Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Okorn azt mondja, idővel teljesen más Falcót láthatunk majd

Bencze: ízelítőt kaptunk abból, hogy kell védekeznünk. Nagyon kemény volt, márpedig ha ezt így lehet csinálni, akkor nekünk is így kell tennünk.:

:

Tegnap este pótolták az első fordulóból elhalasztott Falco-ZTE rangadót, amit 74-55-re a hazaiak nyertek meg. Így látta a rangadót a két vezetőedző:

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Köszönjük a szurkolóink támogatását, egyúttal várjuk őket a Kaposvár elleni, szombati bajnokinkra is. Elégedett vagyok a győzelemmel és a mérkőzés néhány részével. Voltak periódusok, amikor nagyon jól néztünk ki, támadásban és védekezésben egyaránt, de azt is el kell ismerni, voltak olyanok is, amikor nem. Ezen változtatni kell. Lassan kezdtünk és fejeztük be a mérkőzést, márpedig ez nem az első alkalom. Erről sokat kell még beszélgetnünk. Teljesen más meccs volt, mint a szegedi. Ott nem voltam elégedett a védekezéssel, most nem vagyok az a támadójátékkal. Harminchét százalékkal dobtunk mezőnyből, ez nem elfogadható, főleg úgy, hogy sok üres dobást elrontottunk. Be kell találni, mert a helyzeteket kidolgoztuk. Viszont labdabiztosak voltunk, csak hat eladott labdánk volt, a támadó lepattanók megszerzésénél pedig tökéletes munkát végeztünk. Johnsont kivettük a játékból, ez is az egyik kulcsa volt a sikernek. Tíz embert rotáltam, mindenki kivette a részét a győzelemből. Jobbak leszünk, jobbnak kell lennünk. Azon dolgozunk, hogy tovább építsük a csapaton belüli kémiát. Az út elején járunk még, szerintem idővel teljesen más Falcót láthatunk majd.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok ellenfelünknek, mert teljesen megérdemelten győzött, annak ellenére is, hogy az első negyedben inkább az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Nagyon keveset hibáztunk, jobbak voltunk, hibákra kényszerítettük őket, de az sejthető volt, hogy a rohanásban nem mi leszünk a jobbak. A második negyedben a Falco a védekezésváltásával sokkal agresszívebb lett, akkor nem volt vezérünk, aki higgadt fejjel meg tudta volna oldani a dolgokat, irányítani tudta volna a többieket. Feleslegesen gyorsítottuk fel a támadásainkat, átrohantak rajtunk és rengeteg támadó lepattanót szedtek a hazaiak. Sorra hagytuk ki a büntetőket, elment a hajó, pedig lett volna lehetőségünk visszakapaszkodni. Ízelítőt kaptunk abból, hogy kell védekeznünk. Nagyon kemény volt, márpedig ha ezt így lehet csinálni, akkor nekünk is így kell tennünk, nem hátralépni, hanem ugyanolyan agresszívnek maradni, mint az elején. Azt kell, hogy mondjam, ekkora különbségű győzelem is abszolút megérdemelt. Nem sok időnk van a következő mérkőzésig, le kell vonni a konzekvenciákat, és az OSE ellen győzni kell, ez a legfontosabb.

fotó: ugytudjuk.hu

HIRDETÉS

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
pbaskdonnarummaBajuszkiralyBorbély Lajos Recent comment authors
pbask
Vendég
pbask

Az tuti, hogy hamarosan teljesen más Falcot fog látni a nagyérdemű… 😀

Bajuszkiraly
Olvasó

Bencze Tamás jó edző, tudja a szakmát, jó csapatkohéziót tud csinálni. A csapat összeállítását viszont már évek óta elhibázza. Rossz az átigazolási politikája!
Most is súlyos hibákat követett el!
-Agafonov 7000 euró/hó lassú, lusta, nem védekezik
-Ubilla 7000 usd/hó csapatbomlasztó, hipohonder, csak játszani szeret
-Doktor, Gulyás, Bagó és a “fiatalok” évek óta nem fejlődnek semmit
-Szabó az egyetlen használható magyar, de már nem az igazi

Borbély Lajos
Olvasó

Hát igen: védekezni mindig “éppen” annyira keményen kell, ameddig az adott játékvezetők “éppen” megengedik. Hogy az adott páros mit enged, azt pedig az adott szituációban kell tudni eldönteni. Ehhez kellenek intelligens játékosok és edző, hogy felismerjék a határt. A Falco akár meg is tehetné tudatosan azt, hogy az elején puhábban védekezik – de éppen csak akkora előnyt enged, ami könnyen ledolgozható – ezzel elhiteti az ellenféllel, hogy lehet keresni valója. Aztán hirtelen vált a védekezésben, az ellenfél meglepődik, és nem tudja lereagálni a helyzetet. Így kihasználja a meglepetés erejét is. A játékoskerete megvan ehhez, a ZTE -nek pedig pl. nincs.… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Nem tudatos volt..csak mivel 3 szellem faulttal kezdtunk,amit csak a jv k lattak, így ebben az időszakban nem hogy keményen védekezni- labda közelben lenni sem lehetett… szerintem nagyon rosszul vezették a mérkőzést, csak ennek most nem volt különösebb jelentősége

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés