Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Okorn tudta, hogy szoros lesz a magyar-szlovén

A Falco edzője Rosco Allent most látta életében először játszani, rendkívül tetszett neki a teljesítménye.

  •   :

:

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 77-75-ös sikerrel kezdte meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. A mieink a regnáló bajnok Szlovéniát verték meg Szombathelyen. Ott volt az Aréna Savariában a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szlovén vezetőedzője, Gasper Okorn is.

A vendég sajtómunkatársak körében rendkívül népszerű volt a szakember, aki a BB1.hu-nak is elmondta, hogy látta az összecsapást.

– Őszintén gratulálok Magyarországnak, én pontosan ilyen mérkőzést vártam előzetesen, ezt el is mondtam a szlovén médiának már egy héttel korábban. Ötven-ötven százalékra tettem az esélyeket, tudtam, hogy a magyar válogatott hazai pályán mindig nagyon jól játszik, nem véletlenül verték meg a lengyeleket, horvátokat, illetve egál mérkőzést játszottak az olaszokkal. Egy labda döntött, de szerintem a magyarok megérdemelten nyertek, ez nem is lehet kérdés. Ez egy nagyszerű győzelem Magyarországnak, nem számít, hogy a szlovének komplett kerettel szerepeltek-e, vagy sem. A hiányzókról nem kell beszélni, hiszen mindig az a legerősebb csapat, amelyik kifut a pályára. Ez egy nagy lépés a magyaroknak, hiszen a regnáló Európa-bajnokot győzték le.

Ezt követően azt is elmondta, szerinte mi volt a kulcsa a mieink győzelmének.

– Mindkét csapat nagyot harcolt, kiválóan védekeztek. A magyarok nagyszerű munkát végeztek Prepelic és Muric kikapcsolásával, szerintem Rupnik és Mahkovic egy kicsit túlvállalták magukat. Támadásban Vojvoda és Perl megbízható produkciót nyújtott, Rosco Allent ma láttam életemben először játszani, de rendkívül tetszett a teljesítménye. És ott van még Keller Ákos is, aki szintén komoly mezőnymunkát tett hozzá a sikerhez. Szerintem a kulcs Váradi Benedek nyolc pontja volt, közte két kiszámíthatatlan triplával, ez nagyon kellett a győzelemhez.

Egyébként jó volt kívülről nézni a mérkőzést, élveztem, egy kicsit olyan volt, mintha ma én is szurkoló lettem volna. Végre nem volt rajtam nyomás, nem voltam feszült, felszabadultan tudtam végignézni a mérkőzést.

fotó: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ldd Recent comment authors
ldd
Olvasó

Köszönjük a segítséget!
Az éles BL meccsek szerintem sokat segítettek a végjátékban.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés