Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nincs edzőkérdés Kaposváron

Sztojan Ivkovics general manager elmondta, nem lesznek személyi változások, és üzent a „cucikáknak” is.:

:

A Kaposvári KK a hetedik fordulóban elszenvedte ötödik vereségét, miután hazai pályán 85-58-ra kikapott a bajnokesélyes Atomerőmű SE csapatától. A mérkőzés három negyeden át egál volt, ám a somogyiak elszúrták az utolsó etapot (2-21), így a jobban hajrázó paksiak örülhettek a végén.

Sztojan Ivkovics general managert kérdeztük a tegnapi vereség okairól, illetve a kaposvári csapat jelenlegi helyzetéről.

– Sajnos ez nem új keletű dolog, ez eddig sem volt rendben, hiszen ha megnézzük, majdnem minden meccsen volt arra példa, hogy nagyon szépen és jól játszottunk, de aztán jött egy tizenöt-húsz pontos negatív sorozat. A DEAC és a Szolnok ellen is szinte az utolsó pillanatig egál volt, vagy éppen mi vezettünk, de aztán következett három-négy perc, amikor nem dobtunk gólt, és végül kikaptunk. Ez történt most a Paks ellen is. Szerintem pont a legjobbkor jött ez a pofon, sokkal szörnyűbb lett volna, ha úgy kapunk ki, hogy az utolsó percig egál, utána nem dobunk gólt, és elhisszük, hogy minden rendben van. Az okos ember tudja, ha egy új várat épít, akkor előbb-utóbb egyértelműen előjönnek a hibák.

– Hogyan tovább?

– Amikor januárban Kaposvárra jöttem, a klub az utolsó előtti helyen állt. Jelenleg úgy gondolom, sok csapat van, ahol nagyobb problémák vannak, mint nálunk. Mi nem költünk horribilis pénzeket, világos a célunk, a középház elérése. Nem vettünk topjátékosokat, sőt a több kulcsemberünket sem tudtunk megtartani. A szezon előtt az első tizenhárom fordulóra minimum öt győzelmet terveztünk, a hét sikerre viszont már azt gondoltuk, hogy az az álom kategória. Nyilvánvaló, ha nem fogunk teljesíteni, akkor utána jöhet a hogyan tovább kérdése.

– Ezek szerint nincs edzőkérdés Kaposváron?

– Szerintem ezzel megválaszoltam. Én elégedett vagyok Fekete Ádámmal, a játékosokról pedig tudtuk, hogy nem vezéregyéniségek, de ár-érték arányban abszolút megkapjuk tőlük, amit vártunk. A pozitív hozzáállás mellett természetes, hogy vannak időnként hullámvölgyek is. Tudtuk, hogy az első év nehéz lesz, jelenleg egy „őrült” bajnokságnak a közepén vagyunk. A többi csapat felvásárolta az előző szezonban legjobban teljesítő játékosokat, tőlünk is elmentek a legjobbak, mi megpróbálunk összerakni valamit, ami azonban be kell látnom, még számomra is nehezebben megy, mint gondoltam.

Ivkovics azt mondja, nincs edzőkérdés és nem is lesznek személyi változások (fotó: delfinek.hu)

– Nem is lesznek személyes változások?

– Nálunk nincs lehetőség csereberélni, január-februárig biztosan nem is tervezünk ilyet. Fekete Ádámot tisztelem, mint kaposvári edzőt, márpedig a hazafiaknak nagyon komolyan kell ártaniuk ahhoz, hogy elővegyük őket, vagy nekik kell azt mondaniuk, hogy nem bírják. Nem hiszem, hogy ő nem bírná, mert tavaly is elvégezte a feladatát.

Engem leváltani nem tudnak, mert nincs is szerződésem a klubbal, maximum azt lehet kérni, hogy ne utazzak le hetente háromszor Kaposvárra, úgyhogy ennyit a személyes változásokról.

Az edzéseken a munkamorál rendben van, a hangulat a klubnál, a játékosoknál, az edzői stáb körül nagyon jó. Annyi, hogy vannak olyan játékosok, akik már hetek óta törött ujjal is vállalják a szereplést. Én jól ismerem a kaposvári szurkolókat, hiszen részt vettem a sikereikben. Nem vagyok az a típus, aki bocsánatot kér, mert úgy tartom, ha a kaposváriak tizenöt éve várnak az éremre, akkor tudják becsülni azt, amit pár hónap alatt tettünk, és pontosan tisztában vannak a kaposvári helyzettel. Csak hosszútávú tervekkel lehet megoldani az utánpótlás és a felnőtt klub működését is.

1992 óta vannak a „cucikák”, akik tanácsokat adnak, szerintem már megszokhatták, ha elindulunk egy úton, én végigmasírozom azon a csapatommal, mert tudom, hogy mi a feladatunk. A kaposvári kosárlabda biztos kezekben van működés szempontjából, mert az irodában dolgozók és az ügyvezető úr is nagyon rövid pórázon fogták a dolgokat.

A „cucikáknak” pedig, akik aggódnak – vagy nevezhetjük őket akár névtelen tanácsadóknak is – azt tanácsolom, jöjjenek el a szurkolói ankétokra, vagy írják meg a BB1-en hozzászólásokban, hogy lehet jobban csinálni. Én szófogadó ember vagyok.

Köszönjük a kaposvári szurkolóknak az eddigi támogatást, mert valóban nagyon sok erőt adnak a meccseken, nagyon sokan vannak, és amikor nem megy a csapatnak, akkor plusz erőt adnak a játékosoknak, ami nagyon fontos egy hullámvölgynél. 2000 óta ez az egyetlen dolog, ami nem változott Kaposváron. A somogyi szurkolók szeretik a kosárlabdát, mi is szeretjük őket, reméljük, hogy ebben a szezonban közösen fogjuk kiküszöbölni a kudarcokat és a végefelé jönnek majd a sikerek. Ha a középházat, amit én személy szerint megcéloztam, elérjük, akkor utána lehet vágyakozni a play off-ra is – zárta szavait Ivkovics.

fotók: delfinek.hu

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
fradikentinspt7272MikeDávid Recent comment authors
fradi
Vendég
fradi

Remélem egyszer Magyarországról is úgy üldöznek el,mint Montenegróból!!
🤮🤮

fradi
Vendég
fradi

Stojan takarodjál a picsába!!!
Senki nem hisz már neked!!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Cucikák … névtelen tanácsadók, mondja Sztole. Becsületére mondva, egy öttagú tanácsadó testületet már kinevezett a polgármester, amikor a hajó lejtmenetbe kezdett még két és fél évvel ezelőtt, a neveket közölte is a város közgyűlésén (Dér Tamás, Stickel Péter, Puska Zoltán, Monok Tibor, Sárdi Péter). Névtelenségről szó sem volt. Lehet azonban leszögezni, hogy ezek a “tanácsadó cucikák” nem hozták előre a klub helyzetét a bajnokságban (lásd Onyx iménti beszámolóját). Maradt a kiesés élén táncolás. Feltételezem, hogy ezek a neves tanácsadók komoly apanázst is húztak le a a klub költségvetéséből, minek folytán kevesebb jutott játékosok beszerzésére. Na már most, újabb három éven… Olvass tovább »

kentin
Olvasó

Vicc. Az örök túlélő.
Egerszegieknek egy szava sem lehet Benczével kapcsolatban, amíg Fekete az edző Kaposváron…

Csakegyfan
Olvasó

Kb harmada annyit kap mint Bencze, ja és a KKK-nak van a legkisebb költségvetése…

kentin
Olvasó

Ettől a teljesítménye még elég gyenge.

spt7272
Olvasó

Ivkovics és Fekete is takarodjon!!Hajrá KKK!

Csakegyfan
Olvasó

Te takarodjál a csarnokból

Dávid
Olvasó

Stole leválthatatlan. De legalább kommentelni lehet.

Rubik75
Olvasó

Jó nagy paraszt vakítás ez az interjú.Csak egyet szeretnék kérdezni,hogyha minden rendben a játékosok és az edző között akkor Davis,hogy játszhatott ilyen visszafogottan.Nehéz elhinni,hogy közel 20 pontos átlaggal tegnap véletlenül dobott 0 pontot.A szokásos betörései is elmaradtak.A többi meccsen rengeteg labdát szerzett.Nagyon remélem nem az edző stáb köti meg az egyetlen kreatív játékosunkat.Lehet csak magnak dumálom be,de a többiektől labdát sem nagyon kapott.Szóval ha valaki tudja mi történhetet írja már meg.Köszönöm.

Csakegyfan
Olvasó

Egyszerűen szar napja volt. Nehéz elhinni?

Mike
Olvasó

Nem az edzők, hanem a paksi védelem. Próbálkozott, rendszeresen betakarták, mint Moszkvát a hó. Minden ilyen eset után jött a show a paksi játékostól. Alacsony volt, és készültek rá.

Gézuka
Olvasó

Stole for prezident! Igazi bohóc

Player
Olvasó

Ez a magyar profinak mondott kosarlabda szintje, ha valaki nem ismerne fel a beszelgetes alapjan! Biztos sok minden igy van, ahogy GE elmondja, de egy ilyen latvanyos osszeomlasnak komoly okai vannak. Es talan egy profi- szeru klubnal illik ilyenkor valakinek felvallalnia a felelosseget is. Kisse eletszerutlen, hogy ma is nagyon jo hangulatu edzes volt az Arenaban. A tegnapi meccs utan. Ugyan mar! Mit akartunk jatszani a 4. negyedben? Hol volt az emlegetett szervezettseg es csapatmunka? A feletol feladtuk? A vege elott negy perccel Ju lecsereleset – akiben legalabb volt nemi pont- Borisra – akiben nem volt pont- mi indokolta hatranyban?… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

+

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Minden Sztole interjú érdekes. A szeptemberi “Visszajátszás” videóban a sztárjátékosokat “cucikázta” le :))
“Nem a legfontosabb a képesség, hanem a készség. Ha a játékosok száz százalékban dolgoznak, sokkal jobb lesz az eredmény, mint amikor sztárokkal van dolgunk. Én azokat kis CUCIKÁKNAK nevezem, és velük nem szeretek dolgozni”.

Onyx
Olvasó

2017/18
Alapszakasz: 12-14, 9.hely
Középszakasz,középház: 16-18, 9.hely

2018/19
Alapszakasz: 11-15, 12.hely
Középszakasz,alsóház: 13-19, 12.hely

2019/20
2-5, 11.hely

Az elég egyértelmű, hogy valami nincs rendben. Ha kimondjuk, hogy a keret ennyit tud, ekkora a költségvetés és ne is számítsunk többre, ez is egy elfogadható válasz. Ez esetben, viszont a minimál minimuma lenne, hogy aki(k) ezt a költségvetési minuszt összehozták az előző években, azok legyenek elővéve és igenis legyenek elszámoltatva. Milyen üzenetet hordoz ez így? Itt bármit meg lehet csinálni következmények nélkül a jövőben is? (álszent kérdés…)

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Krakus elvtárs, Sztoján barátai nem lesznek elnézőek veled, ha hibázol bármit is velük kapcsolatban! 🙁

pbask
Vendég
pbask

Cucikák xDDDDDD

jabbarfelesege
Olvasó

Nekem tetszik 🙂

Igaz, a férjem még nem olvasta, mert szegényemnek megint elgurult a gyógyszere, legutóbb valahol az asztal alatt kereste.

teliver
Olvasó

Ez az ember egy HŰLYE…és hülyének nézi a kaposvári szurkolókat is!
Szita “Krakus” Károly te hoztad, takarítsd is el…

pbask
Vendég
pbask

Ne legyél cucika.

Csakegyfan
Olvasó

Teljesen korrekt, őszinte nyilatkozat. Hiszem, hogy az elkovetkezendo 3 évben benne lehetünk a top5ben

higgadjle
Olvasó

Ha szerinted egy olyan edzővel, aki 0 pedagógus, és önbizalomromboló a fiatalokkal lehet top 5, szerintem rossz csapatnak szurkolsz!
De akkor is KKK!

Csakegyfan
Olvasó

Talán ha bele látnál a csapat dolgaiba tisztán látnál…

higgadjle
Olvasó

Az a baj, hogy Te nem látsz bele, de ha mindent kitárna a nagyérdemű elé a klub, szerintem az ilyen pozitív emberkék, mint Te a kosárlabda közelébe nem mennél.. 🙂

Csakegyfan
Olvasó

Egy kicsit jobban bele látok a csapat dolgaiba, mint te 😉
Szóval ne nekem magyarázd hülyeségeidet.

higgadjle
Olvasó

Csak mert írod a pontokat a táblára, meg néha kezeled a hangokat a csarnokban?
Ne legyél vicces, pontosan tudom ki vagy Barátom.

Hagyadmár...
Olvasó

Látom hiszel a mesékben…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Szerintem is jók lehettek! Az utolsó negyedet most is jól kezdtétek, vezettetek is kettő-nullra, igaz, utána volt egy picike kis visszaeséske. 🙁

Artur Doki
Olvasó

És aztán a fél ország a Pakschon röhögött,hogy miként tudtak 2 pontot kapni 10 perc alatt…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés