Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nemzetközi speciális kosárlabda tornát rendez Körmend

“A sport amellett, hogy élményt nyújt számukra, általa megérezhetik, hogy képesek céljaik elérésére”

  •   :

:

Szeretettel meghívjuk a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) által szervezett Nemzetközi, Egyesített, Meghívásos Kosárlabda Tornára, az I. Körmend Kupára, amelyet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével (MKOSZ), valamint Körmend Városával és az EGIS Körmenddel együttműködve, közösen rendez meg – írja sajtóanyagában az MSOSZ.

A verseny fővédnöke: Bebes István, Körmend város polgármestere

Időpont: 2022. május 14-15. szombat, vasárnap

A torna helyszíne: Körmendi Városi Sportcsarnok
9900 Körmend Kossuth Lajos u. 36.

A verseny célja: versenylehetőség biztosítása az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak, a Speciális Olimpia mozgalom és a kosárlabda népszerűsítése, felkészülés a 2023-as berlini Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra.

A verseny résztvevői: az MSOSZ csapatai, valamint belga és olasz együttesek

Ünnepélyes megnyitó:
2022. május 14. szombat; 16:00 óra
Körmend, Főtér
Köszöntőt mond: Bebes István, Körmend város polgármestere

Versenyprogram:

2022. május 14. szombat
8.00-13.00 óra, csoportmérkőzések

2022. május 15. vasárnap
8.00-13.00 óra, csoportmérkőzések
13.00 óra, ünnepélyes eredményhirdetés

További információ:  

Galambos Zsolt szakágvezető
Telefon: +36 30 574 83 12
E-mail: galambos.zsolt@msosz.hu

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) rövid bemutatása.
Több, mint 30 éves a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, röviden az MSOSZ, amely 1989 óta szervezi az enyhe, a közép, a súlyos és a halmozottan értelmi fogyatékossággal élő emberek rendszeres edzés- és versenyprogramját.
A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte.

Kosárlabda szakág és dicsőség:
Az MSOSZ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb szakága a kosárlabda.
A magyar sportolók a 2015-ös, Los Angeles-i Nyári Világjátékokon, valamint a legutóbbi Nyári Világjátékokon, Abu Dhabiban is sikert-sikerre halmoztak. A kosárlabda csapat mindkétszer aranyéremmel térhetett haza. A következő Nyári Világjátékokat Berlin rendezi, 2023-ban, amelyre már nagyon készül a z egyesített, női válogatott keret.

Galambos Zsolt, az MSOSZ kosárlabda szakágvezetője, az I. Körmend Kupa szervezője a 2015-ös Los Angeles-i és a 2019-es Abu Dhabi Világjátékokon egyaránt aranyéremig vezette a férfi kosárlabda csapatot, amelyeket követően mindkét alkalommal megnyerte az ÉV CSAPATA címet, a 2015-ös sikerrel pedig az ÉV EDZŐJE díjat is neki ítélték.

Szíve, lelke, motorja és összetartója az MSOSZ egyik legrégebbi tagszervezetének, a HÁRSFA Egyesületnek, amely 1992 óta segíti és szervezi az értelmi fogyatékossággal élők sportolását. Céljuk, hogy a sport segítségével integrálják őket a társadalomba.

„A sport ugyanis amellett, hogy élményt nyújt számukra, általa megérezhetik, hogy képesek céljaik elérésére” – fogalmaz a szakember.

A 2023-as, berlini Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon egyesített női válogatottal vehetünk részt. A bő keret tagjai számára hasznos felkészülési lehetőséget teremthet a körmendi, nemzetközi torna.

A Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség (SOI) rövid bemutatása.
A Special Olympics International (SOI), az értelmi fogyatékossággal élő emberek nemzetközi szervezete, amelyet Eunice Kennedy Shriver Washington DC-ben alapított 1968-ban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 1988-ban ismerte el a Speciális Olimpia Mozgalmat, mint a világ egyetlen sportszervezetét, amely a nevében viselheti az Olimpia kifejezést. Napjainkban mintegy 200 országban, 6,2 millió értelmi fogyatékossággal élő sportoló, 30 téli és nyári olimpiai sportágban edz és versenyez.

Az MKOSZ-MSOSZ együttműködése.

A két szervezet hosszú évek óta sikeresen működik együtt. Sportszakmai kérdésekben és anyagi támogatásban egyaránt számíthatnak a speciális olimpikonok a kosárlabda szövetség közreműködésére.

Elérhetőségek:

www.facebook.com/specialolympicshungary

www.msosz.hu

https://www.instagram.com/special_olympics_hungary/

https://www.youtube.com/results?search_query=speci%C3%A1lis+olimpia

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés