Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nyolcadik alkalommal is elindult az Ovikosár Oroszlányon

Célja, hogy már az óvodás korosztályban, minél szélesebb körben népszerűsítsék a kosárlabdát.:

:

Nyolcadik alkalommal indították el az Ovikosár elnevezésű projektet Oroszlányon. Célja, hogy már az óvodás korosztályban, minél szélesebb körben népszerűsítsék a kosárlabdát – labdás képességfejlesztést – a lehető legszínesebb, játékos jellegű foglalkozások által. A foglalkozások vezetője Gurszky Gézáné Ildikó, illetve a programot segíti Gurszky Géza utánpótlás szakember is.

– A kisgyerekeknél mozgásfejlesztésről van szó a kosárlabda keretein belül. Négy sportág mozgásanyagából tevődnek össze a feladatok – atlétika, kosárlabda, torna és cselgáncs – a kosárlabda szakág vezetésével. Fontosnak tartjuk a gyerekek labdás készségfejlesztését már kisgyermek korban, a kicsik mielőbbi szocializálódását, a kosárlabdaképzés rendszerébe való beillesztését – fogalmazott Gurszky Géza.

– Nagyon lényeges a gyerekek fejlesztésénél, hogy megtanulják a fegyelmezett, csapatba történő munkát. A későbbiekben a kosárlabda játékból adódóan ez természetes követelmény lesz, hiszen egy csapatsportról beszélünk. A négyéves kisgyerekek elkezdik ezt tanulni és hatéves korra már gyönyörűen dolgoznak, egymással összhangban.

A szakember elmondása alapján, a foglalkozások heti egy alkalommal, 60 perces időtartamban, 25-30 fős vegyes csoportokban zajlanak – 4-7 éves óvodások számára – a korosztály sajátosságait ismerő, tapasztalt pedagógusok, kosárlabda szakemberek vezetésével.

– A foglalkozások főként ügyességfejlesztő, koordinációs képességeket javító feladatok révén alkalmazkodnak a gyerekek adottságaihoz, melyek a korosztálynak megfelelően, játékos formában történnek. Ezen felül – mivel utánpótlás edzők vagyunk az MVM-OSE Lions csapatánál – cél a versenysportolók képzése is, ám ebben a korosztályban ez még nem elsődleges. Nem úgy számolunk, hogy minden egyes gyerekből élsportoló lesz, de ez az Ovikosár, mindenképp ennek egy előkészítő terepeként is szolgál.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés