Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

NHSZ-Szolnoki Olajbányász – NKA Universitas Pécs

A rájátszás előtt a Magyar Kupában is összecsap a két csapat.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász - NKA Universitas Pécs

Magyar Kupa, elődöntő.
Budapest, BOK Sportcsarnok, szombat 20:00.
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Nagy Viktor, Söjtöry Tamás Ferenc (Hartyáni Zsolt)

Szolnok: Jovanovic - Eads - Lukács - Thomas - Wiggins.

Pécs: Nikolics - Kovács - Scherer - Durmo - Manjgafic.

A Magyar Kupa második elődöntőjében a Szolnok, az újonc Pécs ellen lép pályára. A két csapat az alapszakaszban két szoros mérkőzésen döntetlenre végzett, a rájátszásban pedig a nyolc között is összecsapnak.

Oliver Vidin, NHSZ-Szolnoki Olajbányász: A kupasorozatok mindig különlegesek, a Magyar Kupára is teljesen igaz ez, hiszen itt egy mérkőzés dönt a sorsodról. Azt gondolom, hogy a taktikai felkészültség mellett nagyon fontos a napi forma és az elhivatottság, a küzdeni akarás. 40 percen keresztül magas energiával és koncentráltan kell játszanunk, fontos a lepattanózás, a kizárások, mert ezek az apróságok döntenek egy ilyen mérkőzésen.

Csirke Ferenc, NKA Universitas Pécs: “Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk a Magyar Kupa négyes döntőjén! A múlt hétvégén hatalmas dolgot vittek véghez a srácok azzal, hogy legyőzték a Körmendet, és végül a hatodik helyen zárták az alapszakaszt a bajnokságban: ez egy fantasztikus siker a klub számára. Szeretnénk erre a hétvégére is hasonlóan emlékezni, egy érmet mindenképp szeretnénk nyerni, ami végeredményben annyit jelentene, hogy legalább két mérkőzésen győztünk ebben a sorozatban is. A szombati elődöntőben erős csapat lesz az ellenfelünk. A szolnokiak nagy rotációval játszanak, könyörtelenül megbüntetik az eladott labdákat. Jó a védekezésük, egyénileg is remek védők vannak a keretben, emellett a csapatvédekezésük is szépen fel van építve. Több védekezést váltogatnak, ezért most még inkább használni kell a fejünket, gyorsan kell reagálnunk. Fontos lesz, hogy megnyerjük a lepattanócsatát, és több gyorsindításra lesz szükségünk, mint amennyit két hete az egymás elleni bajnokinkon meg tudtunk valósítani.”

 

 

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Barrofanaticfantastic Recent comment authors
Barro
Olvasó

Az eloőbbi évekhez képest sajnos nem vagyunk esélyesek senkivel szemben sem, minden meccs rangadó. Ugyanakkor teher sincs rajtunk. Hányszor kaptunk ki esélytelenebb csapatoktól….A Pécs ellen sem mi vagyunk az esélyesebbek. Annyival lettünk jobbak a bajnokságban, ha otthon kikaptunk volna 2 héttel ezelőtt tőluk akkor ők a 3. mi meg az 5.

fanaticfantastic
Olvasó

Hajrá Olaj

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés