Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Óriási izgalmak után nyert Kaposváron az MVM-OSE Lions

A hosszabbításban dőlt el a meccs.

Kaposvári KK - MVM-OSE Lions h.u.: 63-68 (15-16, 14-13, 13-17, 14-10, 7-12)

Bajnokság, 3. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Cziffra Cs., Goda L., Pozsonyi L. (Farkas J.)

Kaposvár: Hilliard 17/3, Price 6, Plézer -, Ford 12/3, Martin 22/3. Cserék: Krnjajszki 4, Puska -, Paár -, Hendlein -, Csorvási 2.

Oroszlány: Ihring 20/12, Miliszavljevics 12/3,, Carev 2, Minchev 4, Burns 15. Cserék: Ruják -, Mucza -, Parrish 13/9, Garamvölgyi 2, Dorogi -.

Az MVM-OSE Lions ellen mutatkozott be a hazai közönség előtt a Kaposvári KK a 2021/2022-es évadban. Bár a találkozó 18 órakor kezdődött, a két szurkolótábor már sokkal korábban megkezdte közösen a hangolódást.

Visszafogottan kezdtek a felek, két és fél perc játék után 4-4 állt az eredményjelzőn. Minchev határozott betörésével és Ihring alapvonali belépésével próbáltak ellépni a vendégek, Martin büntetője szakította meg a hazai gólcsendet (5-8). Rengeteg dobást hagytak ki a csapatok, ám egy jó periódussal fordítani tudott a KKK (9-8). Martin állt bele egy hármasba, Burns szép tempójával szépített az MVM-OSE Lions, sőt, Ihring sarokhármasával megint a vendégek jártak előrébb (12-13). Ahogy a negyed nagy része, úgy az utolsó perc is fordulatosra sikerült, végül Miliszavljevics kosarával zárult az első tíz perc. 15-16.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Továbbra is a védekezés dominált mindkét oldalon, egyelőre nem találtak fogást a másikon a csapatok (19-20). Burns trojkája behullott, ezzel ezen a találkozón már nagynak számító, négypontos előnyre tett szert az Oroszlány, amit a nagyszünet előtt sikerült ledolgoznia a kaposváriaknak, időt is kért Sebastjan Krasovec (27-27). A hátralevő időben mindkét oldalon született egy-egy kosár, egállal mentek nagyszünetre a felek. 29-29.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A fordulás után Miliszavljevics 2+1-es akciójával a vendégek szerezték a második félidő első pontjait, de Ford gyorsan rendezte a kaposvári sorokat (31-32). Továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek, Martin közelijére Ihring válaszolt (38-39). A játék képe nem változott, kemény védekezés, kevés pont jellemezte a találkozót. Az Oroszlány tudott először ellépni ebből a patthelyzetből, és egy kisebb futással meglépett Sebastjan Krasovec alakulata. 42-46.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A záró felvonás elején állandósulni látszott a 4-6 pontos oroszlányi előny, amikor elkezdett jobb ritmusban kosárlabdázni a Kaposvár, így ki is egyenlített a csapat (48-48). Burns közelije hosszú gólcsendet tört meg, majd a magasember két büntetőt is dobhatott, de csak a második ment be (48-51). Martin tolta be az emberét, tapadt az ellenfelére a KKK, ráadásul Burns támadóhibát vétett a túloldalon. Martinnak ütöttek oda három és fél perccel a vége előtt, aki 50%-osan célzott a vonalról (51-51). Hatalmasat küzdöttek a játékosok, egy szerzett labdát követően Price dobott egy ziccert, Haramvölgyi egyenlített (53-53). Az utolsó két percre 55-53-mal fordultak a csapatok. Eladta a labdát az Oroszlány, de nem tudott élni a lehetőséggel a hazai csapat, 44 másodperccel a vége előtt kért időt Sebastjan Krasovec (55-53). Parrish ugrasztotta meg az emberét, majd miután üresre játszotta magát, elsüllyesztett egy triplát, 33 másodperc maradt az órán. Hilliard ziccere lejött, de a lecsorgót a hazaiak szerezték meg, végül Martin harcolt ki két büntetőt. Hiába hagyta ki mindkettőt, Ford visszaszedte a lepattanóját, ő is a vonalra állhatott. Neki a második bement, 56-56-nál vezethetett támadást az MVM-OSE Lions. Tizennyolc másodperc volt az órán. Végül Parrish próbálkozása lejött, következhetett a hosszabbítás. 56-56.

Jól bekezdtek a vendégek a ráadásban, öt gyors pont érkezett, majd Martin csinált egy 2+1-et a túloldalon (59-61). A hazaiak centere ezután középtávolról volt eredményes, újra egálról folytatták a felek. Ihring ziccerezett, míg a túloldalon Price rontott el két támadást egymás után, amit meg is büntetett az Oroszlány (61-65). Negyven másodperc maradt az órán. Hilliard betalált, de Ihring egy óriási triplát küldött a helyére, ami megpecsételte a hazaiak sorsát. Hatalmas izgalmak közepette nyert Kaposváron az MVM-OSE Lions. 63-68.

Bálizs Zsuzsa fotói:

20 hozzászólás

20
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
Cibuláre BucimbungaKKK72SajkaMike21Oroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Mindenki leírta a lényeget. Ez valóban borzalmas színvonaltalan, lélektelen, csapatnélküli játék volt részünkről. Vígasz talán, hogy énnél már csak jobb lehet… A címmel azért vitatkoznék: “Óriási izgalmak…”!? Az egész egy nagy szenvedés volt. Szomorú kimondani, de alig vártuk a végén, hogy megkapjuk a kegyelemdöfést. Erre döntetlen és még rájött újabb öt perc rémálommá fajult kínlódás. Nagyon sajnálom, hogy így sikerült itthon bemutatkozni! Bízom benne, hogy ez soha többé nem ismétlődik meg. Nem hiszem el, hogy ilyen a csapatunk! Az OSÉ-nak gratulálok, teljesen megérdemelten nyertek! Viszont ami igazi élményt jelentett, az a “szokásos” szurkolói tali volt, remek hangulatban, kiváló gasztronómiával! Köszönet… Olvass tovább »

Sajka
Olvasó

Úgy tűnik, hogy a nyugdíjas centerekkel és a rutintalan fiatalokkal idén sem lesz komoly áttörés Kaposváron.

Mike21
Olvasó

Gratulálok az OSE-nek és a Szurkolóiknak, teljesen megérdemelten nyertek szinte végig vezettek (31 perc). Voltak erősen véleményes ítéletek, fújások mindkét oldalra. A hazai nyitányt, pályát abszolút nem tudtuk kihasználni, mindössze 4 ponttal vezettünk, 6 kihagyott büntető, több a végjátékban, számtalan kihagyott, üres ziccer, ki nem kényszerített hiba, triplamutató (3/17 18%). Sajnos a lelátón borzasztó kevesen voltunk hazai oldalon, pedig azt hittem az előző év után, a 2 idegenbeli és felkészülés teljesítményünk miatt ki vannak éhezve a kaposvári nézők, szurkolók a kosárlabdára, remélem a nézőszám fokozatosan nőni fog, szükségünk lesz rá, korábbi években a hazai pálya volt az erősségünk, most meg… Olvass tovább »

KKK72
Olvasó

Gondolom a mutatott “játék”-már ha annak lehet nevezni- és vereség nem a nézőszám miatt történt.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Köszönjük a vendéglátást, kaposvári barátaink, külön a Bicskásoknak. A meccs szót sem érdemel.

Laposvár
Olvasó

Szóljatok a többieknek, hogy már nem zártkapusak a meccsek…

Csippa
Olvasó

Gyenge színvonalú meccs volt némi iszapbírkózással. De legalább volt kemény nyolc magyar pont, ha Krnjajskit is ide vesszük, összesen hány misiért vajon? ???

KKKfanta
Olvasó

A legerősebb negyedünk 15 pont volt, miről is beszélünk?

Bezse
Olvasó

Szörnyű volt. Qva gyenge. Elképzelés nélküli. Bénázás. Unalom. Ötlettelen. Price kuka . Egerszegen meccsben voltunk. Ma semmi. Írom mindezt úgy, hogy végig döntetlen volt. 56-56 ? Rendes játékidőben . Női meccs , vagy micsoda ? Kenguru bajnokság? Második félidőben a 4 légiós csapágyasra hajtva. Csorit minek hoztuk, ha nem játszik ? Borzalom volt az egész.

KPSVRKK
Olvasó

Ilyen szinten 4 légiós játékára építeni egy csapatot, nagyon rossz irány. Ráadásul Price hiában extra védekezésben, támadásban nem találja magát. Szerintem Lazic is mint mi kívülrőr, azt várja, hogy na, végre beindul, elkapta a ritmust. De egész meccsen erre várni?? Kapna pár perc pihenőt és az alatt Plézer is vagy Puska bedobna egy triplát a sarokból.
Ezek a meccsek amiket a nem top csapatokkal vívunk -ráadásul itthon- számítanak igazán. Falcót akarjuk majd megverni?

Rubik75
Olvasó

Ennyi pont még egy női csapattól is.Price nekem rejtély,támadásban gyenge,viszont védekezésben nem rossz.Ami nagy gáz még a cserepad,onnan szinte nem jön pont.A 3 meccsen összesen talán nem dobták 20 pontot.Ami nálam azért gáz mert ott van Roli,Csorvási,Borisz azért neki illene legalább meccsenként egy 10-15 pontot odatenni mégha kevés időt kapnak is.

CsakÉn
Olvasó

Köszönünk mindent Kaposvár! Kaposvár-Oroszlány sálálálá!

Schwarzkopf
Olvasó

Valaki mondja már el nekem hogy Price mi a jó édes anyját csinál meccsek óta,mert hogy nem kosárlabdázik az tény.Csorva és Ronca konkrétan 0 azaz NULLA másodpárc az utsó negyedbe és a hosszabbításba.
MIÉRT??
Sérültek.
Pricet sürgősen cserélni kell!!!!!!
Novemberbe akarunk cenyót???
Ezzel a játékkal addigra mindegy lesz mert a 8 megint leves.
Pedig most talán edzőnk is van,bár ez ma kurvára nem vettem észre.
Grat Oroszlányra,jó utat hazának!

KPSVRKK
Olvasó

Botrány.
Ma csak ennyit…

Csak az Oroszlány
Olvasó

Ez egy eléggé ki-ki meccsre sikerült amiből az Ose jött ki jobban. A Kaposváriaknak köszi mindent❤️. Valaki szólhatna a Miliszavljevicsnek hogy annyit püföli a labdát feleslegesen hogy fel dagad, jò lenne időbe passzolni,
Amúgy a játék képe javul. De a nevek alapján többet várok. De meg van az elő győzelmünk szép volt fiúk
Hajrá Ose ?⚫️?⚫️❤️❤️

HajraKapos
Olvasó

Szégyen volt ez a teljesítmény! Ugyanott tartunk, mint tavaly ilyenkor Feketével. Szegeden úgy ki fogunk kapni, hogy “öröm” lesz nézni. Nagyon csalódott vagyok, nem ezt vártam a csapattól. Szenvedős, ötlet nélküli játék. Price már holnap mehetne haza. Körmenden volt egy jó éve, azóta abból él. Gyökeres változások kellenek már most. A cseresorunk is egy nagy nulla most Rolival és Csorvásival az élen. Szégyellje mindenki magát.

elfogult vagyok
Olvasó

Taktikai csata, mind két oldalon gyalázatos dobó stattal. Vérnyomás fokozására tökéletes, SZERENCSÉNK volt.
Tisztelet Kaposvárra!
Tudom a győztes meccset nem kell magyarázni, de azért meg kéne nézni egy párszor a rendes játékidő utolsó 25 mp-ét! Ha már van videó bíró, miért nem KÖTELEZŐ az utolsó 1 percben? Esetleg kérésre kötelező? Nagyon úgy éreztem, hogy nem “szeretnek” minket a sporik! Nem tudom, vissza fogom nézni, de….?!

elfogult vagyok
Olvasó

Többször megnéztem!!! Az “első faultot nem tudtam eldönteni, de a második (Garamvölgyivel) a támadó fault iskolapéldája! Továbbra is kérdezem, ha utolsó percben kritikus “pillanatban” kell dönteni MIÉRT NEM KÖTELEZŐ!!!! a videó bíró használata?????

Answer
Olvasó

Szégyen gyalázat.streetbal csapat vagyunk.nem változott semmi tavaly óta

Öregkosár
Olvasó

Erre mondják, hogy nagyon fizikális mérkőzés volt?…Minden elismerésem mellett nem szórakoztam magam betegre. Elismerésem a csapatnak, és a szurkolótáboroknak. Hajrá OSE. / mert szép az nem volt! /

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés