Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Nyitott vagyok, hogy olyan csapatot építsünk, ami bajnokságot tud nyerni”

Oliver Vidin arról is beszélt, hogy az Olajbányásznak három magyar játékossal van szerződése.:

:

Oliver Vidin bajnoki döntőig vezette a Szolnoki Olajbányászt és az elveszített finálé után tett nyilatkozatából az is kiderül, hogy nem a Falco elleni párharcot tekinti a közös munka utolsó állomásának.

“Először is, gratulálunk a Falconak a megérdemelt bajnoki címhez. Ők voltak a jobbak a döntőben is. Nagyon nehéz az ilyen mérkőzéseket megnyerni, ha saját magunkhoz képest is alul múljuk a fontos mutatóinkat. Gondolok itt a büntetőkre, a tiszta dobóhelyzetekre vagy például a palánk alatti közeli dobásokra. Csak akkor beszélhetünk győzelemről, ha ezeket behúzzuk. Perl Zoltán bizonyította, miért ő lett az döntő legértékesebb játékosa, válogatott alapemberéhez méltón teljesített. Legalább öt-hat igazán nehéz dobást értékesített, míg mi könnyű közeli dobásokat, zsákolást hibázunk és kihagytuk a büntetőinket. A dobószázalékban felülmúltak minket, pontosabbak voltak, magas szinten kosárlabdáztak.

Mindent egybe véve, remek évünk volt, megnyertük a Magyar Kupát, döntőztünk a bajnokságban, meccset is nyertünk a sárga-feketék ellen. Nem adtuk fel, mint mások, a végsőkig harcoltunk, megmutattuk a jellemünket, tartásunkat.  Szolnokon jövőre is nagyon jó csapat lesz, személyemtől függetlenül. Három kiváló magyar játékossal van élő szerződés, erre alapozva az Olaj erősebb is lehet, mint az idén. Nyitott vagyok a jövőre nézve, hogy olyan csapatot építsünk, ami bajnokságot tud nyerni és megállja helyét az európai sorozatban is, nem csak egy “pofozó zsák” szerepét tölti be. Végül, engedjék meg, hogy megköszönjem ennek a fantasztikus közönségnek, hogy mindvégig a hatodik ember voltak, varázslatos hangulatot teremtettek mérkőzésről mérkőzésre. Óriási köszönet a menedzsmentnek, akik minden feltételt biztosítottak számunkra, kiváló munkát végeztek. Csak úgy, mint a stáb tagjai, akik sokszor láthatatlanok, s a háttérben teszik a dolgukat a csapatért!”

57 hozzászólás

57
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
43 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
C'est la vieHajráMagyarKosárlabdaPiffingermoldi56Csakajót Recent comment authors
fanaticfantastic
Olvasó

Akárhonnan nézzük. Nem lesz egyszerű. Sok mindennek kell egyszerre összeállni a sikeres csapatépítéshez. Hát hajrá!

Piffinger
Olvasó

Azért óvatosan mindennel… …hisz sem Vidin, sem Jovanovic nem írt még alá, sőt ha Kranjski érkezik akkor… Nagyon nehéz dolgok előtt állunk, hisz egy ütőképes csapat felépítése, érthető vagy éppen nem érthető okból egy-két ember nemtetszését is ki fogja váltani… Pedig nagyon kellene. Nem csak az Olaj miatt, hanem az egész bajnokság miatt. Egy emberként kellene a csapat mögé állni, önkormányzetnak és szponzoroknak. A szurkolók most meg vannak, de belőlük nem lehet csapatot vásárolni, építeni. Egy sportcsapat óriási helyi érték lehet. Persze ezt nem könnyű megérteni és megértetni még inkább. De! Amikor ABA Ligás éveinket nyomtuk, elég sok külföldi szurker… Olvass tovább »

Milivoj
Olvasó

Vidin és Jovanovic is eldől 1 héten belül…, utána okosabbak leszünk, hogy merre haladunk, mindkettő nagyon fontos lenne…, de az látható Pongó és Révész távozásából, hogy másoknak az anyagi lehetőségei sokkal jobbak

milanka487
Olvasó

Remélem a pozitív irányba dől el,de tudom hogy sokszor leírom de semmit nem fogunk érni még kb velük se ha nem tudjuk pótolni (sőt Fiba EC miatt még upgrade) Mátét és Ádit és erre tényleg tökéletes példa az idei Alba, 5 extra légiós+Voja és elfogytak…

Milivoj
Olvasó

Igazad van, de az anyagi lehetőségek nem végtelenek és a szabályváltozás miatt a használható magyarok ára még inkább az egekbe szökik, mindkét távozó legalább 50%-al nagyobb fizetésért fog játszani új csapatában, tehát hozzánk is csak olyan fog jönni, akinek többet kínálunk, mint az aktuális csapata és nem ígér valaki még nálunk is többet…, felelőtlen licitbe nem szabad belemenni, de az azért borítékolható, hogy lesz még magyar érkező Krnjanskin kívül

milanka487
Olvasó

Legyen így, csak a fontos hogy minőség is legyen majd, szerintem Vidinnél ez lesz az egyik kulcs hogy kiket tudunk hozni, mert hogyha hozunk ilyen töltelék magyarokat azzal kb sehol sem vagyunk….

Piffinger
Olvasó

Teljesen jogos.

Rolex
Olvasó

Milivoj,azt se felejtsd el,hogy az általad említett csapatok,Paks,DEAC Nyerges távozása óta fényévekkel jobb anyagi lehetősegekkel rendelkeznek.
Az eredményét láthatjuk.
DEAC kb 8éve nem tényező,Paks még éppen ki nem esett..

Milivoj
Olvasó

Persze, az egyértelmű, hogy a pénz nem minden…, láttuk Williamsont is, aki önmaga árnyéka volt a Deacban, ugyanakkor azt is megértem, hogy Révész most tudta megkötni élete szerződését, mert más motivációja nem lehetett ezen kívül, Pongó is 31 éves, most még tudni egy kis pénzt összekosarazni…, ennek ellenére ők mindent megtettek Olaj mezben

milanka487
Olvasó

Amúgy csak szerintem lehetne jobb magyarokat igazolni a piacon, ha úgy nézzük tavaly óta jött egy névadó szponzor, nyilván sok pénzt hozott, illetve idén már egyel kevesebb légiósra is kell költeni, nagyon remélem hogy durranni fog egy-két jó nevű magyar!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Tehát, akkor az kiderült azóta, hogy Pongó és Révész megy. A Polgi fogadta a csapatot, ahol nekik sok sikert kívánt az új csapatukban.

Marillion
Olvasó

Rendkivül szimpatikus kisugàrzàsa van…mester csinàlj jó csapatot Szolnokon,ez a bajnoksàg érdeke is! Hajrà Falco.

milanka487
Olvasó

Elvileg valaki már alá is írt hozzánk…

Artois
Olvasó

Krnjanskit csiripeltek…

WestChampi
Olvasó

Mondtam. 🙂

milanka487
Olvasó

Hát nem tudom, Máté szerintem sokkal jobb irányító, meg ponterősebb is jobban örülnék egy olyan magyarnak pl.Bognár vagy bárki aki tud legalább egy 10 pontot a közösbe tenni meccsenként…

Artois
Olvasó

Iszonyat szuk a piac, raadasul kurva dragak a magyarok koszonhetoen a jovo szezonbeli szabalyozasnak.
Hallani egy combosabb opciorol is, de meg uborkaszezon elejen tartunk, sok a kacsa ilyenkor.

milanka487
Olvasó

Ezalatt kit értesz?

Milivoj
Olvasó

Krnjanski nem A csoportos szint, a mentalitása meg még rosszabb…, ha nem lesz pénz, akkor inkább olyan légiós kell, aki tud egyest is játszani, ha szükséges, illetve akkor Bandikával keményen neki kell állni dolgozni, az biztos, hogy csúszni-mászni fog az Olajért és ő legalább a mi kutyánk kölyke, nem egy soha, sehol, semmit nem bizonyító megélhetési játékos

milanka487
Olvasó

Detto ugyanezt gondolom, mondjuk Ádi is ránk cáfolt nem is kicsit, most meg a távozása miatt fáj a szivünk…

Milivoj
Olvasó

Révész azért mentalitásban top játékos, és komoly játékintelligenciával is bír, ő ezekkel, a képességbeli hiányosságait messze tudja kompenzálni

apafibeni
Olvasó

Játékintelligenciával bír? Láttad mit művelapályán?

Milivoj
Olvasó

Küzd, harcol…, láttad meccsről meccsre milyen zseniális passzai vannak? Azokat nem lehet tanulni….

moldi56
Olvasó

Bandikával mindenképpen sokat kell dolgozni.Egy tehetséges gyerekről van szó,minden ide köti az Olajhoz.Vincze Roland is egy jó kezű gyerek,nem szabad hagyni,hogy más arassa le a babérjainkat.Debrecen például előszeretettel szeret Szolnokról építkezni,fordítva ez nem megy.

Milivoj
Olvasó

Roland korábban a fizikumával tudott kiemelkedni az utánpótlásban, felnőtt szinten jelenleg borzasztó lassú…, jó lenne neki is előrelépni, de egyelőre nem nagyon van benne a pakliban

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Szia. Én hallottam olyat, hogy Sebők sem marad. Van új ügynöke és B-be kacsingat (Cegléd)… de mindenféle konfliktus keresés nélkül írom, hogy ő sem a-s szintű játékos. A pályán missmatch az amerikai irányítóknak de még mondjuk Tanoh deznek is. Jó dobása nincs, bár be tudja dobni. Irányítani nem tud, U20-ban sem a passzairól volt híres. Neki az a jó ha B-be igazol, őszintén oda is való.

Másik nagy rejtély, hogy minek fizeti az Olaj Arabot?? Nem lenne jobb elengedni? Nyilván nem nagy összeg gondolom de akkor is. Csak foglalja a helyet.

Milivoj
Olvasó

Ez nekem új információ, de amúgy teljesen logikus lépés lenne tőle, főleg, hogy Krnjanski érkezésével megint csak nem játszana…, jelenleg valóban nem A csoport szintű, de talán még lehet az és ha ehhez vissza kell lépnie először a B-be, akkor jó döntés.
Arabo sérült volt, de ő tényleg a “nem értelmezhető” kategória az A-ban…, tényleg Taiwo is el van tűnve, vele mi lehet vajon?

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Taiwo spanyol 2.osztályban játszik, ahogy néztem nem is rosszul.

Milivoj
Olvasó

Köszi az infót, még a végén megindul érte a licit itthon

C'est la vie
Olvasó

De, pont, hogy a konfliktust keresed, nem csak most, hanem mindig. Nézd vissza a kommentjeidet 2-3 évre visszamenőleg (jó tükör lesz), egy pozitív megjegyzésed nincs, minden utánpótlás hírre van egy degradáló kommented, lehet ez is egy megküzdési mód a mindennapok sikertelenségeire és a megkeseredettségedre…nem lehet túl jó Neked, ha már csak ez segít. Téged minősít…

WSreborn
Olvasó

Hát azzal nem sokkal vagyunk előrébb, Pongó jobb nàla

milanka487
Olvasó

Mondjuk nem tudom van e realitása, meg nyilván pénz kérdése is de én Somogyinál lehet bepróbálkoznék…

WSreborn
Olvasó

Esèlytelen csillagászati ára van, ha 9-10 fős rotációval tervezel abban nem fér bele Somogyi bére

milanka487
Olvasó

Akkor nem tudom ki lehet opcio Máté pótlására, mert senki más nincs nagyon…

Milivoj
Olvasó

Sajnos igazak a hírek, Krnjanski jön Pongó helyére…, mindenesetre induljon ő is tiszta lappal, hátha rám cáfol…

milanka487
Olvasó

Hat nem is tudom, meglátjuk de ennél többre lesz szükség magyar fronton, 1-2 húzóember (magyar szinten) kelleni fog!

szolnokbasket
Olvasó

Én is így gondolom. A 4. meccsen ott ült a szolnoki nézők között…

ICEBEAR
Olvasó

A hazai első mérkőzésen a Szombathelyi VIP-ben ülő ismerős “bennfentes” csak annyit mondott nekem amikor bejött Krivacevic,hogy itt van a jövő évi játékosotok!
Én hiszek neki,de majd meglátjuk!! 🙂

WestChampi
Olvasó

Sokáig úgy volt, de elvileg Alba vitte a licitet.
Anno velünk is beleálltak, abban az évben, mikor Somogyit vitték. Már akkor is láttak benne lehetőséget.

milanka487
Olvasó

Hogyha helyette Bognárt megtudjuk szerezni akkor különösebben nem érdekel, most nála ezek szerint az a kérdés hogy padozni a Falcoban ahol van BL vagy kezdőként az Olajban ahol szintugy lesz nemzetközi kupa…

Tomi 80
Olvasó

Azért ha komolyabb csapatot akarunk az ideinêl, és nemzetköziben sem a pofozógép szerepét akarjuk betölteni ahhoz azért a kezdőbe Bognárnál komolyabb játékos kell.

milanka487
Olvasó

De magyar játékos meg kelleni fog!
Most a 4 légióssal önmagában semmit nem érünk nemhogy a nemzetközi porondon hanem a bajnokságban se…(lásd idei Alba)
Muszáj hozni a jelenlegi 3 magyar mellé legalább még 2 használható magyart amiből az egyiknek legalább magyar szinten húzóembernek kellene lennie és akkor egy 9es rotációval talán ezt a kettős terhelést is lehet majd bírni.

Tomi 80
Olvasó

Ezt értem. De Bognár a pályafutása során, hány éremesélyes csapatnál volt kezdő játékos?? És mennyi nemzetközi tapasztalata van? Mert gyakorlatilag, sem klub szinten, sem a válogatottnál nem méretetett meg. Én azt gondolom, azzal hogy indulhatunk nemzetköziben, meg kell ragadni annak a lehetőségét, hogy magyar szinten top légiósokat hozunk ide. Akik Lukáccsal kiegészülve, egy masszív ötöst tudnának alkotni. Bognárt ha a padra hoznánk, még akkor is tudnánk neki 20-25 perc közötti játék időt biztosítani (ennyit a falcoban egészen biztosan nem kapna) mivel az egyetlen magas emberünk lenne a padon akit négyesbe és ötösbe is tudnánk használni, és nem hiszem hogy olyan… Olvass tovább »

Csakajót
Olvasó

Falco, így írják. Helyesírás. Vagy csak a frusztrációját vezeti az le így, aki úgy írja, mint te? Akkor értem.

Nixi13
Olvasó

Akkor elég rossz bennfentesed van!!!

Dudi
Olvasó

Szimpatikus, jó szakember.
Kellenek az ilyen edzők a magyar bajnokságnak!!

Bolyongó
Olvasó

Élmény volt követni a csapat fejlődését kezei között. Romokban vette át a gárdát Szarvastól, csodát tett. Jött, látott, GYŐZÖTT! CSODATÉVŐ! Köszönjük Vidin!

Praenoricum
Olvasó

Amit a Szolnokkal tett az előzmények ismeretében, az egyértelműen nagyon komoly teljesítmény. Ahogy összerántotta azt a társaságot és csapattá kovácsolta, az mindenképpen tiszteletre méltó. Rendet, fegyelmet, profizmust vitt egy alapvetően szerintem jó keretbe. A döntőben volt olyan húzása, amit nem értettem. Az egyik, hogy -25 pontnál miért kell kulcsjátékosoknak még játszani, egy ilyen sűrű, sok utazásos döntőben. Azok a kihagyott dobások talán ennek a fáradtságnak is betudhatók. A harmadik meccsen az egymást alulmúló amerikaiak, ugyanolyan sokat játszottak, mintha ment volna nekik. A harmadik a tegnapi meccsre vonatkozik. Látszott, hogy nem mennek a triplák, ellenben betörésekből a tátongó üres területeken könnyű… Olvass tovább »

Jon
Olvasó

A nyilatkozatai – és a lengyel történések – alapján már nagyjából látható valamiféle korai összkép. Ez az ember szakmailag kétségtelenül jó. A pontos mértéke az még kérdés, meg nem is csak az számít. Akkor nem lenne semmi kérdés, ha megnyerték volna a döntőt. (de pl. eleinte Potocnik is nagyon jó edzőnek volt tartva, aztán lassan előjöttek a hibái) Csapatot építeni és motiválni biztosan tud, mert egy romokban levő Szolnokból (nyilván nem volt sz.r ez a keret, csak az előtte levő edzők voltak enyhén szólva nem minőségi edzők) csinált kupagyőztes és bajnoki döntős csapatot. Az elvárásai minden irányban – beleértve az… Olvass tovább »

WestChampi
Olvasó

Tök érdekes, hogy ez a faszi brutál jó edző, de lengyel csapattal elvesztette az összhangot, erre a volt csapatához pedig az elüldözött Rajkovic ment, akivel pedig elkezdték gyűjtögetni a győzelmeket.
Kurva sokat számít, hogy egy játékos hallgat-e az edzőre,megvan-e a közös hang.. Szerintem gáz, hogy a játékosok döntik meg az edzőket, nem pedig fordítva. Jó példa Csirke Feri (Ihring), Kovács Adrián (Moody, Somogyi.)

milanka487
Olvasó

Hogyha egy olyan csapatból amit már úgy kapott a kezébe ahogy volt kupagyőztes és bajnoki döntős csapatot csinált, nagyon kíváncsi leszek ha marad mi lesz ha ő igazol…

SárgaPárna
Olvasó

Vidin, Vidin… Hol akarsz te bajnokcsapatot építeni? A Falconál nincs edzőkérdés, más országba meg nem kellesz…

Kopi70
Olvasó

Téged szerintem még a saját családod se állhat ki! 🙂 🙂

Rolex
Olvasó

Jövőre újra megpróbáljátok a lehetetlent,megnyerni a kupát?
Te rossz sárga buzi..

Bolyongó
Olvasó

A csodatévő a kupában is és a bajnokságban is döntőzött ! A Ti edzőtök ?
A szombathelyieknek gratulálok a bajnoki címhez, megérdemelték !

Marillion
Olvasó

Ma fogadta és köszöntötte szervezett formàban a nagyérdemü a bajnokcsapatot az Aréna Savariàban…én “igazoltan” sajnos nem tudtam elmenni…és te ott voltàl? Bàr beazonosìtani a valósàgot úgysem tudjuk ahogy albc esetében sem! Mindenkinek békés holt szezont kìvànok!

fanaticfantastic
Olvasó

Köszönjük, Vidin mester! Csodát tett a szezon végére! Amit ki lehetett hozni a csapatból az maximálisan ki is lett hozva belőle. Remélem, hogy a továbbiakban sikerül ismét valami maradandót alkotni. Szeretettel látjuk Szolnokon! Építsünk egy komoly gárdát a következő szezonban. Érjük el amit el lehet érni ezzel a költségvetéssel! Szívvel- lélekkel ez lehetséges. A szurkolók a csapat mögött állnak, feltétel nélkül! A magas szintű szakmai munkában biztos vagyok! Hajrá Olaj!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés