával. Nagy volt az iram, emiatt eleinte sokat rontott, kapkodott a Sopron. A 4. percben, 9-5-nél a reklamáló Iniguez kapott technikait. Ez azonban kizökkentette csapatát a holtpontról. Elkapta a fonalat a rendező gárda, amelynek feljavult a védekezése. A 7. percben Zahui újabb hármasával lett 16-14, majd egy labdaszerzés után Turner ziccerrel egyenlített, Casas pedig kisvártatva fordított. Turner két triplájával elhúzott a Sopron (17-24). Elképesztően nagyot játszott az előző kiírás ezüstérmese, időt is kért a Jekatyerinburg. A hátralévő időben már nem született újabb kosár. Az első két percet leszámítva teljesen rendben volt az első negyed.

Turner az első félidőben nagyot játszott (fotó: Zsu)

Továbbra is nagy volt a küzdelem. Torrens szórta a triplákat a folytatásban, egyre jobban közeledett a Jekatyerinburg. A 13. percben, 25-28-nál Iniguez kért időt. Hiába, visszavették a vezetést az oroszok. Nem szakadt le a Sopron, Dupree utolsó másodperces bravúr-duplájával, 42-39-es állással ért véget az első félidő.

Az ex-magyar válogatott Vandersloot triplájával és Torrens ziccerével folytatódott a mérkőzés, elmentek nyolccal az oroszok. 49-41-nél Iniguez újra magához hívta csapatát. Megtorpant a Sopron, 11-2-es szériát ment a Jeka, amelynél nem akadt gyenge pont. A 28. percben, 56-43-nál jött az újabb soproni timeout. Ez sem hozott változást. Mindössze hét pontra volt képes a Sopron a harmadik etapban, 60-46-ról indult a záró felvonás.

Zahui és a Sopron mindent kiadott magából (fotó: Zsu)

Griner a palánkok alatt nagyot játszott, megszerezte tizenkilencedik pontját. Nem tudta csökkenteni a különbséget a Sopron, sőt a 37. percben már húsz volt közte (74-54). A csoda elmaradt. Nagyot küzdöttek Fegyvernekyék, mindent kiadtak magukból, a hazai közönség díjazta is kedvenceik akaratát, de akárcsak tavaly, idén is győzött a világklasszisok sorát felvonultató Jekatyerinburg. Orosz házi döntő lesz vasárnap, Iniguez lányai a Prága elleni bronzmeccsen vigasztalódhatnak.

Fotók: Zsu

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
pantherTorpedóArturoderrylcsocsa Recent comment authors
Torpedó
Olvasó

Azzal, hogy F4 jutott a csapat, már elérte a célját. A többi ettől kezdve már csak ajándék. Vasárnap reméljük, hogy a bronzérem a lányok nyakába kerül. Büszkék vagyunk rátok.

SKChamp
Olvasó

Szèp volt lànyok! Vasarnap kiszurkoljuk a bronzermet!

derryl
Olvasó

Orosz házidöntő? Van egyáltalán orosz a két csapatban?

panther
Olvasó

Van egyáltalán magyar a Sopronban? Fegyverneki Zsófi (akit nagyon tisztelek és az egyik legjobb magyar játékosnak tartok most is) játszott 22 percet, 0 ponttal. A Jeka-ban Vadeeva 11 pont, Beliakova 4 pont. Ez pontosan kétszer annyi orosz játékos, mint magyar, és 15 ponttal több..,

Legközelebb gondolkodj, mielőtt írsz.

csocsa
Olvasó

Lehet,hogy többet vártunk,de ne rúgjatok már bele a lányokba!
Sok sikert a bronzmeccsre!

vasipasi
Olvasó

Súlytalan, nagy büdös semmi volt…
A magyarok meg semmit nem játszottak, pedig szükség lett volna egy erős csapat elleni percekre a nyári Eb előtt….

drszepkaroly
Olvasó

Orosz nagytestvéreinket megverni nem illik, csak szívélyesen vendégül látni. Pont mint régen…

Talán jobban járt volna a Sopron, ha a magyar állam nem a rendezésre ad többszáz millió forintot (tulajdonképpen mi hasznunk is lett a rendezésből?), hanem erősebb csapat építésére. Többre mentek volna vele. Na, de ugye akkor mit mondana Viktor Putyinnak?

Trombitás_Frédi
Olvasó

Mi a tököm indokolta, hogy még mínusz húsznál se kapjon lehetőséget Határ, Dubei és Honti?

SopronKCfan
Olvasó

Jó lenne, ha az M4 sport kommentátora nem beszélne össze vissza… Szép volt csajok!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés