Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Nyíregyháza: hatból hat

A harmadik negyedben kiegyenlített a Veszprém, de utána beindult a vendég henger.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – HÜBNER-Nyíregyháza BS 74-93 (18-26, 22-23, 17-20, 20-24)

Piros-csoport, 6. forduló
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium

Veszprém: Szabó 12/3, Szűcs 7/6, Madár 13/3, Orgona 10, Dukics 20/6. Cserék: Glatz -, Futó 2, Birkás 10.

Nyíregyháza: Ubilla 17/6, Vaskó 7/6, Mohácsi 14/3, Szobi 8/3, Tóth 8. Cserék: Bus 12, Bazsó 21/18, Mokánszki 4, Gerőcs -, Demeter -, Kuttor 2, Végső -.

A Piros-csoport 6. fordulójának egyik rangadóján az eddig veretlen Nyíregyháza látogatott a két győzelemmel és két vereséggel álló Veszprém otthonába.

Kiegyenlített játékot hozott az első negyed első fele, a hazaiak Madár, a vendégek pedig Ubilla pontjaira támaszkodva lépkedtek előre. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, amikor a felvonás derekán feljebb kapcsolt a Nyíregyháza és egy 9-2-es futásnak köszönhetően az addigi legnagyobb különbséget építette ki a meccsen (13-20). Innen még feljött kettőre a Veszprém, de Mohácsi és Bazsó tripláinak köszönhetően magabiztos előnnyel zárt a vendég együttes. 18-26.

A második etapban is kiélezett küzdelem folyt a pályán, ami a Blue Sharksnak kedvezett, őrizték a 8-10 pontos előnyüket Siska János tanítványai. A csereként beálló Bus ebben a szegmensben ponterősen játszott, de Bazsó triplái is beakadtak, a hazai oldalon pedig Madár lépett rendre elő. Futó és Birkás kosaraival bejött tíz alá a Veszprém, így kilencpontos nyíregyházi előnnyel mentek pihenőre a csapatok. 40-49.

A fordulás után gyorsan érkezett 5-5 pont mindkét oldalról, majd több elhibázott támadás után Dukic talált be. Nem feltétlen a pontosságról szólt a harmadik negyed, amiből a Veszprém jött ki jobban, három pontra zárkóztak fel a hazaiak, sőt, Szabó hármasa után egyenlítettek is (54-54). Mohácsi büntetői után Bus is gyorsan betalált, ami megnyugtatta a nyíregyháziakat, hamar visszaállt a kétszámjegyű különbség. 57-69.

A záró etapot úgy kezdték a vendégek, hogy már az elején le akarták zárni a lényegi kérdéseket, pár perccel a kezdés után már 17 volt közte, ami később húszra hízott, eldőlt a találkozó. Bár volt egy hullámvölgye a harmadik negyedben a Blue Sharksnak, összességében megérdemelten nyerte meg a hatodik meccsét is a bajnokságban a csapat. 74-93.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés