Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Nincs meglepetés, idén is Szekszárd-Sopron döntő lesz

Nem ismert pardont a bajnok, a DVTK a bronzért csatázhat.

Sopron Basket – Aluinvent DVTK Miskolc 72–51 (18–19, 12–8, 19–7, 23–17)

Killik László Női K&H Magyar Kupa elődöntő,
Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 350 néző
V.: Kapitány G., Praksch P., Tóth C. (dr. Páli K.)

Sopron: Fegyverneky 5, Crvendakics 10/3, Dubei 5/3, Dupree 14, Határ 4. Csere: Jovanovics 8, Turner 12/6, Zahui 10, Honti 4, Czukor -.

DVTK: Medgyessy 7, Walker-Kimbrough 8, Putnina 2, Skoric 13/6, Mokango 13/3. Csere: Kiss 6, Szücs 2, Szabó -, Zele -, Kányási -.

A DVTK kezdte jobban a második elődöntőt, de nem engedte el ellenfelét a Sopron sem. Nagy volt az iram, fordulatos első negyed után 18-19 volt az állás. Érdekes jelenet volt, amikor a soproni kispad azért kapott technikait, mert egy pillanatra hat emberrel voltak a pályán.

Továbbra is nagy volt a küzdés mindkét oldalon. A második negyed elején közel három percig csak a miskolciak szóltak hozzá a meccshez, de Iniguez időkérése után szigorított védekezésén a bajnok, így a félidőre ha nem is megnyugtató, de 30-27-es vezetéssel vonulhatott öltözőbe.

A szünet után eggyel magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Sopron, pedig Zahui és Határ szinte alig játszott. Három perc után már tíz volt közte (41-31). Sokat hibázott a DVTK, Cziczás időkérései sem segítettek. A tíz pontot a harmadik tíz percben sem érték el a piros-fehérek, 49-34-ről indult a záró felvonás.

A végére már nem maradt semmilyen kérdés, a Sopron nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából. Sőt, az utolsó percig hajtott, egy pillanatra sem engedett ki, így a húsz pontot is elérte a differencia. Nem született meglepetés, a Szekszárd után tehát a Sopron a másik finalista, akárcsak tavaly.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés