Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Olvasói levél a döntőről: Itt nem szokás babazsúrt játszani

Soha ne legyen ennél rosszabb döntő.:

:

Farkas László sokadszor mondja el véleményét a magyar kosárlabda történéseiről. A zalai szurkoló ezúttal a döntőt elemezte egy olvasói levélben, amit mi változtatás nélkül közlünk.

——————————————————————————————-

A mindent eldöntő döntő—- kívülállóként nézve

Ismét vége egy szezonnak. Egy olyannak, ami a pandémia és a nézők hiánya miatt kukába való, a legjobb gyorsan elfelejteni-gondoltam ezt egészen addig, amíg el nem érkeztünk a végjátékhoz. Az aranycsata ugyanis annyit mindent hozott, hogy gyakorlatilag mentette ezt az idényt. Nemcsak az Olaj és a Falco szurkolóinak, hanem a semleges kosárbarátoknak is.

Akinek a csapata játszott már döntőt, az pontosan tudja, hogy ezek a meccsek hosszú-hosszú évekig megmaradnak az emberben. Nekem utoljára 11 éve adatott meg ez, de a mai napig fel tudom idézni az akkori eseményeket. Azokon a napokon, amikor játszik a csapatod, minden más eltörpül az esti meccs mellett. Észre sem veszed, hogy a béjemvés mint minden reggel, ma is index nélkül kanyarodott eléd, a gyereknek elfelejtetted megírni a fogalmazását, de még az is hidegen hagy, hogy az egy hete felvett, kimondottan dögös kolléganőd egész nap rajtad legelteti a szemét. „Este játszunk, kit érdekelnek most az ilyen apróságok?”

Ahhoz kétség nem férhet, hogy a bajnokság két legjobb csapata küzdhetett meg az aranyéremért, mind a két oldalon rutinos, komoly szakmai munkát végző edzővel a kispadon. Tették ezt úgy, hogy az elmúlt évek egyik legjobb, legemlékezetesebb végjátékát láthattuk. Volt itt buzzer beater, látványos zsákolások, hatalmas feltámadás, hosszabbítás, adok-kapok nyilatkozatok, mennyet és poklot megjáró játékosok, megszokott bírói tévedések, Szarvashiba, kaszkadőröket megszégyenítő Oscar díjas alakítások, sőt még az utolsó meccs után sincs vége a történetnek. Egyszerűen nem lehetett unatkozni, a meccsek közötti napokra is jutott szinte folyamatosan valamilyen történés. Persze lehet rajta vitatkozni, hogy egy-egy esemény mennyire volt sportszerű vagy nem, de egyet tudomásul kell venni. Ez döntő, még pedig két rivális döntője. Itt nem szokás babazsúrt játszani. A két gárda és szurkolóik mindent megtettek, hogy a végén ők emelhessék a magasba a serleget. A pályán belül és kívül is nagyon komoly pszichikai hadviselés folyt, ahol az ellenfél gyengítése volt a cél.

Ismét bebizonyosodott, hogy szurkolók nélkül ez a sportág sem ér semmit. Hogy ez mennyire nem közhely, azt a harmadik mérkőzés bizonyította a legjobban. Lehet valaki vérprofi szemléletű játékos, mégiscsak emberből van. Hiába tudsz mindent erről a játékról, ha egész meccsen az üvöltő embertömeg nyomást gyakorol rád, bizony le tudják nullázni a teljesítményedet a pályán. Ebből pedig mind a kettő tábor alaposan kivette a részét, a sors igazságtalansága lett volna ezeket a meccseket szurkolók nélkül megrendezni.

Semleges nézőként nem volt egyszerű megtippelni, hogy vajon ki lesz a bajnok. Egyik oldalon ott volt a Szombathely a brutálisan erős magyar magjával de rövidebb kispaddal, míg a másik oldalon a pályaelőnnyel, és a jóval bővebb rotációval bíró Szolnok állt. Meccsről-meccsre változott a kép, az első szolnoki győzelem után úgy tűnt, meglehet az arany, elég ha a hazai meccseket hozzák. Cacarun kiállítása és a magabiztos Falco győzelem után viszont biztos voltam benne, hogy ezzel nagyjából el is dőlt a dolog, sima lesz a harmadik meccs. Persze rosszul gondoltam, hiszen a Tisza -partiak csúszva-mászva, igazi csapategységet alkotva, a hosszabbításban kicsikarták a győzelmet kulcsemberük nélkül is. A negyedik meccsen 10 pontos szolnoki előnynél tudomásul vettem, hogy itt már nem lesz ötödik meccs, de a Szombathely nem adta fel, megfordította a találkozót. A mindent eldöntő szerdai összecsapás előtt inkább nem is gondoltam semmit, viszont semleges nézőként is már délután az órát nézegettem, mikor lesz már este. Óriási küzdelmet, hatalmas szurkolást, telt házat vártam. Az utóbbi kettőben nem is kellett csalódni, jól nyomta mind a kettő oldal, de a küzdelem elmaradt. Az az Olaj, aki pár napja a centere nélkül, jó játékkal tudott győzni, nyomokban sem emlékeztetett arra a csapatra. Most játszottak a leggyengébben, rengeteg kimaradt dobás, eladott labdák, lépéshibák jellemezték a játékukat. A hazai pálya és a fergeteges biztatás ellenére úgy tűnt, az utolsó meccsen már nem bírták el a terhet és a nyomást. A Falco játékosai pedig túl tudták magukat tenni a két idegenbeli kudarcon, és gyakorlatilag lesimázták az ellenfelet. Kétség nem férhet hozzá, hogy ezen a sorsdöntő estén ők voltak a jobbak.

Perl Zoltán egyértelműen az egész sorozat legjobbja volt, jelenleg ő a liga első számú játékosa. Félelmetes az induló sebessége, a betöréseknél fault nélkül nem igazán lehet megállítani.
A Szolnokból Badzim játéka tetszett a legjobban, de éppen a legfontosabb meccsen nem jöttek azok a triplák és megoldások, amit megszoktak tőle a szolnoki szimpatizánsok.

Jár a gratuláció a 2020/21-es idény bajnokának, a Falco KC a bajnokság mellett a Magyar Kupát is be tudta gyűjteni.
Szintén jár a taps a Szolnoki Olajnak az ezüstéremhez, kis idő elteltével biztos, hogy tudnak örülni neki a szurkolók, és szépen fog csillogni a vitrinben.

Soha rosszabb döntőt ne lássunk, a többi csapatnak pedig ősztől adott a feladat, hogy hasonló hangulatú meccsekkel örvendeztessenek meg bennünket. Már tavaly március óta mondjuk, de most már remélhetőleg tényleg nem lesz akadálya annak, hogy a következő bajnokság velünk, szurkolókkal rajtolhasson.
Jó nyaralást és pihenést Mindenkinek aki szereti ezt a csodálatos sportágat, pár hónap múlva pedig irány a lelátó!

Hajrá Magyar kosárlabda!

————————————————————————————-

Címlapfotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
moldi56Chikán SándorkapuskiralyAranyalbadeinosuchus Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

Ez a döntő azért lett öt meccs mert a Falcóban pár ember nem hozta az átlagát.Ez egy sima három meccses találkozó lett volna, annyiban nagyobb tudásu a Falcó!!!!! Hiába akart MINDENÁRON nyerni a Szolnok és sokszor sportszerütlenül is.Visszataszító volt a Szolnok ekkora nyerni akarása.De döntött az igazság.Nagyon nagyon megérdemelten nyert a Falcó!!!!!

deinosuchus
Olvasó

Ezen a csapáson haladva, ez egy sima Gentlemens’s sweep lett volna mint 2012-ben ha a 4. meccsen a bírók nem rúgják be a sárga motort.
Ennyi sunyi sanyi

fanaticfantastic
Olvasó

Gondoltam,hogy nem lehet egy cikket megúszni,szombathelyi ,nagyképű belef…ás nélkül. Tegnap itt voltam. Olvasgattam. írtam is ide. Jó volt látni a tiszteletet,normális kommenteket. Nem hittem a szememnek. Mondjuk ,úgy tűnik ,kár is volt. Sándor! Valamint a többi nagy arcú f..! Elmentek ti a p..ba! Remélem az idén sok csapat fogja kifújni a Falcó orrát,fölényesen! Bízom benne! Szívből!

moldi56
Olvasó

Na elmész te a sunyiba!

kapuskiraly
Olvasó

A szurkoló márcsak azért is furcsa állatfaj, mert:
– abstart alanyi joga van kutyapicsázni ellenfelet, bírót, ellenfél játékosait, kommentátort
– legvégső esetben saját csapat körülményeit kritizálni
– legeslegvégvső esetben elismerni, hogy “szrok voltunk na”

De semmilyen esetben sem tolerált a szájkaratén felüli verekedés, tettlegesség – mi nem vagyunk angolok, angol hülyék 🙂

Most kifújjuk magunkat aztán októbertől megy újra megint, addig a strandon lehet izmozni, illetve sörözni

Aranyalba
Olvasó

Ennyi erővel a döntő generált közel 2000 hozzászólás közül is mazsolázhattak volna. Igaz, ott kb 60 % anyázós volt, de a maradék 40 között volt jó pár, ami színvonalasabb, szakmaibb volt mint ez, ami csak a rózsaszín szemüvegen keresztül íródott. A bombanő téged néz, de nem érdekel frázis már előrevetítette, hogy fenntartásokkal olvassam. 😀

agyas
Olvasó

Még annyit, hogy egy zalaegerszegitől ez hitelesnek is hangozhat, elvégre ők és a szolnokiak versenyeznek sok év óta a príma primitívisszimó közönségdíjért.

deinosuchus
Olvasó

A szombathelyi közönség értelmi színvonalát is lehetne vitatni, guminő, útszéli prosti, Milosevic homosexual, Fuck you Roko, árvízkárosultakon röhögés.
Ja és inkább változtass nevet, finoman szólva nem illik hozzád…..

fanaticfantastic
Olvasó

KB! (nem a körülbelül rövidítését írtam,most!)

agyas
Olvasó

Balfasz írás, közlése a honlap szerkesztőit minősíti. Egy meccset buziváradizni és buzibenkézni nem azt bizonyítja, hogy milyen emelkedett színvonalú a magyar bajnokság, hanem hogy milyen mélyen van még ma is a szolnoki közönség egy része.

fanaticfantastic
Olvasó

Sokan mondták már! Fogadd meg! Változtass nevet, mert q hiteltelen a hozzászólásaid alapján.

Rouge
Olvasó

“… A negyedik meccsen 10 pontos szolnoki előnynél tudomásul vettem, hogy itt már nem lesz ötödik meccs…” A negyedik meccs az valóban a miénk volt, azt be kellett volna húzni, nem sikerült… az ötödik pedig végül fájóan sima lett, a Falco megmutatta, hogy jobb csapat és megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet. Amit hiányoltam a levélből, az a felháborító bírói fújàsok kiemelése, amik ugye döntően befolyásolták az első négy mérkőzés kimenetelét…ide is, oda is tévedtek, mindegyik mérkőzésen kisebb-nagyobb mértékben megfújtàk a hazai pályát, döntően befolyásolták a párharc menetét/dinamikáját… sajnos a bírók nem tudtak felnőni a feladathoz. Ezért is jó, hogy… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Alapvetően szimpatikusan őszinte írás…
A játékvezetés nem befolyásolta a győztes kilétét.
A Szolnok első 2 hazaija nem lett volna meg ha részrehajló a játékvezetés.

Cogito ergo sum
Olvasó

Szívet melengető írás, ez kellene legyen mindig a lényeg, amit a kedves néző leírt! Legyen a kosárlabda mindenkié. Szép nyarat kívánok!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Jó ezeket olvasni, semmi hype, semmi feszültség gerjesztés, semmi hergelés. Lehetne több ilyen. Köszi !

Jöjjön a kedvenc részem, az uborkaszezon ??

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szabi!
Dobálhatnád a pletykákat.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Maradok a jól bevált stratégiánál: csak a fixeket írom ki, privátban mennek a pletykák. ? szóval ha érdekel, hogy ki lesz a Paks vagy az SKC edzője, hova igazol Juhos, hol pattogtat majd kis Kerpi,
vagy épp kik mennek a DEAC-ba, csak írj. ?

moldi56
Olvasó

Miért a DEAC-ba csak menni lehet?

fanaticfantastic
Olvasó

Köszönjük az írást! Valamint,hogy kívülállóként,végre megfogalmazta valaki amit látott.

heyho
Olvasó

Mindig öröm ilyen levelet olvasni független szurkolóktól. Köszönjük.

A döntőhöz talán még annyit, hogy többszöri visszanézés után, időkéréseket meghallgatva én nem látok akkora Szolnoki összeomlást az utolsó 5 negyedben, egyszerűen amikor a legjobban kellett a Falco ennyivel szorosabbra tudta venni a védekezését és újítani tudott támadásban is. Mondhatni, hogy a Szolnok játszott erőn felül és a Szombathely erőn alul egészen odáig.
Soha rosszabb és simább döntőt.

Ha pedig bárkinek bármilyen pletykája van, ne tartsa magában, mindig jó egy kicsit felvakarni az állóvizet és itt csámcsogni egy kicsit.

majerle09
Olvasó

Azt hallani, a Körmend meggondolta magát és visszavásárolja Németh Ákost
🙂

Milo
Olvasó

Gratulálok, szép írás lett, minden szavát adom. Szándékosan nem írtam az elmúlt napokban, megakartam várni ameddig lenyugodnak a kedélyek. Először is grat a Falconak a bajnoki címhez! És ami a legfontosabb, soha rosszabb döntőt! Voltak itt üzengetések, fordulatok, gyűlölközések, szinészkedések, buzdítások mindkét oldalról. Minden meccs egy érzelmi hullámvasút volt. Jó ubiszezont mindenkinek, októbertől lehet újra gyűlölködni, addig mindenkinek szép nyarat! Hajrá Olaj!

vasipasi
Olvasó

Jó írás lett! Gratulálok!

Pbask
Olvasó

rókabőr
part VII
Felkészül: szolnoki takarítónéni

vasipasi
Olvasó

Figyi kérlek, hogy tényleg ne értsd félre, egyáltalán nem kötekedésből kérdem, de neked most ezzel mi a bajod?
Azt érzem, hogy itt valami személyes konfliktusod a szerkesztőséggel felülírja a tiszteletet valaki iránt, aki vette a fáradtságot és értelmes formában leírta véleményét.

Pbask
Olvasó

Semmi extra, csak minden napra jut egy cikk, ami kicsit próbálja két tábor viszonyát paprikázni, szépen lassan van adagolva. Beni NSO cikkére is vártak egy napot, mert aznap Okorn volt a porondon.
Maga az írás jó,de az alcím megint provokáló, hogy az egész intelligens irásból az van kiemelve nem babazsúrt kell játszani.

vasipasi
Olvasó

Ok, tehát valami személyes problémád van a szerkesztőséggel. Mondjuk fura, hogy ennek ellenére, vagy éppen ezért minden cikkhez hozzászólsz, ami alapján azt feltételezem, hogy naponta többször visszajársz.
De mindegy is. Köszönöm az őszinteséged!

Pbask
Olvasó

Nem személyesnek mondanám ,inkább némi újságírói normával, és protokollal,etikával vannak fenntartásaim, vagy mondhatni szubjektív benyomás, mert nem bizonyos emberrel van problémám hogy savazzam.
Az itt levésem oka, hogy sok kommentelő van, akit szeretek olvasni, (mikor épp nem gyülölködés folyik), így a konkrenciához képest van egy fórum mellékíze a dolgoknak, ahol jó hasonló közösségben lévő emberekkel társalogni és véleményt cserélni.
És nincs mit.

PL
Olvasó

Pbask, sokan értjük, hogy mire gondolsz ?

CsakAzImitNe
Olvasó

Ne durvuljunk! Pbask le kell nyugodnod ez nem vezet sehova!

Senki
Olvasó

Pbask szerinted miért így hozz le szinte minden cikket? Kell a kattintás… Ha nem jön be a provokáló cím(alcím) akkor bedobják az egyik nicküket…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés