Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Okorn: Nem voltunk elég okosak, semmi sem dőlt el

A román edző a körülményekkel, a szervezéssel maximálisan elégedett volt, csapata játékával viszont egyáltalán nem.:

:

Tegnap este lejátszotta története első BL-selejtezőjét a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, amely 71-62-re legyőzte hazai pályán a nagyváradi CSM CSU Oradea együttesét. A sárga-feketék a harmadik negyedben már tizennyolc ponttal is vezettek, ám a végjátékból rosszul jöttek ki, így teljesen nyílt maradt a továbbjutás kérdése a pénteki visszavágó előtt.

Ezen a véleményen volt mindkét edző is a lefújás után.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan eljöttek, és buzdítottak minket ma este is. Azt le kell szögezni rögtön az elején, hogy semmi nem dőlt el, minden nyitott maradt a második mérkőzésre. Megmutattuk, hogy tudunk egészen jól játszani. Az első negyed nagyjából elfogadható volt, természetesen nem lehetek elégedett vele, támadásban rosszul kezdtünk, voltak problémáink, de mivel ez volt az első hivatalos mérkőzésünk, ez nagyjából rendben volt. A második negyedben tökéletes volt a védekezésünk, a harmadikban pedig a támadójátékunk. Az utolsó etapban azonban nem voltunk elég okosak. Próbáltam olyan játékosokat keresni a végjátékra, akik kontroll alatt tudják tartani a mérkőzést. Ehelyett futottunk, kapkodtunk, mert minél nagyobb előnyt akartunk kicsikarni, de ebben nagyot hibáztunk. Meg kellett volna őrizni az addig kiharcolt előnyünket. Nem tudtuk lereagálni az ellenfél védekezés-váltását. Ki kell elemezni, hogy mi történt, fogunk még erről elég sokat beszélni. Emelt fővel kell tovább haladnunk, meglátjuk, ez a néhány nap mire lesz elég. Összességében úgy érzem, ma teljesen megérdemelten nyertünk, és Romániában is nyerni akarunk. Sokat kell még tanulnunk, de ez benne van a játékban, hiszen idén nagyon fiatal csapatunk van.

Filipovity Márkó nagyot harcolt (fotó: Zsu)

Cristian Achim, a CSM CSU Oradea vezetőedzője: Mindenek előtt gratulálok a Falcónak. Nagy szívvel, sok energiával és jól játszottak. Harcoltak, futottak, úgy, ahogy kellett. Abszolút megérdemelték a győzelmet, ez nem is lehet kérdés, őszintén el kell ismerni. Ma elég nagy különbség volt a két csapat között, de szerencsével a végére még így is visszajöttünk. Horrorisztikus meccset játszottunk, főleg támadásban. Ha szépen akarok fogalmazni, akkor csak annyit mondok, egyszerűen nem volt jó napunk, de tudom, hogy ezzel nem illik törölközni. Az első negyedben jól kezdtünk, de utána nem tudom hova tenni a játékunkat. Nagyon csalódott vagyok amiatt, ahogy folytattuk, remélem, pénteken ennél sokkal jobbak leszünk, és megmutatjuk az igazi karakterünket, hogy mire vagyunk képesek valójában. Semmi sem dőlt el, minden nyitott, természetesen szeretnénk továbbjutni. Mindkét csapat nagyon jó erőkből áll, mindkét fél megérdemelné a továbbjutást, de csak az egyikünk játszhat a Ventspilsszel. Köszönjük a helyieknek a vendéglátást, minden nagyszerű volt, maximálisan kiszolgáltak minket, hálásak vagyunk ezért a városnak, a Falco csapatának, és a szurkolóknak is jár a dicséret, hiszen őszintén mondom, itt tényleg jó érzés pályára lépni vendégként, mert látszik, hogy az emberek imádják a kosárlabdát.

Fotó: Zsu

HIRDETÉS

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
lddAramisDowntownmajerle09Dudi Recent comment authors
ldd
Olvasó

Két okos edző + kettő jó csapat …
Okorn nem falsból mondta az 50 – 50 % -ot !
Ha a hülyéket leszámítjuk, akármelyik továbbjutó csapatnak lesz esélye a BL körben.
Én a FALCO-ban bízok …

Aramis
Vendég
Aramis

Mindenki kijelenti, hogy a légiósok milyen gyenge teljesítményt nyújtottak.
Persze, nem dobtak 70 pontot 4-en, de védekezésben 60 ponton tartottunk egy olyan bajnokcsapatot ahol alig volt változás tavaly óta a keretben.
Ezek a légiósok elsősorban a jó védekezésük miatt lettek idehozva.
Szili meg Márkó azért, hogy szórják a pontokat.
Ez az Oradea nem azért szenvedett támadásban mert fakezűek, hanem azért mert nem volt dobóhelyzetük.
Több hármaskísėrletük is tisztán blokkolva volt, a palánk alatt meg Reddic-cel nem bírtak.
Kint is simán van esélyünk nyerni, ha jó lesz a dobóforma.
Washington szerintem megmutatja majd azt amit az Olympiakos ellen is nyomott.
Hajrá Falco!

Downtown
Vendég
Downtown

Ha a legiosok is felnőnek a feladathoz, a magyarok meg hozzak, amit tegnap, akkor meglesz.
Nehez lesz, de meglehet.

Hajra magyarok!

majerle09
Olvasó

A román szaki megemlíthette volna, hogy a játékvezetéssel is elégedett volt.

Dudi
Olvasó

Korrekt, sportszerű nyilatkozatok. Le a kalappal a nagyvàradi csapat edzője előtt is. Néhány nap múlva eldől…. Hajrà Falco!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés