Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nemzetközi kosártáborban fejlődtek a soproni akadémisták

A szerbiai Kevevára, azaz Kovin ad otthont már évek óta annak a nemzetközi kosárlabda edzőtábornak, amin a Soproni Sportiskola edzői és növendékei is részt vesznek.:

:

Idén két turnusban folytak az egyéni fejlesztések Kevevárán, a kosárlabdatábor két alapítója, Marko Popadic és édesapja, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia edzője, Misa Popadic irányításával. Ezúttal meghívást kapott és a szakemberi gárdát erősítette Pongrácz Levente is, aki a sportiskolai munkában az idősebb Popadic közvetlen munkatársa az U16-os csapatnál.

A két turnus alatt több mint 130 ifjú kosaras fordult meg idén a kevevárai edzőtáborban, többek között a helyi és a környékbeli szerb klubok játékosai, magyar, valamint osztrák sportolók. A szakmai munkában pedig Marko és Misa Popadic mellett Branko Jereminov és Majda Mocnik vettek részt, illetve a soproni Pongrácz Levente. A nyári felkészülés középpontjában az egyéni fejlesztés áll, minden kosarassal külön foglalkoznak a szakemberek; kijavítják a hibákat, kidolgozzák az erősségeket.

Két ifjú kosaras – a sportiskolás Tóth Dániel és a Darazsaknál játszó Pongrácz Petra – két turnuson is részt vett, kilenc sportiskolás pedig a második hétre érkezett. Rajtuk kívül nyolc szerb és négy osztrák játékos dolgozott a napi két, rendkívül intenzív edzésen.

– Idén az U16-os korosztállyal foglalkoztunk elsősorban, de voltak tizennyolc évesek is a táborban. A jelenlegi formájában négy éve rendezzük meg a tábort, de én már vagy húsz éve vezényelek hasonló táborokat nyaranta. Év közben, amikor csapattal dolgozunk, nem jut elég idő az individuális képességfejlesztésre, pedig ezek jelentik mindennek az alapját. Ez a finomhangolás, amikor minden mozdulattal, apró technikai momentummal tudunk egyénileg foglalkozni. A második hétre ezeket szem előtt tartva létszámlimitet húztunk, hogy mindenkire elég figyelmet tudjunk fordítani. Közben a játékosok rengeteg új tapasztalatot, élményt szereznek és meg tudják magukat mérettetni más nemzetiségű játékosokkal szemben is – magyarázza Misa Popadic. Szemmel láthatóan ő és munkatársai is élvezték, hogy elkötelezett, motivált, jó játékosokkal dolgozhattak az edzőtáborban.

A szerbiai hetek után sem állt le az élet a sportiskola csarnokában. Az U16-os edzőpáros kezei alatt úgy nevezett Nyitott Kapuk napjai vannak, amikor azok az U16-os, U18-as növendékek, akik éppen nem nyaralnak és szeretnének tovább fejlődni, edzésekre mehetnek.

És mennek…!

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Milivoj Recent comment authors
Milivoj
Olvasó

Csak eredmény (értsd: használható játékos) nincs baz+

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés