Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Óriási kiütéssel nyert a Paks

Már a félidőre eldőlt az Alba elleni rangadó.

Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 109-80 (26-22, 34-15, 19-18, 30-25)

Bajnokság, 15. forduló
ASE Sportcsarnok
V.: Praksch P., Nagy V., Ádám J. (Fekete L.)

Paks: Evans 23/6, Faust 15/6, Kis 12/9, Coleman 25/12, Lóránt 16/6. Csere: Kovács 5/3, Velkey 6/6, Jackson 5, Szalai 2.

Alba: Ljubicsics 7/3, Guyton 13/9, Csupkovics 9/6, McDuffie 20, Molnár 7. Csere: Govens 7/3, Takács Mi. -, Markovics 7, Lukács 2, Csorvási 8.

Kiss és Guyton triplaváltásával indult a találkozó, majd Ljubicsics is hozzátett egyet. Molnár zsákolt, Coleman válaszolt, aztán Faust is betalált, Guyton pedig középtávolról is eredményes volt. Kis Raúl második hármasával egyenlített a Paks (10-10), rangadóhoz méltóan indult a találkozó. Faust tett vissza egy támadólepattanót faulttal együtt, Guyton viszont továbbra is ihletett formában játszott, ő tartotta a vendégeket (5. perc: 13-13). Lóránt és Faust révén öttel ellépett az ASE, Guyton egyből meg is szerezte a tizedik pontját. Szinte fej-fej mellett haladtak a felek, de egy kicsivel azért a Paks járt előrébb (21-17). Jött Markovics és újfent Guyton, fordított az Alba a negyed vége előtt egy perccel. Jackson először egyenlített, majd a vezetést is átvette az ASE, Evans pedig egy szerzett labda után négyet pakolt közé. Újra megszerezte a játékszert a hazai csapat, hat másodperc alatt azonban nem sikerült újabb kosarat szerezni. 26-22.

Govens dobta a második játékrész első pontjait, majd Coleman állt bele egy nehéz középtávoliba. Velkey János egy triplával már hatra növelte a paksi előnyt, sőt, Jackson zsákolása után időt is kellett kérnie a vendégeknek (33-25). Egy perc gólcsendet követően Coleman vágott be egy trojkát, ezzel a tízet is átlépte a különbség. Faust triplájával 12 volt közte a negyed derekán, Ramirez kért időt. Ehhez képest megint az ASE volt eredményes, sokkal jobban eloszlottak a labdák Dzunics fiainál. Evans hármasa után elkezdett nyílni az olló, közelebb volt a húszhoz a különbség, mint a tízhez (49-32). csorvási szerezte meg az első pontjait, közte tizenöt volt ekkor, de Coleman a következő támadásból faulttal együtt dobott egy duplát. Faust gyorsindítása után már a húszat is átlépte a differencia, jobban játszott a Paks ebben a játékrészben. 60-37.

McDuffie két zsákolása nyitotta a második félidőt, aztán Markovics és Csorvási is betalált, feljött tizenhatra az Alba. Evans szerezte meg az első paksi kosarat a harmadik negyedbe, majd beindult az ASE henger, húszas hátránynál kért időt az Alba (66-46). McDuffie zsákolt egy nagyon szépet, Coleman pedig nagy lepattanócsata után dobott be egy triplát, majd az azt követő támadásból még egyet. Lóránt harcolt ki egy faultot, miközben a közelijét is értékesítette, a büntetőt viszont kihagyta, továbbra sem tudott mit kezdeni az extázisban játszó Pakssal az Alba, huszonnyolc is volt közte. Innen hacsak minimálisan is, de kozmetikázott a játékrész végére a Fehérvár. 79-55.

Lóránt kosarával már nyolcvan felett járt a Paks, Csupkovicstól jött a válasz. Govens hármasával újra húsz volt közte, de Kovács szintén távolról talált be a túloldalon. Csupkovics kiállítása borzolta a kedélyeket, videózás után küldték ki a játékvezetők a játékost. Innentől igazi paksi öröm kosárlabdát láthatott a hazai publikum, a Paks valósággal kiütötte az Alba Fehérvárt. 109-80.

 

HIRDETÉS
57 hozzászólás

57
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
23 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
Artur DokicsakazalbaKareem Abdul-Jabbarkrapulaksz simonGézuka Recent comment authors
csakazalba
Olvasó

Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyertetek.
Ami minket illet, ez a keretünk egy jó edzővel sokkal többre lenne képes, Ramírez sajnos ennyit tud.
Hajrá ALBA!

FALCO1980
Olvasó

Mit szellemült át?Talán mrgtért?Ugyanúgy pofázik minden meccsen.Te modt komolyan Dzunicsról beszélsz?Vagy megártott a sok keceli kannás lőre?Csak a FALCO!!!????

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

FALCO szurker,
Egyetértünk, csak iróniának szántam.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Ez most egy új Báne, egészen átszellemült.
Új fizimiska, plusz a poFASZakáll.
Hajrá Paks, hajrá Atom!

krapulaksz simon
Olvasó

tegnapi Ízőrzők Paksról című műsorban Báne séf, segítségével Lóri kuktával elkészített egy hatalmas adag albakompótot. jutott mindenkinek, a fülünkön folyt ki… ízletes, finomság. tessék máshol is megpróbálkozni az elkészítésével, mennyei. mmmmm!
a recept adott, melegen(…) ajánlom!

Gézuka
Olvasó

Én a következőt fújtam volna: kék 40-es sima fault, fehér 0-ás technikai, kék 8-as technikai. Szerintem hiba volt kiállítani, pontosabban sportszerűtlen+technikai kombót ráfújni a játékosra. Ugyanis elhangzott egy sípszó, és a fehér 0-ás folytatta a mozgást a játékmegállítást követően. Ugyanez a játékos, ugyanezt csinálta amikor egy betörésnél fújtak ha jól emlékszem szintén Govensre faultot és ő ment tovább gyűrűig. Akkor már nem csapta le senki. Soha nem értettem az ilyen játékosokat hogy sípszó után miért kell még keresni a kontaktot.

Megmondo
Olvasó

Szerencsejere a Paksnak Putney nem jatszott ma, Raul viszont igen, raadasul remekul!
Coleman elkezdhetne mar vedekezni is…
Jónlesz ez a Paks, Alba viszont ma nagyon gyenge volt

FALCO1980
Olvasó

Szerintem ez most a legjobb 4 ebben a bajnokságban.Persze a Falco kicsit kiemelkedik,de nyomulnak a töbniek is.Főleg a Paks.Bár Dzunics mester nem igazán szimpi.

derryl
Olvasó

Kis Raul karriercsúcs az imádott Fehérvár ellen! Bravó!

FALCO1980
Olvasó

Akkor mi milyen kiütéssel nyertünk?99-66?33 pont.Óriás óriási??Hajrá Falco!!!??????

Artur Doki
Olvasó

Gratulálunk,de azért nézz már rá hogy kinek ki volt az ellenfele…

Rougenoil
Olvasó

Kiváncsi leszek hogy lesz a top 4

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ase, Mte, Olaj, Falco

AlbaCsávók
Olvasó

Ha időben jön az edzőváltás és 1-2 játékoscsere akkor bekavarhatunk, ha nem akkor szerintem is ez lesz a legjobb 4.

FALCO1980
Olvasó

Olaj,Körmend,Paks,Falco.

AlbaCsávók
Olvasó

Te most ugyanazt a 4 csapatot írtad le 😀 😀

gulyasszabolcs00
Olvasó

Sokat kritizáljuk a játékvezetést. Ezen a meccsen viszont nagyon korrekt fújás volt. Szerintem.
Gratula, Paks!

Freebulletz
Olvasó

Kirúgták Ramirezt!

Ja nem ide.

Hát Ramirez-féle védekezés nem lesz a Durex reklámkampánya. Ma minden is beesett Pakson. Kacsa meg Fehérváron bezzeg sosem bírt így játszani. Paksi gyerek nyomta a trasht 20 pontos vezetésnél, bravó barátom. :))))
Remélem Jimmy, Simon ott voltak és nézték ezt a parádét.
Viszont Lukács, Molnár jó magyar magban, Ivánt meg elüldözték ezek a faszok.

Cadillac Eldorado Brougham
Olvasó

Tényleg most, hogy mondod hol van?

ldd
Olvasó

ez a Durex hasonlat csillagos 5-ös!

redmiller
Olvasó

Mi van, Dzunics most Csupkovicsot pécézte ki??? Hogy van, hogy mindig Dzunics-féle csapatok ellen van kiállítás, balhé???

csocsa
Olvasó

Ti nem Pécsen játszottatok??????

Jokic
Vendég
Jokic

Ne égesd magad, inkább üssed a dobot. Ha nem láttad, nézd vissza. Ha láttad, és ezek után kommentelted ezt, akkor menthetetlen vagy…

redmiller
Olvasó

Nézzük meg az elmúlt évek meccseit! Érdekes, hogy a kiállításos, balhés meccsek jelentős részén a patkány Dzunics ott van és SENKI nem tesz ellene! Mindenki Stojannal van elfoglalva, közben ez a takony meg azt csinál, amit akar….

gulyasszabolcs00
Olvasó

Szegény Stojan, neki bezzeg meg van kötve a keze mindenhol ebben az országban… ???Jokicnál a pont, üsd a dobot, aközben sokkal kevesebb baromságot mondasz.

derryl
Olvasó

Az a budi jel mi a neved után?

Freebulletz
Olvasó

mindig a kis csápotokat bántják..

ldd
Olvasó

a “takony” egy kicsit erős volt …
Te is meg én is (még ma) azt csinálunk amit akarunk …

Artur Doki
Olvasó

Szerintem mindenki jobban jár ha nem lesz a kupában Kecskemét-Ase elődöntő…

Tomba01
Olvasó

Szánalmas vagy Red!

Megamegmondo
Olvasó

Fogyatékos vagy Red, mondjuk ezzel nem mondtam újat. Tedd túl magad a múltkori zakón dobverő.

4.negyed
Olvasó

Lassan már jobb lenne ha a dob helyett a gyökér fejedet kalapálnád ….. inkább foglalkozz az antikosarlabdát játszó csapatoddal aki Pécsen is szépet zakózott ….
ha nem láttad az esetet mi a f@szt pofazol ? Ha láttad akkor meg nagyobb idióta vagy , mondjuk a te favágó csapatod szokott ilyeneket csinálni… lehet te már megszoktad és szabályosnak tartod ….

redmiller
Olvasó

Nektek negbolyan edzőtök van, hogy a saját játékosainis haza mennek, mert néha akkora fasz…. Meg az ellen csapatai mindig szemétként vannak beállítva a légiósok között…
Tudják milyen, mégis tűrik… Kecskeméten 8 újságíró előtt is beszólt a meccs után Markonak! Ez egy féreg! Játékosként is képes volt pofánköpni Boros Zolit, mikor az az Albában játszott, ő meg Kaposváron…
2015-ben is csak azért jutottunk bajnoki döntőbe, mert Dzunics szétcseszte a végére a Paksot…

ZZTop
Vendég
ZZTop

Red állj le az anyagról, egy értelmes mondatot nem tudsz leírni. Különben pedig inkább a saját csapatoddal foglalkozz

4.negyed
Olvasó

Jol van igyál még két fröccsöt ?

redmiller
Olvasó

Sörről jut eszembe a sokat felemlegetett Pécsen megrendezett Magyar Kupa! Többed magammal beültünka Nemzeti Színház mellé sörözni! Nem éppen irodalmi stílusban áldottuk Stojan nevét a Szolnok meccs után! Aztal szomszédban Dzunics! Rövid időn belül távozott, miközben mi Ivkovicsot “éltettük”… Percek múlva Stojan ott termet és sörözés mellett magyarázta a magyarázhatatlant… Mindenki biztos volt benne, hogy ő köpött be bennünket Stojannal! Asztalszomszédban csak ő halhatott bennünket….
Ezzel le is zárom! Részemről remélem egyik se ül majd le a csapatom padjára! Bár ha választani kell, nem azt választom, aki megfutamodva menekül a mocskosszájával…

4.negyed
Olvasó

Te beteg vagy ? teljesen így történhetett ahogy gondolod ?
Szerencsére fofo egy főnyeremény ?

derryl
Olvasó

Látom, ma kihúztad a gyufát. Semmi olyat nem írtál, ami nem fedi a valóságot, de ma ilyen időket élünk, nem mindig az egyenes út a rövidebb!

Paks II
Olvasó

Red red red hát te csak sírni jársz ide? ??( Költői kérdés,nem kell rá válaszolnod red)

JR.Benitez
Olvasó

Báne egy csöppet feltüzelte a paksi legényeket a volt csapata ellen. Ez volt a kulcs. Na meg ha egy csapat ellen Kis Raul meg Velkey gyorsan szór 4/4 triplát akkor ott vége van mindennek….

Csapajev
Vendég
Csapajev

Nem gondoltam volna, hogy ennyire egyértelmű lesz ez a meccs. Az Alba teljesítménye olyan, mint egy hullámvasút.

ldd
Olvasó

A vasutat szóba se hozd!
Az csak és kizárólag a DVMSE (és a PVSK)

Csapajev
Vendég
Csapajev

A vasút az örök….minden formában 😀

Viggiano
Olvasó

Gratula a Paksnak, szétdobták szépen az Albát! Ramireznek jelent valamit a védekezés fogalma ebben a sportban? Kisnek és Velkeynek gratula, viszont a négy amerikai fejben nem ad ki egyet, Lóránt pedig zavaróan sokat beszél a bírókkal, kb nem volt olyan fújás amihez nem lett volna hozzászólása!

Jokic
Vendég
Jokic

A mai nap legnagyobb pozitívuma: knézy jenci nélkül is lehet rendezni tv-s bajnoki meccset.

elfogult vagyok
Olvasó

Nagyképűség legyőzte a bénaságot! Az eredmény nem indokolta volna a fiatalokat? A légiósok bohóckodtak.

csocsa
Olvasó

Melyik fiatalokat,mert Pakson kettő volt nevezve,abból egy még maródi.✌

Papika
Olvasó

Ramirez…….

Expert
Olvasó

A mai meccs alapján Andre Jones egy hete Fehérváron megmentette Ramirez állását.

Jokic
Vendég
Jokic

Kár…

cino
Olvasó

Paks parádézott az Alba meg hozta idegenbeli bénaságát. Addig voltak pariban még jöttek a 3-sok, aztán vége, semmi játék. Utolsó előtti pillanat, hogy változtassanak az edző személyében.

moldi56
Olvasó

Megint bebizonyosodott hogy az Alba csak az Olaj ellen tud jól játszani.Markovics dettó.

derryl
Olvasó

Igen, nagy makonyával ellenünk.

ldd
Olvasó

Tudod…
Ezért mondtam, hogy ezek – Ezek …
Semmitérő alakulat, nincs helye a dícséretnek.

Jokic
Vendég
Jokic

Teljesen megérdemelt Paks siker. Két tényező volt ma: ASE extra triplázás, Alba kb 30 eladott labda.
Szánalmas volt. Ramirez Cupkoviccal együtt eltakarodhatna már a picsába…

Expert
Olvasó

Gratulálok a Paksnak! Ilyen tartalékosan ez komoly erődemonstráció.
Többek között a szezon előtt „sehova se kellő” Velkey és Kis Raul komoly teljesítményt tett le.
Meg van az első rangadó az ASE-nak, el kell lassan ismernem, hogy a végén ott lehetnek! 🙂
Remélem Lóránt nem sérült meg, Eilingsfeld után ez már sok(k) lenne Pakson.

csocsa
Olvasó

Te kritikus vagy,de legalább nincs csőlátásod.?
Köszi!
HAJRÁ ASE!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés