Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nemes programhoz csatlakozott a Kecskemét

A „Ragyogjon kékben” elnevezésű akció célja felhívni a figyelmet az autizmussal élőkre.:

:

A KTE-Duna Aszfalt is csatlakozik az autizmussal élők mindennapjainak megkönnyítését célzó programhoz. Két nappal az Autizmus Világnapja előtt, a március 31-én rendezendő KTE-Duna Aszfalt-Paks bajnoki mérkőzésen a csapat tagjai egyedi, erre az alkalomra készített bemelegítő pólót használnak majd, felhívva ezzel a figyelmet az Autizmussal élőkre. Egyben pedig buzdítva mindenkit arra, hogy vegyen részt a jótékonysági árverésen, amely keretében egy speciális, a kosárlabda Euroleague-csapatok által működtetett jótékonysági rendszert jelképező One Team feliratú, Hanga Ádám által aláírt Barcelona kosárlabda mezre lehet licitálni (kikiáltási ár 10 000 Ft). A teljes bevétel a Homokbányánál hamarosan nyíló Autisták Nappali Foglalkoztatója kapja – nyilván minden forintra szükség lesz az induláshoz. A játékosok által viselt bemelegítőket pedig a csapat szintén az intézménynek adja – írja a ktekosar.hu.

Ragyogjon kékben

A kezdeményezés célja az volt, hogy felhívják minden ENSZ tagország minden egyes lakosának a figyelmét az Autizmus Spektrum Zavarra, az autizmussal élő emberekre.

Az Autizmus Világnapján (World Autism Awerness Day – WAAD) a világ számos nagyvárosában kék fénnyel világítanak ki egy-egy emblematikus középületet. A „Ragyogjon kékben” elnevezésű akció célja felhívni a figyelmet az autizmussal élőkre. A kezdeményezéshez az évek során már 22 ország több 100 épülete csatlakozott. A többi között Londonban a Big Bent, Prágában a Károly hidat, Párizsban az Eiffel tornyot, Rómában a Colosseumot, New Yorkban az Empire State Buildinget, Torontóban a CN Towert szokták megvilágítani kék fénnyel.

Magyarország és Kecskemét is bekapcsolódott a programba, Kecskeméten eddig a Városháza épülete kapott kék megvilágítást. Idén azonban az épület felújítása miatt a Református Iskola kap kék megvilágítást.

Fotó: ktekosar.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fishbed13 Recent comment authors
Fishbed13
Olvasó

Nagyon nemes gesztus a csapattól!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés