Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság: Indul a jubileumi évad

Beharangozó.:

:

Jövő héten indul a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, amely ebben a viszonylag új formájában jubilál: a 10. szezon kezdődik.

Hogy az elmúlt évtizedben nem csak a bajnokság, hanem a technika is fejlődött, azt jól jelzi, hogy hétfőn délelőtt – részben az egészségügyi helyzetre való tekintettel – a hagyományos szezon előtti megbeszélést ezúttal online tartották a szervezők.

Elsőként a férfi, majd a női csapatok képviselői egyeztettek.

Halmos Péter, az MKOSZ versenyirodájának vezetője néhány, nevezéssel kapcsolatos technikai információ megosztása után kiemelte: elmúlt évtizedben szépen fokozatosan alakult ki az a versenyrendszer, amely a résztvevők számára megfelelő, elfogadható. Férfi vonalon felvetődött, hogy a közeljövőben a korábbinál jóval több külföldi hallgató érkezhet hazánkba, akik között minden bizonnyal lehetnek olyan kosarasok, akiknek a “színre lépésük” akár emelhetik is a bajnokság színvonalát. Leigazolásuknak viszont vannak, lehetnek bizonyos anyagi feltételei – ennek megoldásához kérték a csapatok a bajnokság szervezőinek segítségét, közbenjárását.

A hölgyeknél egy sor sportvezetővé avanzsált korábbi felnőtt válogatott és utánpótlás-válogatott játékos vett részt az online megbeszélésen. Rakaczki Zoltán, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja kiemelte: az elmúlt évtizedben az országos, egyetemi sport szintjén kienmelkedővé vált a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, amiért a főszervezők, a MEFS és az MKOSZ mellett a résztvevő csapatoknak is jár a köszönet, az elismerés. Tahin Péter – mind a női, mind pedig a férfi csapatok megbeszélésén – a szervezők nevében arra hívta föl a figyelmet, hogy ugyan az előző két szezonban a vírushelyzet miatt ennek szankcionálását nem vették szigorúan, de az egészségügyi helyzet remélhetőleg javul, így a bajnokság megítélése szempontjából a most kezdődő évadban fontos lenne, hogy a csapatok újfent legalább 8 játékossal álljanak ki a bajnoki mérkőzéseken.

A jövő héten induló évadban női vonalon 14, a férfiaknál pedig 17 csapat áll rajthoz – ez utóbbiban 1 év kihagyás után visszatér a szegedi együttes, a Semmelweis Egyetem pedig azok után, hogy tavaly benevezte női együttesét, most már férfi gárdáját is elindítja.

A hivatalos program a hét közepe táján várhatóan már megjelenik az MKOSZ honlapján, ezt követően már – hívta föl Halmos Péter mind a női, mind pedig a férfi csapatok képviselőinek figyelmét – csak időpontmódosítással lehet változtatni – azt pedig több mint egy héttel a hivatalos időpont előtt kezdeményezni kell.

Hétfőn tehát indul a jubileumi, 10. évad a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban, sok sikert, jó játékot kívánunk a csapatoknak – írja az MKOSZ honlapja.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés