Connect with us
Hirdetés

3x3

Női 3×3-as válogatott: Két győzelem, egy vereség Franciaországban

Kínával nem bírt a magyar csapat.:

:

Miután szerdán szerencsésen megérkezett a magyar küldöttség Voiron-ba, a Grenoble-hoz közeli, hegyekkel határolt kisvárosba, csütörtökön máris három mérkőzést játszottak Medgyessy Dóráék a június 18-án rajtoló világbajnokságra való felkészülés gyanánt.

Elsőként Hollandia volt az ellenfél, és a válogatott két újabb tagja, Cyesha Goree, valamint Papp Klaudia eredményes játékával hamar 6-3-as előnyhöz jutottak a mieink. Medgyessy is bekapcsolódott a pontgyártásba, 8-4-re, majd 11-4-re is sikerült ellépnie válogatottunknak. A különbség tovább nőtt, hála a szívós védekezésnek, valamint a szép távoli találatoknak – 14-6 után 18-10-re is vezettünk, majd sikerült duplával lezárni a derbit, így 22-10-es magyar győzelem született.

A második találkozó már nehezebben indult, itt a jó fizikai paraméterekkel rendelkező Franciaország U23-as gárdájával mérkőzött csapatunk. Eleinte a házigazdák vezettek, csak a meccs második felében találta meg a jó ritmust Károlyi Andrea együttese. 10-10 után zsinórban három pontot szereztünk, de a vezetés kissé megnyugtatta a lányokat, és a franciáknak sikerült 13-13-ra menteni a rendes játékidőt. Itt aztán már nem volt pardon, Medgyessy szépen találta meg Goree-t a palánk alatt, a 15-14-es sikerrel 2-0-ra módosította mérlegét válogatottunk.

A késő délutáni, harmadik összecsapáson a termetes középjátékossal kiálló Kínával nézett farkasszemet a magyar csapat. Itt is az ellenfél akarata érvényesült az első percekben, 8-4-re, majd 10-6-ra is vezettek az ázsiaiak. Medgyessy kosaraival, majd Papp szép duplájával 11-11-nél utolérte ellenfelét Magyarország, de a rengeteg befújt szabálytalanság (8-1 volt ekkor éppen az arány) miatt rendre büntetőzhettek a kínaiak. Ezeket értékesítették is, 15-11-re léptek el, ezt az előnyt pedig már megtartották a végső dudaszóig – ideges hangulatú derbin szenvedett 18-14-es vereséget válogatottunk, így 2-1-es mérleggel várhatja a voiron-i torna második napját – írja a hunbasket.hu.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés