Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nyíregyházán szakította meg rossz sorozatát a Kaposvár

Öt vesztes meccset követően, szoros végjátékban győzött a somogyi alakulat.

Hübner Nyíregyháza BS – Kometa Kaposvári KK 78-83 (25-16, 18-21, 16-22, 19-24)

Bajnokság, 12. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert (Balogh László György)

Nyíregyháza: Perry 36/15, Dickerson 13/3, Bazsó 6, Mokánszki 2, Williams 12/3. Cserék: Kass 5/3, Henderson -, Fazekas -, Szobi 4.

Kaposvár: Brown 6, Aris 23/3, Puska 6/3, Gabric 28/12, Hughes 11. Cserék: Halmai -, Csorvási 4, Krnjajski -, Bogdán 1, Hendlein 4.

A frissen igazolt Brown gyorsan egy szép ziccerrel mutatkozott be a Kaposvárnál, Perry egy triplával fordított a találkozó elején (3-2). Williams csak az egyik büntetőjét értékesítette, majd Mokánszki is hozzátett kettőt (6-2).Gabric szépített a vendégeknél, de Bazsó egy távoli duplával válaszolt, jobban kezdte a találkozót a Nyíregyháza, időt is kértek a kaposváriak (8-4). Aris büntetői értek célt, de Dickerson sem hibázott a vonal mögül (10-6). Sok volt a hiba mindkét oldalon, eladott labdák és kihagyott dobasok jellemezték ezeket a perceket, a Nyíregyháza egészpályás letámadása nem ízlett a somogyiaknak, így el is lépett a hazai alakulat (14-6). Tvoábbra is jöttek az üres ziccerek a nyíregyháziaktól, Szobi közelije után pedig már meg is volt a közte tíz (18-8). A játék képe nem változott a későbbiekben sem, az első tíz percben magabiztos előnyt tudott kiépíteni a Blue Sharks. 25-16.

Aris középtávolijával startolt a második etap, de hét pontnál közelebb nem tudott egyelőre jönni a KKK, ennek ellenére időt kért a Nyíregyháza (29-22). Dickerson talált rést a vendég védelmen, majd Hughes harcolt ki két dobást. Az első bement, a második nem, összességében jól őrizte az előnyét a hazai alakulat (35-27). Gabric és Aris villanásainak köszönhetően feljött háromra a KKK, időt is kértek a hazaiak (35-32). Ez sem törte meg a somogyiak lendületét, Hughes zsákolásával már csak egy volt közte, de Williams visszatett egy támadólepattanót, így a fordítás egyelőre nem jött össze (37-34). Perry is dobott egy nagy triplát, míg Brown egy középtávolit értékesített (40-36). Perry megállíthattlannak bizonyult (22 pont az első félidőben), az ő vezérletével előnyben vonulhatott nagyszünetre a Hübner Nyíregyháza BS. 43-37.

A fordulás után Hughes tett vissza egy támadólepattanót, majd Williams állhatott a vonal mögé, de csak a második ment be (44-39). Szép gyorsindítást vittek véghez a vendégek, ezzel megint csak három volt közte, majd Gabric tett a gyűrűbe egy közelit (44-43). Williams fontos távolit dobott a hazaiaknak, de erre is válaszolni tudott a Kaposvár, Hughes ráadásul 2+1-es akciót hozott össze (47-46). Perry nehéz középtávolival jelentkezett, majd Bogdántól érkezett egy büntető (49-47). Gabric állt bele egy távoliba, hosszú idő után átvette a vezetést a KKK és Aris betörése is jókor jött a vendégeknek, időt kért Darko Radulovics (49-52). Szobi akrobatikus mozdulattal is a gyűrűbe tudta juttatni a labdát, de elkapta a ritmust a Kaposvár, jött is azonnal a válasz Gabrictól. Felváltva jöttek a pontok ebben a periódusban egyik csapat sem tudott érdemben meglépni a másiktól (55-56). Kass pillanata következett, aki egy hármassal fordítotani tudott. Továbbra is sok labdát adott el a Kaposvár, de ezekből a helyzetekből nem mindig tudott kosarat elérni a Nyíregyháza. Csorvásinak ütöttek oda a negyed vége előtt, ő pedig nem is hibázott a vonalról, egálról jöhetett a záró felvonás. 59-59.

Az utolsó tíz perc Hendlein ziccerével indult, majd Perry trojkájával folytatódott, de Gabric is kintről talált be (62-64). Bazsó fontos duplát küldött a helyére, megint belementek a pontpárbajba a felek, Puska és Perry is hármast dobott (67-67). Dickerson is jól célzott távolról, időt kért Ivan Rudez (70-67). Egy jó alapvonali figura után újfent egyenlíteni tudott a Kaposvár, döntetlenről várhatták az utolsó öt percet a felek (70-70). Mindkét oldalon jöttek a hibák, egy újabb vendég eladott labda után Bazsó ziccerezhetett (72-70). Aris is elszórta a játékszert, ezt is megbüntették a hazaiak, Perry szerezte meg a harmincnegyedik pontját, kevesebb, mint három perccel a vége előtt (74-70). Gabric forgatta be az emberét, majd két büntetőt is bedobott, két perc maradt (74-74). Dickerson középtávolija ért célt, míg a túloldalon Arisnak ütöttek oda, aki szintén nem hibázott (76-76). Peryy kísérlete lejött, egy perccel a vége előtt pedig Gabric elképesztően nagy hármast dobott, időt kért a Nyíregyháza (76-79). Gabric maradt le az emberéről, ráadásul oda is ütött neki, így pedig Perry ki tudott volna egyenlíteni, de kihagyta a büntetőt (78-79). Aris tört be és harcolt ki egy faultot – harminc másodperc volt az órán -, ő viszont nem hibázott (78-81). Perry triplája lejött, a lepattanót pedig a vendégek szerezték meg, akik innen már nem engedték ki a győzelmet a kezükből. A Kometa Kaposvári KK Nyíregyházán szakította meg a rossz sorozatát, míg a Blue Sharks idénybeli hazai győzelme továbbra is várat magára. 78-83.

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
lavjamanCibuláre BucimbungaAllenIversonSchwarzkopfKaposkosár KKK Recent comment authors
Csakegyfan
Olvasó

Ezzel a légiós cserével az egy dolog, hogy előrébb nem jutottunk, de hátra igen…
Change my mind

lavjaman
Olvasó

nézni is fájt szegényt. egyszerűen nem tudta milyen rendezvényen van. ezt a légióst ki választhatta ki ilyen sasszemmel?

HajraKapos
Olvasó

Adj neki egy kis időt. Első meccs, 1 hete sincs még itt, ha 3-4 forduló után is így játszik, akkor joggal lehet majd bírálni. A videói alapján én bízom benne, hogy ha felveszi a ritmust, akkor hasznos lesz.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Természetesen örülök a győzelemnek (végre!), amihez gratulálok, de természetesen továbbra is elégedetlen vagyok a mutatott játékkal. Aris és Gabric legalább hozta a pontokat, amúgy sok értékelhető nem mondható el a látottakról. Az új szerzemény egyelőre betli. Most volt némi szerencsénk, de ez még mindig harmatgyenge a folytatásra. Várom a klub részéről a további lépéseket!

HajraKapos
Olvasó

“Szerencsétlen” Brown csak nemrég érkezett meg hozzánk, hogy mondhatod rá, hogy betli? Szerintem a csapattagok felének a nevére sem emlékszik még. 🙂
Voltak pozítiv oldalai is a látottaknak. Végre nem csesztünk el egy szoros végjátékot, és higgadtak maradtunk. +Gabric is végre hozta, amit majdnem minden meccsen elvárható lenne tőle, sőőőt még úgy tűnik, mint aki le is higgadt volna kicsit …

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Azt írtam, hogy egyelőre, mert most 1-2 villanást kivéve katasztrofális volt az új emberünk. Ahhoz nem kell a csapattársak nevét ismerni (csak a mez színét látni, ha nem színvak), hogy ne adja el folyton a lasztit, meg ne vegyék ki a kezéből. Nem bántani akarom, de rossz volt nézni. Csak kóválygott szegény. Ha meg beteg, nem lett volna szabad beállítani. A csapat sajnos most sem volt jó, a statisztikák mindent elárulnak, de aki nézte, az saját szemével látthatta is! A végjátékot sem igazán mi nyertük meg, hanem a hazaiak butázták el borzalmasan, úgy, ahogy mi szoktuk, csak ők most még… Olvass tovább »

AllenIverson
Olvasó

Gratulálok srácok.Végre megtört a jég és az új srác is bemutatkozhatott.Gabric és Aris ma szerintem hozták azt amit tőlük minimum elvárhatunk.Szép munka.
Irány felfelé.
Sok kommentelőt nem értek.Végre győz a csapatunk és ennek se tudunk önfeledten örülni.Furcsa ez számomra.

Alulu
Olvasó

Láttad a mecset??

KPSVRKK
Olvasó

Ok. Amúgy örülök. A győzelemnek. Tényleg.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Ez így van

hullahopp
Olvasó

Kicsit erős megfogalmazás lesz ez a részemről, de többek között az ilyen hozzászólok miatt IS tart ott a kaposvári klub, ahol: Minek örüljünk önfeledten? Hogy megvertük a tök utolsó Nyíregyházát egy óriási adag szerencsével fűszerezve? Tudod mikor voltunk utoljára rájátszásban? Azzal, hogy lecseréltünk egy légióst a bajnokság felénél (szerintem mivel nincs középszakasz elég későn, de ne legyen igazam) változott valami? Egy ilyen győzelem tényleg elég nekünk? Vagy amikor kikapunk “lázadunk”, amikor nyerünk akkor meg úgy viselkedünk, mintha semmi se történt volna? Szezon előtt már zsinórban nyolcadik éve mennek a hangzatok nyilatkozatok, ennek ellenére a tények: 12 meccs, 11. hely, 4… Olvass tovább »

HajraKapos
Olvasó

Nagyrészt igazad van, de azért az sem jó pedagógiai, ha egy győzelem után is ekézi az ember a csapatot. Voltak hibák, de legalább akartak és küzdöttek. Nyilván egy győzelem nem oldja meg a gondokat, de mégis jobb, mint a vereség, és talán most átlendülnek a holtponton. Ez a szerencse kérdés még tök felesleges, másik meccsen meg az ellenfélnek volt, és úgy kaptunk ki.

Schwarzkopf
Olvasó

Nálam továbbra is Rudezout. Ezzel a győzelemmel ugyan ideiglenesen kihúzták a szarból a srácok ezt a kóklert.A meccset követve hát piszok agy mákunk volt hogy ez a nyíregy a mi szerencsénkre még nálunk is balfaszabb a végjátékokba. De végre győztünk és a győzelmet sohase kell megmagyarázni Grat a csapatnak,csak így tovább.Innen már csak nehezebb meccsek jönnek (a hazai nyíregyet és honvédot leszámítva) Kíváncsi leszek a folytatásra Ui.: ha ennek a Brown gyereknek tényleg gyomorrontasa volt vagy bármi ilyesmi akkor mi a reteknek kockaztattuk azt hogy ne adj isten a pályán szarabbúl lesz???Szerintem ez megint inkább egy olyan “tereljünk nehogy kiderüljön… Olvass tovább »

Kaposkosár KKK
Olvasó

Lényeg most a győzelem úgy gondolom és így vagy úgy behúztuk, csütörtök fojtatás kéne hajrá Kaposvár!

HajraKapos
Olvasó

Küzdöttünk és nyertünk. Talán ez lendületet ad. Sajnos ez megint egy ilyen év, hogy kevés dolognak tudunk örülni. Én megadom a csapatnak a (sokadik) második esélyt, remélem élni is tudnak vele. Most nem akarok negatív dolgokat írni, csak gratulálni a győzelemhez. Hajrá Kaposvár!

Rubik75
Olvasó

Pozitívum,hogy nyertünk.Ez a játék viszont kevés lesz később.Az első félidőben minden gyenge volt.Alig volt assziszt,3as,lepattanó.Jó játékos Perry de ennyire azért nem lehet jó,hogy nem tudjuk levédekezni.

Schwarzkopf
Olvasó

Mi senkit nem tudunk levedekezni.Egy ovodástól is kosarat kapnank ha el tudna dobni a gyűrüig.
A fejétől bűzlik a hal…..ja a lábfejétől “by HOFI”

KPSVRKK
Olvasó

Semmi nem változott és az új “irányító” illik a csapatba. Szépen szórja el a labdákat.
Szörnyű alsóházi meccs volt, a két szar közül a miénk kicsit keményebb.
Borisznak ennyi? Hughes meg eladta magát valahová? Homály büntetők? Atyaég.
Innét már csak feljebb.
Rudez remélem elégedett, lehet arcoskodni.

Pbask
Olvasó

Borisz leépítve, Paár Márk miért nem játszik/kap lehetőséget?

Csakegyfan
Olvasó

Gondolom mert egy beképzelt majom

hubnernybs
Olvasó

magunkat vertük meg ez ellen a gyenge Kaposvár ellen … Szebb jövőt oda is!

hullahopp
Olvasó

Na igen… Nem a jobb győzött, hanem a gyengébb kapott ki tipikus esete.

hullahopp
Olvasó

Győzelmen kívül semmi másnak nem lehet örülni… Ugyanaz a rizs szarral minden egyes évben megállás nélkül folyamat. Kenhetünk rá nutellát, attól még a szar szar marad. Én tényleg nem tudom már mi kéne a kaposvári kosárlabdának, illetve az ebben mozgó (érdek)körnek, hogy itt változás legyen.

KKKfanta
Olvasó

Egy Kása kellene megint és késsz is! Csak hát nincs.

Alulu
Olvasó

Vagy egy Kovács Laci? Lehet hogy volt lopás de legalább volt csapat. A lopás már úgy is legális Magyarországon. Ez a puhapöcs Puskanal jobb lenne az biztos. Iván game over

hullahopp
Olvasó

Nem akarunk elsőkörben inkább valaki olyanban gondolkozni – persze csak teória szinten, mert fix nem lesz változás -, aki még nem játszotta el senkinek sem a bizalmát? 😀

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés