Connect with us
Hirdetés

A palánkon túl

Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa szombaton a Hősök terén

Négy csapat mérkőzik meg egymással.:

:

Harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupát Budapesten, a szombati eseménynek a Hősök tere ad otthont.

A szervezők tájékoztatása szerint ezúttal négy profi akrokosár csapat, a magyar Face Team, a szlovén Dunking Devils, az amerikai USA DUNK és a francia Crazy Dunkers mérkőzik meg egymással. Ebben a sportágban gumiasztalokról elugorva, szaltókkal és egyéb akrobatikus elemekkel kiegészítve zsákolnak a kosárlabdázók.

Az akrobatikus kosárlabdázás az Egyesült Államokból indult közel 40 éve, de eddig csak Magyarországon szerveztek belőle nemzetközi versenyeket. A szombati BuDUNKpest a Magyar Kosárlabdázás Napjának délutáni programja lesz – írja az MTI.

A korábban csak közönségszórakoztató előadásokként ismert akrobatikus kosárlabdázás történetében mérföldkő volt 2016, amikor mi, magyarok, a szlovén csapattal együttműködve megalkottuk a sportág szabálykönyvét és pontozási rendszerét. Így már nemzetközi versenyek és nemzeti bajnokságok is szervezhetők az akrobatikus kosárlabdázásban

– közölte Takács Áron főszervező, a Face Team Akrobatikus Sportszínház alapítója.

A fesztiválra a belépés ingyenes.

Kiemelt fotó: debrecenisportcentrum.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fel1 Recent comment authors
Fel1
Olvasó

És TAOzni is lehet. Sőt vigyázzon a 3×3 mert kitúrja az olimpiáról.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés