Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Nincs veretlen csapat a Piros-csoportban, duplázott a Nyíregyháza

Előbb a Veszprém veretlenségét vette el a Siska-csapat, majd a Honvédot is legyőzte.:

:

Ismét teljes fordulóval folytatódott a legutóbbi hétvégén a másodosztály felső- és alsóháza.

A Piros-csoportot a Nyíregyháza–Veszprém hét közepére maradt rangadó indította: a házigazda az addig még veretlen veszprémiek ellen szerezte meg első sikerét a harmadik fordulóban. Ha egy üzlet beindul: a hét végén rendezett negyedik körben a Nyíregy a Honvédot is legyőzte. A Veszprém hosszabbításos sikerrel javított a Vasas ellen, a Budafok az MTK, a Salgótarján a MEAFC ellen nyert. A Bajának 68 pont is elég volt a győzelemhez a Nagykőrös ellen, a Pécsnek viszont 83 sem a tízzel többet jegyző MAFC ellen. A BKG is nyert, a TF volt a szenvedő fél.

A Zöld-csoportban a Pécs és a SMAFC maradt hibátlan: előbbi az Újpest ellen húzta be a veretlenek meccsét, míg a SMAFC a Békés vendégeként nyert. Az Óbuda a Tiszaújváros ellen hozott magabiztos győzelmet, a KTE fiataljai a Győrre vertek 20 pontot, a Szolnok tartalékai a Cegléd veretlenségét szakították meg. A DEAC 57 dobott ponttal is le tudta győzni a Pápát, az Eger pedig a Bonyhád otthonából távozott két bajnoki ponttal az ötödik fordulóban.

NB I/B

Piros-csoport

3. forduló

Nincs már veretlen csapat a felsőházban

Kevesebb mint tíz másodpercre volt szüksége a Nyíregyházának ahhoz, hogy első kétpontosát jegyezze a találkozón. Rá egy percre Kovács Ádám egy parádés labdaszerzés után egyben megszerezte a HOYA első pontjait is. Dancsecs triplája, majd büntetőit követően az ötödik percben immár héttel vezetett a vendéglátó (11-4). Szobi hármasa hidegzuhanyként érte a veszprémieket, akik kissé álmosan csaptak bele a mérkőzésbe. Kovács után azonban Körtélyesi is feljebb kapcsolt egy fokozatot – hirtelenjében egyre csökkentették hátrányukat. Körtélyesi és Füzi pontváltása után pedig már néggyel vezetett a vendég együttes (8. perc: 18-22). Az első játékrész hajrájában azonban mégis a cápák bizonyultak jobbaknak (10. perc: 30-29) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A második negyed fej-fej melletti játékot ígért. Madár labdaszerzése, majd Czirbus kétpontosa után már csak kettővel vezettek a szabolcsiak (15. perc: 36-34). Czirbus kihagyott büntetőit követően a légiós Hobbs keze nem remegett meg, Madár viszont egy triplával szépített (17. perc: 46-39). Czirbus végül kipontozódott, így a szünetre nem sikerült ledolgozniuk hétpontos hátrányukat (20. perc: 52-45).

Nyíregyházán nem termett babér a Veszprémnek. Fotó: hunbasket.hu

Füzi nyitotta meg a második félidőt egy kétpontossal. A negyed feléhez közeledve ugyanakkor Körtélyesi is kipontozódott. Medve két tripláját, valamint büntetőjét követően viszont kiegyenlítettek a vendégek (25. perc: 59-59). Szabó hármasa után pedig az előny már náluk volt (28. perc: 65-66). A légiós Hobbs azonban visszaszerezte a cápáknak a vezetést a harmadik negyed végére (30. perc: 72-70).

Az utolsó játékrészben Völgyit is elvesztették a veszprémiek. Ezzel szemben Hobbs hátán cipelte csapatát: öt perccel a találkozó vége előtt 11 pontos előnye volt a Nyíregyházának. Az utolsó minutumokban pedig már a vendégek sem hittek benne, hogy nyerhetnek, így végül 105-87-re alulmaradtak a vendéglátó HÜBNER ellen.

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a játékosoknak, mert maximálisan betartották azt a taktikát, amit megbeszéltünk, és ha ilyen szellemben fogunk játszani az idegenbeli meccseken is, akkor minden csapat ellen van esélyünk nyerni. Egy nagyon erős Veszprémet sikerült megverni. Nekik sok sikert kívánok a bajnokság további részében!

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Gratulálok a Nyíregyházának! Maximálisan megérdemelték a győzelmet. Én úgy gondolom, hogy amikor a harmadik centerünket is elvesztettük, teljesen szétesett a játékunk mind támadásban, mind védekezésben. Náluk volt egy extra játékos, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Talán ebben a mérkőzésben most ennyi volt. Próbálunk menni tovább. További sok sikert kívánok a Nyíregyházának!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 105-87 (30-29, 22-16, 20-25, 33-17)

Nyíregyháza: Hobbs 39/12, Tóth G. 18, Bazsó 15/9, Dancsecs 15/9, Szobi 8/6, Bus I. 8/3, Sitku 2, Czinger -, Mokánszki -.

Veszprém: Medve M. 16/9, Körtélyesi 15/6, Szabó P. 14/6, Kovács Á. 14/3, Madár A. 11/9, Füzi 6, Mucza 5, Völgyi 4, Czirbus 2.


4. forduló

Tízzel nyert Miskolcon, de még sokat fejlődhet a Tarján

A hazaiak kiváló szezont futó amerikai játékosa, Thornton a legutóbbi, MAFC elleni találkozó utolsó pillanatában megcsúszott, így a Salgótarján elleni mérkőzést – az orvosi stábbal egyeztetve – csak civilben nézhette végig a kispadról – vezette fel a Salgótarján elleni meccset a MEAFC honlapja.

Hajdu két benti kosarával indított a Salgótarján, majd Takács szerzett hármast. A folytatást övező kapkodásból a hazaiak jöttek ki eredményesebben. Érdekesség, hogy a két csapat ekkoriban a pontok jelentős részét (11, illetve 7) büntetőkből szerezte. A vendégek tüzéreit jól semlegesítette a Miskolc, ám Herendic többször is eredményes volt közelebbről (24-21).

Lippai vezetésével jól kezdett a MEAFC, ám míg Takács kihagyta, addig Kovács bedobta ekkor távolról. A harmadik hazai támadás sem sikerül, majd ismét Kovács szerzett fontos faultos pontokat. Béres és Homoki visszaverte a vendég egyenlítést, ám a Tarján külföldi irányítója, Herendic újabb pontokat szállított. Kozák M. triplája majd büntetői kicsit megnyugtatták a Miskolcot, ám egyéni betörésekből és Boinitzer utolsó pillanatos lepattanóiból a vendégek szinte egalizáltak (42-41).

Megállította a MEAFC-támadásokat a Tarján. Fotó: hunbasket.hu

Kozák B. szép megoldása nyitotta a második félidőt, ám a találat után a hazaiak számára a negyed „rémálommá” vált. A miskolciak zsinórban adták el a labdákat (e negyedben nyolcat), amelyek után eredményesen indult a Tarján, majd kellő extázisba kerülve hamarosan már palánkos és sima tripláknak is örülhettek. Védekezésben többször is rosszul helyezkedtek a fehér mezesek, így hiába harcolt derekasan elöl a két Kozák, a távolság egyre csak nőtt (56-72).

Gyorsan húsz pont lett a különbség, de Takács nem állt le. Lendületesen mozgatta a társakat. Kozák M. gyönyörű belépésnél és Kozák B. kinti dobásnál kapott gólpasszt, és úgy tűnt, hogy elindul valami a házigazdánál is. A remekül játszó és 20 ponttal záró Kozák Márton újabb jó betöréssel jelentkezett, így a záró szakasz felénél már csak 11 volt közte (72-83). A folytatásban nem csupán a hazai gárda, de az eredményjelző tábla is megállt. Utóbbi rövid idő múlva újra működött, a hazai csapatnak viszont elfogyott a negyven perce. A Salgótarján sikeres harmadik negyedbéli játékával nem csak megfordította, de megérdemelten meg is nyerte a találkozót (78-88).

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Az első félidőben bár egy ponttal vezettünk, de húsz perc alatt tízzel elvesztettük a lepattanócsatát, és az ellenfél tízet is visszaszedett. Bár a második félidőre ezt kikozmetikáztuk, egy döbbenetesen sok hibával tarkított harmadik negyed megpecsételte a sorsunkat. Tíz perc alatt úgy adtunk el nyolc labdát, hogy még rosszul is védekeztünk. Rengeteg egy-egy elleni kosarat kaptunk, és percről percre egyre nagyobb önbizalmat adtunk az ellenfélnek, akik éltek is vele. Hiába vezettek húsz ponttal, gyakorlatilag csoda kellett volna, hogy onnan mi vissza tudjunk evezni. Austin, illetve a sebebbégünk és a védekezésünk hiánya gyakorlatilag elintézte ezt a mai mérkőzést. Terveink szerint ügyesebbek leszünk a következőkben.

Sztevan Csupics, a Salgótarján edzője: Gratulálok a srácoknak, remek második félidei játékunknak köszönhetően nagyon fontos győzelmet arattunk. A miskolciaknak sok sikert kívánok a folytatásban, mi pedig dolgozunk tovább, mert még mindig sokat kell fejlődnünk. Csak a Tarján!

MEAFC-Miskolc – Salgótarjáni KSE 78-88 (24-21, 18-20, 14-31, 22-16)

MEAFC: Kozák M. 20/3, Takács D. 14/6, Homoki 13, Lippai Sz. 12, Kozák B. 8/3, Béres D. 7, Tóth B. 2, Szöke G. 2, Gadus -, Asszú Á. -, Sándor B. -.

Salgótarján: Herendic 23/3, Sömenek 17/3, Boinitzer 10, Hajdu 10, Berkics 10/6, Kovács M. 8/3, Piukovics B. 4, Szanyi 3/3, Karanfilovszki 3.


Az első félidőben döntött a Budafok az MTK ellen

Nincs mit szépíteni, az első félidőben lemosta az MTK-t a Budafok. Úgy tűnt, hogy a BKG elleni igazságtalan hazai vereség gyomrosa alaposan benne maradt a törökbálinti játékosokban. Különösen a második negyed volt MTK-szemszögből csapnivaló. Gyengén védekeztek, és a kihagyhatatlannak tűnő helyzeteket is sorra elhibázták. A 21-13-ra zárult első negyed után a félidőben már 28 ponttal vezetett a kitűnő dobóformát mutató hazai gárda (54-26) – fogalmazott az MTK honlapja.

A második félidő mindkét játékrészét megnyerte az MTK, amiben főszerepet játszottak fiatal játékosai. Ez viszont már csak szépségtapasz volt, de fontos, hogy az együttes megmutatta: van tartása.

Károly Máté, a Budafok edzője: Nagyon jó első félidőt produkáltunk, gyakorlatilag mindent a megbeszéltek szerint csináltunk. A félidei közel harminc pontos különbséget sajnos nem tudtuk megtartani, kicsit elkényelmesedtünk, és az ellenfél is más mentalitással jött ki. Ennek ellenére is magabiztosan nyertük meg a mérkőzést, de a második félidei hullámvölgyek miatt nem lehetünk teljesen elégedettek. További sok sikert az MTK-nak!

Horváth Balázs, az MTK edzője: Először is szeretnék gratulálni a Budafok együttesének, a játék minden elemében felénk kerekedtek. Maximálisan megérdemelték a győzelmet, a mai nap nem voltunk méltó ellenfelei ennek a csapatnak. Megpróbáljuk helyre rakni a fejeket a jövő hétre, felkészülünk a MAFC ellen, és szeretnénk legyőzni őket. Még egyszer gratulálok a Budafoknak!

Budafok – MTK-Elite Basket 95-77 (21-13, 33-13, 19-23, 22-28)

Budafok: Puszta D. 19/3, Kovács S. 15/12, Lados 14, Mészáros 14/9, Varga D. G. 13/3, Nagy G. I. 9, Tóth Sz. 6, Kiss M. B. 3, Dormán 2, Horváth M. -, Jilling -.

MTK: Takács A. 12, Nagy Sz. Sz. 11/3, Tóth A. 9/9, Farkas S. D. 7/6, Szatmári 6, Bognár M. 6/3, Dobos 6, Czakó 6, Jakab P. 5, Horváth B. 4, Juhász 3, Vranek 2.


Magára talált a Nyíregyháza, a Honvédot is legyőzte

A Nyíregyháza szombaton a még nyeretlen Budapesti Honvéd ellen lépett pályára. Az első és második negyedben fej-fej mellett alakult az állás, sőt a nagyszünetben még a Honvéd vezetett – emlékeztet a Nyíregyháza honlapja.

A harmadik felvonásban viszont a hazaiaknak Hobbs pontjaival és Tóth Gergely lepattanóival sikerült nagyobb előnyhöz jutniuk. Ekkor 64-57-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó negyedet a hazaiak bírták jobban, és megint megmutatkozott, hogy remek állóképességű játékosaik vannak.

Összességében elmondható, hogy egy végig nagy iramú, küzdelmes mérkőzésen győzedelmeskedtek, folytatva a jó szériát a Veszprémi siker urán.

A Honvéd ellen folytatta a Nyíregyháza. Fotó: hunbasket.hu

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a Nyíregyházának, ma ők voltak a pontosabb csapat. Nyilvánvalóan nem lehetek elégetett a kilencven kapott ponttal, ám mégis azt mondom, ilyen dobószázalékkal képtelenség reális győzelmi esélyekről beszélni bajnokságunk legerősebb játékoskeretével rendelkező gárdája ellen. Megvoltak a helyzeteink, elegendő vállalásszámot hoztunk össze, azonban nem találtunk be. Vezettünk ugyan az első félidő után, viszont sokkal nagyobb előnyt kellett volna kiépítenünk akkoriban. A rutinszerzést nem lehet edzésen gyakorolni, pénzért megvenni. Ez egy folyamat, amihez tetszik, nem tetszik, idő kell. Nehéz periódus, amit átélünk. Fejben, mentálisan elbírni és helyén kezelni a vereségeket, megőrizni a fókuszt és a hitet. Hiszek a játékosaimban és a csapatunkban! Köszönöm szurkolóink bíztatását!

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Fontos mérkőzést nyertünk meg. Egy nagyon jól és keményen játszó Honvédot sikerült legyőznünk. Sok hibával játszottunk, de igyekszünk ezen javítani a jövőben. Sikeres szezont kívánok a Honvéd csapatának!

Budapesti Honvéd SE – HÜBNER-Nyíregyháza BS 78-92 (18-20, 22-16, 17-28, 21-28)

Honvéd: Stefán D. L. 15, Kopácsi 14/9, Horváth Á. 13/9, Bea B. 8/3, Gáspár B. 8/3, Tichov 8, Pintér D. 7/3, Tanoh A. 5, Szentirmai -, Erdei M. -, Rozs M. Z. -.

Nyíregyháza: Tóth G. 24/9, Hobbs A. 24/3, Bazsó 15/6, Szobi 9, Bus I. 8/3, Sitku 7/3, Mokánszki 3, Dancsecs 2, Czinger Z. -.


Hosszabbítás döntött a Veszprém és a Vasas között

A csapatkapitány, Medve Máté pontra váltott büntetőivel vette kezdetét a Veszprém–Vasas összecsapás. Az első tripla is utóbbi kosaras nevéhez fűződik, akit Szabó Péter követett a sorban (3. perc: 7-2). Körtélyesi egymást követő két hármasával azonban nem hagyták magukra zárkózni fővárosi riválisukat. Ráadásként a Pest megyei Boros mindkét büntetőjét is elszalasztotta. Füzi triplájával a 8. percben is tartották ötpontos előnyünket a vendéglátók (15-10), Kovács duplája után a vendégek vezetőedzője, Faragó Péter pedig időt is kért. Az első negyed hajrájához közeledve Madár András is feliratkozott a pontszerzők közé, ugyanakkor némi rövidzárlat érte csapatát hátul. Azonban Körtélyesi, majd Kovács jóvoltából előnnyel zárhatták a játékrészt (10. perc: 23-20) – jelezte a veszprémiek honlapja.

Pörgős játékot ígért a második negyed, viszont a hibák nem maradtak el egyik oldalon sem. Madár parádés passza Medvét találta meg, pontra váltaniuk azonban nem sikerült az ígéretes helyzetet (14. perc: 30-27). Kovács Ádám mindkét megítélt büntetőjét elhibázta, Madár betörése után viszont a veszprémi csapatkapitány egy triplával zárta az akciót (33-27). Füzi betalált, Medve hibázott, Völgyi büntetői után pedig már héttel vezettek a hazaiak (17. perc: 37-30). Szabó Péter masszív-agresszív védekezése majd labdaszerzése után Füzihez passzolta a játékszert, akinek keze nem remegett meg (41-34). Ötven másodperccel a nagyszünet előtt Czirbus tüzelt, a Vasas vezetőedzője, Faragó pedig reklamálásért büntetést kapott. Medve élt az adódó lehetőséggel, aki után még ráadásként Füzi volt eredményes, így tízpontos előnnyel vonulhattak pihenőre (20. perc: 46-36).

Végletekig kiélezett meccset nyert a Veszprém. Fotó: veszpremkosar.hu

A fővárosi Csík triplájával kezdődött a második félidő, Völgyi azonban rögvest felelt is rá. Szabó akcióból és büntetőből sem hibázott, így a 23. percben már tizenkettővel vezettek (51-39). Körtélyesi egy triplával, egy labdaszerzéssel, majd ismét egy hármassal rázta fel a hazai közönséget (26. perc: 57-44). Az Akadémia percei következtek a mérkőzésen, kilenc pontot szereztek sorozatban, amíg a hazaiak egyet sem; Mérész Csaba vezetőedző időt is kért (28. perc: 57-53). Czirbusnak azonban nemcsak a labdát sikerült megszereznie, hanem egyben meg is törte a pontcsendet. Völgyinek köszönhetően pedig négypontos fórral vághattak neki az összecsapás utolsó negyedének (30. perc: 61-57).

Hazai részről Füzi pontjaival kezdődött az utolsó játékrész. Madár triplája pedig úgy kellett a hazaiaknak, akár egy falat kenyér. Czirbus egy kérdéses játékvezetői ítélet után kipontozódott. Körtélyesi érkezett a helyére, aki rögtön labdát is szerzett (34. perc: 66-61). Csík triplájával kettőre zárkóztak a vendégek, ekkor zendített hatalmas buzdításba a veszprémi közönség: Füzi egyből egy kétpontossal hálálta meg (69-64). Saját helyzetüket megnehezítve izgalmassá tették a találkozó hajráját a vendéglátók. Kovács azonban magára vállalta a vezérszerepet: előbb egy kétpontossal, utóbb egy triplával szolgálta ki a publikumot (37. perc: 74-68). Körtélyesi nagyszerű helyezkedés után Madárhoz juttatta a labdát, akinek hármasa eldönteni látszott a találkozó sorsát (78-69) – aztán egy perc alatt egyre zárkózott a Vasas (80-79). Medve pontra váltotta büntetőit, az igazi izgalom csak ekkor következett: a játékvezetők Füzit látták szabálytalannak, így a fővárosiak háromszor állhattak oda a büntetővonalhoz; Moravcsik pedig higgadt maradt, így döntetlennel zárták a felek a negyedik játékrészt (82-82), következhetett a hosszabbítás.

Völgyi majd Körtélyesi is betalált a ráadásban, de a Faragó-csapat is tartotta velük a lépést (32. perc: 85-84). Medve büntetőivel továbbra is a Veszprémnél volt az előny, Körtélyesi Gergelyt ötödik hibája után azonban elvesztette: pontra váltott büntetőkkel fordított a Vasas (33. perc: 87-88). Völgyi ezek után tört be, s szerzett egy kétpontost fürgén. Azonban a fővárosiak sem hibáztak. Mucza jóvoltából 91-90 állt az eredményjelzőn fél perccel a vége előtt; Faragó időt is kért. Büntetővel egyenlített a Vasas… Azonban a hazaiak csapatkapitánya, Medve Máté eldöntötte az összecsapást; higgadt kézzel és fejjel értékesített egy büntetőt, így végül 92-91-re nyertek.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Vasas Akadémia 92-91 – h.u. (23-20, 23-16, 15-21, 21-25, 10-9)

Veszprém: Körtélyesi 15/9, Füzi 14/6, Medve M. 14/6, Kovács Á. 12/3, Czirbus 11, Madár A. 10/6, Völgyi 9, Szabó P. 5, Mucza 2.

Vasas: Csík R. 23/6, Moravcsik 15, Debreceni 15, Barócsi 11/3, Boros 8/3, Sólyom B. 7/3, Kelenföldi 6, Steier B. 6/6, Csík R. Z. -.


Sima lett a BKG TF elleni meccse

Dr Nagy Ágoston, a BKG edzője: Mindkét csapat nagyon hajtott. Sok értékes dolgot csináltunk az elejétől kezdve, és lehetett cserélni is, mégis öt pont volt csak a különbség. Azután sikerült felülkerekedni. Köszönhető ez a belső embereink masszív játékának. Örülök a győzelemnek, noha az ellenfélből hiányzott körülbelül tíz-tizenkét pont Cucu sérülése miatt. Jó volt nézni a fejlődést! Gratulálok a fiúknak!

Vlagyimir Vlasko, a TF edzője: Gratulálok a BKG-nak, hogy ma megvertek minket, a második félidőben teljesen kiengedtünk, teljesen padlóra kerültünk. Ez leginkább annak is betudható, hogy Czura Attilát elvesztettük erre a meccsre egy előző mérkőzésen elszenvedett sérülés miatt. Ezért nem tudtunk úgy működni, ahogy akartunk. Gratulálok még egyszer a BKG-nak!

BKG-Príma SE – TF-BP 87-60 (26-14, 14-21, 24-13, 23-12)

BKG: Nagy Be. Á. 15/12, Nagy Bo. Á. 15/6, Allen 14, Bán 14/6, Meleg K. R. 9, Laman 5/3, Nagy S. 5/3, Szeleczki 3, Reizer 3, Hegedüs 2, Halász 2, Püspök B. -.

TF: Kiss Á. 12/3, Kerkai 11/3, Timkó 8, Karosi 7/3, Somogyfoki P. G. 7/3, Beák G. 5, Kopasz M. 4/3, Vida 3, Kutrovich 3, Kovács B. -, Pintér M. F. -, Molnár L. -.


A Baja bírta jobban a végét

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Szoros, izgalmas mérkőzést játszottunk, a végén bármely csapat kijöhetett volna győztesként az összecsapásból. A bajai kulcsjátékosok jobban összpontosítottak, és sikerültek a távoli dobásaik, míg mi ugyanezeket elhibáztuk. Tipikus egylabdás mérkőzés volt, gratulálok az ellenfélnek!

Cservék Csaba, a Baja edzője: Örülök a győzelemnek! Erre számítottunk, hogy ilyen brusztolós, kemény meccs lesz. Palánk alatt próbáltuk meg eldönteni a mérkőzést, de nagyon sok ziccert kihagytunk. Szerencsére azonban a végén kintről bedobtuk, ezáltal tudtunk nyerni egy jó mérkőzésen.

Nagykőrösi Sólymok KE – Bajai Bácska FKE 61-68 (13-14, 16-15, 17-15, 15-24)

Nagykőrös: Fehér P. J. 18/9, Lakosa Á. 14, Viqueira 11/9, Molnár M. 5, Tóth M. 4, Lakatos 3, Kónya 2, Jókai 2, Bartos 2, Csukás -, Mácsai -.

Baja: Pongó 15/9, Jakab P. 15/6, Vukicevic 13, Nagy D. 9/3, Goldring J. B. 8/6, Ágfalvi 3, Fehér Á. 3, Kővágó-Laska 2, Goldring -, Kollár -.


Egy negyednyi pécsi megingást megbüntetett a MAFC

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Gratulálok a MAFC csapatának, megérdemelten nyerték a mérkőzést! A játékosaimnak is gratulálok, mert a harmadik negyed kivételével remekül teljesítettek, a kezükben tartották a mérkőzést. Sajnos a rutintalanságunk miatt pár perc alatt eldobtuk, amiért hosszú ideig küzdöttünk. Megyünk tovább előre.

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Kicsit ritmustalan volt a játékunk. Tudom, az ilyen kötelező győzelmek sokszor nehezek, ezt próbáltuk a csapatnak egész héten elmondani, hogy végig maximális figyelem kell. Ez sajnos az első félidőben kevésbé volt meg. A harmadik negyedtől már jól játszottunk, jól támadtunk és védekeztünk. Gyakorlatilag ebben a negyedben alakult ki az a megnyugtató különbség, ami a végéig kitartott. A folytatásban ennél többre van szükség, főleg védekezésben.

Pécsi VSK-CARGATE – MAFC 83-93 (26-24, 18-20, 16-30, 23-19)

PVSK: Riskó 20/3, Dragasevic 18/9, Popadic 14/6, Kocsis 13/6, Erdei Á. 7/3, Laufer 5/3, Bíró L. 4, Mándity 2, Futó B. -.

MAFC: Richmond 18, Csapai 13/6, Misek 11, Lakits 11/6, Harazin 10, Bordács 10, Katona 8, Tóth P. 6, Bartha 4, Németh B. T. 2, Herló -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Budafok 5 4 1 453 391 +62 0,900
2. BKG-Príma SE 4 3 1 375 334 +41 0,875
3. Bajai Bácska FKE 4 3 1 309 281 +28 0,875
4. MAFC 4 3 1 360 344 +16 0,875
5. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 4 3 1 389 380 +9 0,875
6. Salgótarjáni SKE 4 3 1 328 326 +2 0,875
7. HÜBNER-Nyíregyháza BS 4 2 2 343 321 +22 0,750
8. MEAFC-Miskolc 4 2 2 342 326 +16 0,750
9. MTK-Elite Basket 4 2 2 353 359 -6 0,750
10. TF-BP 5 2 3 389 412 -23 0,700
11. Nagykőrösi Sólymok KE 4 1 3 293 318 -25 0,625
12. Vasas Akadémia 4 1 3 306 335 -29 0,625
13. Budapesti Honvéd SE 4 0 4 314 367 -53 0,500
14. PVSK-CARGATE 4 0 4 324 384 -60 0,500

Zöld-csoport

5. forduló

Zsinórban a negyediket is behúzta a KTE

Váradi Kornél, a KTE edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Az elején kicsit álmosan kezdtünk, de sikerült belelendülnünk a meccsbe. Ezek után pedig végig tartottuk az előnyünket. További sok sikert kívánok a Győrnek!

Rátvay Tamás, a Győr edzője: Teljesen megérdemelt győzelmet aratott az akadémia csapata! Nagyon ügyes játékosok fejlődnek ki a kezei alatt!

KTE-Duna Aszfalt II. – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 98-78 (28-19, 23-18, 30-27, 17-14)

KTE: Kucsera 31/3, Molnár D. 19/6, Chester 13/3, Lukács D. 13/3, Orgona G. 10/3, Fülöp B. 4, Cserkó K. 3/3, Plézer 3/3, Tóth B. 2, Cserkó A. -, Ivkovic -, Velkey -.

Győr: Csaba Gy. 19/3, Berneczei 18, Rátvay T. 13/3, Rátvay B. 10, Gáll 8/3, Geiger 5/3, Kámán 2, Domsitz 2, Horváth Á. 1, Varga Z. -, Nagy T. -, Földesi -.


Nagyot hajrázott a SMAFC a Békés vendégeként

Balog Vilmos, a Békés edzője: A mérkőzés nagy részében jól játszott a csapatunk. Sajnos az utolsó három perc a Soproné volt, megfordították, megnyerték a mérkőzést. A hosszabb kispad eldöntötte meccs kimenetelét. De a pécsi vereség után egy egészen más mentalitású csapatot láthattunk a pályán. Ezt kell továbbvinnünk.

Csaplár Nagy Arnold, a SMAFC edzője: Az utolsó negyed jó játéka döntött a javunkra. Ebben a szakaszban sikerült felgyorsítani a játékot, a védekezésünket összeszedtük, így miénk lett a végső győzelem.

OMNIA Pub & Food Békés – SMAFC 73-81 (23-23, 17-15, 18-7, 15-36)

Békés: Krsztics 20/6, Koma D. 17, Lógár 14, Kertész 13, Balog G. 6, Vass D. 2, Osiyemi 1.

SMAFC: Bakk 18/6, Czukor 16/6, Soós 16/12, Márkus 12/6, Panta 8, Papp B. 7/3, Kovács B. 2, Szegedi 2, Németh M. -.


Óbudai Kaszások – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 95-63 (31-21, 15-15, 25-10, 24-17)

Óbuda: Rosemond 23/15, Ondima 22/6, Bencsik 10/6, Van Der Meer 8/3, Vámos 7/3, Kovács M. 6, Reiter 5/3, Bea G. 4, Vígh 4, Jenei 3, Koflanovics 3/3, Baptiszta -.

Tiszaújváros: Martin J. 24/6, Pöstényi 9/6, Lajsz 7, Szabó N. 7, Kovács Z. 7/3, Orliczki B. B. 4, Molnár B. 3/3, Kiss B. 2, Tóth V. -, Taskó -, Eremiás -, Szilasi -.


Újpest-MT – Pécsi NKA 69-72 (28-22, 13-22, 15-11, 13-17)

Újpest: Surmann G. 21/3, Rackley 18/6, Franczva 15, Nagy K. A. 7/3, Joó 6, Nyikos 2, Széphelyi -, Nagy R. I. -.

Pécs: Dobrijevics 18, Benke 14/6, Scherer 14/6, Meleg G. Z. 10/6, Fülöp Zs. 5/3, Vukasz 4, Rosic 3/3, Mezei 2, Váits 2.


Knipl Kft. Bonyhádi KSE – EKE Eger KOK 67-74 (23-17, 19-28, 18-15, 7-14)

Bonyhád: Papp P. 18/6, Dorogi 14/3, Tömösváry 10, Pupp 9, Maskaljevic 7/3, Ugrinic 4/3, Somogyfoki Sz. 2, Jakab M. 2, Baki 1, Gébert A. -, Csobán -.

Eger: Máté B. 20/3, Papp B. 18/6, Szabó M. 8/6, Horváth R. 8, Steier K. 7/3, Szicsák 6, Szatmári 4, Varga I. 3/3, Pomázi -, Illés B. -.


Szolnoki Olajbányász U23 – Ceglédi KE 66-60 (22-4, 6-27, 18-22, 20-7)

Szolnok: Gilszki 17/12, Rudner 15/9, Csák B. 14/6, Taiwo 7, Frank Á. 4, Arnóth 4, Frikker 3, Csák B. I. 2, Kókai -.

Cegléd: Fekete V. N. 15/9, Tóth Z. 11/3, Berkics 10/3, Kovács B. B. 8, Csákvári 7, Nárai 4, Hegedüs 3/3, Miller 2, Piukovics P. M. -.


DEAC U23 – Concordia Motax KC Pápa 57-53 (17-9, 13-13, 11-18, 16-13)

DEAC: Tóth B. M. 21/15, Omenaka 10, Asszú Á. 7/3, Gáspár M. 7/3, Pollák 6, Opre 4, Fábián Sz. 2, Balázsi -, Csikai -, Zsuga T. -, Várbíró -.

Pápa: Burai 19, Sonyák 18/9, Balla 7/3, Márton L. 4, Horváth A. 3/3, Murai 2, Keller -, Hódi -, Kocsis -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Pécsi NKA 5 5 0 411 348 +63 1,000
2. SMAFC 5 5 0 403 341 +62 1,000
3. KTE-Duna Aszfalt II. 5 4 1 422 338 +84 0,900
4. Ceglédi KE 5 4 1 410 363 +47 0,900
5. Óbudai Kaszások 5 4 1 413 380 +33 0,900
6. Újpest-MT 4 3 1 312 263 +49 0,875
7. Szolnoki Olajbányász U23 4 2 2 263 246 +17 0,750
8. Concordia Motax KC Pápa 5 2 3 349 345 +4 0,700
9. OMNIA Pub & Food Békés 5 2 3 394 406 -12 0,700
10. DEAC U23 5 2 3 308 342 -34 0,700
11. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 5 1 4 388 445 -57 0,600
12. EKE Eger KOK 5 1 4 345 410 -65 0,600
13. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 4 0 4 310 355 -45 0,500
14. Vásárhelyi Kosársuli 4 0 4 269 337 -68 0,500
15. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 4 0 4 282 360 -78 0,500

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
33goldmedalsBajuszkiraly Recent comment authors
Bajuszkiraly
Olvasó

Puskás Artúrtól, ha úriember lenne, akkor venné a kalapját, a vállalhatatlan slepjével együtt!
De addig is takarják le a mezen a Honvéd nevet.

33goldmedals
Olvasó

Honvéd-szurkolóként reagálnék a meglehetősen rosszindulatú kommentedre. Ami a csapatnál nyáron történt, és aminek a hatásai sajnos tökéletesen látszanak a folyó bajnokságban, az tragikus. Tavaly egy nagyon jó kohéziójú, sok remek karaktert felvonultató brigád állt össze, meg is lett a bravúrosnak mondható ötödik hely. Mi szurkolók is abban bíztunk, hogy a jó úton haladó, sok tehetséget soraiban tudó csapat idén nyáron tovább épül. Nem ez történt. De ezért legkevésbé sem az edzői stáb a felelős!!! A felelős(ök) feljebb állnak a ranglétrán… Ők az egyesület vezetői, akik számára a – jelek szerint – a kosárlabda szakosztály mostohagyerek. Ha nem az lenne, akkor… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés