Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Óriási oroszlányi bravúr a Szolnok ellen

Nagy csatában nyert otthon az OSE.

MVM OSE-Lions - Szolnoki Olajbányász 86-84 (22-26, 25-23, 17-21, 22-14)

Bajnokság, 8. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Jv: dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás, dr. Németh Patrik (Bodrogváry Iván József)

Oroszlány: Ruják 9/3, Szabadfi -, Barnjak 11/3, Carev 10/6, Dorogi -. Cserék: Illés 7/3, Mucza 2, Dimitrijevics 23/6, Krestinin 13, Calloway 11/6, Werner -.

Szolnok: Durham 2, Gilszki -, Barnes 4/3, Williamson 9/3, Szubotics 26/12. Csere: Gavin 21/9, Révész 3, Rudner -, Pongó 2, Lukács 16/9, Sebők 1.

Subotics büntetőivel kezdődött a mérkőzés, Carev előbb egyenlített, majd megtette ezt Barnes hármasa után is (5-5). Barnjak gólpasszából Ruják szerezte meg az Oroszlányak a vezetést először a mérkőzés során, és megsem álltak 13-5-ig. Lukács állította meg a rossz szolnoki sorozatot Durham kiosztásából, majd Subotics hozta még közelebb a vendégeket, később megint Ruják villant (15-10). Szubotics kemény fault és leérkezés ellenére bemutatott egy 2+1-et, igaz a büntető nem esett be. Gavin hármasával egy pontra zárkózott a Szolnok, Calloway kosara után egy vendég időkérés következett (18-15). Lukács gyönyörű blokkja után megint Gavin talált be kintről, így utolérte ellenfelét az Olaj. Megint a Szolnok légiósa volt eredményes, méghozzá négy büntetővel, Lukács két pontjával pedig már hat volt az előny. Dimitrijevics majd Galvin váltottak kosarat, a negyedet pedig  Dimitrijevics büntetői zárták. 22-26

 

A második negyed Dimitrijevics triplájával kezdődött, majd Durham tört be két pontért. Hosszú kosárcsend után Illés szerezte meg egy duplával első pontjait, Lukács pedig távolról süllyesztett el egy dobást, megtette ezt nem sokkal később csapattársa is, Williamson (30-34). Mucza büntetőivel kettőre csökkent a differencia, Williamson zsákolt, Szubotics közelről tett hozzá két pontot. Illés újabb kosara következett, Williamson büntetőit, Krestinin annulálta. Carev duplájával megint csak kettő volt közte, Barnjak találatával pedig utolérte a Lions ellenfelét, sőt mivel oda is ütöttek neki dobás közben, büntetőjével a vezetést is megszerezte (41-40). Galvin azonnal válaszolt előbb egy duplával majd egy büntetővel, Krestinin a túloldalon a festékből dolgozott meg keményen két pontért. A félidő utolsó két percében előbb Galvin hagyott ott egy pontot a vonalon, Krestinin fordított, majd büntetőivel kettővel léptek el a hazaiak, Lukács és Sebők egalizált. A félidő végi szakaszt két ponttal az Olaj nyerte, így pont ekkora előnnyel vonulhattak szünetre a vendégek . 47-49

A harmadik negyedet Szubotics triplája indította be, Barnes pedig egy büntetőt küldött a helyére. Dimitrijevicset a fault sem zavarta meg a kosárszerzésben, Szubotics passzát Williamson értékesítette (50-55). Calloway vert be egy hármast, majd megtette ezt Subotics és Dimitrijevics is, ezt követően majd két percig azonban nem esett kosár egyik oldalon sem. Végül ezt Szubotics szakította meg Calloway technikai faultjáért járó büntetővel, majd ezt megfejelte még három sikeres kísérlettel (56-62). Ruják közelijével négyre jött fel az OSE, Lukács a következő támadásban azonban bevágott egy triplát. A fiatal válogatott játékos a vonal mögül sem hibázott, Dimitrijevics pedig középtávolról. A negyed végén Dimitrijevics révén háromra csökkent a differencia, Gavin hármasa a legjobbkor jött így vendég szempontból. 64-70

Majd három percet várni az első kosárra a záró etapban, Szubotics volt eredményes középtávolról, ugyan onnan Calloway sem hibázott, Galvin pedig továbbra sem hűlt ki (66-74). Szubotics kintről is hatékonyan célzott, Barnjak kettessel válaszol, Calloway pedig négyre hozta fel a Lionst. A vendég időkétés után megint Lukács jelentkezett, Ruják pedig első hármasát dobta be (76-79). Pongó kosarával értünk az utolsó három percre, majd Krestinin értékesített két büntetőt (78-81). Barnjak átvette a vezetést hosszú idő után a hazaiaknak, Calloway két fontos büntetővel pedig egy büntetőt elrontott a kettőből. Az utolsó percben Williamson állhatott a büntetővonalra az egyenlítésért, azonban mindkét dobását elrontotta, az Olaj egy támadólepattanó formájában kapott még egy esélyt a győzelemre, azonban ezzel sem tudtak élni. 86-84

76 hozzászólás

76
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
31 Comment threads
45 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
39 Comment authors
elfogult vagyoklalusMendezBobby666Jon Recent comment authors
elfogult vagyok
Olvasó

Többször visszanéztem, és vissza-vissza tekergettem a meccset (mivel elfogult vagyok nagy örömmel!), de a győzelmünkön kívül igazán az okozott örömöt, hogy az 50!!! fault ellenére nem tudták tönkre tenni a játék igazi szépségét! Mondom ezt úgy, és tényleg őszintén, hogy ez a Szolnok érdeme is! Továbbra sem értem, miért kell a bíróknak a főszerep! Sok nemzetközin szinte láthatatlan a játékvezető! Na és érdeklődnék miért olyan nagy titok, hogy miért állították ki Petrovot??? Anyázott?, szidta valakinek az anyukáját?, beszólt?, esetleg köpködött?, honnan lehet majd tudni, hogy melyik “tett” mit “ér”???? Lehet, hogy a Körmendi példa az “jó”, mert akkor mindenki tudja… Olvass tovább »

Dennis
Olvasó

Konstantinides 1 meccses eltiltása vicc kategória. MKOSZ tovább tépázta, az amúgy sem fényes nimbuszát!

Bobby666
Olvasó

A közvetítéseket állandóan szapulóknak javaslom nézzék meg ezt a mérkőzést, hogy két szpíkerrel és milyen jó képminőséggel ment le..;) Ennyit minden csapat hozzátehetne a mindigo-s platformhoz és akkor kevesebben lennének az elégedetlenek. Csillagos ötös ezért az Oroszlánynak! Mindenki presszionálja a csapatát, hogy minden közvetítés ilyen legyen és akkor a 799,- Ft is faja lenne a havi előfizetésnek! Elég ha minden csapat csak ennyi pluszt rak hozzá a rendszerhez. Hajrá Magyar kosárlabda!

lalus
Olvasó

Ott voltam a csarnokban, de már hároszor visszanéztem. Töllünk a képminöség mindig ilyen, igaz egy kommetátorral. Most így kettővel tényleg parádésra sikeredett. Hajrá OSE

Bobby666
Olvasó

Írjuk le nyugodtan, hogy Oláh Roland az OSE-től és Magyar Dávid Szolnok-tól és a nagyszerű Tripla Dupla Podcast-től példát mutatott a többi klubnak, hogy kell atom jó közvetítést csinálni! Bravó fiúk!

elfogult vagyok
Olvasó

Szerintem amíg a csapatok vezetésének nem fontos az ellenfél szurkoló tábora (nem tisztelik a szurkolókat), és csak a kötelező minimum jegyet biztosítják, és a sajátjaikat is “kényszerítik” a csarnokba, addig a szövetség minimum szintjét fogják teljesíteni!! Sajnálják a pénzt!!??!! Mi igyekeztünk már az I/B-ben is a lehető leg többet adni a TV elé kényszerülőknek, és a csarnok sem “ürült ki”!! Amúgy a városi TV is felvételről pár nap múlva leadja a meccseket! (Mellesleg nézzük meg melyik csapatoknál van az automata kamera, és csikorgó cipő hang. Jellemzően nem a kis költségvetésű csapatok.)

Jon
Olvasó

Grat az Oroszlánynak! 🙂
Pedig ez ugyanaz a csapat, amit nemrég a kedves Szolnokiak lesajnáltak, biztos kiesőnek tituláltak. Nem egy Murcia na, de azért annyira nem rossz csapat. 😀

Jessy
Olvasó

Megérdemelten nyert az Oroszlány, jót küzdöttek a fiúk….

Sárgarabszolga
Olvasó

Potocnik volt a leggyengébb láncszem,ha vmi nem úgy alakul ahogy elgondolta,nem tud belenyúlni…
a zete ellen kötelező a győzelem, ami meg is lesz,sztem a vártnál simábban,kb 15-20pontos win.

Dennis
Olvasó

Gratulálok srácok, ez a meccs a szív és az akarat diadala volt.
A 3. negyedig a rigók az összes kétes szituációban a Szolnok javára döntöttek.
Petrov mester eddig még tekót sem kapott a bajnokságban, most meg egyből kiállították egy olyan szituációban, ami teljesen átlagos egy meccsen. A kőrmendi és a fehérvári edzőnél ez minden meccsen alap, mégsem szórják ki őket.
Szerintem a kiállításkor dőlt el a meccs, látszott a fiúk szemében, hogy csakazért is megmutatjuk, hogy velünk nem lehet packázni és behúzták a meccset. Megjegyzem az utolsó negyedben a bírók már nem szóltak bele.
Úgyhogy még meg is köszönhetjük nekik a fújást.

Rouge
Olvasó

Pallai nagyon hiányzik a rotációból,
a felkészülési meccseken ő volt a legjobb és a szezon elejét is jól kezdte.

Mivel alacsony posztról hiányzik,
ezért Barnesnak sokszor kell lefelé segítenie,
(miközben ő 4-es) sokszor 3-as poszton játszatják, ami feltűnően nem megy neki.

Gratulálok az OSE-nek.

Mendez
Olvasó

Hogy mentsük a saját hülyeségünket a’la rouge ???

Bencur2021
Olvasó

Ha a Szolnok nem rotálja túl magát mint sok esetben, akkor simán nyernek.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ja. Meg olyan is van, hogy ha a nagyanyámnak pöcse lett volna. Vagy valami ilyesmi.

Bencur2021
Olvasó

Félre értesz. Megérdemelten nyertetek Grat!
De egy kiélezett meccsen nem dől össze a világ ha a top játékosok 30+ percet játszanak.

moldi56
Olvasó

Nem kell ez a nagy arc! Nem is olyan régen feltörölték veletek a padlót Fehérváron,kicsit szerényebben.Győztetek megérdemeltétek.Nekünk meg le kell vonni a megfelelő tanulságotA szolnoki visszavágó máshogy lesz.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Melyik részét érezted nagy arcnak? Pusztán annyi történt, hogy nem értettem egyet Bencur2021 kolléga véleményével.

Jon
Olvasó

A nagy arc az inkább az volt, amikor 1 hónapja jópáran kijelentettétek, hogy ez a Szolnok micsoda hatalmasan erős, sokkal jobb mint az előző évek csapatai és mennyire egyben van, stb., meg hogy idén biztosan visszavágtok a Falconak.

Olajheart2
Olvasó

Én leírtam h jobb és egységesebb csapat benyomását kelti az idei csapatunk, mint az elmúlt 2 évben, de ettől még nem gondolom, hogy nagy arcom lenne.. És persze nagy örömödre lehet, hogy nincs igazam és nem jó csapat az idei Szolnok.. mondjuk én a nagy Falcoról nem írtam hogy visszavágunk, mert az elképzelhetetlen,hogy a Falconak visszavágjon valaki… szent és sérthetetlen..

Jon
Olvasó

1.-höz: ha nem te írtad, akkor nyilván ne vedd magadra. 😉
2.-hoz: nem rajtam múlik, de szomorkodni nem fogok, ha így lesz.
3.-hoz: ha te mondod, ezen biztos nem fogok vitatkozni. 😀
(csak a kedvedért: átjött, hogy irónia akart lenni, de nem foglalkozok vele. Megérdemlik az elbizakodottak, ha visszaüt)

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Ez igen, gratulálok Tesók! Nekünk sajnos nem jött össze az Alba ellen, pedig közel álltunk hozzá. HAJRÁ KKKK/OSE !!!

Sipho
Olvasó

Mèg a bajnokság megkezdése előtt, valaki leírta az OSE keretèt. Azért egy NB II csapattól,nem is olyan rossz teljesítmény.

Atesz 18
Olvasó

Bucka cumi volt megint!
Szép volt OSE!

fanaticfantastic
Olvasó

Most lett vége a meccseteknek. Azzal az eredménnyel foglalkozz. Mi is lett a vége,sárga?

Marillion
Olvasó

Van igazságod…de tőletek is van ott már valaki a Murcia-Falco hozzászólások között! Ugorj csak oda olvass! Akik erre élveznek hogy oda vissza kesztyűznek azoknak egészségére…

fanaticfantastic
Olvasó

Lentebb épp az imént írtam erről a KD nevű trollotoknak. Megkérlek olvasd el. Itt provokál egész nap. Meg mindíg,minden cikkünknél. Utána meg csodálkozik,hogy a (későbbi) cikketekhez,néhány felpaprikázott szurkolónk odaírogat.

KD
Olvasó

Megtisztelő, ilyen elismerésre még álmomban?sem számítottam. Egyébként egy Szarvas nevű válogatott trénertől tanultam. Azt hiszem az utóneve Gábor, de ebben nem vagyok biztos. ? 1️⃣1️⃣

Milivoj
Olvasó

Fanaticfantastic! Szerintem el kell engedni a témát és be kell látni, hogy ennek az állatfajnak hiába teszel gesztusokat, hiába nyújtasz békejobbot, hiába próbálod nevelni, annyira ostoba és korlátolt, hogy kár az energiáért

Marillion
Olvasó

Volt már gesztus egyik vagy másik oldalról? Fanaticfantastic meg Olaj75 akikkel én kultúrálta és normálisan tudok beszélgetni, remélem velük továbbra is igy marad!

Lions Fan
Olvasó

Gratula a srácoknak! Szép volt OSE! Viszont gratula Szolnokra is! Nem számítottam gyözelemre. Örülök, hogy így alakult de semmiképpen sem papír forma.

Ellenív
Olvasó

A két sokat hibázó alakulatból a szerencsésebb és nagyobb szívvel játszó csapat nyerte a mérkőzést olykor a bírókkal is megmérkőzve.Hajrá Ose!Hajrá Bányász!

Savaria
Olvasó

Szoros meccsen a Pongó-Révész párostól nem is lehet többet várni, a rájátszásban ez csak rosszabb lesz.
Szolnokon van 7-8 hasonló képességű játékos, viszont a minőség hiányzik a csapatból. Mert oké, hogy rendszerben játszanak, de hiányzik 1-2 olyan játékos aki ,meg tudja húzni a váratlant’.

egyszegedi
Olvasó

Révész Ádámot egyébként miért kell b@szogatni minden vereség után? Bizonyos kommentelők mintha csak erre várnának. Akkor más csapatok kiegészítő magyarjait is vegyük elő minden vereség után?

fanaticfantastic
Olvasó

Ráadásul Szombathelyről b…gatja..

Marillion
Olvasó

Javaslom Végy egy nagy levegőt és görgess inkább tovább, én is igy teszek…

KD
Olvasó

Mondtam, hogy hajrá OSE!?

fanaticfantastic
Olvasó

Na és akkor? Ki a f… érdekel,hogy mit böfögsz ide Szombathelyről.

KD
Olvasó

Nyugi, kőhajigáló, játékosgyalázó, földrajzból felmentett!?Ne szívd mellre, a szurkolás szabad, tegnap is leírtam, az OSE -veletek szemben- szimpatikus csapat , jó szurkolótáborral.Mielőtt rákérdezel a Murcia meccsre, lapozz oda, a véleményemet ott leirtam.

fanaticfantastic
Olvasó

Ide figyelj! Életemben nem hajigáltam követ.Nem gyaláztam játékost! Jó vagyok földrajzból! Ne általánosíts,mondtam már. Föleg ne sértegess,főként,hogy gőzöd nincs ,ki is vagyok. Ha már a szimpátiáról böfögtél…Te rettentően unszimpatikus ,pofátlan,provokatív ,sunyi fickónak tűnsz. Ide jössz és provokálsz,napi szinten. Ha meg valaki reagál akkor mutogatsz ,hogy…látjátok? A szolnokiak… Olvass már itt vissza. Itt mocskoskodsz végig. Ha meg most én odaírogatnék a vesztes meccsetekről szóló ,friss cikketek alá,azonnal jönnél,hogy de mi is. CSAK! A helyzet az,hogy én nem írkálok oda. Viszont amit itt csináltál ma is,nem is lepődöm meg ha egy-két szolnoki odaír. Az bezzeg nem tetszik. Provokálsz,ember! Fogd már vissza magad.

KD
Olvasó

Akkor nevezd meg az elkövetőket és Téged lehúzlak a listáról. Mert sajna csak földrajzból felmentettet ismerem (Rouge), de lehet, hogy mindenki egy tanárhoz járt. Holnapra ( mára)összeállítok egy tesztet, aki nem megy át(90% kell), azt Rouge fogja korrepetálni. Továbbra is hajrá OSE ( szombatig), ahogy tegnapelőtt is írtam.

SzhelY
Olvasó

kurva anyád

Marillion
Olvasó

Most melyiknek az anyja?!

SzhelY
Olvasó

KD anyukája

KD
Olvasó

Most már értem a lélektanát a kőhajigálásnak, a 10-es játékos halott anyja gyalázásának és a többi szolnoki “cukiságnak”: a tehetetlen düh agressziót szül és úgy tűnik arrafelé a kipcsakok és a türkök leszármazottai ezt csak így tudják levezetni.

SzhelY
Olvasó

megy vissza az iskolapadba divat

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Az kimaradt a meccs leírásból, hogy Petrovot kiszórták. Ahogy az is, hogy Lukács kapott a hazai tábortól egy hangos csomagot, aztán sérülésre hivatkozva, Mészárossal bratyizva lemenjen két büntető között. Majd 20 mp elteltével pörgesse a törölközőt a padról.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Gratulálunk OSE

Keeplife83
Olvasó

Szervusztok ! Először is azt kell hogy mondjam Subotic kiemelkedő játékos minden tekintetben .. A Szolnok pedig szerintem jó és erős csapat .. Viszont nem gondolnám hogy ilyen erős hátszél kellene nekik .. itt most mindenki arra gondol amire akar !!! Amint el engedték a bírók a meccset meg tudtuk fordítani ?????? Ilyen élmények kellenek legalább is nekünk OSE szurkolóknak .. Mindenki másnak meg szojkodi laker ??? Hajrá Bányász

Olajheart2
Olvasó

Mint tavaly.. A válogatott szünetig viszonylag jó kosárlabda.. jött a szünet.. és.. kínlódás mint most.. ennél egyértelműen jobb a Csapatunk, képes jobb játékra.. HAJRÁ Olaj!

Németh Róbert
Olvasó

Gratuláció Oroszlànyba, gratuláció az olajnak, hogy a legjobb lègiós nàluk van.

Heindrich
Olvasó

Tavaly 10-ből 9 ilyen meccset bemákoltunk. Ez most nem az a meccs volt ☹️?⚫ Hajrá OLAJ!!!

WSreborn
Olvasó

Ez igen gyenge produkció volt, és ez igaz a legutóbbi 3 meccsünkre egyaránt. Barnes? Durham? Potocnik?
Nem is tudom ki a leggyengébb a 3ból.
Ezzel a fos játékkal a Zete ellen szombaton esélyünk sem lesz.
Ebből a keretből egy normális edző sokkal többet hozba ki.

Milivoj
Olvasó

Durhamet nem venném egy kalap alá Barnes-al, bár pontszámban elmarad a várttól, de jól bont, ma is 9 assziszt, illetve védekezésben is odateszi magát, Barnes viszont egy nagy 0 minden téren

MemphisGrizzlies13
Olvasó

Barnes minek játszik amikor semmit nem csinál? 29 perc alatt 4 pont és semmi más. Hogy lehet 0 lepattanót szedni 29 perc alatt? Ez nem tudás kérdése. Jó játékos ő de olyan mintha nem akarna játszani. Mindenki tudja hogy ennél sokkal jobb. Játsszon is úgy.

Rolex
Olvasó

Nagy baj nincs.
Az viszont bosszantó,hogy a 22magyar pontból Lukács egymaga szerzett 16ot..

Namár
Olvasó

Váltogattam a mérkőzések között. Egyik alkalommal vagy 10 büntetőt dobott egymás után Subotic, kiállították az Ose edzőt, de ebből semmit nem látok az írásos összefoglalóban.

fanaticfantastic
Olvasó

Sajnos a Zete is elkaphat bennünket. Ne legyen igazam! Nekem a sok kihagyott bűntető,jelzésértékű. Koncentráció hiány. Bár,bízom benne,hogy csak rossz napot fogtunk ki.

donnarumma
Olvasó

Lesz még pár vereség minden csapatnál…
Elég kiegyenlített a mezőny ill. nincs kiemelkedő csapat.

Rózsabimbó
Olvasó

Megkezdjük a zuhanórepülést?

Marillion
Olvasó

Itt bárki elkaphat bárkit…Bárki kikaphat bárkitől otthon is vagy idegenben …legalább a mezőny felére kimondható hogy bajnoki finalista lehet majd! Játékos keretek még átalakulnak jönnék még légiós cserék is csapatoknál! Nyugi!

Milivoj
Olvasó

Van ilyen, az Oroszlány amúgy is a mumusunk, de sajnos mostmár ki lehet mondani, hogy Barnes támadásban és védekezésben egy lyuk…, ezt látja a vezetőség is, de nem tudjuk cserélni

donnarumma
Olvasó

Nagyon hullámzó volt a mérkőzés, mondhatjuk hogy a szerencsésebb csapat nyert, de a végén 2 büntit kihagyni lexus…
Grat az OSE nak!

fanaticfantastic
Olvasó

Hát,igen.

Aranyalba
Olvasó

Két büntetőt kihagyni Lexus. Egyet Corolla ? 😉

donnarumma
Olvasó

Ahogy tetszik?

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

@donnnarumma, csak a szokásos. Sportszerű komment. Köszi, nektek is hajrá!

SárgaPárna
Olvasó

Most már legalább nem jártok be a táblázatos cikk alá hisztizni, hogy miért nem ti vagytok az elsők. 🙂 🙂 🙂

fanaticfantastic
Olvasó

Ok. Csak azt nem értem,hogy te miért jársz ide?

SárgaPárna
Olvasó

Röhögni.

fanaticfantastic
Olvasó

Inkább,csak szemétkedni.

SzhelY
Olvasó

hát rajtad azt nem lehet fotelnyuszi,szomszédod megtalált?

SzhelY
Olvasó

szevasz gecigombóc jó volt a falcomecs?

Pbask
Olvasó

Pallai jó játékos lehetne, de marha sérülékeny, már-már Juhos szint.
Megint kiüli a fél szezont,Szolnoknak pedig kellene a rotációba.
Grat Oroszlányba, azért a szombat nem lesz sétagalopp 🙂

fanaticfantastic
Olvasó

Sajnos,teljesen jól látod.

vakondOK11
Olvasó

Pallai nem marha seruleny, ilyen fiatalon ekkora terheles alatt ne csodalkozzunk. Csak epuljon fel rendesen aztan hajra! Hasznos lesz nekunk!

fanaticfantastic
Olvasó

Kár ezért az utolsó negyedért. Sebaj. Folytatjuk. Nem lehet mindíg győzni. Az Oroszlánynak,gratulálok!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés