Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Olyan ez, mint Szerbiában a Zvezda – Partizán párosítás, bármi előfordulhat”

Krivacsevics tizenegy éve kisebb csodát tett Körmenden. A döntő után várta, hogy esetleg felhívják a szombathelyiek, de végül nem így lett.:

:

2008-ban, az első vasi döntőn Dragoljub Krivacsevics volt a Polaroid Lami-Véd Körmend vezetőedzője. A játékosként még a Falcóban szereplő tréner nehéz helyzetben ült le 2008 januárjában a piros-feketék kispadjára, végül az új taktikai húzásának köszönhetően a döntőig menetelt csapatával. Ott viszont már nem bírt a megyei riválissal. Az azóta női vonalon dolgozó szakember szerint kihozták a maximumot abból a szezonból.

– Edzői karrierem legszebb pillanata az, hogy sikerült döntőbe jutnom a Körmenddel – emlékezett vissza Dragoljub Krivacsevics, Vasas női kosárlabda szakosztályának szakmai vezetője a BB1.hu kérésére. – Nagyon nehéz helyzetben volt akkor a Körmend, amikor megkeresett a klubvezetés. Az utolsó előtti helyen állt a csapat, még a kiesés szele is megcsapta. Amikor megkérdezték tőlem, hogy meddig juthatok el a csapattal, azt mondtam, hogy legfeljebb a legjobb nyolc közé, de még az is nagyon nehéz feladat lesz. Nem volt egyszerű feladat, de büszke vagyok az eredményre, amit sikerült elérnünk. Nagy győzelmi sorozatot produkáltunk.

Emellett arra is büszke vagyok, hogy sikerült egy olyan, új taktikai elemet hozni a csapat életébe, ami akkor még nem volt jellemző Magyarországon. Az egész pályás letámadásunk jól működött, és látványos kosárlabdát is nyújtottunk.

A Falco azonban szerintem joggal nyerte meg akkor a bajnokságot. A szombathelyieknek volt a legjobb keretük. Nagyon erős külföldi és magyar magjuk volt. A mi életünket pedig ebben az időszakban már több sérülés is nehezítette, így nem tudtunk újabb meglepetést okozni. Nagyon szép félév volt, kihoztuk a maximumot a csapatból. Kettős érzés volt bennem, mert nagyon szerettünk volna nyerni a döntőben, viszont örültem a Falco sikerének is, mert csodálatos éveket töltöttem el náluk. Vártam, hogy esetleg felhívnak a szombathelyiek a döntő után, de végül nem így lett.

A mostani döntővel kapcsolatban azonban már nem tud tippelni Krivacsevics. Szerinte sok múlhat az aktuális formán.

– Annyira nem követem most a férfi bajnokságot, inkább a női vonallal vagyok képben. Sok a külföldi mind a két oldalon, így mindig sok múlik az ő aktuális formájukon. A Falcóban örömteli, hogy Váradi és Perl is jó teljesítményt nyújt, ami fontos a magyar kosárlabda jövője szempontjából. A körmendieknél viszont ott van az elnyűhetetlen Ferencz, valamint Csorvási is meghatározó tagja az együttesnek. A szombathelyieknek talán hosszabb a kispadjuk, ami döntő lehet, viszont a Körmendnél ott a pályaelőny. Nem tudom megmondani, hogy ki nyerheti meg a bajnokságot. Ahogy korábban is mondtam, az aktuális formán fog múlni.

Egy Körmend – Falco párosításban nem lehet még tippelni sem. Olyan ez, mint Szerbiában a Zvezda – Partizán párosítás, ahol a korábbi eredményektől függetlenül bármi előfordulhat.

Arra sem alapozhatunk, hogy a Falco többet pihent, mert ilyenkor pedig azt szokták mondani, hogy a másik csapat viszont meccsritmusban van. Mind a két csapatnak szurkolok, nem tudok választani közöttük. Ez az a kategória, amikor az ember egyik szeme sír, a másik pedig nevet. Bárki is nyerjen, boldog leszek – zárta szavait Krivacsevics.

[totalpoll id=”19324″]

fotó: Nyugat.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RRichieGMadisondonnarummaapasas Recent comment authors
RRichieG
Olvasó

Azért valjuk be, komoly tétnél emberemlékezet óta nem verte meg a Partizan a Zvezdát(tegnap pont igen egy tripla buzzerrel véletlen).. Utoljára talán akkor, amikor Strahinja Milosevic náluk játszott és Euroliga Final 4be jutottak..
Hozzájuk hasonlítani a magyar nb1 et nagyfokú tudatlanság..mondhatott volna Raptors-GSW meccset is..Kicsit savanyú, sárga, fekete… de a miénk…

donnarumma
Olvasó

Szép monolog…barcsak mindenkinek ennyi esze lenne

apasas
Olvasó

Nagy játékos volt, igazi sportember a mai napig…
Talán a kevesebb amerikai spilerrel szerethetőbb volt az NB1 anno…
Sok sikert kívánok Neki a munkájában.
Forever MTE ?

Madison
Olvasó

De még mennyire, hogy az volt!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés