Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Olaszországban nevelkedett, most leigazolta a KTE

Kiss Dávid szerződést kapott.:

:

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétben folytatja pályafutását az U20-as válogatott kerettag Kiss Dávid – írja a klub honlapja.

A 209 centiméter magas center Miskolcon kezdte pályafutását, majd négy évet Olaszországban kosárlabdázott. Velencében az U16-os és az U18-as csapatokban játszott, majd a felnőttek között fél évre a Serie B-ben szereplő Chiusi együttesébe szerződött kölcsönben. Kiss Dávid Olaszországból szerződött Kecskemétre, a klub vezetői hosszú távra kötöttek megállapodást a fiatal játékossal, aki a szakemberek szerint idővel és sok munkával válogatott szintű centerré válhat.

Sokat tudok profitálni a külföldön szerzett tapasztalatokból, fizikálisan és technikailag is fejlődtem – válaszolta Kiss Dávid arra a kérdésre, hogy hogyan értékeli az elmúlt négy évét. – A koronavírus-járvány és a honvágy miatt azonban szerettem volna visszatérni Magyarországra. Nagyon megtetszett a kecskeméti szakmai stáb víziója, úgy gondolom, hogy kiváló döntést hoztam, amikor a KTE-t választottam. Szeretnék folyamatosan fejlődni, és bizonyítani idővel az A-csoportban is

– mondta a kosaras.

Kiss Dávid jelenleg az U20-as magyar válogatottal készül a Challenger tornára, amely a B-divíziós Európa-bajnokság helyett kerül megrendezésre Sopronban. A nemzeti csapatunk Fehéroroszországgal, Szlovákiával és Koszovóval mérkőznek majd meg július 20-25. között.

Keményen készülünk a tornára, szeretnénk a legjobb formánkat mutatni, és természetesen minden mérkőzésen nyerni

– mondta el Kiss Dávid.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Baszketboll Recent comment authors
Baszketboll
Olvasó

Hajrá KD! Sok sikert!??❤️?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés