Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Okorn: Nem bújhatunk a vírus árnyékába, példát kell mutatnunk és mennünk kell előre

A Falco trénere szerint 5-6 csapat is komoly várományosa a bajnoki címnek.:

:

A Falco Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője, Gasper Okorn adott interjút a csapata honlapjának, amelyben válaszolt arra a kérdésre is, hogy szerinte milyen változásokat hozott a vírus a kosárlabda világába.

– Ez lesz a 23. szezonom edzőként, de még soha nem volt sem a csapatom, sem én, mint edző ilyen helyzetben. A vírus viszont nem csak a kosárlabdát érinti, az egész világ, a gazdaság minden ágazata átalakult, megváltozott az utóbbi fél évben és ez alól a sport sem kivétel. Nagyon furcsa szezon előtt állunk, amiben nagyon sok a kérdőjel. Hány néző lehet, ha jöhetnek nézők? Meddig tarthatók nézők előtt a mérkőzések? A BCL mérkőzések miatt, mikor és hogyan tudjuk lejátszani a hazai bajnokság fordulóit? Ezek a kérdőjelek nemcsak minket, de a szurkolóinkat is érintik, mert a Falco – család a szurkolóinkkal teljes. A csapat mindent megtesz azért, hogy minél jobb eredményeket érjünk el és kiszolgáljuk őket. Napról-napra kell gondolkozni és alkalmazkodni az adott szituációhoz, ez a mottónk erre a szezonra.

A tréner minden nap úgy dolgozik, mint egy átlagos napon, ettől függetlenül szerinte ez az idény kivételes lesz.

– Őszinte leszek, nem akarom beengedni a vírust a hétköznapjaimba. Nem igazán foglalkozok ezzel mostanában, minden nap úgy dolgozom, mint egy átlagos napon, de véleményem szerint ez a szezon kivételes lesz. Ezt már a felkészülési időszakban is tapasztaltuk, például az edzőmeccsek szervezésénél is folyamatosan alkalmazkodtunk az aktuális helyzethez. Több alkalommal is fél óra alatt kellett átalakítani a heti programjainkat, hogy a terhelést is megkapják a játékosaink, de felelősségteljesen is gondolkoztunk, hogy ne hozzuk őket COVID gyanús helyzetbe. Persze ez nem csak minket érint, így van ezzel az egész magyar kosárlabda társadalom, ehhez alkalmazkodnunk kell, ez is egy kihívása lesz a szezonnak. Nagyon nagy hangsúly lesz azon, hogy melyik csapat hogyan alkalmazkodik a helyzethez. Nekünk rugalmasnak kell maradnunk, így kell kihozni magunkból a maximumot. Nagyon fontos lesz, hogyan reagálunk ezekre a váratlan szituációkra, amelyek komoly hatással lehetnek a szezonunkra. Nehéz ilyenkor célokat megfogalmazni, hiszen egy apró dolog megváltoztathat mindent. Senki nem tudhatja előre, mi lesz november közepén, és a pályán kívüli szituációk óriási befolyással lehetnek a bajnokság kimenetelére.

Majd üzent a szurkolóknak is.

– A legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra, maradjunk egészségesek és türelmesek, de ez nemcsak a szombathelyi emberekre, hanem az egész világon mindenkire vonatkozik. Nehéz időszakon ment, megy át a társadalom és tudjuk, hogy ilyenkor a sport kicsit háttérbe szorul és sérül, hisz az emberek óvatosak. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy a sport segít kikapcsolódni az ilyen nehéz helyzetekben is. Épp ezért reméljük, hogy az egész szezonban segíthetjük őket. A játékosaimat is figyelmeztettem, fontos feladatunk van, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból és példát mutassunk az embereknek. Csak közösen győzhetjük le a nehézségeket, amelyek tőlünk teljesen függetlenek. Nem tudjuk, mikor normalizálódik a helyzet, de nem bújhatunk a vírus árnyékába, példát kell mutatnunk és mennünk kell előre. Mindenkinek lépésről-lépésre kell gondolkodnia és akkor véleményem szerint minden rendben lesz.

Ezután a csapat céljaira is kitért.

Célok… Ahogy már mondtam a legfontosabb, hogy mindenki maradjon egészséges és akkor már elégedettek lehetünk. A hazai bajnokságot tekintve úgy gondolom megint erősebb lett a magyar mezőny, ebben a szezonban 5-6 csapat is komoly várományosa a bajnoki címnek. A tavalyi bajnoksághoz képest a csapatunk nem fog annyira kiemelkedni a mezőnyből, mert látva az idei kereteket az összes csapat erősödött és komoly kihívóink lesznek. Persze nehéz ilyenkor mit mondani, amikor ekkora befolyása van a vírusnak, ami a pályán mutatott teljesítménytől teljesen független, de mégis mindent megváltoztathat. Minden szezonban szerepet játszik a szerencse, de úgy érzem ebben az évadban ez még nagyobb hatással lesz a bajnokságra.

fotó: fiba.com

HIRDETÉS

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
baltazarFalcomanEwingRougecrazybasket Recent comment authors
baltazar
Olvasó

“nem bújhatunk a vírus árnyékába, példát kell mutatnunk és mennünk kell előre”

Ez óriási volt, MESTER!

Találós kérdés1: előző szezonban melyik csapat dobta be először a törölközőt?

Találós kérdés2: tavasszal melyik edző döntötte meg a Szombathely-Bécs útvonal menetidő rekordját? (Felkeltve ezzel több F1-es csapat érdeklődését)

Falcoman
Olvasó

Teljesen kivan már a tököm ezzel a vírussal ? Korrekt nyilatkozat Mester ‼️

Ewing
Olvasó

Azt kell mondjam, nyilatkozatai alapján tök korrekt ez a pali! ?

Rouge
Olvasó

“… ebben a szezonban 5-6 csapat is komoly várományosa a bajnoki címnek…”

Ez most egy igazi orosz rulett lesz,
ezt a bajnokságot bárki megnyerheti,
nem csak 5-6 csapat, hanem 14…

Ha a rájátszás során sérülés miatt kidől egy-két kulcsjátékos, míg másik három bekapja a vírust,
akkor annak a csapatnak máris finíto, Mr. Okorn.

crazybasket
Olvasó

Minden tiszteletem a tiéd Mester!???

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés