Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Nem volt egy súlycsoportban a Sopron és a Cegléd

Ötvenhat ponttal ütötte ki a bajnok a vendégeket.

Sopron Basket - VBW CEKK Cegléd 90-34 (23-7, 23-9, 26-5, 18-13)

Női bajnokság, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Farkas G., Minár L., Csabai-Kaskötő B. (Németh Cs.)

Sopron: Fegyverneky 1, Turner 11/3, Crvendakics 23/9, Dupree 12, Határ 2. Csere: Dubei 20/12, Zahui 13, Casas 6, Honti -, Weninger 2, Varga -.

CEKK: Swanier 5/3, Popovics 5/3, Révész B. 7, Hamilton-Carter 7, Kobolák 2. Csere: Böröndy 5/3, Gorjanácz 3, Király -, Filipowicz -.

Az alapszakaszt vereség nélkül letudó Sopron a nyolcadik Cegléd ellen igyekezett tovább őrizni makulátlan mérlegét a play offban is. Érdekesség, hogy nemcsak a rájátszást, hanem a teljes szezont is egymás ellen nyitotta a két gárda.

A papírformának megfelelően, 8-0-val kezdett a címvédő. Swanier szerezte az első öt ceglédi pontot, de 19-5 volt ekkor már az állás. Mezőnyből nem is talált be más a pocsékul célzó vendégektől az első negyedben. A hazaiaknál főleg Crvendakics volt elemében, tíz perc után 23-7 szerepelt a táblán.

6-3-mal folytatta Iniguez csapata, a 13. percben már a húszat súrolta a különbség. Ez persze csak idő kérdése volt, hogy bekövetkezzen – Crvendakics második hármasával és tizenkettedik pontjával (32-10). Sőt a félidőre Weninger kosarával a kereken harminc is meglett (46-16). A Sopron mindkét negyedben huszonhármat dobott, a CEKK viszont egyszer sem jutott el tíz pontig.

Már majdnem hatvannál járt a Sopron, amikor a Pest megyeiek még a húszat sem érték el. A 26. percben, 59-19-nél időt is kértek. Hiába, az Euroliga Final Fourra készülő együttes megfojtotta a Ceglédet. 72-21-ről indult a záró felvonás.

Ahol már Varga is lehetőséget kapott a Sopronban. Semmilyen lényegi kérdés nem maradt a végére, érvényesült a papírforma, bár ahhoz képest, hogy az első a nyolcadikkal játszott, a közel hatvan pontos különbség kissé talán meglepő.

Érdekesség, hogy a mai volt a két csapat huszonhetedik találkozása az NB I-ben, és mind a huszonhetet a Sopron nyerte.

fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés