Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

NKA Universitas Pécs – Sopron KC

Megkezdődik a küzdelem az ötödik helyért is.

NKA Universitas Pécs - Sopron KC

Rájátszás, helyosztó, 1. kör, 1. mérkőzés.
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya, csütörtök 19:00.
Játékvezetők: Nagy Viktor, Farkas Gábor, Földesi Ádám (Németh Csaba János)

Pécs: Nikolics - Walker - Scherer - Durmo - Manjgafic.

Sopron: Nichols - Meszlényi - Griffin - Gill - Molnár.

A rájátszásban megkezdődik a helyosztók küzdelme is, a Pécs a Sopront fogadja. A hazaiak a Szolnok ellen, az SKC az Alba ellen maradt alul a negyeddöntőben 0-3 arányban.

Csirke Ferenc, NKA Universtias Pécs: A bajnokság ezen szakaszában sok csapatnál már nem mindig egyszerű motivációt találni, de én azt látom, hogy nálunk mindenki motivált, mindenkiben megvan a bizonyítási vágy: a fiúk meg szeretnék szerezni az ötödik helyet. Nagy bravúr lenne, ha újoncként ilyen előkelő pozícióban zárnánk. Az előttünk álló párharcban nagyon kemény ellenféllel találkozunk, a soproni csapatot egy jó edző irányítja. Az amerikai légiós, Nichols kikapcsolása kulcskérdés lesz, illetve támadásban meg kell tartanunk az agresszivitást, ami néha hiányzott a Szolnok elleni párharcban.

Gasper Potocnik, Sopron KC: Még, ha reálisan jobb is volt és megérdemelten jutott a négy közé az Alba – mindenkiben volt némi csalódottság a negyeddöntő párharc után. A sportoló attól sportoló, hogy minden kihívásban megtalálja a motivációt. Próbáltuk ezt a lélektanilag nem könnyű szituációt a legjobban kezelni, és a lehető legalaposabban felkészülni ellenfelünkből. A Pécs saját pályáján kifejezetten erős, rendkívül kemény, agresszív a védekezése, nem ritkán egész pályán letámadva. Előttünk végeztek az alapszakaszban, van távolról is veszélyes magas játékosa, és lepattanózásban is nagyon jók. Próbáltunk erre mind felkészülni, és ebben a párharcban is méltóképpen szeretnénk képviselni a klubot, és a lehető legjobb eredményt elérni.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
lujoSopronKCfanBubikaBorn2Ball Recent comment authors
Born2Ball
Olvasó

Amúgy ezeknek a helyosztóknak van bármi értelme?

Bubika
Olvasó

Konkrétan a világ legnagyobb hülyesége. De tudjuk mi magyarok folyamatosan szeretünk mást csinálni. Fiatal szabály, évenként változó légiós szabály, 1 héttel többet készülni a válogatott szünetekben ezért más időpontban lejátszani a kupát, a 3×3 miatt megakasztani a bajnokságot….. ezek a meccsek az ég világon se érdekelnek senkit. Motiválatlan légiós, ha nem játszik a légiós, akkor játszatnak olyan fiatalt aki egész évben alig, aztán most mutasd meg címszóval.

Born2Ball
Olvasó

Hát ez az….
Ha legalább nemzetközi szereplésért menne, de így…

SopronKCfan
Olvasó

Semmi. Sokkal jobb volt a középszakasz

lujo
Olvasó

Ez az, inkább emelnék meg a bajnokság létszámát 16 csapatra es akkor 4 meccsel több lenne. Ennek így valóban nincs értelme.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés