Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Nincs már veretlen csapat a mezőnyben, a BKG legyőzte a PVSK-t

Javított az NKA, egyre szorosabb a középmezőny.:

:

BKG-Prima – Pécsi VSK-VEOLIA 94-77 (19-21, 23-15, 19-27, 33-14)

BKG: Lilaj 16, Nagy Be. 16/9, Nagy Bo. 28/21, Plézer 14/3, Galambos 8. Cs: Spiriev 4, Szeleczki 6, Halász 2, Kelenföldi -.

PVSK: Harler 22/9, Halász 12/6, Molnár 6/3, Juhos 7, Horti 7. Cs: Tóth 3, Bíró O. 6, Bíró L. 6/3, Antóni 8/6.

Hatalmas bravúr a BKG-tól: elvérzett a listavezető Szigetszentmiklóson. Már az első negyedben látszott, hogy nem lesz sétagalopp a mérkőzés a pécsiek számára, felváltva vezettek a csapatok. A második etapban tovább javult a hazaiak játéka, a vezetést is átvették. A fordulás után összeszedték magukat a pécsiek, gyorsan fordítottak is, de nem tudták leszakítani a szívós kék-sárgákat. A záró játékrészben ismét a Nagy-legénység került előnybe, majd 73-73 után zsinórban 13 pontot szerezve el is döntötték a találkozót az extázisban játszó Kosok. A hazai siker titka az 50%-os triplázás volt, amely mellé fegyelmezett védekezés is társult, miközben a fehér-feketék húsz labdát adtak el és magukhoz képest gyengén dobtak. A BKG zsinórban harmadik, összességében negyedik sikerével kapaszkodik fölfelé a tabellán, amelyet továbbra is a PVSK vezet, de immár 7-1-es mérleggel. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: itt.

Nagykőrösi Sólymok KE – Phoenix-MT Fót 80-86 (11-22, 24-24, 15-14, 30-26)

Nagykőrös: Molnár B. 8, Lakosa 29/9 (+12 lepattanó), Kocsis 13, Fehér 8/3, Timkó 10 (+12 lepattanó). Cs: Vámos 3/3, Mári 6, Molnár M. 1, Mácsai 1, Váits -, Filep -.

MT: Varga 12/3, Katona 17/6, Bus 12/6, Santiago 9, Kékesi -. Cs: Bálint 8, Bonifert 15/6 (+13 lepattanó), Nagy 13/9.

Kitartott a végéig a Megyeri Tigrisek előnye, ők szakították meg negatív sorozatukat a Nagykőrös ellen. Lassan lendültek játékba a csapatok, a 8. percben 11-11 volt az állás, viszont a Sólymok már nem találtak be a negyedben, miközben a vendégek megduplázták addigi pontszámukat a kisszünetre. A második negyed már jóval pontgazdagabb volt, a lila-fehérek őrizték előnyüket. A harmadik játékrész ismét a védekezésről szólt, a találatok többnyire felváltva estek, mindössze egy egységgel csökkent a különbség tíz perc játék alatt. A záró etapban eleinte visszaverték a felzárkózási kísérleteket a fótiak, de a végjátékban kétpontos differenciánál támadhattak is a piros-feketék, de a kritikus pillanatokban nem találtak be, míg a túloldalon nem remegtek meg a kezek. A lepattanóharcban és a kinti dobások terén is jobban teljesítő Surmann-legénység szűk kerettel is kibírta a végéig, a mezőnyből sem igazán pontos kőrösiek tíz büntetőt is elhibáztak, Lakosa kiváló játéka is kevés volt. A Phoenix-MT jutott kettőről háromra győzelmek tekintetében, a Nagykőrös egymás után harmadjára, összességében hatodszor kapott ki.

Salgótarjáni KSE – Ceglédi KE 84-74 (23-22, 21-16, 16-16, 24-20)

SKSE: Takács 14/6, Vas-Teplán 7/3, Dragasevics 15/9, Herendics 9, Hargitai -. Cs: Molnár 20, Monye M. 2, Kuttor 2, Nshimba 5 (+10 lepattanó), Geiger 10/3.

CKE: Karavdics 8, Lógár 1, Kalassai 9/3, Tóth B. 21/6, Csaba 14. Cs: Horváth 7/3, Tóth Z. 6/3, Kovács 8, Berkics -, Fodor -.

Visszavágott a kupafiaskóért a Salgótarján a Ceglédnek. Az első negyed kiegyenlített játéka után a második játékrész második felében pontosabb hazaiak szereztek néhány pontos előnyt, amelyet a folytatásban is sikerrel őriztek. Öt pontnál nem tudtak közelebb kerülni a vendégek az utolsó tíz percben, a végjátékban már nem kellett izgulniuk a tarjániaknak. A jobban lepattanózó nógrádi csapatban egy csere, Molnár volt a legjobb dobó, ceglédi részről csak ketten jutottak tíz fölé. Az SKSE 4-4-gyel őrzi PlayOff-helyét a tabellán, a 2-6-tal álló CKE az utolsó előtti pozícióba csúszott vissza. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: itt.

NKA Pécs – MAFC 101-74 (26-21, 19-17, 36-13, 20-23)

NKA: Kovács 4, Kazy 10/6, Kerpel-Fronius 9/3, Djordjevics 4, Meleg 21/3. Cs: Rátvay 16, Merkl 2, Ladod 12, Rátgéber 3/3, Kármán 3, Scherer 6, Benke 11/3.

MAFC: Maly 3, Tóth 10/6, Bordács 5, Csapai 10, Buzás 16/9. Cs: Pintér 10/6, Komma 2, Bősze 2, Misek 5, Biber 5, Polgárdy 6, Herló -.

Magabiztos győzelemmel javított az NKA Pécs a MAFC ellen, a harmadik negyedben nyílt ki az olló. Az első két negyedben jól tartotta magát, kis ideig még vezetett is a fővárosi gárda, a félidőben úgy tűnt, szoros lesz a meccs. A térfélcserét követően aztán teljesen összezavarodtak támadásban az újbudaiak, míg az akadémistáknak szinte minden sikerült, a tízes és húszas határ után a harmincat is átlépte a különbség. A zárónegyedben mindkét oldalon több lehetőséget kaptak a fiatalok, valamelyest kozmetikáztak az eredményen a műegyetemisták. A pécsiek uralták a festéket, több, mint kétszer annyi lepattanót szedtek, még az ellenfél palánkja alatt is övék volt a lecsorgó labdák többsége. 7-1-es mutatójával tartja a lépést a városi riválissal az NKA Pécs a tabella élén, a harmadik vereségét elszenvedő MAFC az ötödik helyre csúszott vissza. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: itt .

A Piros-csoport tabellája nyolc játéknap után: itt.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
PontyJólnézünkMIKILaposvárCsippapirosf Recent comment authors
JólnézünkMIKI
Olvasó

Juhász Olivér ügyes U18-as edző lehet, de erre a feladatra is alkalmas?
Szakma? “Nagyfiúk” kezelése? Stresszfaktor?

Ponty
Olvasó

Alkalmasabb, mint sok agyonsztárolt, fényes hátsójú kollégája. Nincsenek nagy lósungok, teszi a dolgát. Nem alázza a játékosait, a közönség előtt pláne! Jó lenne sok ilyen edző Magyarosrszágon, nem külföldiekkel teletűzdelni a csapatokat, akik sokszor csak a menedzserük szerint jó sakemberek!

Csippa
Olvasó

Sztem ez a Pécsnek még bőven időben jött, Bre nagyon erős keret, kérdés, mikor az edzőnek kell hozzátenni a részét, az mennyire működik. Véletlenül beleakadtam ebbe a tegnapi nka – mafc meccsbe YouTubeon, 2. negyed közepétől 3. végéig bírtam, borzasztó ez a mafc, nem tudom, h süllyedtek idáig az évek alatt, az edző meg csak nézte, ahogy10 perc alatt földbe döngölik őket. Most látva az eredményt ez még hízelgő is rájuk nézve, ami szomorú…

pirosf
Olvasó

Horti-Tóth-Juhos mozgáskoordináció problémás hycomat mesterhármas 17 pontra képes a B-ben.
Kiváncsian várom őket jövőre az A-ban. 😀 😀 😀

Laposvár
Olvasó

Ha feljutnak…..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés