Connect with us
Hirdetés

MKOSZ

Nőttek az esélyeink a férfi-Eb rendezésére

Bodrogváry Iván hatalmas sportdiplomáciai sikere.:

:

Óriási magyar sportdiplomáciai siker született Münchenben, ahol Bodrogváry Ivánt négy évre beválasztották a FIBA Europe, vagyis a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség végrehajtó bizottságába. A magyar sportdiplomata jelenléte nagyot lendíthet Budapest 2021-es férfi Európa-bajnoki pályázatán – írja az Origo.

– Azt, hogy például segíteni tudom Budapest pályázatát a 2021-es férfi Európa-bajnoki rendezéshez. Mondanom sem kell, óriási dolog lenne, ha a magyar főváros megkapná az eseményt. Hét város pályázik, négy rendezhet – válaszolta Bodrogváry arra kérdésre, hogy mit jelenthet ez a magyar kosárlabdának.

A sportvezető beszélt arról, hogy szerinte három város biztosan rendez, a “maradék” egy helyért kell küzdenie Budapestnek.

– Az olaszok, a németek és a csehek szerintem meg fogják kapni. Jelzem, a németek Dirk Nowitzkit hozzák július 15-én Münchenbe, hogy a volt NBA-sztár korteskedhessen Berlin mellett. Nálunk Szijjártó Péter külügyminiszter úr vállalta, hogy személyesen lesz jelen Münchenben és beszédet is mond.A három felsorolt vetélytárs mellett ott van Ljubljana, Tbilszi és Tallinn is. A szlovénok 2013-ban már rendeztek, Tallinnt és Tbiliszit kell megelőzzük.

Úgy vélem, ismerve a magyar rendezési képességeket, Budapest adottságait, a magyar kosárlabda tradícióit, jók az esélyeink. Minden július 15-én délután dől el Münchenben.

Arról, hogy Magyarország is pályázik a rendezésre, itt írtunk.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Stockalone Recent comment authors
Stockalone
Olvasó

Miért a Szijjártó? Azt sem tudja eszik vagy isszák. Sokkal többre mennénk Kornéllal, esetleg Ádival.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés