Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

“Nincs játszogatás, csak megalkuvást nem tűrő játék negyven percen keresztül”

Bódi Ferencet nem zavarja, hogy csak másodedző az NKE-FCSM Csata csapatánál.:

:

Bódi Ferenc augusztus óta az NKE-FCSM Csata felnőtt csapatának másodedzője, a B-csoportos együttes vezetőedzője, csak úgy mint az U18-as korosztálynak. Csapata honlapjának adott interjút.

– Érdekes, hogy az edzői képesítésemet pont a Tursics Sanyi bácsi által irányított gyakorlati képzésen szereztem, akinek személye, egyedi stílusa nagyon nagy hatással volt rám. Rengeteg dologban egyetértek az általa képviselt filozófiáról a kosárlabdát illetően. Bátran állíthatom, hogy ő és felesége Iván Kriszta által felépített Csata DSE az európai női utánpótlás egyik fellegvára lett a rengeteg viszontagság ellenére, amit eredményeik is alátámasztanak.  Óriási megtiszteltetés, hatalmas lehetőség és kihívás számomra, hogy velem képzelték el az egyesület szakmai stábjának bővítését. Krisztián mikor megkeresett meg is lepődtem, hogy kerülők én a képbe, de a rengeteg közös beszélgetésünk csak megerősítette bennem azt a közös, egyirányú gondolkodást, elhivatottságot és bizalmi kapcsot, ami elengedhetetlen a nagy célok eléréséhez. A korábban említett habitusomat illetően voltak kételyeim, hogy a temperamentumommal tudok-e hiteles maradni a lányok irányításában, vagy meg kell erőszakolnom saját magam – nyilatkozta azzal kapcsolatban, hogy miként váltott férfi vonalról, és kezdett el dolgozni a nőknél.

Nem zavarja, hogy csak másodedző Tursics Krisztián mögött

– Büszke vagyok kollégámra Krisztiánra, mert azzal, hogy a fiatal csikócsapatot feljutatta az A csoportba, igen feladta a leckét a kedves mamának és papának. Jelezte, hogy fiatal kora ellenére kész az újabb kihívásokra. Rettentően tehetséges és jó szakembernek tartom, aki egy nagyon jó karakter, minden lehetősége adott, hogy nagy karriert fusson be, amit már az első szezonban jelzett a rájátszásba kerüléssel. Sokan kérdezték tőlem a habitusomat ismerve nem zavar, hogy csak másodedző vagyok? Őszintén állíthatom, hogy a legkisebb mértékben sem. Olyan bizalmi kapcsolatban vagyunk, hogy meg sem kérdőjeleződik bennünk ennek a fontossága. Mindenkinek megvan a szerepe, mindent eltervezünk, meg beszélünk ahogyan egy normális stábban zajlik. Igyekszem a rutinommal és tapasztalatommal maximálisan segíteni munkáját, ami kölcsönös, mert a női vonalon mégis ő van előnyben – mondta Bódi a jelenlegi helyzetről.

Nagyon erős bajnokságot vár

– Az idei évben is nagyon erős bajnokság elé nézünk. Nagyon fontos, hogy a tehetséges fiatal játékosainkat sikerült megtartanunk és a továbbiakban is az lenne az elsődleges cél, hogy minél többen tudjanak bizonyítani a felnőttek között. A külföldi igazolások után nagyon bizakodó vagyok, bízom benne, hogy más lesz a játék képe velük és beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Szakmailag az előrelépést a védekezésünk stabilitásában látom és egyértelműen előre kell lépnünk, ha a céljainkat szeretnénk elérni, illetve az erőnléti oldalon is szeretnénk továbbfejlődni, amiben a tavalyi évhez hasonlóan egy fiatal ambiciózus fiatalember, Horváth Balázzsal lesz segítségünkre. Reményeim szerint a védekezés határozottsága fogja meghozni a támadás magabiztosságát. Alapvetően azt vallom, hogy magunkkal foglalkozzunk és győzelemre éhesen készek legyünk a soron következő feladatokra -– tette hozzá.

Nincs játszogatás csak totális, koncentrált, megalkuvást nem tűrő játék negyven percen keresztül 

– A B csoportos bajnokságban azok kapnak sok játéklehetőséget, akik a felnőttbe kevesebbet játszanak, illetve az U18-as csapat tehetségei. Viszont nincs játszogatás csak totális, koncentrált, megalkuvást nem tűrő játék 40 percen keresztül bármilyen eredmény legyen is a táblán. Aki lézeng, nyavajog, picsáskodik az roppant gyorsan leül, mert rekreációra nincs időnk, ahogyan ezt Tursics Sanyibá már megfogalmazta. Az U18-ban hasonlóak ez elvárásaim. Mielőtt bárki félreértené, nagyszerűen dolgoznak a lányok, ha ez nem így lesz jelezni fogom minden pillanatban. Természetesen a bajnoki címre törekszünk mindkét fronton, de nemzetközi szintre versenyképes játékosok nevelése a cél, amit igen nehéz modellezni. Fő célunk ne csak játszogassanak, hanem maximális nyomást és agresszivitást kell tudni gyakorolni az aktuális ellenfelekre. Célokat, feladatokat, kihívást, versenyhelyzetet kell adni a játékosoknak, hogy a megfelelő figyelem, fegyelem, koncentráció mindig fennmaradjon – mondta Bódi.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
lddKrampuszGecse J. MárióBolyongóbakiba Recent comment authors
Krampusz
Olvasó

„…az európai női utánpótlás egyik fellegvára”. Úristen, ilyen hamar átmosták az agyát? Bár ha az öreg Tursics a példaképe, minden érthető. Nézzük a tényeket. Az utánpótlásukat más egyesületek tehetségeinek elszipkázásából építik, azzal nyerik a bajnokságokat. És még pofátlanul lenyilatkozzák, hogy milyen gyenge a mezőny. Számukra az utánpótlás bajnokság megnyerése az egyetlen cél, nem a játékos kinevelése, felkészítése a felnőtt élsportra, mivel ahhoz érteni kellene, tanulni, informálódni kéne, meg kellene hallgatni kollégákat. Ők viszont senkit és semmit nem fogadnak el, mindenki hülye és dilettáns. Jót még edzőkollégáról, más klubról nem mondtak, magukat viszont kiválóan tudják fényezni. Arrogáns, pökhendi banda. Ahogy a… Olvass tovább »

bakiba
Vendég
bakiba

így van. Minden szavad igaz. Személyesen is hallottam, hogy miket mond. vállalhatatlan. Ez egy igazi TAO felszívóhely. ÉS ne feledkezzünk meg az állami kötődésről, mert az NKE is benne van a névben, illetve az FCSM beszállt szponzornak. Nyilván ez utóbbinak irgalmatlan sokat jelent ez a megjelenés. Ha nem lenne, lehet, hogy az emberek nem is járnának wc-re?

ldd
Olvasó

Téged nagyon megbánthattak…
Rész igazságaid lehetnek,de a legsikeresebb UP klub az elmúlt 20(!) évben.
Világos,hogy mindig a zsé-re mentek,de akkor is…

Bolyongó
Olvasó

Sok sikert Feri !

bakiba
Vendég
bakiba

Minden tisztelet Sanyi bácsinak, de az a stílus, hangnem, amiben kommunikál a lányokkal, sok esetben kislányokkal is, az borzasztó. Ez a poroszos, primitív pedagógia vállalhatatlan. Sajnos, Krisztián is sokat át vett ebből a stílusból.

Gecse J. Márió
Olvasó

“picsáskodás”… 🙂

Krampusz
Olvasó

Ebből látszik, mennyire tiszteli a lányokat. Szánalmas. Beleillik a bandába

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés