Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Nemzetközi tornán vizsgáztak jelesre a kecskeméti akadémisták

Lakosa Zsolt csapata három sikerrel és egy vereséggel vezeti a tabellát.

  •   :

:

Hétvégén rendezték a fiú U16-os korosztály számára az EYBL Nemzetközi Kosárlabda-bajnokság debreceni fordulóját, melyen a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia palántái kiválóan szerepeltek.

A Lakosa Zsolt-Kégel Tamás edzőpáros tanítványai bolgár, román, észak-macedón és egy magyar csapat, a paksiak ellen is megmérkőztek. Egyedül az első találkozón, a bulgáriai BUBA Basketball gárdája ellen maradtak alul a hírös városiak. Ugyan ott is közel jártak a győzelemhez, végül 66-60-as vereséget szenvedtek, de a másik három összecsapáson magabiztos játékkal arattak sikert. A román BC CSU Sibiu ellen 95-38-ra, a szkopjei Vodno ellen 92-53-ra, míg az Atomerőmű SE ellen 86-72-re győztek a kecskemétiek.

Nemzetközi tapasztalatokban gazdag, nagyon hasznos hétvégén vagyunk túl – kezdte értékelését Lakosa Zsolt. – Már az első mérkőzés rendkívül színvonalas csatát hozott. Szófiai ellenfelünk kitűnő kezdő ötössel rendelkezik. Szoros, változatos meccset vívtunk velük. Vereségünket egy rövidzárlatnak köszönhetjük, amit a második negyedben a bolgár csapat letámadó zónája okozott. Nem tudtam időt kérni, és mire rendeztük a sorokat, addigra nyolc pontot vert ránk a BUBA együttese. Többször sikerült felzárkóznunk, de mindig volt válaszuk az erőfeszítéseinkre, leginkább egy-egy hárompontos formájában.

A románok elleni összecsapás hamar eldőlt a javunkra, végül majd hatvan pont lett közte – folytatta a tréner. – Ez lehetőséget adott arra, hogy mindenki pályára kerüljön és megmutathassa magát a nagyszebeniek ellen. Másnap az észak-macedón csapatot hasonlóan simán győztük le. Igaz, az első negyed szorosan alakult, de ezután a szkopjeiek fölé kerekedtünk és ekkor is játéklehetőséghez jutottak a kevesebbet szereplők is.

A nemzetközi meccsek után jöhetett a magyar rangadó. A bajnokságban listavezető Paks egyszer már túljárt a Kecskemét eszén, azonban most fordult a kocka, és emiatt Lakosa Zsolt nagyon elégedett volt. – Vissza akartunk vágni az ASE-nek és ez sikerült is. Az első játékrészben érthetetlen eladott labdáink voltak és ellenfelünk irányítója is brillírozott, de később teljesen a mi akaratunk érvényesült. Néhol látványosan és eredményesen kosárlabdáztunk. Húsz pont fölé kúszott a különbség, a mérkőzés eldőlt, lehetett cserélgetni mindkét oldalon.

– Összességében elmondhatom, hogy kitűnő tornán, remek teljesítménnyel szerepelhettünk – nyilatkozta a vezetőedző.

Izgalmasan alakul egyébként ez a nemzetközi torna, hiszen a bolgár csapat – mely egyedüliként legyőzte a hírös városiakat – nyert az addig veretlen Zadar ellen is. Ezzel az első fordulóba beugró és négy mérkőzést játszó Kecskemét három sikerrel és egy vereséggel vezeti a tabellát, holtversenyben az olasz Stella Azzurrával, a horvát Zadarral és a bolgár BUBA gárdájával.

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U16-os fiú csapatának másodedzője, Kégel Tamás is elmondta a tapasztalatait a négy mérkőzésről: – Nem állt sok idő a rendelkezésünkre a felkészülést illetően, hiszen a Covid-járvány miatt több csapat lemondta a szereplést, és végül ezek miatt kaptunk meghívást a tornára, ehhez képest kifejezetten jól szerepeltünk. A kosárlabdában erősebb nemzetek csapatai jobbak voltak, mint ahol a sportág le van maradva, ez jól látszott már így utánpótlás szinten is. Lásd, a románok kevésbé voltak jók, mint a horvátok vagy az olaszok. Úgy gondolom, mi inkább a jobb gárdák közé tartozunk. Számunkra a legtanulságosabb meccs a vereséggel végződő volt. A bolgárok ellen volt egy másfél perces rövidzárlatunk, ami eldöntötte a találkozót. Emellett a Paks elleni sikert emelném ki, mert nagy riválisunkat tudtuk megverni, ez lélektanilag is fontos volt számunkra. Testközelből látva a nemzetközi mezőnyt, a passzkultúrában kell fejlődnünk. Voltak periódusok, amikor agresszív védekezés ellen sok eladott labdánk volt, ebben mindenképpen javulnunk kell. Szintén fontos, hogy a távoli dobások hatékonyságában is előrébb jár a nemzetközi szint nálunk. Erre is rá kell feküdnünk – értékelte a tapasztalatokat az edző.

A kecskeméti csapat eredményei: 

Mercedes-KA – BUBA Basketball (bolgár) 60 – 66 (13-13, 10-18, 19-17, 18-18)
MKA: Fellegi 24/6 (6 lepattanó), Mészáros 17/3 (7 lepattanó), Szemerédi 8 (12 lepattanó)

BC CSU Sibiu (román) – Mercedes-KA 38 – 95 (11-24, 10-20, 11-24, 6-27)
MKA: Mészáros 20 (8 lepattanó), Fellegi 14/3 (5 lepattanó, 5 gólpassz), Veliczky 13/9 (6 gólpassz)

Mercedes-KA – Vodno Skopje (észak-macedón) 92 – 53 (20-15, 19-9, 26-17, 27-12)
MKA: Mészáros 20/6, Veliczky 15/6, Fellegi 12 (6 lepattanó), Rajnoha 10, Szemerédi 4 (13 lepattanó)

Atomerőmű SE – Mercedes-KA 72 – 86 (24-19, 11-38, 15-21, 22-18)
MKA: Mészáros 25/6 (17 lepattanó), Fellegi 11/6, Szemerédi 13 (9 lepattanó)

Különdíjat érdemelt Fellegi Regő, akit a kecskeméti együttes legjobbjának választottak, míg Mészáros Botond bekerült az első forduló All Star csapatába.

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés