Connect with us
Hirdetés

A palánkon túl

Nyolcéves beteg kisfiún segített a Falco

Kolos álma a Csodalámpa Alapítványnak is köszönhetően vált valóra.:

:

Tegnap este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen teljesítette egy beteg gyermek álmát, aki szeretett volna a példaképeiként tekintett kosaras fiúkkal találkozni a Körmend elleni mérkőzés után.

Az alapítvány Pichler Gergely technikai vezetővel közösen megszervezte a találkozót, ahol Kolos egy névre szóló mezt és egy a csapat tagjai által aláírt labdát kapott ajándékba. A Csodalámpa ezzel a kívánságteljesítéssel szeretett volna örömet szerezni a kisfiúnak, s élményt adni neki, hogy ezáltal könnyebben vehesse a betegsége miatti akadályokat. Kolos egyébként a hónap végén ünnepli a 8. születésnapját, így ez a teljesítés külön ajándék volt a számára.

Beteg kisfiún segített a Falco (fotó: Nyugat.hu)

A Csodalámpa Alapítvány működése 15 éve alatt eddig már több mint 3500, életveszélyes betegséggel – leukémia, transzplantáció, izomsorvadás, CF stb. – küzdő 3-18 év közötti gyermek egyéni álmát váltotta valóra. A kisebbek általában játékokat, trambulint, kerékpárt, a nagyobbak számítástechnikai eszközöket, laptopot, telefont kérnek, ez utóbbiakkal tartják a betegágyból is a kapcsolatot a külvilággal. Mások szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni – Eurodisney, Delfinárium -, vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek –, igazi tankba beülni, hőlégballonozni, helikopterre szállni, vidámparkba, állatkertbe eljutni. A legemlékezetesebb kívánságok mégis azok, amikor a gyerekek példaképeikkel, ismert személyekkel szeretnének találkozni – mint például a pápával, Johnny Depp-pel, Michelisz Norberttel, Arnold Schwarzeneggerrel – vagy éppen arról álmodnak, hogy a televízió-sorozatok készítését megtapasztalhassák. A gyerekek erőt merítenek ezekből az élményekből és a csodalámpások hiszik, hogy ezzel segítenek nekik legyőzni a betegségüket.

Beteg kisfiún segített a Falco (fotó: Nyugat.hu)

HIRDETÉS

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
EricCartmanZTEderrylMarillionpoétaVince.Carter.15 Recent comment authors
EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Sok erőt és kitartást kívánok a gyógyuláshoz! Le a kalappal az Alapítvány munkája előtt, valamint respect a szombathelyi csapatnak, h egy kimerítő, nehéz mérkőzés után is jelesre vizsgáztak emberségből, szeretetből!

derryl
Olvasó

Jó néha látni, a sport emberségről, szeretetről is szól, nem csak üzletről! Remélem a kis krampusznak ez az élmény óriási segítség lesz a gyógyulásban! És szép gesztus volt a fiúktól!

purple
Vendég
purple

Nem tudom mi a kivetnivaló a Falco csapatával való viccelődésnek, de te tisztában lehetnél a krampusz szó jelentésével, mielőtt egy beteg gyerekre használod.. Szerintem kérjél azonnal bocsánatot tőle, mielőtt ez miatt rosszabbra fordul az állapota. Bár ez nem szokásod.
Én kérek a sráctól a nevedben is elnézést, ne haragudj ezért a debbylért aki nincs tisztában a fogalmakkal.

derryl
Olvasó

Úr Isten! Te itt tartasz? Látom nincs srácod, de nem baj, az ilyen vadbarom idióta nicktolvajnak ne is legyen! Ha életedben egy könyvet elolvastál volna, vagy egy kissrácnak a buksiját megvakartad volna, rájönnél, egy szónak, mozdulatnak, ezer féle értelme, kifejezése lehet a magyar nyelvben! Látom, gyerekkorodban neked ebből a szóból, “krampusz” csak a negatívum jutott, nem is csodálom. Maradj meg a lentebbi hozzászólásodnál, az jobban illik hozzád!

Ha a kissrácot megsértettem, bocsánatot kérek tőle, de nem hiszem, hogy szükség van rá, hisz huncut szemeit látva, így 8 évesen is értelmesebb mint te!

purple
Vendég
purple

Na tudsz te viselkedni ha akarsz. Ezt is megtudtuk, vannak jó krampuszok, meg rossz krampuszok. Legközelebb légyszi ne sátánozd le, bár te azt is megmagyarázod..
A cikket sem ártana elolvasni, 7éves…van mit pótolni.
Am

derryl
Olvasó

“A hónap végén ünnepli 8-ik születésnapját”! No comment!

purple
Vendég
purple

Ugye, hogy tudsz te olvasni. Csak kell egy kis noszogatás.Vagy azt is megmagyarázod,hogy a 7 az 8?

derryl
Olvasó

Ja, és a nevemben te ne kérj elnézést!!!!

Marillion
Olvasó

Akármelyik csapatnak is szurkol/na a kis srác kitartást és mielőbbi gyógyulást kívánok neki minden kosárlabda szurkoló nevében ! IA = Egy vérből valók vagyunk!

poéta
Olvasó

Nem is kell csodálkozni, hogy fogyatkoznak a hozzászólások . Amíg az ilyen purple( nemdeandre) féle nyomoroncok egy ilyen komoly tartalmú cikknél büntetlenül és moderálatlanul hozzászólhatnak,addig a bb1 nem a kosárlabda, hanem a trollok portálja marad.A normális szurkolók egyre kevesebbet fognak idelátogatni. Jóérzésű ember ilyen cikkhez ilyen stílusban nem szól hozzá. 🙁 Amúgy respect!!!

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Hajrá Kolos! 💛🖤

purple
Vendég
purple

A Falco csapata ellátogatott egy árvaházba is.
“Annyira rossz érzés volt látni azokat a szomorú arcokat, a reménytelenséget a szemükben” – nyilatkozta később a 6 éves Palika.
Jobbulást a kisfiúnak 😊

Aramis
Vendég
Aramis

Remélem, hogy hozzád meg a temetőbe mennek hamarosan a rokonaid te senkiházi!

falco2008
Vendég
falco2008

Emberi hulladék.. legalább itt ne.

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Te selejt,büszke lehetsz magadra… 🤬

derryl
Olvasó

Ennyire futja, te szellemi toprongy?

ZTE ZOLI
Olvasó

❤️

Muszka7909
Olvasó

Respekt!!!

falco2008
Vendég
falco2008

💛🖤

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés