Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Óriási izgalmak után a Nyíregyháza nyerte a Hepp Kupát

Hatalmasat küzdött a BKG.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - BKG Príma Akadémia 80-77 (26-20, 22-18, 17-19, 15-20)

Hepp Ferenc Emlékkupa, döntő
Budapest, Sport 11 Sportcentrum
V.: Dr. Szakáll I., Horváth Cs., Marton P. (Schäffer B.)

Nyíregyháza: Bus 13/6, Vaskó -, Bazsó 5/3, Szobi -, Tóth 25/3. Cserék: Ubilla 19/6, Kiss -, Mohácsi 13/9, Mokánszki 5.

BGK: Nagy Bo. 36/21, Nagy Be. 7, Buzás 4, Reizer 2, Armaghani 9. Cserék: Szeleczki 4, Nagy S. -, Opre 2, Cooper 13.

A Hepp Ferenc Emlékkupa fináléjában igazi rangadóra volt kilátás, hiszen a Hübner Nyíregyháza BS és a BKG Príma Akadémia mérte össze az erejét. A harmadik helyet az Újpest hódította el, miután 83-72-re legyőzte a TF-BP-t.

Tóth Gergely és a Nagy testvérek kosaraival indult a mérkőzés, 7-6-os vezetésre tett szert a BKG. Tóthra továbbra sem volt válasza a szigetszentmiklósiaknak, a Blue Sharks centere már 8 pontnál járt ekkor (11-8). Kicsit több hiba csúszott a befejezésekbe, de így is fej-fej mellett haladtak a csapatok (16-15). Egy kicsivel végig a fehér-mezesek jártak előrébb, ráadásul Ubilla a saját térfeléről elengedett dudaszós hármasával hattal léptek el Siska Jánosék a negyed végére. 26-20.

A második felvonást is jobban kapta el a Nyíregyháza, Mohácsi két triplát is értékesített, meglett a közte tíz (36-23). Egy időkérés után Opre és Bazsó pontjaival folytatódott a mérkőzés, majd Nagy Benedek kosaraival elkezdett zárkózni a BKG, 41-36-nál kért időt Siska János. Meg is lett a hatása, remek periódust futottak a fiai és visszaállították a kétszámjegyű különbséget a nagyszünetre. 48-38.

Reizer ziccerével indult a második félidő, amihez Nagy Botond tett még hozzá hetet, egy 9-3-mas BKG rohammal újra nyílt lett a meccs (51-47). Sikerült elállítania a vérzést a Blue Sharksnak, Tóth távolija és Bus ziccere után megint átlépte a tízet a differencia (60-49). Ahogy a találkozón eddig többször is, most is volt tartása a kék-mezeseknek, ám ezúttal hamarabb reagált a Nyíregyháza és megtartotta előnyét a záró etapra. 65-57.

Cooper büntetőire Mokánszki 2+1-es akciója érkezett válaszként, majd huzamosabb ideig nem találtak a gyűrűbe a csapatok. Nagy Botond hármasával megint zárkózott a BKG, ám ezúttal Tóthnak volt felelete (70-62). Továbbra sem adta fel a Szigetszentmiklós, végig ott loholt az ellenfele nyakán, Nagy Botond távolija után újfent csak öt volt közte (72-67). Az irányító ezután egy gólpasszt is kiosztott, Cooper közelijével pedig már csak egy labdányi volt a különbség, sőt, Nagy Botond újabb trojkájával hatalmas küzdelmek árán kiegyenlített a BKG (72-72). Mohácsi egy fontos hármast értékesített, büntetőkkel tartotta magát a BKG. 77-77-nél megint egyenlő volt az állás, ám ekkor már csak 50 másodperc volt vissza. Tóth centerezett szépen, Dr. Nagy Ágoston 31 másodperccel az órán kért időt (79-77). Cooper és Nagy Botond is próbálkozhatott, de kimaradtak a kísérletek, Tóth Gergely állhatott oda a vonal mögé a túloldalon. Az elsőt kihagyta, a másodikat bedobta (80-77). Bár a lehetőség megvolt, a dobás kimaradt, ami azt jelentette, hogy a Nyíregyháza hódította el a Hepp Kupát. 80-77.

Fotó: Kovács Gábor

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
bakibaMAFCdrukker Recent comment authors
bakiba
Vendég
bakiba

Nagyon jó kis meccs volt. Az nekem nem jön be, hogy a BKG-ban Bobby 73 rádobásból 31-et vállal. Ez 42%. Szerintem ez nem normális. Működik, de nem normális. Nem lehet jó a tesón kívül a többi játékosnak. Megszoksz, vagy repülsz.

MAFCdrukker
Olvasó

Kiváló meccs, egyenlő erők csatája volt, a BKG megmutatta, hogyan lehet felnőni a Nyíregyházához. Más kérdés, hogy a nyírségieknek olyan klasszisaik vannak Ubilla, Mohácsi, vagy akár Tóth, Bus személyében, akik akár élvonalbeli meccset is eldönthetnének. Jelenleg ez a két csapat kiemelkedik a Piros csoportból, de a PO-ra változhat a helyzet. Az mindenesetre látszik, hogy nézhető a másodosztály is, ami szerintem mindenkinek jó hír, aki szereti a magyar kosárlabdát.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés