Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Okorn büszke, és ígéri, Klaipedában is kihozzák magukból a maximumot

Mindkét edző egyet értett abban, hogy teljesen más képet festett az első és a második félidő.

  •   :

:

Tegnap este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely győzelemmel búcsúzott hazai pályán a Bajnokok Ligája sorozattól, miután 93-83-ra legyőzte a Serie A egyik élcsapatát, a Happy Casa Brindisit. Késő este kiderült, a sárga-feketéknek már nem lesz esélyük a továbbjutásra, mert a Besiktas mellett a Bonn is győzött.

Így látta az összecsapást a két vezetőedző:

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A ma esti statisztika nem hazudik. Első és a második félidő is egy külön sztori. Pontosan tudtuk, hogy csak kontrollált támadójátékkal, kevés eladott labdával, jó egy-egy védekezéssel lehet esélyünk, emellett a lepattanócsata is kulcs volt. Az első félidőben ebből jóformán semmit sem hajtottunk végre. Tizenegy labdát elszórtunk, sok második esélyt engedtünk a Brindisinek, az egy-egy védekezésünk pedig nem működött. A félidőben elmondtam a csapatomnak, hogy három napja erről beszélünk, erre készülünk, most itt az idő megmutatni. A szünet után teljesen átformáltuk a játék képét. Négyre minimalizáltuk az eladott labdáink számát, kontrolláltuk a lepattanókat, és végre elkezdtünk védekezni. Borzasztóan kemény, nagyon fizikális mérkőzés volt mindkét oldalról, igazi férfias küzdelem. Boldog vagyok, hogy győztesen jöttünk ki belőle. Nagyszerű volt a védekezésünk a második félidőben, ez volt a siker kulcsa, illetve, hogy tudtuk, hogyan kell támadni egy Brindisi kaliberű csapat ellen, amely nem egy kimondott védekező csapat. A második félidőben minden nagyon rendben volt, nagyon elégedett vagyok. Mondhat bárki bármit, egyáltalán nem egyszerű legyőzni a Serie A negyedik helyezettjét. Ez nagyon nagyon értékes győzelem. Személy szerint nekem is. Köszönöm a szurkolóink támogatását. Tudjuk, hogy nyert a Besiktas, nem foglalkozunk azzal, milyen eredmény születik késő este Bonnban, történjen bármi, mi akkor is a legjobbunkat fogjuk nyújtani Klaipedában. Meglátjuk, hogy lesz-e még esélyünk a továbbjutásra, de ha nem, én akkor is büszke vagyok, és azt megígérhetem, hogy Klaipedában is kihozzuk magunkból a maximumot.

Francesco Vitucci, a Happy Casa Brindisi vezetőedzője: Először is gratulálok a Falcónak, nagyon jól játszott. Mi viszont teljesen más arcunkat mutattuk az első és a második félidőben. Az elsőben nagyon jól játszottunk, elég sok energiát fektettünk bele, ez főleg azért is pozitív, mert vasárnap még nagyon kemény bajnokink volt Olaszországban. A szünet után viszont mintha kicseréltek volna minket, nehezen találtuk meg újra a ritmust támadásban és védekezésben egyaránt. Kicsit szétestünk. Sokat hibáztunk, rossz döntéseket hoztunk. Kemény meccs volt, ahogy azt vártuk. A vereség ellenére büszke vagyok a játékosaimra és arra is, amit idáig nyújtottunk. Sajnos nem sikerült továbbjutnunk, de kemény menetben voltunk, a vasárnapi után ez a mai is nagyon nehéz volt, ezt pedig már nem bírtuk el. De még egyszer mondom, a Falco nagyon jól játszott, főleg a második félidőben. Végül még egy dologról szeretnék beszélni, azokról az emberekről, akik a kispadunk mögött ültek. Szerintem nekik csendben, nyugodtan kellett volna ülniük a helyükön, és nem provokálni a játékosaimat. Nyilván, ha provokálják őket, utána érkezik viszont reakció is a játékosoktól, akik aztán bajba kerülnek. Az atmoszféra, a hangulat egyébként nagyon jó volt, de ennél a szituációnál talán már egy kicsit túlléptek a határon, ez már egyáltalán nem volt pozitív. Annak tükrében főleg rosszul nézett ki, hogy a mérkőzés elején volt egy nagyon szép megemlékezés Kobe Bryantról. Az ő halála a kosárlabdavilág számára egy hatalmas veszteség. Nagyra értékelem, ahogy az emberek rá emlékeztek, róla készült pólókat viseltünk. Erről kellene szólnia a kosárlabdának, ami világszerte a békét és a barátságot kell, hogy jelentse.

fotó: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint

  •   
HIRDETÉS

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Stockalone Recent comment authors
Stockalone
Olvasó

Gondolom a tahó légiósaid egyáltalán nem voltak részesei a felfokozott hangulatnak, ők angyalok…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés