Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Neuwirth Bence: Mindenkinél jobban akartuk a sikert

A DEAC fiatalja aktívan kivette a részét az aranyérem megszerzéséből.

  •   :

:

A magyar férfi U20-as válogatott hibátlan mérleggel, ötből öt győzelemmel nyerte meg a FIBA U20 European Challenger soproni tornáját. A DEAC Kosárlabda Akadémia növendéke, Neuwirth Bence nemzeti együttesünk minden mérkőzésén pályára lépett, és aktívan kivette a részét az aranyérem megszerzéséből. A fiatal bedobó szerint a kőkemény akarat és a szervezettség volt a siker kulcsa – írja beszámolójában a kosarlabdaakademia.deac.hu.

– Óriási élmény volt ismét a nemzetközi porondon játszani. Már korábban is megemlítettem, hogy ezt a korosztályt különlegesnek érzem, amit a kupagyőzelem be is igazolt. Úgy gondolom, hogy csapatként kerekedtünk ellenfeleink fölé, mi kosárlabdáztunk a legszervezettebben, valamint mindenkinél jobban akartuk a sikert – fogalmazott az oldalnak az ifjú tehetség, aki saját szerepére is kitért.

– A klubomban betöltött szerepemmel ellentétben ezúttal inkább védekezésben tudtam nagyobb hasznára lenni az együttesnek, ennek megfelelően igyekeztem minél keményebben fellépni bárkivel szemben, aki kosárra tört mellettem. Támadásban a Koszovó elleni teljesítményemet emelném ki, azon a találkozón tizennégy egységig jutottam. Ugyan a döntőben nem sikerült betalálnom, de véleményem szerint ott is tudtam segíteni a társaimnak.

Bencét a döntő lefújását követő boldog percek alakulásáról is kifaggatta a honlap.

– Természetesen ünnepeltünk, de csak szolidan, hiszen nagyon elfáradtunk az utóbbi hetekben, és hosszú hazaút állt előttünk, ráadásul hamarosan a bajnoki felkészülés is kezdetét veszi. Szerencsére az edzőtábor alatt voltak csapatépítő jellegű programok, amikor kikapcsolódhattunk, és megteremthettük a közös hangot.

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés