Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Okorn: A végére elfogyott a lendület

A francia edző azt mondta, negyven percen keresztül oda kellett figyelniük, mert veszélyes csapat a Falco.:

:

Tegnap este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 19 pontos (87-68) vereséggel nyitott a Bajnokok Ligája főtábláján. Gasper Okorn vezetőedző így értékelte a Dijon elleni találkozót a klub hivatalos honlapjának:

– Először is szeretnék itt is gratulálni a Dijonnak a tegnapi győzelméhez. Ránk tudták erőltetni az akaratukat és a játékstílusukat, sajnos sok volt ez a 87 kapott pont. Becsülettel felkészültünk a francia csapatból, tudtuk, mire számíthatunk, mit fogunk kapni és ez 100 %-ban meg is valósult a tegnapi mérkőzés során.

Nagyon sok direkt, eladott labdánk volt, amit könyörtelenül kihasználtak a franciák, sőt sokszor még saját befejezett támadásunk után sem értünk vissza, ezért nagyon sok könnyű kosarat kaptunk. A statisztikában is látszik, hogy lerohanásokból 41 pontot kaptunk és csak 6-ot tudtunk szerezni hasonló szituációban.

Már az első félidőben is rengeteg hibával játszottunk, de szívből és akaratból még közel tudtunk maradni, de sajnos a végére elfogyott a lendület és a sok hiba – ahogy a kosárlabdában megszokott – megbosszulta magát. Talán a harmadik negyed volt kritikus és ott is az elején vétettünk kritikus hibákat, amikből fejlődnünk kell. Bizakodó vagyok, mert az egész szezon során fejlődni akarunk és ez a mérkőzés sok tanulsággal járt számunkra. Egy biztos a tranzíciós védekezésünket és a visszaérkezést támadásból védekezésbe javítanunk, fejlesztenünk kell!

Laurent Legname vezetőedző szavait pedig a Nemzeti Sport idézte: – Jó érzés, hogy megszereztük az első győzelmünket a sorozatban. Sosem lehet tudni, mit hoz egy találkozó, amelyre csak két napot tudtunk készülni, miközben az ellenfél már négy mérkőzést is lejátszott a Bajnokok Ligájában, tehát lendületben volt. Koncentráltunk a saját játékunkra és ez kifizetődött ezen a napon. Negyven percen keresztül oda kellett figyelnünk, mert veszélyes csapat a Falco.

fotó: fiba.com

HIRDETÉS

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés