Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Névadó szponzort jelentett be a DEAC

Megfogalmazták a jövő évi célokat is a csapatnál.:

:

Évadnyitó sajtótájékoztatót tartott a DEAC kosárlabdacsapata hétfőn a Debreceni Egyetemen, melyen Bács Zoltán egyetemi kancellár, Széles Diána alpolgármester, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője, Becsky István a klub szakosztályvezetője, Jörg Bauer, az új névadószponzor, a Tungsram elnök-vezérigazgatója, Milenko Topics vezetőedző és Polyák László csapatkapitány vett részt – írja a kosarlabda.deac.hu.

A sajtóeseményen szóba kerültek a következő szezon célkitűzései, fény derült az új, a klubbal három éves szerződést aláíró  névadó szponzor kilétére, valamint bemutatták a csapat új mezeit is.

Elsőként Bács Zoltán kancellár kapta meg a szót:

– A kosárlabda egy zászlóshajója az egyetemi sportnak, főként az Egyesült Államokban, de világszerte is. Amikor elhatároztuk, hogy 2012-ben megfelelő pályára állítjuk a debreceni kosárlabdát, pontosan oda vágytunk, ahová most eljutottunk. Ez egy állomása az utunknak, a következő szinten szeretnénk a nemzetközi porondon is bemutatkozni. A legutóbbi idényben az MK-döntőben játszottunk, ahol fájdalom, kis különbséggel, de alulmaradtunk. A bajnokságban a négy közé jutott a DEAC, tehát az elmúlt a 9 évben folyamatos volt a fejlődés. Boldogság, hogy most olyan partnert köszönthetünk, akivel már korábban is szoros volt a kapcsolatunk, a DEAC kosárlabda szakosztály költségvetésének a 20 százalékát teszi majd ki a Tungsram támogatása – fogalmazott Bács Zoltán.

A kancellár úr után Széles Diána, Debrecen alpolgármestere szólalt fel.

– Mint elhangzott, a városban a második számú, de a szívemben első ez a sportág, jómagam sokáig kosaraztam. Büszkeség, hogy elmondhatjuk TOP 3-ba igyekvő csapat van Debrecenben. Bízom benne, hogy a következő szezonban már aranyérmet ünnepelhetünk, kívánom, hogy legyen rettegett gárda a DEAC!

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna ügyvezető szerint csodálatos évet zárt a DEAC.

– Amikor elkezdtük a DEAC fejlesztését, az mondtuk, kis lépésekkel kell haladnunk, de voltak nagyon nagy ugrások is előre idő közben. Ez tudatos, szívvel lélekkel végzett munka eredménye. A névadó szponzor neve mindenütt megjelenik, kiérdemeltük, hogy neves, kiemelt, nagy múltú cég álljon mellénk.

A DEAC szakosztály-vezetője így fogalmazott:

– Lépésről-lépésre haladtunk mindig, a feljutás is nagy dolog volt, de itt olyan a városi, az egyetemi és a szponzori segítség, amely párját ritkítja. Csak a kosárlabdával kell foglalkoznunk, komoly munka folyik, nagy összefogás eredményeként. Új edzővel, Milenko Topiccsal vágunk neki a szezonnak, akiben maximálisan megbízunk. Már a tavalyi idény is nagyon komoly teljesítmény volt a csapat részéről, de úgy vélem, újabb történelmi idény előtt állunk. – mondta Becsky István.

– Köszönöm a bizalmat a vezetőségnek és mindenkinek, aki mellettünk áll. Egy hónapja zajlik a felkészülés, nagyon jó keret áll rendelkezésére, hozzáállásban és játéktudásban is megfelelők, mindenki tudja, hogy a sikerekért meg kell küzdenie. A célunk, hogy méltóképpen képviseljük az egyetemet, a várost és a szurkolóinkat, ezért mindent meg fogunk tenni – mondta Milenko Topics.

A csapatkapitány Polyák László mosolyogva megjegyezte, hogy az aranyvárományos vezetők nem vették le a nyomást a csapatról.

– Jó társaság jött össze a nyáron, mi is többre vágyunk az eddig elérteknél, de persze a többi gárdának is lesz ebbe beleszólása. Igyekszünk minél eredményesebbel lenni.

A Tungsram első embere, Jörg Bauer is örömét fejezte ki a szerződés aláírása okán.

– Idén 125 éves a cég, a DEAC pedig 102 éves, ez nagy tradíciókat mutat. Eddig innovációs együttműködéseink voltak, nagy boldogság számunkra, hogy részt tudunk venni a DEAC várható sikereiben. Sok sikert kívánok a csapatnak! -mondta az elnök-vezérigazgató, majd Lóczi Lászlóné Kovács Mariannával ünnepélyesen aláírta hároméves szponzori szerződés.

Fotó: kosárlabda.deac.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
XeroSoós SándorVadkakasMAFCdrukkerMivanmivan Recent comment authors
Soós Sándor
Olvasó

Akkor már nem kell a Somogyi pénze?

MAFCdrukker
Olvasó

A Tungsram név nem hangzik rosszul a magyar férfi kosár vonatkozásában… Lehet, hogy az Olaj, majd a Falco dominanciája után hamarosan eljön a DEAC-korszak? Esetleg a vasi El Clasico keleti párja lesz a Szolnok-Debrecen? Arra mindenesetre nem nagy az odds, hogy már idén harcban lesznek az éremért. Ami még érdekes (és szerintem inkább pozitív), hogy Debrecenben egy sportfellegvár van kialakulóban, köszönhetően annak, hogy két nagy klub, a Vasutas és az Egyetem is több sportág NB I-es meccseit viszi a városba: tudtommal fociban, kosárban, kéziben, röpiben és hokiban is van élvonalbeli csapat a Cívisvárosban, amit eddig csak Budapest mondhatott el magáról.

Vadkakas
Olvasó

Remélem hogy ez a temérdek lóvé szakmai fellendülést is hoz hosszú távú eredményességgel.

Hajrá DEAC!

Xero
Olvasó

Igen, csak ennek az a hátránya, hogy ennyi sportnál eloszlanak a szurkolók is.. Hiába volt tavaly is egy relatíve jó évük, nem a csarnokajtón folytak ki az emberek a meccseiken, az tuti..

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, ebben egyetértek. Ugyanakkor egy nagy klubnál idővel kialakul(hat) identitás, ahogy elég sokan járnak több sportág meccseire pl. a Fradi, az Újpest vagy a Vasas szurkolói. Ez a jelenség a DVSC-nél is megvan, viszont többnyire ott alakul ki, ahol van komoly szurkolói kultúra, ami a DEAC-ra (még) nem igaz (nem lebecsülve a Spirits-et). De feltörekvő klub, ha játékban megmaradnak ezen a szinten, talán a lelátón is fel tudnak nőni a csapathoz.

Mivanmivan
Olvasó

Van pénz lóvéra… Közép-hosszú távon biztos, hogy számolni kell majd a DEAC-al a nemzetközi helyekért vívott harcban…

Az öcsém 6 éves lánya most kezdi az iskolát, mégsem követ el ennyi helyesírási hibát, mint itt a cikkben van… Miért nem lehet ezt egy kicsit jobban odafigyelve, minőségibben?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés