Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nincs több kérdés, az Oroszlány indulhat a kupában

A második félidőben döntötte el a hazai csapat.

MVM-OSE Lions - Naturtex-SZTE-Szedeák 87-69 (16-15, 19-18, 24-15, 28-21)

Bajnokság, 13. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter, Kapusi Gábor (Fekete László)

Oroszlány: Dimitrijevic 11/3, Ruják 11/9, Carev 5/3, Calloway 18/9, Krestinin 12. Cserék: Illés 8/6, Dorogi 7, Szabadfi -, Barnjak 10/6, Werner 1, Mucza 4.

Szeged: Washington 13/3, Person 13/3, Polányi 4/3, Bognár 12, Roberson 13. Cserék: Kerpel-Fronius 6, Balogh 2, Kovács A. 2, Filipovic 4, Mayer -.

Polányi saroktriplája indította a találkozót, Calloway közelről szerezte az első oroszlányi kosarat. Roberson egy büntetőt dobott be, Carev hármasával már a Lionsnál volt az előny. Calloway megint szépen dolgozott a palánk alatt, Washingon hármasával előbb egalizált a Szeged, majd Bognár kosarával átvette a vezetést. Ismét a magyar magasember volt eredményes, Krestinin egy pontot szerzett a vonalról. Ruják köszönt be kintről, megtette ezt Dimitrijevics is, majd Balogh tört meg egy hosszú kosárcsendet. Kovács tört be szépen, a negyedet pedig Dorogi kosara zárta. 16-15

A második negyed egy Person 2+1-el indult, Ruják triplával válaszolt az OSE. Kerpel-Fronius tett fel egy ziccert, Dorogi szerezte meg második kosarát, majd Calloway célzott hibátlanul a vonalról kétszer. Roberson kosarára Calloway egy triplával, Illés pedig egy betöréssel felelt, Washington távolról célzott hibátlanul, majd floaterével kiegyenlített, betörésével pedig átvette csapatának a vezetést. Krestinin négyből három büntetőt vágott be, Polányi kettőből egyet, a félidőt Ruják, Dimitrijevics és Bognár kosarai zárták, amivel két pontos előnyre tett szert a nagyszüntre az OSE. 35-33

A második félidő első támadásából Dimitrijevics volt eredményes, Person egy büntetőt dobott be, majd Dimitrijevics és Calloway játszott össze két pontért, A két csapat sokat hibázott ebben a periódusban, Bognár közelijére Calloway dobott egy hármast, Bognár ismét megvillant, közben Werner elrontott kettőből egy büntetőt. Roberson révén -2-re zárkózott a Szeged, sőt Person büntetőjével egyre is, Dorogi pedig 50% zárt a vonalról, akárcsak Calloway (49-46). Folytatódott a büntetőpárbaj, igaz Dimitrijevics nem hibázott, Ruják már a harmadik tripláját szórta a mérkőzésen, Person és Krestinin váltott kosarat, így a hazai előny egy negyed alatt 11 pontra duzzadt. 59-48

A záró játékrész sem a vendégek szája íze szerint kezdődött, Mucza tört be szépen, Robertson erre ugyan válaszolt, viszont Illés bedobott egy hármast. A Szeged magasembere 3 ponttal sietett csapata segítségére, a hazai időkérés után azonban ismét Illés talált be távolról. A kérdés az volt az egyszemélyes vendég támadógépezet meddig bírja a terhet, nos itt még két pontra jó volt, amit Krestinin büntetői annuláltak. Calloway hármasával 17-re hízott az OSE előnye, és ez meg is maradt az utolsó öt percre. A vendégeknek már nem futotta nagy futásra az erejükből, így 2-11-re módosult a mérlegük, míg a Lions győzelmüknek és a Körmend veresége miatt indulhat a kupában. 87-69

Fotó: Bálizs Zsuzsa

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
TadamVilis79Oroszlanyi Banyaszelfogult vagyokegyszegedi Recent comment authors
Vilis79
Olvasó

Kovács Ádámban mit látnak? Feljön, csinálja a semmit, akaratgyenge, technikailag képzetlen, dobálja a homályokat. Ezt bárki az utcáról bejöve megcsinálja. Borzasztó gyenge játékos, legalább csúszna-mászna ha béna, de még az se.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Én is gratulálok a szegedi csapatnak, ettől jóval szorosabb volt a meccs mint amit az eredményjelző mutat – az utolsó negyedre fogytak el, illetve periméterről nagyon jól dobtunk a végére. Olvasgatva a többi meccs kommentjeit, szinte mindenhol porondon van a bíráskodás. Az, hogy egy 18 pontos győzelem után is arról beszélünk, hogy mekkora idióták voltak ismét, az szerintem mindent elmond a Cziffra-Frányó-Kapusi trió teljesítményéről. A csapatunkról csak annyit, hogy grat! De ha tudjuk ezt mutatni, mint amit a második félidőben a pályára tettünk akaratban, harcosságban, fineszességben, akkor miért kell olyan meccseket átélnünk, mint Fehérváron, itthon a Honvéd ellen, Zegen a… Olvass tovább »

elfogult vagyok
Olvasó

Tisztelet Szegedre! Becsülettel harcoltak! Szerintem elfáradtak (fejben is) a végére.
Gratulálok a csapatomnak, az, hogy sikerült a 8-ba jutni, nekünk lelkiegben volt igazán fontos! Most már igazán el kell hinnünk (a CSAPATNAK is), hogy a középmezőnyben van a helyünk!
A győzelem ellenére had “dicsérjem” a játékvezetést! Ennyire össze-vissza mind két oldalra durván Sz@ar fújás már a játékosokra is átragad, igy nem volt meglepetés a kialakult kakaskodás sem! Nem értem a szövetség tétlenségét! Szinte minden fordulóban, sok-sok mérkőzés hozzászólásaiban ott a kritika! Következmény, bár mi “megelőzés” NINCS! Kinek jó ez???
Hajrá OSE!!!!

Tadam
Olvasó

Rendszerszintű probléma van. Nemcsak a bíráskodással.
Nézd meg, kik vezetik a szövetséget, meg hogyan.
Amúgy olyan emberek a komisszárok vagy a bíróképzésért felelősek, akik 20 éve ugyanilyen “színvonalon” vezettek meccseket.

egyszegedi
Olvasó

A második félidei játékunk értékelhetetlen volt, mindenképp változásra lenne szükség. Sajnos minden gyengeségünk kijött: a fiataljaink rutintalanok, Filipovic képtelen faultok nélkül játszani, Kovács nem véletlenül töltött éveket a B csoportban, Roberson finoman szólva sincs száz százalékos állapotban, Person semmifajta különbséget nem tud jelenteni. Bognár Kristófot nagyon sajnálom, sokkal többet érdemelne (egyébként mintha ő is sérülten játszana).

Csak az Oroszlány
Olvasó

Gratulálok a csapatnak!! Az első két negyed elég döcögős volt. De sikerült felpörögni. Nem értem idegenbe ez miért nem megy. Ruják ma védekezésben extra volt nagyon megfogta Washingtont és támadásokban is elég jòl kivette a részét így kéne minden meccsen játszani
Megérdemlik a kupa szereplést
Bravò
Hajrá Ose ?⚫️?⚫️

Emőkefan
Olvasó

Nagy GRAT Szombathelyről!!!!!

Csíkosnapernyő
Olvasó

Gratulálok az Ose-nak! Sajnos ez már a szánalmas kategória…:( sajnálom a csapatot,a szurkolókat,hogy így kell végigszenvedni a szezont. Ha már elküldeni anyagi okok miatt senkit nem lehet,hatha többen maguktól távoznak? Hajrá Szedeák!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés