Connect with us

Bajnokság

Óriási pofonba szaladt bele a Kaposvár

Már az első negyedben hússzal ment a DEAC.

DEAC – Kaposvári KK 90-49 (33-13, 22-15, 20-10, 15-11)

Bajnokság, 10. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Földházi T., Csabai-Kaskötő B., Győrfy R.

DEAC: Moore 16/9, Guyton 17/9 , Somogyi 5, Drenovac 15, Tóth 2. Cserék: Neuwirth 3/3, Polyák 11/3, Hines 13/3, Molnár M. 8,

Kaposvár: Curry 7/3, Krnjajski 4, Miliszavljevics 18/3, Rivers 10, Jukic 2. Cserék: Baki 3/3, Bogdán 3/3, Révész 2.

Az előző körben Kecskeméten vereséget szenvedő DEAC látta vendégül a nemrég edzőváltáson áteső Kaposvári KK együttesét. A hazaiak továbbra sem számíthattak a hosszú idő óta sérüléssel bajlódó Moody játékára, míg a somogyiak Hendlein játékát voltak kénytelenek nélkülözni.

Jól bekezdtek a felek, pár perc játék után már 7-7 állt az eredményjelzőn. Fokozatosan kezdett meglépni a főként Moore-Drenovac kettősre építő DEAC, amely Guyton triplája után már nyolccal ment. Mivel nagy változás nem történt a somogyiak játékában, ezért Nikola Lazics egy időkéréssel próbálta megállítani a debrecenieket (20-11). Nem járt sikerrel, mindössze egy negyednyi játék után húszpontos előnyt alakítottak ki a hazaiak. 33-13.

A második felvonásban folytatta a parádét a Debrecen, továbbra is tizenhárom ponton állt a KKK, miközben Kovács Adriánék alulról súrolták a negyvenet (39-13). Egy újabb időkérés után elkezdtek életjeleket mutatni a kék-fehérek, akik 8-0-át repesztettek, de ez is csak arra volt elég, hogy bejöjjenek húsz alá (39-21). A kisebb rövidzárlat után visszavette az irányítást a DEAC, ahol remekül járt a labda, működött a védekezés, ráadásul a triplákat is 50%-kal értékesítették. Sokat elárul az a statisztikai mutató is, hogy a félidőig majdnem négyszer több eladott labdát (11) vétettek a vendégek, mint ahány gólpasszt (3) kiosztottak. 55-28.

A fordulás után visszavett a tempóból a Debrecen, de így is növelni tudta az előnyét, a Kaposvárból a harmadik negyed végéig egyedül Miliszavljevics érte el a tízpontos “álomhatárt”. A DEAC harminchét ponttal vezetett ekkor, ami mindössze eggyel kevesebb, mint amennyit a somogyiak szereztek ezidáig. 75-38.

A záró etap leglényegesebb mozzanata Neuwirth triplája volt, ezzel minden pályára lépő játékos szerzett kosarat. A DEAC végig vezetve, óriási különbséggel küldte haza a Kaposvárt, így készülhet a Körmend elleni rangadóra. 90-49.

Fotó: DEAC Kosárlabda Facebook

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
kossuth19lalihmsenkiseBenabelalavjaman Recent comment authors
kossuth19lali
Olvasó

Tavaly ugyan ilyen szar csapatunk volt,akkor ki volt a hibás?Pedig a nagy generál volt a vezér!!
Ő hülyitette a szurkolókat!!
Akkor senki nem reklamált!Három éves terv!!
Most meg az Ádámot keresztre feszíteni!
Persze nem védem,mert balek volt h vállalta!
Amíg nincs igazi tulajdonos,és azt a kevés pénzt is ellopja a sok hiéna,akik évek óta ott vannak a csapat mellett,addig itt itt csak a pusztulás lesz!!

Benabela
Olvasó

2018.november 10-én “mindenki feketében” jeligére rendeztek demonstrációt a kaposvári szurkolók, miután 1-5el kezdett a csapat. A feldobás után a “keménymag” kivonult a pályáról. Azt a szezont a 12. helyen, alsóházban fejezte be a csapat. Majd jött a következő szezon ahol szintén 12.hely alsóház. Idei szezonban sikerül alulmúlni meg az előző vállalhatatlan teljesítményeket is. Érdekes, hogy most a kaposvári szurkolók csendben vannak. Értem én, hogy vírushelyzet van és így nyilván nehezebb, DE! Most már eljutott oda a csapat, hogy az egész városra nézve hoznak szégyent! Fiataljaink évek óta nincsenek, nem tudunk versenyezni sem a pvsk-val, sem a rátgéberrel, sem a pte-vel.… Olvass tovább »

senkise
Olvasó

Ohh, hol vannak már azok az idők. A felbujtó és a segítői sincsenek már azóta a klub körül.

hm
Olvasó

Azt se felejtsük el, hogy abban az évben, amikor a szurkolók kivonultak a feldobás után, az egész szezonban végig telt ház volt egy alsóházi csapat meccsein. Pl: az újonc Debrecen ellen, amikor Roli leszakította a gyűrűt, már csak a lépcsőkön tudtunk ülni mint régen… Idegenbe tele busz ment.
Na azóta szerintem megunták ezek a szurkolók ezt az eredménytelenséget.
A többivel egyet értek.

lavjaman
Olvasó

Minden oldalnak van igazsága a történetben. Nekem csak annyi a kérdésem, hogy aki alapokról akar újra építkezni az el tudja-e fogadni, hogy akkor 10-15 év másodosztály kb??? Mert az nem alapokról építkezés, hogy most majd Lazics választ külföldit… Ja mindezt úgy, hogy közben a tehetséges fiataljainkat a pécsi akadémiára elcsábítják?

SMB
Olvasó

Nem értem, hogy mi ez az általános megdöbbenés kaposvári oldalon, mert pontosan erre lehetett számítani. December 30-án, január 2-án és január 4-én egyaránt idegenben, egyaránt jó hosszú buszozás után játszva a kaposvárinál jóval bővebb rotációval rendelkező csapat is szenvedett volna a végére, főleg úgy, hogy a legutolsó út volt a leghosszabb és szinte közvetlenül az azt megelőző után jött. Amúgy is erősebb csapat a DEAC, de ilyen körülmények között ajándék volt a fogadóirodáknál ez a 12 környékére húzott egál line.
A következő meccsre már újra rendben lesznek a saját szintjükön, nem kell aggódni.

Bezse
Olvasó

Jaj a jó hír : minden negyedben kijöttünk a 10ből

KKK72
Olvasó

Tartalékolják az erejüket a playout-ra!

Kiskokas
Olvasó

Akkor ebben az évben is lesz play out ? Nem úgy volt, hogy a korona miatt nem esik ki senki?

Bezse
Olvasó

HALVÁNYKÉK. 11 eladott labdára 3 gólpassz ?! Milyen csapatjáték lehetett ez ? Berényi mélységek kaposban.

Bezse
Olvasó

Mi ez a diszlájk ? Írjam hogy sötétkék ? 😃

Mary
Olvasó

volt az a végére 18/6 is, sajnos.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Kitartás, Kaposvár! Illetve kitartás, kaposvári barátaink…mert ez legkevésbé rajtatok múlik. 🙁

Player
Olvasó

Sajnos ugy nez ki, hogy Debrecenbe nem csak pulykakakasert, hanem egy jo nagy pofonert is el lehet menni. Olvasva a hozzaszolasokat, elgondolkodtato a helyzet. Az edzo valtas aktualis volt, sot kijelentheto, hogy kesve jott. Az elozo ket meccs megmutatta a kulonbseget Adam es Lazics kozott termeszetesen az utobbi javara. Azt azonban komoly ember nem gondolhatta, hogy Lazics ket het es karacsony alatt csodat teve kiegyensulyozott es tartosan jo eredmenyesseget er el a szemelyekben valtozatlan csapattal. Ezt a gardat Adam rakta ossze, o edzette, keszitette fel vagy nem fizikalisan, mentalisan stb. Ennek hatekonysagat lemerhettuk mar korabban es ma is. Szegeny ember… Olvass tovább »

Csakegyfan
Olvasó

Curry

HajraKapos
Olvasó

Így igaz, ez nem kérdés

Mary
Olvasó

Meg még néhányan vele.

KPSVRKK
Olvasó

Debrecenbe, persze gratulálok.
A meccshez nem sok közünk volt.

HajraKapos
Olvasó

Ezt jól elb*sztátok! Curry, Jukic mehettek, a többiek meg szálljanak mélyen magukba, és ne a szurkolókat és a várost égessék ilyen teljesítménnyel.

Mary
Olvasó

Sajnos ennek az évnek már annyi! Örülhetünk, ha nem esünk ki.

Mary
Olvasó

Lehet minuszolni, de akkor is ez a véleményem! Ne legyen igazam!

Bezse
Olvasó

Igazad van

Schwarzkopf
Olvasó

Grat Debrecenbe, felmosták velünk a parkettát konkrétan! Bár nem láttam a meccset, de ez szánalmas teljesítmény volt. A falco elleni helytállás így már lószart se ér! Ide nem csak edzőváltás kellett volna, hanem egy pár légióst is elzavarni a francba. Sajnos Ronca kiesésével még kisebb lett a rotációnk, na meg ugye franc se tudja hányadik meccsünk volt rövid időn belül. Ez az év gatya, ezt már tudjuk régóta. Lehet Feketével végig kelett volna tolni az évet aztán, jövőre rendesen egy új csapatot építeni új edzővel, de szerint egy normális ügyvezető se ártana. Névadó szponzorról meg szerintem ne is álmodjunk. Majd… Olvass tovább »

HajraKapos
Olvasó

Jó, hogy jött új edző, mert így legalább nem tartunk meg mindenkit jövőre.

MKE181
Olvasó

olvasd vissza az akkori hozzászolàsaid te szidtad legjobban a feketét te birka nem azt mondom ő jo volt de hogy te egy nagyökör vagy az biztos

Schwarzkopf
Olvasó

Látom értelmező olvasásból te kajak megbuktál volna.Egy szóval nem írtam hogy nem kelett ide edzőváltás!Én ezt írtam : “Ez az év gatya, ezt már tudjuk régóta. Lehet Feketével végig kelett volna tolni az évet aztán, jövőre rendesen egy új csapatot építeni új edzővel”
Kérlek próbáld meg újra értelmezni a fent leírtakat!!
Másodszor biztos sikerülni fog,mivel Te annyira OKOS vagy!!!

dball
Olvasó

fck mindigo. A magyar kosárlabda leglelkesebb szabotőrei. A “látottak” alapján csak annyit tudok elmondani hogy hajrá DEAC!

Csakegyfan
Olvasó

Lehet mégsem Ádám volt a probléma?

HajraKapos
Olvasó

Persze, és az elmúlt 4-5 évben is mindig a játékosok voltak a hibásak. Ádám egy remek edző, csak azok a csúnya játékosok.

Mary
Olvasó

Ezek után nagyon úgy néz ki. Szegény Lazics, lehet, hogy már megbánta tettét?

KPSVRKK
Olvasó

Probléma volt Ádám, ezt a csapatot ő rakta össze és miatta üres a pad is, nincs bevethető játékos.
A Debrecenből az első negyedben már szinte mindenki játszott. Nálunk csak Révész váltogatja Jukicot.

Probléma az egész félprofi klub.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés