Connect with us
Hirdetés

3x3

Nyáron ismét Szolnokra költözik a 3×3

Az elmúlt évekhez hasonlóan újfent U18-as Európa-bajnoki selejtezőnek ad otthont a Tisza-parti város.:

:

A Tisza-parti kosárvárosban már nem ismeretlen a szakág, hiszen 2016 óta minden évben visszajárnak ide a kontinens legjobb fiatal 3×3-as játékosai. Idén sem lesz ez másképp, augusztus 3-4. között a jól megszokott helyszínen, a Tiszai Hajósok Terén rendezik a tornát – tudta meg az MKOSZ honlapja Vereb József 3×3 válogatott referenstől.

Bár a magyar férfi válogatott címvédőként, selejtező nélkül kijutott a grúziai Eb-re, a szolnoki selejtezőn azért játszhatnak a fiúk, amely remek felkészülésként szolgálhat a kontinensviadalra.

Nyolc ország válogatottjával (Lettország, Svájc, Törökország, Litvánia, Görögország, Szlovénia, Belgium, Montenegró) csaphatnak össze az urak, egy ötös és egy négyes csoport várható. A torna első két helyezettje jut ki az Eb-re (amennyiben a már kijutott magyarok ott vannak a top 2-ben, úgy a harmadik helyezett is kvalifikál).

A lányoknak a fiúkkal ellentétben selejtezni kell – Lettország, Svájc, Törökország, Litvánia és Görögország lesznek a lehetséges ellenfelek. A hat csapatot két csoportba osztják, a csoportok 1-2. helyezettjei jutnak az elődöntőkbe. A két elődöntő győztese jut ki az Európa-bajnokságra.

A FIBA 3×3 U18 Europe Cup 2019. szeptember 06-08. között lesz Tbilisziben.

fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés