Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem volt esélye a Nyíregyházának az Alba ellen

Idegenbeli sikerrel folytatták jó szereplésüket a fehérváriak.

HÜBNER Nyíregyháza BS - Arconic-Alba Fehérvár 80-108 (24-31, 18-27, 21-23, 17-27)

Bajnokság, 10.forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Nagy Viktor, Györfy Rúben, Nyilas István (Hartyáni Zsolt)

Nyíregyháza : Perry 14/3, Henderson 7, Bazsó 2, Dickerson 19/6, Mokánszki 11/6. Cserék: Kass 11/6, Kiss 2, Williams 12, Fazekas 2.

Arconic-Alba Fehérvár: Pongó 13/12, Somogyi 14/3, DeCosey 21/6, Ford 21/3, Philmore 6. Cserék: Vojvoda 10, Takács Mi 7., Szabó 13/6, Góbi -, Balsay -, Takács Ma. 2.

Ford szerezte a találkozó első kosarát, Dickerson azonnal válaszolt rá. Kosárváltással indult tehát a találkozó. A folytatásban 4-4, majd 5-8 a táblán. A vendégeknél Ford nagyon bekezdett, már hat pontnál járt a harmadik perc végén. A negyed közepén időt kért a Nyíregyháza, hét ponttal vezetett az Alba. A folytatásban is a fehérváriak játszottak jobban, a hazaik nem bírták a tempót. Gyorsan tíz fölé nyílt az olló. A negyed második részében is az Alba dominált, a Nyíregyházát csupán a küzdeni tudásáért lehetett dicsérni. Somogyi és DeCosey vezérletével, két perccel a negyed vége előtt, 14-27 volt a táblán. Az utolsó két percben nem történt “nagy csoda”, de Dickerson pontjaival dolgozott le hátrányából a Nyíregyháza. 24-31.

Remekül kezdte ezt a játékrészt a Nyíregyháza, továbbra is Dickerson volt a hazaiak vezére, gyönyörű zsákolása után már csak négy pont volt a csapata hátránya. A vendégeknél Ford rázta meg magát, de Williams is pontos volt közelről. DeCosey hármasa hullott be, majd Somogyi büntetőzött jól. 34-43 a negyed közepén. Időt kértek a hazaiak. A találkozó azonban Vojvoda kosarával folytatódott, majd Ford is betalált. Magabiztosan játszott ebben a periódusban az Alba. Williams dobott be egy közelit, DeCosey is pontosan célzott. Jelentős volt a vendégek fölénye az első félidő végén. 42-58.

A második félidő elején egy nagy rohammal az Alba gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Somogyiák 9-0-s rohanása leblokkolta a hazaiakat, időt is kértek. A hazaiknál feljavult Perry játéka, zárkóztak kicsit, de a fehérváriak nagyon magabiztosan őrizték előnyüket. DeCosey egészen parádés napot fogott ki, de jól játszott Pongó is. Három perccel a negyed vége előtt 57-74 volt az eredményjelzőn. Mokánszki dobott triplát, meccsben tartva csapatát, a hajrában azonban Pongó és Vojvoda is kosarat szerzett, úgy tűnt a fontos kérdések eldőltek. 63-81.

A Nyíregyháza az utolsó negyedben mindent elkövetett, hogy legalább megnehezítse a vendégek dolgát, de kiütközött a két csapat közötti tudáskülönbség. A negyed közepére állandósult a húsz pontos előnyük, kicsivel később pedig már a 100 pontot is elérték a vendégek. Az Alba Fehérvár magabiztos játékkal, megérdemelten nyerte meg a találkozót. 80-108.

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
BezseMendezhubnernybsAranyalba4eventeVB365 Recent comment authors
hubnernybs
Olvasó

Egy pozitívum. A fiatalok jól mentek ma.

Aranyalba
Olvasó

Tudom, hogy a sport szellemêvel nehezen egyeztethető, hogy nem vállaltuk. De a Körmend 0/6-os mérlege , jóindulattal félházat vonzó meccsei megérték a ráforditott pénzt ? Inkább költsük egy jó centerre februártól -juniusig azt a pénzt . Már ha olyankor lehet találni ilyet.

Mendez
Olvasó

Lesz jó center azon a pénzen, megnyeritek a bajnokságot, de lemondtok a BL-ről is, mert jövőre majd megint kell jó center meg 35 milla U23-as játékosra?

4eventeVB365
Olvasó

Ha bent akar maradni a Nyíregy , akkor Hendersont mindenképp cserélni kell !! 29 perc alatt -37 be volt fent.. tehát a bő tíz percet amikor nem volt a pályán azt 9 ponttal megnyerték? Dickerson úgy néz ki beválik , Kass is szépen hajtott ma

Mivanmivan
Olvasó

A negyedek eredményeit írjátok már ki jól légyszi. Azért negyedek, mert 4 van belőle. Nálatok meg csak 3.
Béke! ?

fanaticfantastic
Olvasó

Az Alba rendben van,nagyon. Gratula!

Wilson
Olvasó

Kicsit tartottam ettől a mérkőzéstől de szépen lehozták a srácok, gratulálok a Nyíregynek is, lesznek még jobb meccseik is.
Egyelőre jól teljesít a csapat kimondott center nélkül is de a decemberi szolnoki, szombathelyi túrát is anélkül tervezzük lehozni ?, mert azért az nem lesz sétagalopp és a bajnokságot elnézve minden vereség/győzelem kulcsfontosságú!

Molten
Olvasó

Mostanában nem lesz center. Késöbb talán. Spórolunk.

Skcforever
Olvasó

Spóroltok?? Az nem a nemzetközivel volt? ?

donnarumma
Olvasó

Jól megy, hogy ilyen kerettel “spóroltok”?

Molten
Olvasó

3 lègiosunk van. Szted mit csinalunk?

Bezse
Olvasó

Lássuk be, meg légiósoknál drágább magyarok

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés