Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Óriási csatában megvertük Csehországot!

Nagyot harcoltak a mieink, összejött a bravúr.

Csehország - Magyarország 79-82 (23-23, 21-24, 21-15, 14-20)

Világbajnoki selejtező, K-csoport, 2. forduló
Csehország, Chomutov, Rocknet Arena
V.: Castillo (spanyol), Jurcevic (horvát), Velikov (bolgár)

Csehország: Sehnal 3, Kyzlink 6, Hruban 26/12, Balvin 15/3, Vesely 13. Cserék: Auda 10, Jelinek -, Kriz -, Palyza -, Peterka 6, Pulpan -.

Magyarország: Hanga 20/6, Vojvoda 3/3, Benke 7/3, Allen 6, Keller 8. Cserék: Váradi 8, Perl 10/3, Ferencz 3/3, Eilingsfeld 7, Hopkins 10/6.

Újabb világbajnoki selejtezőt vívott a magyar válogatott, amely ezúttal a szintén erős kerettel rendelkező Csehországban lépett pályára. A mieink az első körben bravúros teljesítményt nyújtottak, de kikaptak a litvánoktól, míg a hazaiak hiába vezettek négy ponttal a félidőben Franciaország ellen, végül kiütéses vereséget szenvedtek. A csehek egyik legnagyobb sztárja, Tomas Satoransky ezúttal sem volt ott a keretben.

Kyzlink kosarával indult a meccs, aki egy hátsó befutás után volt eredményes, Vojvoda egy gyönyörű visszalépős triplával válaszolt (2-3). Vesely tett vissza egy támadólepattanót, majd a visszatámadásnál Hanga Ádám rogyott össze a hasát fájlalva, de szerencsére a pályán tudott maradni. Balvin állt bele egy hármasba, majd Benkétől is jött egy távoli (7-6). Balvin ezúttal a gyűrű alól is kosarat szerzett, majd kisvártatva a csapathoz tegnap csatlakozó Hopkins szállt be. Olyannyira jól, hogy az első labdaérintéséből hármast is dobott, kiegyenlítettek a mieink, ám Hruban erőszakosan végig vitte a labdát (11-9). Hopkins egy támadólepattanót is visszatett, aztán Benke remek labdaszerzését követően átvettük a vezetést is (11-13). Egyelőre sok kosár esett a meccsen, újabb pontokat értek el a hazaiak második szándékból, ám Váradi középtávolija is a helyére került (13-15). Hruban hasonlóan járt el, ám erre is volt válaszunk, Hopkins újra megvillant (15-17). Kisebb gólcsend után egalizáltak a csehek, sőt, a fordítás is meglett nekik, de Hanga fellöbbölt labdáját Keller bezsákolta, újfent döntetlen volt az állán (19-19). A hátralevő időben egy hazai duplára Hanga-tripla érkezett, majd Eilingsfeld dobhatott két büntetőt, az első ment be, amire még jött egy hazai kosár. 23-23.

Fotó: fiba.basketball

Hanga szép zsákolással nyitotta a második negyedet, majd egy labdát is szerzett, amelyet követően Keller ziccerezhetett (23-27). Kapaszkodtak a csehek, de Perl is szépen futott be, maradt a közte négy. Hármassal jelentkeztek a hazaiak, amivel feljöttek egyre, ám Hanga megverte az emberét egy-egyből, igaz, hamar jött Balvin zsákolása a túloldalon (30-31). Hanga megdolgozott a kosaráért, két támadólepattanót is visszaszedett egy támadáson belül, időt kért Ronen Ginzburg (30-33). Balvin megint üresen maradt a festékben, ráadásul hosszas videózás után Benke kapott sportszerűtlen hibát, ebből pedig fordítani tudott Csehország (35-33). A támadóoldalon kisebb gödörbe kerültek a mieink, ám a védekezésünk rendben volt, amiből jöttek is a ritmusos támadások, előbb egy Hopkins-távoli, majd egy Allen közeli érkezett (35-38). Utóbbinak ráadásul oda is ütöttek, bedobta a plusz egyet is, elmentünk megint néggyel. Vesely bravúros duplát értékesített, ráadásul a vonal mögé is odaállhatott, neki viszont lejött a ráadás kísérlet (37-39). Vesely megint megvillant, az ő vezérletével pedig visszavették a vezetést a hazaiak, ezúttal Sztojan Ivkovics kért időt (41-39). Perl kétszer is eladta a labdát, távolival büntetett Hruban, Eilingsfeld fontos ziccerrel jelentkezett (44-41). Hanga ezúttal is visszatette a saját támadólepattanóját, sikerült visszajönni egyre, időt kért Csehország (44-43). Ezúttal is jól védekeztünk, Perl pedig szerzett labdából sportszerűtlent harcolt ki, ráadásul a ziccere is bement, újfent nálunk volt az előny, amit növelni is tudtunk Eilingsfeld révén (44-47). Újabb jó védekezést hajtottunk végre, így az utolsó támadás is a mienk volt, de még egy kosarat már nem tudtunk szerezni, viszont így is előnyben zártuk a félidőt. 44-47.

Fotó: fiba.basketball

A fordulás után Benke Szilárd szerezte az első kosarat, majd Vesely egy távoli duplával jelentkezett (46-49). Benke triplakísérlete lejött, míg a túloldalon Vesely faulttal együtt is a gyűrűbe juttatta a labdát, jött az egyenlítés (49-49). A vezetést is átvették a hazaiak, sőt, növelni is tudták azt (53-49). Hanga lefordulása jókor jött, majd Allen is hozzátett egy büntetőt (53-52). Balvin sokadjára zsákolt a meccsen, Perl szépen tört be a túloldalon (55-54). A vezetésért támadhattunk, ám így is a hazaiak dobtak kosarat, Hruban már tizennégynél járt ekkor (57-54). Ferencz remek ütemben eresztett el egy triplát, nagyon kellett, ezzel megint egyenlő volt az állás, kisvártatva pedig Balvin állhatott oda két büntetőre. Jó lett mindkettő, ám Perl is próbálkozhatott, neki csak az első ment be (59-58). Hruban megállíthatatlan volt, nagy hármast dobott, fontos dupla jött Váraditól válaszként (62-60). A negyed vége előtt összejött az egyenlítés is, ezúttal is Váradi juttatta a gyűrűbe a labdát, de még dobhattak három büntetőt a hazaiak. Peterka mindhármat a helyére küldte, maradt még nyolc másodpercünk támadni, de Hopkins támadóhibát vétett, három pontos hátrányból várhattuk a záró játékrészt. 65-62.

Fotó: fiba.basketball

Hanga hármasa nyitotta a negyedik negyedet, kezdődhetett minden elölről (65-65). Balvin kísérlete beszédült, míg nekünk két próbálkozásunk is lejött, de kétszer is eladták a csehek a labdát (67-65). Hanga harcolt ki egy sportszerűtlent, a második büntetője célt ért, a labdabirtoklásból pedig nem sikerült átvenni a vezetést. Szerencsére kicsivel később megragadtuk az előnyt, Keller félhorga ért két pontot, időt is kért Csehország (67-68). Sehnal ijesztő sérülést szenvedett egy szerencsétlen szituációban, de szerencsére nagyobb gond nem történt. Szép játék után Hanga maradt üresen, de erre is válaszoltak a hazaiak, megint Hruban tört be (71-70). Eilingfeld dobhatott két büntetőt, pontos is volt (71-72). Kicsivel több, mint öt perc volt hátra. Eladták a labdát a csehek, Perl pedig csodálatos hármassal jelentkezett (71-75). Sikerült visszaszedni egy támadólepattanót is, Allen pedig két dobáshoz jutott. A helyére ment mindkettő, elmentünk hat ponttal, három és fél perccel a vége előtt (71-77). Kettőből csak egy büntetőt dobtak be a hazaiak, Váradi szedte le a lepattanót. Vojvoda hármasa sem ment be, de megint nagyot védekeztünk (72-77). Auda is két dobáshoz jutott, ám mindkettőt elhibázta. Két és fél perc volt hátra. Váradi okosan oldotta meg, de még a büntetői előtt időt kért Csehország. Váradi jól célzott, elmentünk hét ponttal. Hruban szerencsés hármast értékesített, de Keller újabb horgot küldött a helyére, nagyon fontos pillanatban, ám Hruban újabb triplát szerzett, egy perc tizenkét másodperc maradt (78-81). Hanga betörése nem ért célt, de Hruban ezúttal elhibázta a lehetőségét, megszereztük a lepattanót (78-81). Hanga távolija lejött, tizenegy másodperc maradt, a csehek jöhettek (78-81). Odaütöttünk Hrubának, négy másodperc maradt az órán. Az első bement, a második lejött, Hanga rántotta le a lecsorgót, majd mehetett büntetőt dobni. A második lejött a gyűrűről és még maradt a hazaiaknak ideje egy egészpályás kísérletre, ami még a gyűrűt is eltalálta, de be nem ment, így óriási küzdelemben, idegenben vertük meg Csehországot a világbajnoki selejtező második csoportkörének második fordulójában. 79-82.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés