Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Oda a Nyíregyháza sorozata, előzött is a MAFC az élen

Az eddigi éllovas kikapott a TF-től, a Hencsey-csapat majdnem harminccal verte a BKG-t. Dobos László visszatért a B-csoportba.

  •   :

:

A válogatott szünetben sem állt meg az élet a B-csoportban: mind a felső-, mind az alsóházban fordulót rendeztek az elmúlt héten.

A Piros-csoportban váltás történt az élen: az eddigi éllovas Nyíregyháza a TF vendégeként botlott, így a BKG-t simán verő MAFC utolérte – és az egymás elleni első meccsen aratott győzelem miatt meg is előzte. Elkapta a Dobos László vezette Nagykőrös a Salgótarjánt, az MTK ellen aratta sorozatban hetedik győzelmét a Vasas, a Miskolcot verte a Honvéd, a PVSK fiataljait a Veszprém győzte le, a Baja pedig a friss Hepp-kupa győztes Budafokot múlta felül.

A Zöld-csoportban előbb a Ceglédet majd a Szolnokot verte a Bonyhád. Hazai győzelemmel folytatta a Pápa, a Győr, a KTE és az Eger is – a SMAFC, a DEAC U23, a Békés és a Tiszaújváros volt a szenvedő fél –, így csak a Pécs tudott nyerni idegenben, szintén a Békés ellen.

NB I/B

Piros-csoport

21. forduló

Nem józanodott ki a mámorból a Budafok

Cservék Csaba, a Baja edzője: A hétvégével teljes ellentétben játszottunk. Nagyon jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, a védekezésben volt egy kis hiányosság és könnyű kosarakat kaptunk. Támadásban pontos és gyors passzokat, valamint extra dobóteljesítményt tudtunk nyújtani. A padról is nagyon jól szálltak be a srácok, mindenki hozzátett a győzelemhez. Örülök, hogy csütörtök ellenére a szépszámú közönséget ki tudtuk szolgálni.

Károly Máté, a Budafok edzője: Sajnos a Hepp-kupa győzelmi mámorából nem sikerült még „kijózanodni”. Látszott rajtunk, hogy sem mentálisan, sem fizikálisan nem tudtunk erre a mérkőzésre felpörögni. Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Baja. Azt gondolom, hogy nagyon jókor jött ez a vereség. Megpróbáljuk újból felépíteni magunkat és a bajnokság további részére élesedni.

Bajai Bácska FKE – Budafok 104-83 (29-21, 30-24, 17-18, 28-20)

Baja: Goldring J. B. 33/24, Jakab P. 22/12, Pongó 13, Vukicevic 13, Nagy D. 8/6, Kővágó-Laska 7, Fehér Á. 4, Goldring G. 4, Kollár -.

Budafok: Varga D. G. 24, Kovács S. 11/6, Horváth M. 11, Jilling 9/9, Fehér Cs. 5/3, Siklós 5/3, Mészáros B. 5/3, Kiss M. B. 5, Puszta D. 4, Dormán 4, Szántó L. -.


Kezd belelendülni a Veszprém

A mérkőzés első dupláját a Veszprém legújabb igazolása, Sipolins jegyezte, majd egyből utána egy blokkot mutatott be, és ők hozhatták a labdát. Szabó passzából Völgyi pontokra is váltotta az akciót. Kemény védekezésüknek és pontos támadásaiknak köszönhetően már a mérkőzés elején kilencpontos előnyre tettek szert a hazaiak, Madár triplájának segítségével is (2. perc, 9-0). Ismét egy szép szerelés a lett légióstól, majd egy hárompontos következett, ezúttal Szabótól. A Pécs első pontjaira négy percet kellett várni. Ezt követően a két együttes jól fejezte be támadásait, a különbség nem változott. Újra egy Sipolins-Völgyi összjáték jelentett pontokat, majd mindkét oldalon egy-egy hárompontos próbálkozás maradt ki. A PVSK középtávolijára Czirbustól érkezett a válasz, majd Kocsis utánozta le a center mozdulatait. A túloldalon Sipolins első labdaszerzését is bemutatta a Veszprém színeiben, ami után Völgyi küzdött nagyot a palánk alatt, majd növelte előnyüket. Gyorsan érkezett a válasz Mánditytől egy tripla formájában, felzárkózni azonban nem tudtak, Szabó büntetőinek köszönhetően. Az első negyed végi eredményt a Pécs állította be (10. perc, 28-21) – emlékezett a VeszprémKosár.hu.

A második negyed az elsőhöz hasonlóan kezdődött, kemény védekezés jellemezte a Veszprémet, a pécsi gárda nem tudott közelebb kerülni. Verasztó távoli próbálkozása sikertelen volt, nem úgy, mint a túloldalon az ellenfélé. A hazaiak figyelme alábbhagyott, és öt pontra tudott felzárkózni a PVSK. Ezt Madár passzából Sipolins, majd egy gyors válasz után Szabó triplája csökkentette (25. perc, 35-28), amire nem tudtak reagálni a vendégek. Sipolins labdaszerzése után Madár tört be sikeresen. Egy rövid pontcsendet tört meg Bíró triplája, majd több támadásban is hibáztak a hazaiak, amit ellenfelük meg is bosszult, egy perccel a negyed vége előtt mindössze egy egység volt a különbség a két csapat között (19. perc, 37-36). Néhány másodperccel a szünet előtt Szabó szerezte meg a labdát, majd dobott egy duplát, így ötpontos vezetéssel várhatták a harmadik negyedet (20. perc, 41-36).

Újabb győzelmet szerzett Laziccsal a Veszprém. Fotó: veszpremkosar.hu

A mérkőzés második fele mindkét oldalon egy-egy kihagyott akcióval kezdődött, majd Füzi lepattanóból zsákolt. A Pécs palánkalattijára Madár válaszolt a hárompontos vonalon kívülről. A vendég csapat három percen keresztül nem tudott pontot szerezni, ellenben a Veszprémmel. Ezt végül egy betöréssel szakították meg, de gyorsan érkezett is a válasz. A kemény hazai védekezés hatására az előny folyamatosan növekedett (25. perc, 52-40). Ismét sikerrel fejezték be a támadásukat a vendéglátók, Völgyi küzdött nagyot, majd juttatta a labdát a gyűrűbe. Egy újabb tripla következett a hazai oldalról, ezúttal Füzi jegyezhette azt, majd a vendég csapat időt kért. Ezt követően két támadást is elrontottak a hazaiak, amit a Pécs meg is bosszult, ekkor Nikola Lazics időt kért. A következő akciót Szabó fejezte be sikerrel, majd még dobhatott egy büntetőt is. Egy eladott labda után Riskó zsákolása hozta közelebb a PVSK-t, majd Füzi ellen követtek el faultot, aki be is dobta mind a két neki megítélt büntetőt. A negyed végén egy leindítást követően még Sipolins szerzet egy duplát (30. perc, 64-53).

Az utolsó játékrész egy kivédekezett támadással kezdődött, a Veszprémé lett a labda. Ezt kihasználva Madár dobott egy triplát. Újabb jó akció következett, Madár ismételte meg előző mutatványát, majd egy labdaszerzést követően Szabó passzából Medve volt eredményes. Tizenhat pontos hátránynál a Pécs vezetőedzője időt kért, majd onnan visszatérve újabb jó védekezést mutattak be a hazaiak. Ezután leindításból újabb pontokat szereztek (34. perc, 74-56). Ezt követően ismét egy szép összjáték következett, amelynek végén Medve fejezte be sikeresen az akciót. A túloldalon egy hármassal törte meg a PVSK a csendet. A Pécs büntetődobásait követően Sipolins volt hatékony. Szabó villant meg ismét, most egy középtávolival. Ezt követően egy adok-kapok alakult ki a két együttes között, sorra jól fejezték be mindkét oldalon a támadásokat. Verasztó remek passzából Czirbus jegyezhetett egy újabb duplát a palánk alatt, amivel be is állította a mérkőzés végi eredményt (40. perc, 86-68).

Nikola Lazics, a Veszprém edzője a VeszprémKosár.hu-nak: Gratulálok a csapatomnak! Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük a mai mérkőzést, mind a bajnokság, mind lelki szempontból. Természetesen voltak hibák, de az utolsó két negyedben már úgy játszottunk, ahogy azt én is szerettem volna. Megyünk tovább, és küzdünk a céljainkért.

Rab Gyula, a Pécs edzője a VeszprémKosár.hu-nak: Természetesen gratulálok a Veszprémnek! Úgy gondolom, hogy kezdenek visszatérni a jó útra. Nem játszottunk rosszul, de hiányoztak a kimagasló egyéni teljesítmények ma. Fizikailag a harmadik negyedtől felőrölt minket a Veszprém, megérdemelten nyertek ma ők.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Pécsi VSK-Cargate 86-67 (28-21, 13-15, 23-17, 22-14)

Veszprém: Sipolins 18, Völgyi 16, Szabó P. 15/6, Madár A. 14/12, Füzi 13/3, Czirbus 6, Medve M. 4, Kozma Gergő -, Verasztó Péter -.

PVSK: Bíró L. 14/6, Dragasevic 13/6, Carev 12/3, Mándity M. 9/9, Futó B. 8, Kocsis Z. 7/3, Riskó 4.


A Honvéd ellen is alulmaradt a Miskolc

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a srácoknak, ez duplaszorzós győzelem volt. Tudtuk jól, a MEAFC számára az utolsó esélyt jelentette a mai, így kettőzött erőbedobással harcolnak majd. Ezért már a feldobástól kezdve nagy energiákat mozgósítottunk. Kemény, megelőző védekezésből diktáltuk az iramot. Biztató a későbbiekre nézve, hogy pocsék triplázással tudtunk dominálni. Valódi csapatmunkát mutattunk, minden játékosunk beletette a saját részét a siker érdekében. Szeretnék minden jót kívánni Drahos Gábor barátomnak a továbbiakra és köszönetet mondani remek szurkolótáborunknak.

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Gratulálok a Honvédnak! Nem csupán a két edző öltözéke közti különbség döntött fölényesen a házigazdák javára, hanem volt egy szakasz, amelyben két tripla elintézett minket – érthetetlen módon. Hiába kezdtünk jól, két hibából kaptunk két hárompontost, ami olyan mértékben padlóra küldte a csapatot, hogy kettő perc alatt lett egy egál meccsből mínusz tizennégy pontos differencia. Ezek után sem találtunk olyan hullámot, amit egyébként illene. Pozitívumként elmondható, hogy a teljesen tét nélküli utolsó negyedet – ahogy az elsőt is – megnyertük. Ez sovány vigasz, hiszen az egyik fő mutatóban, a VAL-okban majd háromszoros a különbség – száztizenkettő-negyvennégy lett oda. Azt hiszem, ez mindent elmond erről a mérkőzésről – úgy, hogy gyakorlatilag a tizenötödik percig vezettünk, és addig nem játszottunk rosszul a hibák ellenére sem.

Budapesti Honvéd SE – MEAFC-Miskolc 89-62 (20-22, 27-11, 29-12, 13-17)

Honvéd: Pintér D. 14/6, Tichov 11/3, Horváth Á. 11/3, Stefán D. L. 11, Halász 10/3, Kopácsi 10/3, Kármán 6, Szentirmai 4, Kovács D. 4, Gáspár B. 3, Erdei M. 3, Bea B. 2.

MEAFC: Homoki 17/6, Takács D. 15/6, Kozák M. 10/6, Lippai 7, Szőke Gá. 4, Béres 4, Thornton 3, Kozák B. 2, Orliczki M. -, Sándor B. -, Gadus -.


Sorozatban a hetediket is megnyerte a Vasas

Faragó Péter, a Vasas edzője: Nem vagyok elégedett ezzel a mai mérkőzéssel, mert úgy gondolom, hogy az első félidőben volt egy nagyon jó ritmusunk, amit a második félidő elején, a harmadik negyedben elrontottunk. Utána közelebb jött az ellenfél, de igazából nem akarok nagyképű lenni, viszont idő kérdése volt, hogy mikor jön egy újabb jó sorozatunk támadásban. Nem nagyon láttam, hogy nagyon tudták volna bontani a védekezésünket, mert elég stabilak voltunk. Úgyhogy a végén sikerült még egy lendületet venni. Ma itt sokkal többel kellett volna nyerni, és ezt a hibát nem nagyon követhetjük el a továbbiakban. Szeretném, ha kialakulna egy olyan gyilkos ösztön is a csapatban, ami kell ahhoz, hogy ezt a mérkőzést már le lehessen zárni. A harmadik negyed elején, végén, és akkor nem ilyen szenvedősre sikerül. Ezen kívül sok sikert kívánok az MTK-nak, mert ők is fiatal magyar játékosokkal próbálnak sikereket elérni! Nagyon örülök neki, hogy visszavágtunk és figyelni is tudtunk a különbségre. Innentől kezdve előre nézünk, a győzelemhez pedig gratulálok a sajátjaimnak!

Horváth Balázs, a MTK edzője: Szeretnék gratulálni a Vasasnak, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést! Tragikus volt az első félidő számunkra, a harmadik negyedben visszakapaszkodtunk és egalizáltuk a találkozót, majd elfogyott a lendületünk, és sajnos kettő, a rotációnk nagyon fontos tagja nélkül kellett játszanunk egész mérkőzésen. Nem bírtuk erővel. Küzdünk tovább, mert ameddig én vagyok ennek a csapatnak az edzője, addig egy biztos: tartásunk és küzdeni akarásunk lesz.

Vasas Akadémia – MTK-Elite Basket 78-67 (26-18, 24-16, 8-22, 20-11)

Vasas: Andrássy 21/12, Moravcsik 11/3, Kelenföldi 11, Debreceni 10, Kozma 8/6, Boros 8, Radics 7/3, Sólyom Bo. 2, Barócsi -, Steier B. -.

MTK: Takács A. 19, Jakab P. 13/3, Szatmári Zs. 12/6, Nagy Sz. Sz. 12/6, Horváth B. 7/6, Farkas S. D. 2, Dobos 2, Harsányi -, Juhász -.


Dobos visszatért, rögtön vezér volt a Tarján ellen

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Két hete mondtam, hogy a jövőben egy más csapat fog a pályára lépni, más összetételben. Bíztam benne azért, hogy nemcsak Dobos Laci kerül vissza a keringésbe, hanem Chris is, és még rajta kívül is van tartalékunk. Lacinak jól sikerült a debütálása, az ellenfél nem volt rá felkészülve, nem is volt olyan magas emberük, akit tudtak volna használni ellene. Laci hasznosan és nagyon jól játszott ahhoz képest, hogy majd másfél éve nem volt mérkőzése. Végre tudtunk nyerni, reméljük, hogy hasonló folytatás következik!

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok a Nagykőrös csapatának, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést! Sajnos valamiért idegenben nem tudunk olyan teljesítményt nyújtani, mint amilyet hazai pályán szoktunk. Ma egyáltalán nem működtünk csapatként, öt gólpasszunk volt az egész mérkőzésen, ami mellé egy gyenge dobóteljesítmény társult. Úgy gondolom, ez elég volt a kilencpontos vereséghez.

Nagykőrösi Sólymok KE – Salgótarjáni KSE 78-69 (25-20, 17-15, 15-22, 21-12)

Nagykőrös: Dobos L. 23, Lakosa Á. 20, Fehér P. J. 15/6, Molnár M. 5/3, Lakatos 4, Jókai 4, Bartos 4, Mácsai 3, Csukás -, Mester M. -, Petrás -, Kónya -.

Salgótarján: Sömenek 13/9, Herendic 13, Nshimba 10, Piukovics B. 9/3, Berkics B. 6, Csabák 5/3, Karanfilovski 5, Boinitzer 4, Kovács M. 2, Hajdu 2, Szanyi -.


Megszakadt a Nyíregyháza sorozata

Már az első percekben látszott, hogy nagyon felszívta magát a TF erre a mérkőzésre. Egyértelműen gyorsabban és jobb ritmusban mozgott, mint a listavezető, így öt perc után 15-8-ra, hét perc után pedig 21-12-re vezetett. Nyíregyházi oldalon az amerikai Hobbs, Bus és Tóth Gergely tartotta meccsben a csapatot. A negyed utolsó perceiben 9-2-es rohamot hoztak össze a vendégek, így két pontra megközelítették a TF-et – írja a fővárosiak honlapja.

A kisszünetben rendezték a sorokat a hazaiak, és egészen parádés második felvonást produkáltak. 39-29-nél elérték a tízpontos különbséget, a vendégek pedig frusztrálttá váltak a kétszámjegyű differencia állandósulása láttán. Sok volt a szöveg, Hobbs nem is úszta meg technikai nélkül. A félidőben 48-35-nél álltak meg a hazaiak.

Jól felkészült a TF a Nyíregyházából. Fotó: hunbasket.hu

A térfélcsere után jól gazdálkodtak az előnyükkel a vendéglátók, folyamatosan a második negyedben megszerzett 13 pont körül billegett a különbség. Olyannyira, hogy döntetlen játékrészt produkáltak a felek.

A 31. perc is TF-kosárral kezdődött, Ivosev kintről, Kovács Barnabás pedig bentről talált be. A Kék Cápák azonban 73-55-nél sem törtek meg. 76-65-nél nagyon jól jött a hazaiaknak Ivosev hármasa, de ezzel is csak időt nyertek, hiszen a 38. percben, 85-76-nál tíz ponton belülre ért a Nyíregyháza, majd Tóth Gergely triplájánál már csak hat volt közte. Az ellentámadásnál kipontozták a 30 pontnál megálló Hobbs-t, de Czura mindkét büntetőjét mellé dobta. Kimaradt Tóth hármasa is, a vendégeknek pedig faultolniuk kellett. Czura ezúttal nem hibázott és 87-79-nél dőlt el végérvényesen a mérkőzés. 94-86-os győzelmével a TF életben tartotta esélyeit a rájátszásba jutást illetően.

Vlaski Vladimir, a TF edzője: Ez volt a szezon eddigi legjobb meccse számunkra, lenyűgözött a csapatom játéka! Gratulálok a fiúknak, mert az elmúlt két hétben remekül felkészültek erre a találkozóra. Mindent megvalósítottunk, amit az edzéseken gyakoroltunk. Nehéz egész évben fenntartani a kiváló formát, nekünk is volt néhány gyengébben sikerült találkozónk, de remélem, hogy ez a mérkőzés egy jó sorozat kezdete volt és ilyen teljesítményt nyújtunk a szezon hátralévő részében.

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Tompán kezdtük a mérkőzést, lényegében adtunk egy félidőnyi előnyt a TF-nek. A nagyszünet után agresszívabban kezdtük támadni a gyűrűt, de nem tudtunk fordítani. Tizenhét győzelmünk van eddig, ezeken a mérkőzéseken jól működött a taktika. Ma viszont nem, ezért vállalom a felelősséget. Úgy látszik, hogy még profibb felkészülésre van szükségünk. Gratulálok a TF-nek, jobbak voltak ma!

TF-BP – HÜBNER-Nyíregyháza BS 94-86 (23-21, 25-14, 20-20, 26-31)

TF: Ivosev 28/9, Czura 26/3, Beák G. 14/3, Kerkai 13/9, Karosi 7/3, Somogyfoki P. G. 4, Kovács B. 2, Kutrovich -.

Nyíregyháza: Hobbs 30/6, Tóth G. 26/3, Bus I. 18/3, Dancsecs 4, Szobi 2, Sitku 2, Bazsó 2, Czinger 2, Mokánszki -.


Majdnem harmincat vert idegenben a MAFC a BKG-ra

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nem volt hatékony a támadójátékunk, úgy gondolom, hogy egy kicsit edzőmeccs hangulata volt a mérkőzésnek annak ellenére, hogy mindkét csapat számára nagy volt a tét. Ezt sajnos a pályán nem lehetett igazán látni. Próbáltam kibillenteni a saját csapatunkat ebből az apátiából. Nem sikerült. Remélem, hogy a Salgótarján ellen majd sikerül felébredni.

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Nagyon koncentráltan, megfelelő energiával játszottunk és hajtottuk végre azokat a dolgokat, amiket próbáltunk gyakorolni és amivel próbáltunk készülni. Azt gondolom, hogy szinte az egész mérkőzésen kézben tudtuk tartani a mérkőzés folyamát, és ilyen nagy arányban is megérdemelten győztünk.

BKG-Príma SE – MAFC 56-85 (12-19, 17-24, 20-19, 7-23)

BKG: Nagy Bo. Á. 18/12, Hegedűs A. 11, Nagy S. 10/6, A. J. Park 7/3, Püspök B. 4, Reizer 4, Szeleczki 2, Nagy Be. Á. -, Szük -, Meleg K. R. -.

MAFC: Richmond 20/12, Csapai 20/6, Katona 16/12, Tóth P. 12/3, Harazin 8, Bordács 7, Polgárdy 2, Lakits -, Németh B. T. -, Misek -, Bartha -.

Az alapszakasz állása

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 MAFC 21 17 4 38 1880 1679 0,905
2 HÜBNER-Nyíregyháza BS 21 17 4 38 1888 1611 0,905
3 Budafok 21 14 7 35 1825 1764 0,833
4 HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 21 13 8 34 1865 1795 0,810
5 Salgótarjáni KSE 21 12 9 33 1603 1565 0,786
6 Bajai Bácska FKE 21 12 9 33 1704 1644 0,786
7 Budapesti Honvéd SE 22 12 10 34 1826 1853 0,773
8 TF-BP 21 10 11 31 1681 1697 0,738
9 Vasas Akadémia 21 10 11 31 1710 1707 0,738
10 BKG-Príma SE 21 9 12 30 1842 1761 0,714
11 MEAFC-Miskolc 21 8 13 29 1688 1772 0,690
12 MTK-Elite Basket 22 8 14 30 1748 1869 0,682
13 Pécsi VSK-Cargate 21 3 18 24 1710 2014 0,571
14 Nagykőrösi Sólymok KE 21 3 18 24 1552 1791 0,571

Zöld-csoport

16. forduló

A Cegléd kikapott a Bonyhád vendégeként

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: A közösség erejét mutatja, hogy két pocsék mérkőzés után sikerült felállnunk, és szerettünk volna támadásban sokkal hatékonyabbak lenni. A mai nap csapatmunka volt, azt gondolom, hogy sokkal jobban járt a labda, mint az elmúlt két-három fordulóban. Ez volt a támadást illetően a kulcs, de ahogy mindig beszélünk róla, a mérkőzésnek a valódi kulcsa a védekezés, ami ezen a napon sokkal agresszívebb volt. Tudunk így játszani, sajnos az elmúlt fordulókban elfelejtettük, hogy az NB I/B-ben ezen a szinten kell dolgozni a védekezés kapcsán. Csak gratulálni tudok a játékosaimnak, és bízom benne, hogy ez a siker még nagyobb löketet ad, és el tudunk kapni még más nagycsapatokat is ebben a bajnokságban.

Vavra András, a Cegléd edzője: Gratulálok a Bonyhádnak, jól használták ki azt, hogy az utóbbi időben kevesebbet tudtunk edzeni, illetve a kupa miatti fáradtság benne volt a lábakban és a fejekben is. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a mérkőzés, az elején nem úgy álltunk oda, ahogy nekünk kell, sajnos belementünk egy adok-kapokba, nem voltunk elég kemények a védekezésben, ritmusba hoztuk a hazaiakat. Próbáltunk, csúsztunk-másztunk, de nem igazán sikerült semmi. Gratulálok a hazai csapatnak, jól használták ki azt a ritka játékvezetői felfogást, hogy mindent megengedtek a hazaiaknak védekezésben, ami nem A-csoportos és nemfizikális játékot engedett, hanem az ütés-vágást. Mi erre most nem voltunk felkészülve, ettől függetlenül nekünk így is elég erősnek kéne lennünk, hogy egy ilyen meccset hozzunk. Külön gratulálok Tömösváry Máténak, aki közel negyvenévesen ilyen produkcióval állt elő, abszolút faktor volt ebben a mérkőzésben.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Ceglédi KE 87-81 (21-20, 18-21, 23-19, 25-21)

Bonyhád: Maskaljevic 19/6, Pupp 17/3, Tömösváry 15/9, Dorogi 14/9, Baki S. 9, Gébert 7/3, Somogyfoki Sz. 4, Jakab M. 2, Csobán -, Pajor -.

Cegléd: Fekete V. N. 23/15, Hegedűs G. 16/12, Kovács B. B. 10, Nárai 10, Tóth Z. 8, Csákvári 6, Berkics M. L. 4, Piukovics P. M. 2, Molnár L. 2.

23. forduló

KTE-siker a Békés ellen

Váradi Kornél, a KTE edzője: Az elején jól kezdtük a mérkőzést, a harmadik negyedben viszont nem voltunk elég agresszívak a védekezésben, és ezt egy olyan rutinos csapat, mint a Békés kihasználta. Utána sikerült ritmust válltani, és végig kontrolláltan játszottunk. Megyünk tovább, sokat kell még fejlődnünk!

Csorba Szabolcs, a Békés edzője: Gratulálok a Kecskemétnek! A mai napon sokkal jobbak voltak, mint mi. Az egy-egy játékukat nem tudtuk levédeni, és a lepattanó-csatát is nagyon megnyerték.

KTE-Duna Aszfalt II. – OMNIA Pub & Food Békés 84-69 (29-21, 21-12, 19-20, 15-16)

KTE: Molnár D. 19/6, Lewis 15/3, Plézer 12/6, Varga B. P. 10, Kucsera 9/3, Lukács D. 8/6, Orgona G. 6, Fülöp B. 5, Nagy J. -, Cserkó K. -.

Békés: Krisztics 24/15, Koma 18, Osiyemi 9/3, Kertész 7, Vass 6/6, Szabó N. 4, Balog G. 1, Lógár -.


Pontgazdag meccsen nyert nagyot a Győr

Rátvay Tamás, a Győr edzője: Győztünk egy nagyon fontos mérkőzésen, a nyolcba kerülésért sokat léptünk előre. Gratulálok a csapatnak, és gratulálok a Debrecennek is!

Kádár Tamás, a DEAC edzője: Először is gratulálok a Győrnek, egyértelműen ledomináltak minket, főleg fizikálisan. Tizenkilenc pont leindításból, húsz pont második esélyből, így nem lehet meccset nyerni. Ezen felül sajnos nagyon sok könnyű síp volt a meccsen, de ez egyértelmű, hogy erre nem lehet fogni a vereséget, csak magunkat hibáztathatjuk emiatt a két statisztikai hiba miatt.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – DEAC U23 111-81 (31-19, 23-18, 29-15, 28-29)

Győr: Csaba Gy. 25, Domsitz 23, Rátvay T. 18/12, Berneczei 16, Gáll 12/6, Geiger 8, Horváth Á. 4, Hágen 4, Földesi 1, Kámán -, Mándity D. -, Nagy T. -.

DEAC: Tóth B. M. 24/15, Asszú Á. 22/6, Várbíró 8/3, Balázsi 6/6, Zsuga T. 6/6, Opre 6, Gáspár M. 4, Sólyom Be. 3, Csikai 2, Szekeres -.


Nem a Bonyhád nyerte meg, hanem a Szolnok bukta el

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: A mai meccs igazságához hozzátartozik, hogy ezt a mérkőzést nem mi nyertük meg, hanem a Szolnok bukta el, ettől függetlenül ez semmit nem von le a győzelem értékéből. Nagyon boldog vagyok, hogy ezen a héten másodszor tudom emelni a kalapomat a játékosaim előtt! Gratulálok nekik!

Jakab Máté, a Szolnok edzője: Gratulálok az ellenfélnek!

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Szolnoki Olajbányász KK U23 85-84 (17-22, 18-28, 24-25, 26-9)

Bonyhád: Pupp 23/6, Maskaljevic 19/6, Baki S. 15, Dorogi 10, Pajor 8/6, Somogyfoki Sz. 8/3, Gébert 2, Tömösváry -, Jakab M. -.

Szolnok: Csák B. I. 26/18, Pallai 16/6, Taiwo 12, Gilszki 9/3, Frank Á. 8/6, Frikker 8/3, Arnóth 2, Rékasi 2, Orbán B. 1.


Százat dobott a SMAFC-nak a Pápa

Kálmán László, a Pápa edzője: Az első félidőben nem mutattunk be túl erős játékot, antikosárlabdát játszottunk, a védekezés lyukas volt. A második félidőben hetvenkét pontot dobtunk, mert agresszívek lettünk védekezésben, ebből eredményes támadójáték alakult. Tudtunk gyors kosarakat dobni. Gratulálok a srácoknak, hogy a félidőben tudtak változtatni a hozzáállásukon. A Sopronnak sok sikert kívánok a továbbiakban!

Csaplár-Nagy Arnold, a SMAFC edzője a SMAFC.hu-nak: Az első félidőben jól játszottunk mind támadásban, mind védekezésben, a félidőben mi mehettünk néhány pontos előnnyel pihenőre. A második félidőben nagyot fordult a mérkőzés képe, a Pápa feljavult, mi pedig nem tudtuk tartani velük a lépést egyik oldalon sem. Gratulálok a Pápa csapatának, sok sikert kívánok nekik a folytatásban! Együtt kell dolgoznunk és megoldanunk a jövőben, hogy negyven percig tudjunk koncentrálni.

Concordia Motax KC Pápa – SMAFC 100-72 (14-18, 14-12, 27-12, 45-30)

Pápa: Sonyák 22/9, Murai 17/3, Balla 14, Burai R. 13/3, Hódi 7/3, Márton Á. 6/3, Márton L. 6/3, Kocsis T. Z. 6, Keller 4, Horváth A. 3/3, Kovács B. 2, Bakos D. -.

SMAFC: Czukor 27/6, Kovács B. 12, Márkus 10/3, Soós 6/6, Szegedi 6/6, Bakk 3/3, Papp B. 3/3, Panta 3, Tukovits 2, Németh M. -, Heiszenberger -.


A Tiszaújváros ellenit is behúzta az Eger

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Kiváló első félidőt produkáltunk, a játék minden elemében jól teljesítettük. Gyengébben kezdtük a második félidőt, de a félidei előnnyel le tudtuk menedzselni a végjátékot.

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Megérdemelten győztek! Az első félidőben ötven százalékos triplával dobtak, akkor is bement nekik, amikor rajtuk voltunk, úgyhogy erről sokat nem tehetünk. Ettől függetlenül nagyon rosszul védekeztünk. Ha megbeszéltünk valamit, azt se teljesítették, álmos fejjel jöttünk ide, de a második félidőben felébredtünk, viszont ez már kevés volt ahhoz, hogy megfordítsuk a meccset.

EKE Eger KOK – Tiszaújvárosi Phoenix KK 80-67 (32-11, 23-17, 6-15, 19-24)

Eger: Máté B. 24/18, Szabó M. 18/6, Ungi 10/9, Papp B. 10, Horváth R. 10, Szigedi 4, Szicsák 2, Illés B. 2, Szatmári R. -.

Tiszaújváros: Pöstényi 23/12, Kiss B. 15/3, Lajsz 9, Orliczki B. B. 8, Kovács Z. 5, Szilasi 4, Molnár B. 3/3, Eremiás K. -, Taskó -.


19. forduló

OMNIA Pub & Food Békés – Pécsi NKA 71-92 (23-31, 20-26, 13-18, 15-17)

Békés: Koma 18, Lógár 11, Krisztics 10/3, Vass 9/9, Osiyemi 8/3, Balog G. 5, Kertész 4, Szabó N. 4, Karsai Cs. 2, Nógrádi -.

Pécs: Meleg G. Z. 18/3, Dobrijevics 18, Rátvay B. 16, Benke 10/3, Fülöp Zs. 9/3, Rosic 8/6, Vukasz 8, Herger 2, Váits 2, Horváth Cs. 1, Fekete D. -, Mezei -.

Az alapszakasz állása

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 Pécsi NKA 21 17 4 38 1737 1455 0,905
2 Ceglédi KE 21 16 5 37 1737 1508 0,881
3 Újpest-MT 20 14 6 34 1547 1388 0,850
4 Concordia Motax KC Pápa 21 13 8 34 1634 1568 0,810
5 Vásárhelyi Kosársuli 20 11 9 31 1568 1587 0,775
6 KTE-Duna Aszfalt II. 22 12 10 34 1652 1569 0,773
7 Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 22 12 10 34 1801 1736 0,773
8 Óbudai Kaszások 21 11 10 32 1521 1531 0,762
9 Szolnoki Olajbányász KK U23 21 9 12 30 1480 1533 0,714
10 DEAC U23 21 9 12 30 1387 1573 0,714
11 SMAFC 22 9 13 31 1654 1712 0,705
12 Knipl Kft. Bonyhádi KSE 22 9 13 31 1735 1809 0,705
13 Tiszaújvárosi Phoenix KK 21 7 14 28 1567 1667 0,667
14 OMNIA Pub & Food Békés 21 6 15 27 1708 1818 0,643
15 EKE Eger KOK 22 4 18 26 1504 1778 0,591

Kiemelt kép: hunbasket.hu

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MAFCdrukker Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Milyen jól néz ki a tabella!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés