Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Okorn: aki kiteszi a szívét a pályára, az rászolgál a szerencsére is

Váradi Benedek szerint minden a terveik szerint alakult.:

:

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely tegnap este hosszabbítás után, 82-81-re legyőzte a francia Dijont a Bajnokok Ligája D-csoportjának 8. fordulójában. Így látta a mérkőzést Gasper Okorn, a magyar bajnok vezetőedzője:

– Most könnyű okosnak lenni. Először is köszönöm a szurkolóknak a támogatást és gratulálok a játékosaimnak. Ha röviden akarom kommentálni a mérkőzést, akkor csak annyit mondok, aki kiteszi a szívét a pályára, az rászolgál a szerencsére is. Egy labda döntött, állandóan változott az eredmény, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, mindkét félnek volt esélye nyerni. Természetesen ilyen helyzetben szerencse is kell, Fortuna most mellénk szegődött, amikor Perl megszerezte a lepattanót, és a kipassz után Filipovity értékesítette a triplát. Ha az egész mérkőzést nézzük, kontrolláltuk a lepattanóharcot, ez nagyon fontos volt. Ezúttal csak 15 eladott labdánk volt, amire nyilván nem mondhatom azt, hogy nagyszerű teljesítmény, de semmiképpen sem rossz. Ami a védekezésünket illeti, 71 pontot kaptunk 40 perc alatt, ami viszont kiváló. Megtanultuk a leckét Franciaországban, levontuk a tanulságokat az odavágón, és tudtuk az ott megszerzett tapasztalatainkat kamatoztatni. Ulmer levédésével voltak gondjaink, de ő remek formában játszik, hiszen már Isztambulban is ő volt az MVP, és a francia bajnokságban is rendkívül ponterős. Holston kikapcsolása viszont nagyszerűen működött, ő az egyik energiabombája a Dijonnak. Támadásban akadtak problémáink, mert sokszor nem találtuk meg Reddicet a palánk alatt, nem játszottuk meg eléggé, pedig ő az egyik legnagyobb előnyünk, akit ki kellett volna használni. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy ellenfelünk nagyszerűen felkészült ebből, a pick and roll játékainkból, nem tudott könnyű kosarakat szerezni. Erről még beszélgetnünk kell a csapattal, ezt is ki fogjuk elemezni. Ami még nagyon fontos, hogy senki sem sérült meg, továbbra is versenyben vagyunk a továbbjutásért, és önbizalommal várhatjuk a Körmend elleni derbit. Lépésről lépésre haladunk, természetesen elégedett vagyok.

Váradi szerint minden a terveik szerint alakult (fotó: Zsu)

A hazaiak csapatkapitánya, Váradi Benedek 15 perc alatt 6/3-as pontmutatóig, 2 gólpasszig és 1 labdaszerzésig jutott.

– Nagyon kemény és nehéz meccs volt, tudtuk, hogy mit akarunk végrehajtani, sikerült kontrollálnunk a lepattanóharcot, 21 gólpasszunk volt, ez is azt mutatja, hogy igazi csapatmunka eredménye volt a győzelmünk. Amit elterveztünk védekezésben, azt szerintem sikerült megcsinálnunk, támadásban voltak kisebb problémáink. Gratulálok a szurkolóinknak, hiszen nélkülük nem sikerült volna, és köszönöm a csapatnak ezt a győzelmet.

fotó: Zsu

HIRDETÉS

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
lajadellpiros710321JR.BenitezJenei Csaba Recent comment authors
Jenei Csaba
Olvasó

Nagy gratula fiúk, mindannyian nagyot küzdöttetek! Okorn megtanította a csapatnak, hogyan kell európai szinten védekezni, és most láthattuk a Dijon-tól, hogyan kell támadni. Elképesztő gyorsasággal ment körbe a labda, még nézőként is csak kapkodtam a fejem! Volt egy jelenet, amikor Hookerre maradt a dijoni center majdhogynem a gyűrű alatt (nem is értettem, miért nem fordult kosárra), és átpasszolt a túloldalra, a 3 pontos vonalnál (elméletileg ott) álló társának, aki már ment a lepattanóért, hisz ő is arra gondolt, hogy a center kosárra fog törni. A labda elszállt az oldalvonalon túlra, a lepattanóért futó játékos pedig sűrű elnézéseket kért a félre… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

Még valami! Starcsevics Tollforgató! A mérkőzésről tudósító cikk főcíme, hogy “erre már nincsenek szavak”. El kell keserítenem, vannak! A magyar nyelv gyönyörű, párja nincs a világon, egyedi, egyszeri, megismételhetetlen! Vannak szavak, igen, csupán birtokolni kellene őket. Nem először bizonyította előttem, hogy még botcsinálta újságíróhoz is szegényes szókinccsel éldegél, Jókai, Arany, Petőfi művei pusztán a papírgyűjtés pengő fillérjeit juttatják eszébe, egy Sportszelet erejéig! Ez a csapat többet érdemel ezeknél a közhelyes kifejezéseknél! Ma többet ér! Bízva, hogy ambicionálja a Falco nemzetközi és hazai szereplése, felnőve a feladathoz, ahhoz méltó cikkeket alkot, sok sikert kívánok az idei, és a jövő évre! “A… Olvass tovább »

Torok78
Olvasó

Én sem mindig értek egyet a bb1 címeivel, a hozzászólásokkal, de szerintem ha ez a tollforgató nem lenne (én szinte csak az ő nevét látom mindenhol), akkor ez a portál sem lenne, és én örülök, hogy egy helyen olvashatok mindenről, ami magyar kosárlabda, megtalálok minden hírt, minden átigazolást, ha még átvett is. Amikor hosszabb interjút ír azt kifejezetten szeretem. Nem tudhatjuk, hogy mi van a háttérben pénz, vagy emberhiány. Eleve sokan utálják őket mert szombathelyi oldal, mindenbe bele lehet kötni, és bele is kötnek, de én próbáltam a kezdo5-ön követni a magyar kosárlabdát, tízből kilencszer innen tudom meg a híreket,… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

Azt hiszem, ez az a pillanat, mikor csapat szimpátiától, utálattól, minden előítélettől mentesen gratulálni kell a Falconak! Én megteszem, gratulálok, ez egy olyan eredmény, amire már felkapják a fejüket Európában! Nagy skalpot gyűjtött be a szombathelyi gárda, kellett hozzá egy kis szerencse is, de, ahogy mondják, jó csapatnak szerencséje is van! És szerencsés az az ember, aki ezt az edzőt valahol, valamikor, egy kocsmában, vagy kuplerájban, ebédidőben, vagy hajnalban, de kiszúrta, és leültette a csapat kispadjára. Azt az edzőt, akit ott, másfél éve a pokolra kívántak, Ökör cédulával illettek, és aki olyan munkát végzett, hogy ma, csapata méltó ellenfele lehet… Olvass tovább »

JR.Benitez
Olvasó

Köszönjük és respect!

Marillion
Olvasó

RESPEKT…Ezt nagyon jól összefoglaltad….És utálattól függetlenül /megjegyzem én egy csapatot sem utáltam sosem / örültem hogy mikor mi még nem voltunk ezen a szinten akkor volt egy Szolnoki Olaj aki elhozta nekünk Magyaroknak az elitet…ráadásul akkor legalább közvetítették a köztévében a meccseket így láthattuk ezeket a csapatokat tétmeccseken Magyar földön…

derryl
Olvasó

Bocsi, még mindig szívesebben megpuszilnék egy varangyos békát, mint meglapogassam egy Könyökös Csulaci vállát! Az eredményeket viszont elismerem!

dell
Olvasó

Derryl! Nem ehhez a cikkhez szól igazán amit akarok írni,de ha Te már elkezdted akkor folytatom. Szalay Úr most lett megválasztva Szolnok polgármesterének ha tetszik Neked ha nem öt évig itt lesz. Az MKOSZ elnökének a magyar klubok vezetői egyhangúan választották,tehát marad. Egyébként ha most nem ő lenne itt akkor most Nyerges után már a Szeged és Jászberény szintjén lennénk. Emlékszel a kormánytól az 1.3 milliárd segítségre? Azt is ő harcolta ki. Én elhiszem,hogy Te szeretnéd ha a szocik lennének nálunk de én arra az időre is emlékszem amikor Botkáné volt. Az eredmény is ismert .Tüntetni kellett azért,hogy megkapja a… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

Én is ott voltam a tüntetésen. Csak egy kérdés: az ellenzék neked egyenlő a szocikkal? Ha igen, sajnállak az agymosásért!

laja
Olvasó

Teljesen igaza van Dell-nek.Az ellenzék egyenlő Fletó.

Torok78
Olvasó

Lehet szeretni vagy nem szeretni Okornt, de azt el kell ismerni, hogy a jelenlegi magyarországi edzők csak jelenthetnek neki. Potocnik is, Zollner is. Nála van konkrét terv, tudja hova akar eljutni a csapattal, ismeri a játékosainak a képességeit, akik fejlődnek a keze alatt. Van ahol azt látom (ha meg is van a pénz, a keret), hozzá képest csak tapogatóznak, elterveznek valamit, de ha nem úgy alakul, akkor nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, a játékossal, a kialakult viszonyokkal. Nem tudják kezelni a játékosaikat szakmailag sem mindig, de pszichésen biztosan nem. Valószínű a tehetsége is megvan hozzá, de elég képzett is.… Olvass tovább »

pbask
Vendég
pbask

+ Úgy néz ki,elnök urat kezdi felépíteni..
Pedig elküldtem volna a rossebbe..

bigiboy
Olvasó

Azért a tripláknál én még mindig félve nézek oda…😉

piros710321
Olvasó

Nem akarom senki érdemét elvenni, sőt mint tegnap úgy ma is gratulálok! Azt viszont ne felejtsük el, készül egy csapat ahova felvásárolnak minden “jó” hazai játékost! Van hozzá még három jó légiós. Ezzel nem olyan nehéz eredményeket elérni! Ja és mellé dől a pénz! Mindkét “oldal” magáénak érzi, ezért nem is apad el a csap!
Ez mind szép és jó nemzetközi szinten, de a hazai bajnokság itt kezd érdektelen lenni! És nem az irigység beszél belőlem! Sok sikert a nemzetköziben, a hazain meg remelem néha kikaptok!

pbask
Vendég
pbask

Ez nem a mi hibánk sajnos, ennyire fos az utánpótlásunk. Nem akkora felvásárlás az: 2 nevelt játékos + Márkó aki legfőképp párja miatt jött ide,tavaly is akart,de Alba nem engedte
Egyedül Benke az,akit idehoztunk úgy,de ha nem indultunk volna BLben,kikaptunk volna döntőben,nem pattogtatna itt szerintem..Két magyar játékost igazoltunk tehát,az egyikük családi okok miatt tette ide át a székhelyét,azért ez nem akkora rablás..

Torok78
Olvasó

Szerintem akkor sem kérdés, hogy mekkora kontraszt van az edzők között. Sokan közülük nem tudnának mit kezdeni ennyi játékossal, pláne jó játékossal. Össze lehet vásárolni sok jó játékost, de kialakítani egy csapatot, a figurákat, a csapatszellemet, elfelejtetni velük az egyénieskedéseket az már egy másik szint. Megértetni egy Perl Zolival, hogy neki nem kell kezdeni, hanem felmenni és úgy betörni, és olyan lendületet vinni a játékba pimaszul, hogy mindenki csak nézzen. Persze itt is vannak hibák, nem mindig jön össze, amit elterveznek, de olyan alázatot tett ezekbe a fiúkba a kosárlabda iránt, még a légiósokba is, hogy nem csoda ha kezd… Olvass tovább »

Marillion
Olvasó

Mi is köszönjük Beni a csapatnak…hogy hétről hétre mindig van feljebb….Ez a csapat eljutott arra a szintre és megérdemelné hogy egy gombostűt se lehessen leejteni a csarnokban…a palánk mögötti szektorok még várják a szurkolókat…HAJRÁ FALCO….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés