Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

NHSZ-Szolnoki Olajbányász – Arconic-Alba Fehérvár

Döntőbe juthat hétfőn a Szolnok.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász - Arconic-Alba Fehérvár

Rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés.
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok, hétfő 18:00.
Játékvezetők: Benczur Tamás, Montgomery-Tóth Cecília, Makrai Márton (Hartyáni Zsolt)

Szolnok: Jovanovic - Eads - Lukács - Thomas - Wiggins.

Alba Fehérvár: Chambers - Kass - Barnett - Philmore - Dickey.

A rájátszás elődöntőjének negyedik mérkőzésén, a Szolnok az Albát fogadja. Az Olaj nagy lehetőséget teremtett magának azzal, hogy hosszabbításban elvette a fehérváriak pályaelőnyét, hiszen hazai pályán hétfőn lezárhatja a csapat a párharcot.

Oliver Vidin, NHSZ-Szolnoki Olajbányász: A legfontosabb, hogy nem kezdhetjük úgy a mérkőzést, ahogy azt pénteken tettük, hagytuk az Albát futni, nagy energiákat kellett mozgósítanunk, hogy megfordítsuk a találkozót. Az utolsó 25 percet 23 ponttal nyertük ami szépen hangzik, annyira már nem, ha figyelembe vesszük, az első 15-ben mennyire lemaradtunk. Meg kell értenie mindenkinek, hogy 40-45 vagy akár még több percen keresztül a maximumot kell nyújtanunk. Élesnek kell lennünk végig, a feldobástól az utolsó dudaszóig. Fókuszáltság, fegyelem és motiváció a kulcs!

Alejandro Zubillaga, Arconic-Alba Fehérvár: A kulcs a hit lesz. Elég magabiztosak vagyunk az alapszakasz után, hogy tudunk nyerni Szolnokon ha a saját stílusunkban játszunk, még akkor is, ha a játék során vannak olyan dolgok, amelyeket nem tudunk kontrollálni. Okosabban kell védekeznünk, például ebben a az elődöntőben átlagosan 26,6 faultunk van, míg a szezon során csak 19,7. volt. Tanulnunk kell belőle, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat. Ebből a szempontból készen állunk arra, hogy játszunk és mindent megteszünk a győzelemért, bármi is történjen.

72 hozzászólás

72
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
52 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
nyolcmegnyolcYoWassupFamnazolRigoJancseKovács Krisztián Recent comment authors
Türelmes
Olvasó

A csarnok már izzik, mindenkiben 214 a szufla

Freebulletz
Olvasó

Nyerjen a jobb ma, és meglátjuk mi lesz 🙂

nyolcmegnyolc
Olvasó

Így lett

nazol
Olvasó

Telt házat közölt a klub, így a helyszínen már nem kapható jegy a mai meccsre Szolnokon.
Nagyon nagy harcra és feszültségre lehet számítani, várhatóan fergeteges hagulatban.
Mit lehet ilyenkor mondani…
Hajrá Olaj!

Kovács Krisztián
Olvasó

6 csapágyasra hajtott játékossal, szinte lehetetlen a döntő. Balogh és Kass B-ben sem lenne meghatározó, se támadásban se védekezésben. Szégyen egyáltalán, hogy egy magyar bajnoki alapszakasz 2. helyezettnél a rotáció részei. Egy lengyel bajnokságban ez például elképzelhetetlen lenne, ilyen szintű játékosoktól (persze erősebb bajnokság minimálisan).
Az Olaj nagyon egyben van, bárki be tud ugrani 10 percekre vagy akár többre is hasznosan az aktív rotációból. Bírózni meg teljesen felesleges, nem ellenünk fújtak a szezonban, sőt…
Hajrá Alba!

Wilson
Olvasó

Tehát az Olajban bárki be tud ugrani 10 percekre Pallai, Rudner pl. míg nálunk Kass és Balogh nem, érdekes gondolatmenet. Balogh és Kass is többször bizonyitotta, hogy még több játékpercre is hivatottak lennének ettől függetlenül a pad rövid.

Kovács Krisztián
Olvasó

Ne hülyéskedj… védekezésben hatalmas lyuk mindkettő. Kass kb 190 magas, de nulla lábmunkája van, mínuszos pace, és a posztjához képest 0 kosár IQ. Csendes Peti, Meszlényi, Neuwirth hozzá képest egy Billups. Balogh annyit bizonyított, hogy lepattanónál feltűnően tudja az ellenfél játékosát meglökni, ahelyett, hogy felugrana a labdáért neadjisten’ kizárná a játékost. Attól, hogy Kassnak volt egy 5 triplás meccse, meg Baloghnak egy 10en X pontos, Varga Máté féle “magasságokat” karcolnak.

Wilson
Olvasó

Pallai mivel jobb?

Kovács Krisztián
Olvasó

Mind fizikailag, mind sebességben, egyébként nem véletlen CSK (nem ismerem, de ezek alapján mentality és teamwork is jobb), tripla is stabilabb.

Heindrich
Olvasó

Csapatként jobbak vagyunk, de nincs megnyerve a párharc! Voját és Chamberst minden áron meg kell állítani, nem lehet tiszta kosár…ha 40 büntetőt dobnak akkor annyit. Pár védőt ki fognak fújni a sporik de ma nem szabad hagyni játszani őket. Botrányos meccset várok Vojvoda kiállítással.

YoWassupFam
Olvasó

Voja ennél profibb. Én ezt Robertstől vagy Dickeytől várom, hogy elszakad a cérna.

JR.BENITEZ
Olvasó

Biztos kiad mindent magából Alba, de ehhez szerintem már nem lesz làbuk. Csapàgyasra lett járatva 6 ember a szezonban. Érthetetlen főleg alapszakasz végén volt előnyük, lehetett volna fiataloknak komoly perceket adni. Nem egy meccsen, folyamatosan. Ez most visszaüt. Olaj? Néha jó nézni amit csinàlnak, nagyon egészséges csapat. Jelen állapotukban abszolút megérdemelten jutnak be ma.

Kopi70
Olvasó

Úgy látom az Alba a szurkolóival együtt lenézte Szolnokot! Most meg okolnak mindenkit, ahelyett hogy tükörbe néznének!

WSreborn
Olvasó

Pontosan ugyanezt érzem én is szerintem a szezon során túlságosan egyértelműnek tűnt, így a fehérváriak is elhitték hogy itt sima az út nekik a döntőig mert igazából két csapatos a bajnokság erre most szembesülnek azzal hogy a részükről lehető legjobb forgatókönyv is maximum az, hogy egy hulla fáradt végtelenségig elcsigázott csapattal bejutnak egy ereje teljében lévő Falco ellen a döntőbe ahol nyilvánvalóan momentumuk sem lenne.
Ez valóban elég frusztráló lehet az előzetes elvárásokhoz képest.
Nem azt mondom, hogy nekünk van esélyünk a Falco ellen, csak azt hogy tőlünk nem is volt elvárás a döntő így felszabadultak is lehetünk, nem kell görcsölni…

RigoJancse
Olvasó

Viszont nyilván te is tudod, hogy olyan még nem volt a sporttörténelemben, hogy egy döntőbe jutott csapat csak azért felszabadultabban játszana, mert ő az “esélytelenebb”. Ez pedig hatványozottan igaz egy Szolnokra, amely amúgy is top csapatnak számít hazánkban. (Ezt nagyon jól bizonyították az elmúlt hónapokban.)
Amennyiben jön a papírforma (mert már ez a papírforma, és ez bizony ma nyomhatja majd a tisza-partiak vállát) , és bejut a Szolnok a döntőbe, akkor nem számítok egyik féltől sem felszabadult játékra, hanem igenis kőkemény, feszült rangadó lesz, amit bármelyik szcenárió esetén sem fognak a csapatok elengedni bármi okból. Pl.: esélytelenség.

Wilson
Olvasó

Ezt mire alapozod, hogy bárki lenezett volna titeket az úgy látom kezdetű mondatokon kívül…

Freebulletz
Olvasó

Csak ők találták ki, és ehhez nagyon ragaszkodnak, szerintem kicsit meg is könnyezik magukat 🙂

kapuskiraly
Olvasó

Szerénység, tisztelet, keménység – így kell ma este játszanunk! Nem felülni az alba nyíkolásának. Hideg ész, forró Olaj szív és hangorkán a lelátóról.

Rózsabimbó
Olvasó

Remélem este, szegény Montgomery kisasszonyt nem bántjátok!
Hajrá Olaj!

Johnyx
Olvasó

Olyan szimpatikus mindkét csapat, kövezzetek meg, de jobb lenne ha 5. meccsen dőlne el Fehérváron kétszeres hosszabbítás után! Nem tudok dönteni ki jusson tovább..

C. Sándor
Olvasó

Hihetetlen hogy ezt a meccset tényleg nem kőzvetíti a köztévé.Egy valog ismétlés van müsoron!!!!!!!!!!!!!Ez a kosárlabda leértékelése és a sportkedvelők megalázása!!!!!!!!!!!

donnarumma
Olvasó

Nagyon jó lenne az 5.meccs..:)

WSreborn
Olvasó

Nektek nem mindegy? A ti keretetekkel egyik csapat sem tudja felvenni a versenyt…

albc
Olvasó

Számból vetted ki a szót. A filco söpréssel lesz bajnok.

Marillion
Olvasó

A szádról csak annyit mint arról hogy tanár létedre nem tudsz normálisan leírni egy nevet! Korrepetálást vállalok Szombathelyen!

albc
Olvasó

Nem fogom leírni normálisan egy olyan csapat nevét aki bírót vásárol, és divatszurkeszei vannak Mari.

Hoppácska
Olvasó

…és mást sem. 😀

albc
Olvasó

Erre is reagáltam már te homiboy.

Marillion
Olvasó

Nem mindegy! PL. Szeged is feltudta /Bajnoki + MK/…

donnarumma
Olvasó

Az, hogy ki lesz az ellenfél-nekem mindegy..
A csapatnak meg-nem tudom..
Ez egy jó párosítás, nyerjen az 5. meccsen a jobb.

fanaticfantastic
Olvasó

Abszolút lényegtelen nektek…. Főleg kizsigerelt, fáradt ellenféllel szemben, otthon. Papírforma, sajnos- Bárkivel játszotok.

Marillion
Olvasó

Azért már ezt a Szolnokot látva….ez nincs lefutva!

zterulez
Olvasó

Barnett és a potenciális 5. meccs lehetősége miatt én ezen a meccsen az Albának fogok szurkolni, de mindkét csapat megérdemelné, hogy továbbjusson.

Freebulletz
Olvasó

Barnett nagyon enervált volt pénteken. Nem tudom mi volt a gond.

Wilson
Olvasó

Az hogy fault gondokkal küzdött. Az első félidőt szinte végig padozta, nem jött meg a meccsbe fogalmazzunk így de ehhez képest végére osszeszedte magát, ezért is szarok ezek a fault akár jogos akár nem mert kihalt a játékos egész meccses teljesítményére.
Aki véleményem szerint szar volt és tompa az Philmore, pedig neki nem voltak ilyen gondjai és én mindig csak dicserem őt. Remélem osszeszedi ő is meg a csapat is magát és feltuzelve utazunk Szolnokra.

russelalba
Olvasó

Philmore és Barnett is sérülten vállalta a játékot.

Freebulletz
Olvasó

Szeretem mindkét palit, de szerintem jövő szezonra már nem velük kell kezdeni. Philmore-nak ha jól tudom 1+1-et kötöttek tavaly. Mintha már ez sok lenne nekik.

Wilson
Olvasó

Minőségbe nem fogsz jobbat találni ár érték arányban de nyugodtan lehet próbálkozni noname játékosokkal mint ahogy tette azt a Szolnok, Sopron, Zte stb.. Nem a minőséggel van gond hanem a mennyiséggel, mélyíteni kell a keretet ez az első percektől nyilvánvaló. Egyébként Philmore igazi zongoracipelő hatalmas kosár IQval, nem beszélve arról h igazi csapatember. Én hatalmas tisztelettel adózom felé. Megnézed a statját (alapszakasz) szinte ugyanazt hozza mint tavaly sőt kicsit még jobbat is. Barnett pedig felülmúlja a tavalyi Ford számokat és Ford se volt kutyaütő csak ott mélyebb volt a keret. Megtartani mindkettőt.

Freebulletz
Olvasó

Értem és tudom 🙂 Barnett idén bőven jobb volt mint Ford. Csak a 4 légiós miatt matekozok. Dickey nem is kérdés hogy kell. Chamberst sem engedném. Én örülnék ha mindenki maradna. Kass, Balogh mellé kell még 2 jobb fiatal minimum.

Soós Sándor
Olvasó

M4 nem adja, hogy ne lássa az egész ország a gyenge játékvezetést… Szolnokiak úgy csinálnak mint ha nem Magyarországon élnének 🙂 Sima hazai pályát fognak fújni mivel azt az elvet szokták alkalmazni, hogy ,,Szidni mertétek a munkásságunkat?” Akkor most rábasztok Albások!
Plusz a Mindigfos is akadozni fog, hogy ne lássa senki sem a meccset…

fanaticfantastic
Olvasó

Kis sárga g… Megjöttél a vérszagra.

WSreborn
Olvasó

Itt aztán lesz szembeszél, Benczúr egyébként is mindig ellenünk fúj.
Most hogy beállította magát àldozati bárànynak az Alba, a sporik majd megpróbàlnak a kedvükben járni.

Evandro
Olvasó

“…Benczúr egyébként is mindig ellenünk fúj.”

LoL. Vannak gondok a memóriával. ’11-es bajnoki címet ő nyerte meg nektek konkrétan. 😉

WSreborn
Olvasó

Miért is? Csak mert az általatok mantrázott meccsen Földházi volt a vezetőbíró….
Olyan vicces ahogy vergődtök, holott még továbbjuthattok….
Innen is látszik, hogy kellemetlen meglepetés nektek az Olaj, vagy csak szimplán lebecsültétek az ellenfelet az alapszakasz sima 2-0 miatt???

Freebulletz
Olvasó

Benczúr ismerte be később, hogy hibázott annál az esetnél. Ha már okoskodsz 🙂

WSreborn
Olvasó

Azért az erről szóló cikket belinkelhetnéd, mert szerintem ez hazugsàg ilyen nem történt, egyik játékvezető soha sem minősíti a másikat, de ha bizonyítod ezt egy linkkel, akkor megkövetlek.

Freebulletz
Olvasó

Egy interjúban mondta, már nem emlékszem kivel beszélgetett. Még egy podcast előtti világban. De 10+ éve volt szóval nem hinném, hogy megvan már valahol.

Wilson
Olvasó

Mi vergődünk a tovabbjutás miatt?
Hisz te picsogsz már a 0.percben a játékvezetők miatt előre mosdatva a csapatod, te miről beszélsz..?

WSreborn
Olvasó

Mi már sokszor nyertünk bírói szembeszélben veletek ellentétben….

Wilson
Olvasó

Sokszor?
Végülis csak a kosár bajnokság lebonyolítási rendszerét is átírták a kedvetekért az ABA ligás érában így csatlakozhattatok alapszakasz teljesítése nélkül. Ezek után bírói szembeszélről beszélni minimum megmosolyogtató de úgy látom arra felétek szelektív az emlékezet.

Born2Ball
Olvasó

Vagy pont fordítva, a sérült egó(k) miatt még inkább ellenük dolgozik majd.

Türelmes
Olvasó

Azt gondolom,korai még a medve bőrére inni, mint ahogyan temetni sem érdemes.
Két, igen jó formában lévő csapat ritkán látható harca, amik az utóbbi évek legjobb meccseit hoztàk a hazai mezőnyben.
Ha így folytatják, mindkét csapatot győztesnek fogom tekinteni.
Nézni is ünnep.

Ezt talán úgy lehet leginkább élvezni, ha mindkét oldal játékosait tiszteljük.

Én nyakamba dobom útibatyumat és a helyszínen nézem meg a remélhetőleg sportszerű meccset.

Az M4 meg meglesz nélkülem is.

2lee14
Olvasó

Gondolom meg se kell kérdeznem adja e a kedves M4. 🙂

milanka487
Olvasó

Roberts játékáról lehet valamit tudni?

russelalba
Olvasó

Kérdéses a pályára lépése. Természetesen fault nélkül, de borda sérülést szenvedett 😉

Milo
Olvasó

Akkor biztos a lecserélése előtt azért dobott 2 büntetőt és ráadásul be is, mert fault nélkül volt????

russelalba
Olvasó

A büntetők előtt már görnyedve állt a sarokban, a sérülése védekezés közben lett az akkor még 1 faultos Wiggins ellen. Szóval ez öngól 😀 Már az időkérésnél bőven előtte is jegelte, addig tudott sérülten játszani. Tudom nem tűnik fel ha nem fetrengenek mint a tieitek.

Wilson
Olvasó

Elő kell adni akkor lesz csak igazi a sérülés. Jovanovic ezt meg is teszi ha van baja ha nincs, gondolom csak gyakorol arra az esetre mikor egyszer tényleg történne vele vmi baj.

Freebulletz
Olvasó

Nem ő nyekkent egy nagyot, és akkor sérült meg? Philmore is taknyolt erre emlékszem.

fanaticfantastic
Olvasó

Reméljük, hogy a bírók nem akarnak megfelelni a nyomásnak, amit az Alba rájuk helyez. Sportszerűen…..

Wilson
Olvasó

Ha csak annyira mint pénteken akkor is “csak” egálban vagyunk.

Vulcano
Olvasó

Szomorú, hogy az M4 roppant sűrű hétfői programjába egy ilyen párharc talán utolsó meccs nem kerül be.
Biztos megint etióp agyaggalamb lövészet vagy bosnyák akadályfutás lesz.

Hmafino1
Olvasó

És az imént láttam,a Rádió és tv újságban hogy a döntő második SZERDAI meccsét DÉLELŐTT 11 órakor szándékozik közvetíteni a királyi tv,akkor az mindent elmond a kosárlabdához való hozzáállásukról.

Dallas
Olvasó

A munkahelyek szeretnék ha igy csökkenne az irányított szabadságok száma ,és lepaktáltak az MKOSZ-al . Ez a történet legalább olyan szúreális ,mint a szerda délelőtt …

Barro
Olvasó

Természetesen ez nem igaz, az NB I összefoglaló van akkor, de nincs is benne aznapra sem hogy közvetítenék a meccset.

Hmafino1
Olvasó

Nem összefoglalót,hanem élőt ír 11.00-13.00-ig…

Milo
Olvasó

A döntő második meccse kedden lesz, max szerdán 11-13 között leadják az ismétlést.

Hmafino1
Olvasó

Igazad van. Kedd 18.00 adja az M4.

Ewing
Olvasó

Bosnyák akadályfutás 🙂 ez nálam betalált, hangosan felröhögtem

Stockalone
Olvasó

M4-en kézilabda magazin és góóól2 lesz, Duna world-ön Önök kérték és jó ebédhez szól a nóta. Talán este 6-kor már senki sem ebédel, és kegyesen hajlandók lesznek műsort változtatni.

Born2Ball
Olvasó

És az a szomorú, hogy ez a dilettáns szövetség még mindig nekik adja el a közvetítési jogot…
Ennél csak jobb televíziós megállapodást lehet kötni, akármelyik másik sportcsatornával, de a királyi tévé és a szinvonalat minden szempontból nélkülöző, a bajnokságot és sportága abszolút semmibe néző kínálata a legjobb az országban.
Hatalmas vicc, hogy itthon több NBA meccset lehet élőben, magyar kommentárral nézni, mint a hazai bajnokságot.

Heindrich
Olvasó

Ráadásul ott az online felület ahol szokott menni eltérő tartalom. Hihetetlen hogy ennyire nokedli a szövetség. ☹️

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés