Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nincs meglepetés, a Szeged is nyert Nyíregyházán

A sereghajtó egyre közelebb a B-csoporthoz.

HÜBNER Nyíregyháza BS - Naturtex-SZTE-Szedeák 84-93 (14-17, 25-27, 16-22, 29-27)

Alsóházi rájátszás, 7. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
Játékvezetők: Nagy Viktor, Ádám József, Györfy Rúben (Bodrogváry Iván József)

Nyíregyháza: Perry 30/3, Kass 3/3, Bazsó 4, Pipiras 14/6, Copes 18. Csere: Kiss B. -, Fazekas 11/9, Szobi -, Koné 4.

Szeged: Washington 14/9, Person 17/6, Polányi 6/6, Nicholson 21, Bognár 9. Csere: Kerpel-Fronius B. 6, Filipovics 6, Carter 12/3, Balogh S. 2.

Az előző mérkőzéseihez hasonlóan nem kezdte jól a mérkőzést a Nyíregyháza, három perc elteltével Nicholson büntetőit követően 1-10 állt az eredményjelzőn. Egy újabb perc elteltével, több elhibázott hazai támadást követően Kass talált be távolról, ezzel megszerezve csapat első mezőnykosarát. Nagyon nem rántotta ki azonban ez a gödörből a hazaiakat, mert a Szeged már 13 pontnál járt, amikor újabb két és félperc után Copes megszerezte a hazaiak hatodik pontját. Polányi hármast dobott, azonban az utolsó percekre leállt a Szedeák is támadásban, így Kone pontjaival visszajött három pontra az első negyed végéig a Nyíregyháza (14-17).

A második negyed már pontgazdagabb volt, mint az előző, de továbbra is a vendégek szájíze szerint alakultak a történtek. A 13. percben Carter dobott hárompontost, ezzel 28-16-ra meglépett a csapata. Nagyon kellett a hazaiaknak Pipiras triplája, hogy ne menjenek el még jobban a vendégek. Copes is faragott valamelyest a hátrányból, ám Washington ekkor higgadtan értékesített egy távoli helyzetet. Akadt hiba mind a két oldalon, de a szegediek tartották 10 pont körüli előnyüket, így különösebben nem volt miért izgulniuk. A Nyíregyháza azonban egyre jobban közeledett, Fazekas távolijával négy pontra is megközelítette a vendégeket 30-34-nél. Közelebb azonban nem kerültek a hazaiak, Carter révén újra növelte előnyét a vendég együttes. A végén még Perry kiharcolt három büntetője kellett ahhoz, hogy ne legyen túl nagy a felek közötti különbség (39-44).

Hasonlóan folytatódott a mérkőzés, a harmadik negyed is összességében a Szegedé volt. Hiába jött fel 42-46-ra a Nyíregyháza, több lehetőségüket is elhibázták, hogy még szorosabb legyen a mérkőzés. A vendégek gyorsan szerzett hat pontjukkal visszaállítottak a korábbi megnyugtató különbséget. Copes pontjaival újra feljött öt pontra a Nyíregyháza, de Washington a vendégek szempontjából jókor értékesített egy középtávolit. A hazaiak minden felzárkózási kísérletére volt válasza a Szedeáknak, így magabiztos, 11 pontos előnyről várhatta a záró etapot (55-66).

A negyedik negyed első perceiben a nyíregyháziak egy kisebb rohammal feljöttek 62-68-ra, de a korábbi forgatókönyvhöz hasonlóan ennél közelebb nem kerültek. A Szegednek volt válasza Perry pontjaira, Nicholson előbb büntetőkből, majd mezőnyből is betalált. A negyed közepén Fazekas hárompontosával feljöttek kilenc pontra a hazaiak, de a vendégek továbbra is kézben tartották a mérkőzést. Hiába kért időt Darko Radulovics, innen már nem volt visszaút csapata számára. A negyedet ugyan megnyerte a Nyíregyháza, de a mérkőzést összességében magabiztosan a Szeged hozta (84-93).

 

Fotó: hunbasket.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
AlbaCsávókBorbély Lajospaprikafikusz65Rámen11-12 Recent comment authors
fikusz65
Olvasó

Küzdeni kell+

Rámen11-12
Olvasó

14 csapat nagyon sok, a Nyíregyházán kívül a Honvéd, Szeged, Kaposvár meg az OSE is csak nagy jóindulattal üti meg az A-csoport szintjét!
Kevés a magyar játékos, U23 szabály totál kontra produktív, utánpótlásban gyenge generációk jönnek. Tömegsort luxus áron!
Báder Marciéknak kb 5-10 évre lesz szükségük, hogy egy valódi utánpótlás reformot végigvigyenek. Az edzőképzéssel kell kezdeni!
Aztán 5-10 év múlva talán kevesebb légióssal is lehet nézhető A-csoportot csinálni…

paprika
Olvasó

Akkor most elmondom, hogy a Szeged 2 éve bronzérmes lett a bajnokságban, tavaly pedig a Falcót és az Albát kiütve kupadöntőt játszott. Ez az évük nem sikerült, de talán kár lenne emiatt lemondani róluk…

Borbély Lajos
Olvasó

Akkor belehúzott a Szeged a légiósválasztásba, ugyanúgy mint idén a ZTE, vagy néhány évvel korábban a Jászberény. Lutri az egész bajnokság.

AlbaCsávók
Olvasó

Ha ennyire gyengének tartod akkor miért nem nézel külföldi bajnokságokat?
Nyilván soha nem leszünk Euroliga, NBA vagy ACB liga szinten. 2023-ban nem bonyolult már top minőségű kosárlabdát nézni, ha az érdekel.
A magyar bajnokságnak viszont az lenne a lényege, hogy a magyar játékosokat nézzük többnyire (nyilván kicsit emelve a színvonalat pár légióssal) különben az mitől magyar bajnokság? Attól hogy magyar városok polgijai öntik bele a pénzt?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés