Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Óriásit futott a negyedik negyedben, és nyert a Szeged

Az utolsó játékrészig úgy tűnt, hogy sima hazai siker születik.

  •   

KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-SZEDEÁK 78-81 (21-14, 20-19, 21-15, 16-33)

Bajnokság, 16. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Farkas G., Pozsonyi L. (Várhalmi Zs.)

Kecskemét: Wittmann 18/15, Thomas 14/9, Djeraszimovics 16/3, Djuraszovics 17/6, Karahodzsics 11. Csere: Molnár -, Lewis -, Hegedűs -, Révész 2.

Szeged: Miliszavljevics 18/6, Curry 28/21, Kerpel-Fronius B. -, Krapic 12/6, Asbury 17. Csere: Vágvölgyi -, Kerpel-Fronius G. 2, Mayer 4, Olasz -.

Visszatértek a Kecskemét hiányzói a Szeged elleni találkozóra, míg a vendégektől Balmazovics távozott a héten.

Krapic duplájával indult a mérkőzés, amire Karahodzsics válaszolt egy hosszú támadás után. Egy megmentett labda után Curry állt bele távolról, majd Krapic harcolt ki egy támadóhibát. Ezután eladta a játékszert a Szeged, Thomas büntetett a sarokból (5-5). Révész egyből pontokkal segítette a Kecskemétet beállása után, először vezettek a hazaiak. Mindkét oldalon sok volt a kimaradt dobás és az eladott labda is ebben az időszakban, aztán Wittmann triplája hullott be a támadóidő lejártakor. Curry gyorsan reagált, szintén hármassal, de Wittmann újfent eredményes volt (13-8). Egy újabb szerzett labdát követően Djeraszimovics állhatott a vonal mögé, aki nem is hibázott, határozott előnyt épített ki a KTE hat perc után. Miliszavljevics révén zárkóztak a vendégek, Djeraszimovics azonban megint higgadt maradt a büntetőinél. Wittmann egylábasa után már a tízet súrolta a különbség, amiről nem tudott érdemben ellépni a Szeged a negyed végéig. 21-14.

Karahodzsics 2+1-es akciójával indult a második játékrész, kétszámjegyű volt a differencia, majd Krapic jelentkezett egy triplával. aztán Wittmann és Miliszavljevics is jól célzott kintről (27-20). Feljött ötre a Szeged, de csak egy támadás erejéig, ezúttal Thomas szerzett három pontot. Thomas jutatta a gyűrűbe a labdát faulttal együtt, a megítélt büntetőt is bedobta, a túloldalon pedig Kerpel-Fronius Gáspár volt eredményes (36-24). Curry hármasával újra bejött tíz alá a vendég együttes, majd Mayer percei következtek, 39-33 volt ekkor az állás, Forray Gábor pedig időt kért. Az utolsó percben már csak egy kosár született, nyolcpontos kecskeméti előnnyel mehettek a csapatok a nagyszünetre. 41-33.

A második félidőben másfél percet kellett várni az első kosárra, Thomas szerezett egy hárompontost, amire jött Curry trojkája. Djeraszimovics és Asbury pontváltása következett, aztán Djeraszimovicsnak ütöttek oda dobás közben, a labda pedig behullott a gyűrűbe, a büntető viszont lecsorgott. Curry állt bele egy triplába, ez volt az ötödik sikeres kísérlete a nyolcból, majd jött Wittmann, aki megmutatta, hogy lehet ezt faulttal együtt is, négy pont volt a jutalma. Djuraszovics betörése után tizenhárom lett közte, Szrecsko Szekulovics kért időt. Curry dobhatott három büntetőt, be is dobta mindegyiket (54-44). Karahodzsics centerezett, majd Djuraszovics zsákolt egy szépet, majd egy középtávolit is a helyére küldött, míg a túloldalról ezidő alatt Miliszavljevics dobott csak kosarat. Szép akcióval kezdte meg az utolsó percet a negyedben a Szeged, 24 másodperce maradt a Kecskemétnek, ami éppen elég volt Djuraszimovicsnak egy fault kiharcolására, be is dobta mindkét büntetőjét. 62-48.

Krapic hármasa nyitotta a záró etapot, majd Asbury közelijével jött be tíz alá újra a Szeged, de Karahodzsics válaszolt. Krapic büntetőzött, Wittmann pedig egy újabb hármast dobott, sőt egy támadólepattanó után ismét betalált kintről (70-55). Asbury és Krapic pontjaival próbált zárkózni a Szedeák, jött is az időkérés hazai részről. Curry betörése volt eredményes, majd Asbury csinált egy 2+1-es akciót, feljöttek hatra a vendégek (70-64). Sőt, a Szeged centere újfent kosarat szerzett, aztán Curry állt bele egy középtávoliba, kettőre jöttek fel a vendégek kicsivel kevesebb, mint három perccel a vége előtt, Forray Gábornak megint időt kellett kérnie (70-68). Wittmann adta el a labdát, amiből Curry hármasával fordított a Szeged. Djuraszovics távolijával visszavette a vezetést a KTE, de Miliszavljevics is betalált, izgalmas végjátékra volt kilátás. Djuraszovicsot találták meg a társak a palánk alatt, megint a hazaiaknál volt az előny, de Curry megállíthatatlan volt, újabb triplát küldött a helyére, amire ezúttal Djeraszimovics trojkája érkezett 35 másodperccel a vége előtt (78-77). Szekulovics időkérése után Miliszavljevics állhatott a vonalra, be is dobta mindkettőt (78-79). Tizenöt másodperc maradt az órán, de Wittmann dobása kimaradt, majd Miliszavljevics dobott újabb két büntetőt. Két másodperce volt a hazaiaknak, de a bedobásból eladták a labdát, óriásit fordított a Szeged az utolsó negyedben és behúzta a mérkőzést. 78-81.

Fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat Facebook

  •   
34 hozzászólás

34
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
HeindrichJokicCsakaszombathely4.negyedLeonidasz Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Igazi Tippmix gyilkos meccs. 😁 Persze lehet valaki nagyot szakított ezzel a váratlan eredménnyel.

Jokic
Vendég
Jokic

Forrayt csak nem rúgatja ki a Maistro… 😄

Csakaszombathely
Olvasó

Szép volt Szeged! Hajrá Srecko!

redmiller
Olvasó

Egyébként felhívnám a figyelmét többeknek, hogy jelenleg még mindig 5 emberes csapat vagyunk… Kezdő 5 hozza a pontokat, jobb esetben vki hozzá tesz a kispadról, de sajnos ez még ritkábban fordul elő…

4.negyed
Olvasó

Zsepit küldjek??
Isten hozott ez a való világ 😁 sírjááál

redmiller
Olvasó

Miért? 😀
Mert eddig erőn felül teljesítettünk? Köszönöm, nem.

krapulaksz simon
Olvasó

grt Szegedre!

KovàcsIstvàn
Olvasó

Grat fiúk!! Óriàsi volt ez!! Húzzunk el a kieső helyről,csak ne a zte kezüljön mögénk!! 🙁

Stockalone
Olvasó

Nem lenézve a Kecskemétet, de egy hete ugyanezt a Szegedet 33 ponttal vertük.

SárgaPárna
Olvasó

Ez a Szrecsko faktor! Gratulálok neki!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Balmazovicsnak kellett röpülnie, hogy legyen végre csapat és eredmény is.

ldd
Olvasó

Úgy gondolom nehéz a csapatépítés..
Csak a legnagyobbak láthatják, ha kihagysz egy spílert, mennyit szabadítasz fel a többiekből…
Ez most bejött…
(A Lórit most nem hozom ide, de őrá is igaz.)
Szeku még mindig Tanár úr!

piros710321
Olvasó

Felkészül Fofo 🙂

redmiller
Olvasó

Mire??? Hogy két hétig nem volt 10 hadrafogható játékosa?
Csodálkoznék, ha nem vele menne végig a szezon… Itt tisztában vannak a lehetőségeinkkel… Mással már rég a kiesés ellen küzdenénk…

Leonidasz
Olvasó

Vele fog végigmenni, teljesen egyértelmű.

WI
Olvasó

Szegény Red 🙁

Praenoricum
Olvasó

Curry dobószázalékát és vállalásainak a számát látva értem, hogy miért lép le Balmazovics.

Gullit
Olvasó

Sérült, tönkrement a térde. Curry mai produkcióját látva, mondjam azt, hogy szerencsére? 🙂

Praenoricum
Olvasó

Bennem nem hagyott mély nyomot. Szombathelyen megosztó volt a teljesítménye. Volt pár meccse, amikor megszórta magát, ettől úgy emlékeznek egyesek rá, mint remek triplázóra, de ha megnézem a dobószázalékát, akkor 31%-al nagyon sokan dobnak a bajnokságban. Nálam az extra triplázó 40% felett kezdődik. Szegeden ennél egy kicsit jobban 36%-al dobta a távolit, de még azt sem tartom extrának. Viszont a vállalásainak száma az már extra volt. A védekezése kifogásolható, ilyen tekintetben az Okorn csapatból lefelé lógott ki. Kíváncsi leszek, hogy hol talál csapatot.

Megamegmondo
Olvasó

Úgy látom a kisdobosék kispadjában benne maradt az állítólagos anyázás, pedig már 2 hete.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Kösz redmillerék! Ez nekünk még rosszabbul jött mint a Kecskemétnek. Hogy a tippmixemről már szót se ejtsek… 😀

royalka
Olvasó

Tényleg nem beszólás, meg jobb ha csendben maradok a csapatommal. De a Jászberénynek teljesen mindegy, mit játszik a többi csapat. Nektek már csak 2 vagy 3 meccs lesz fontos, az pedig a playout. Addig tök mindegy, milyen eredmények születnek. Hacsak Ivosevet nem sikerül valóban elhozni a pletykák szerint.

jaszberenyikse
Olvasó

Nagyon nem mindegy, hogy kinek lesz pályaelőnye a play-out során.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nem vettem beszólásnak, korrekt hangnemben írtad. Ahogy kollégám is írta, egy pályaelőnyben azért reménykedünk/reménykedtünk. Lesz még alsóházzal együtt majdnem 20 meccs. Hosszú a szezon. Ivosevre pedig jó esély van. 🤙👌🔥. És nem ő az egyetlen név. Valami megmozdult nálunk is, én picit visszanyertem a hitem, hogy meg tudjuk csinálni. Aztán max pofára esek, volt már rá példa.

Leklibajsza
Olvasó

Mondj még neveket, Szabi!

Viggiano
Olvasó

Azért az elég extra lenne, ha minden csapatnál lenne edző csere🙃 Volt már ilyenre példa?

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Irreális. Maximum még Debrecenben, de ott sem hiszem.

Praenoricum
Olvasó

Pedig Debrecenen is sokat segítene szerintem. Forray helyét stabilnak érzem.

Viggiano
Olvasó

Nyilván az! Szombathelyen, Körmenden, Pakson, Oroszlányban nincs is rá ok, szerintem! Kecskemét, Debrecen kérdéses bár én is csak utóbbinál érzem ennek lehetőségét!

redmiller
Olvasó

Ilyen csapattal??? Eddig is csoda volt, amit műveltünk, hiába akarta pár okos bemagyarázni, hogy van pénz… Normális 5. légiósunk sincs! Vukcevic pályára se lépett… Szóval vele is csak többen vagyunk

redmiller
Olvasó

Elcsesztük…. Elfáradt a csapat… Visszaütött az elmúlt két hét betegségei miatti edzettlenség…
Vérszemet kapott a Szeged, lehajráztak bennünket… Sajnos megvertük magunkat

ZZTop
Vendég
ZZTop

Forraiék megcélozták az alsóházat, mondjuk oda is valók. Krisztyián rendesen eljátszotta a végét. Sebaj ott legalább Rednek lesz sikerélménye.

redmiller
Olvasó

Utolsó negyedben tényleg sokat hibázott…

2lee14
Olvasó

Éljen a tippmix!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés