Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Oliver Vidin: A klub célja, hogy bejussunk a legjobb négy közé és kiharcoljuk az európai kupaszereplést

A Szoljon.hu készített interjút az újdonsült vezetőedzővel.:

:

Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász már új vezetőedzőjével, Oliver Vidinnel készül a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzésre. A szakemberrel a szoljon.hu készített interjút.

– Hogyan érzi magát Szolnokon, volt már ideje körülnézni?

– Igen, volt néhány napom már körülnézni Szolnokon, szép kis város – kezdte nyilatkozatát Oliver Vidin. – Én egy nagyvárosból, Belgrádból jöttem, ahol közel másfél millióan élnek, de karrierem során dolgoztam már hasonló méretű településeken, mint például a finnországi Nokia, vagy a szlovákiai Kubin vagy Zsolna, úgyhogy hozzászoktam már a kisebb városokhoz is. Úgy gondolom, Szolnokon mindent megtalálni, amire szüksége van az embernek, nagyon tetszik eddig itt az élet.

– Milyen tapasztalatai vannak eddig a csapatnál?

– Rövid ideje vagyok itt, de már két edzőmérkőzést is játszottunk a válogatott szünet alatt. Az első, Szabadka elleni meccs előtt csak két-három edzésen voltunk túl, az volt az elvárásom, hogy sokat fussanak a játékosok, mert a mai modern kosárlabdában ez nagyon fontos. A második meccsen, DEAC-cal szembeni találkozón már jobban hasonlítottunk egy csapatra, a teljesítményünk is javult, de természetesen az eredmények itt nem annyira számítanak, sokkal fontosabb, hogy milyen játékot nyújtunk.

– Milyen kosárlabdát szeretne játszatni a csapattal?

– Sok futás, gyors átmenetek szükségesek támadásban, mellette pedig agresszív védekezés, mert sok pontot kaptunk az utóbbi időben. Meglátjuk, hogy tudunk ezen javítani, egy stabilabban védekező csapattá szeretnénk válni. Szerintem ez a legfontosabb, mert a határozott védekezés elöl könnyű kosarakat eredményez, és önbizalmat ad a játékosoknak, ha nincs jó napjuk, nem sikerülnek a dobások, legalább tudják, hogy védekezésben odateszik magukat, és nem engednek könnyű pontokat az ellenfélnek.

– Milyen céljai vannak a csapattal rövid és hosszútávon?

– Rövidtávon gondolkodunk egyelőre, nagyjából három hónap van a szezonból, szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni ebből az időből. A klub célja, hogy bejussunk a legjobb négy közé, kiharcoljuk az európai kupaszereplést, és a Magyar Kupában is minél jobban teljesíteni.

A teljes interjú itt olvasható.

Fotó: Nagy Balázs/SZOLJON

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MarillionmaxxMilivojfanaticfantastic Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Egy jó Szolnoki Olajra szüksége lenne a bajnoksàgnak…de igaz ez a többi csapatra is! Erös csapatok izgalmas meccsek ez az ami fel tudnà készìteni a csapatokat a nemzetközi kupàkra is!

maxx
Olvasó

Korrekt nyilatkozat. Reméljük majd meccseken is tud hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság és nem áll rosszul az Olaj még mindig. Ha a légiósok és Lukács egészségesek maradnak, meglehet a harmadik hely. Ha nem, vagy marad a fejetlenség akkor viszont a nyolcból is ki lehet csúszni könnyen.

Milivoj
Olvasó

Ő legalább – Szaszával ellentétben – látja, hogy a védekezés megreformálása nélkül nem lesz előrelépés…, amúgy elég kemény edzéseket tart és már pár nap alatt komoly tiszteletet vívott ki magának

fanaticfantastic
Olvasó

Reméljük, hogy sikerül elérni ezeket a célokat. Mi,szurkolók melletted állunk ebben, szerintem! Hajrá Olaj!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés